θα προσπαθήσω να παραθέσω μια άποψη, και όποιος έχει να προσφέρει κάτι ή και να διαφωνεί ας με διορθώσει.
λοιπόν ο συλλογισμός είναι απλός.
http://olapaok.gr/podosfairo/Dioikitika/idou_ta_oikonomika_stoixeia_ths_pae_paok.1106916.html εδώ έχει μια ανάλυση για τα οικονομικά της ΠΑΕ το 2010 - 2011 (μισό)
βλέπουμε ωραία και καλά έσοδα τόσο, έξοδα τόσο. μια χαρά, έχει τεσπά και μια τρύπα της τάξης των 2.085 μυρίων. λες δες γαμείς.
3 ερωτήσεις στα χοντρά χοντρά, χωρίς να ψάξουμε σε βάθος όπου μάλλον θα μας πέσουν τα μαλλιά:
1. τι σημαίνει τηλεοπτικά 3.4 μύρια, όταν μόνο το Base σεναριο εσόδων ΧΩΡΙΣ τα έξτρα bonus της Nova ήταν 2.8 (στοιχεία 4net- nova για τα τηλεοπτικά) δλδ. ο 2ος, 3ος ΠΑΟΚ δλδ ο ΠΑΟΚ που είχε εμπορικότητα σύμφωνα με τα κριτήρια, έπαιξε δε ξέρω πόσα ματς uefa πήρε έσοδα 600.000 ευρώ σχεδόν παραπάνω από το... base σεναριο του; Πολύ ενδιαφέρον. ΑΡΑ τα υπόλοιπα γκαφρά, τα bonus εμπόρικότητας ντε της Nova που έλεγα, είναι διαθέσιμα για το ΦΕΤΙΝΟ Budget... σωστά;
2. ας μας εξηγήσει κάποιος φωστήρας στην ΠΑΕ, όταν η ΠΑΕ δίνει το πριμ (για το οποίο έχει γίνει τόσο ντόρος ότι μας έβαλε μέσα) πληρώνει και το ΦΠΑ του Πριμ; δλδ... παίρνω εγώ bonus στην εταιρεία μου (λέμε τώρα) και μου πληρώνουν και το ΦΠΑ; θα τρελλαθούμε τελείως; υποχρέωση είναι να πληρωθεί η ΑΜΟΙΒΗ και το ΦΠΑ αυτής, όχι τα bonus. το λέω βασικά γιατί η εν λόγω διαφορά είναι περίπου...1.1 μύρια!!!
3. θα μας πείτε επιτέλους σε πια χρονιά έχετε βάλει το 1.2 μύρια για τα μπετά στην 7; έτσι ρωτάω γιατί πολύ floating το βλέπω το νουμερο...
παρακάτω λοιπόν τώρα.
βλέποντας ότι τα έσοδα είναι ανάλογα (μειωμένα σαφώς αλλά ανάλογα) και φέτος...
θα περίμενε κάποιος με καλή θέληση να υπάρχει σαφώς μια καθυστέρηση στις πληρωμές αλλά να πλησιάζουμε ρε παιδί μου στο ίσα βάρκα ίσα νερά, άντε να είμαστε και κανένα διαχειριστικό μύριο μέσα...
πως γίνεται ο ΠΑΟΚ να θέλει να σουτάρει παίκτες με συμβόλαια περίπου (μάνι μάνι) 2 μύρια το Δεκέμβρη ενώ είναι και όλοι πίσω στην καλύτερη 5 μήνες σε μισθό;
δλδ. διανύσαμε το 40-45% της χρονιάς, έχουμε να παίρνουμε από πέρυσι παρόμοια έσοδα, έχουμε ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ συμβόλαια από πέρισυ και να είμαστε χειρότερα από ότι με Γού;
δλδ κάπου δε βγαίνει, κάπου χάνεται η ροή του χρήματος. δλδ δε λέω ότι πάμε μια χαρά και τα έξοδα είναι όσα τα έσοδα. δέχομαι να είμαστε μέσα... αλλά ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ρε μάγκες με:
4 μύρια τηλεοπτικά ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ στο 40% (ασ πούμε),
4.5 (λέω εγώ τώρα) απο διαρκείας... ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ,
3,2 μύρια από uefa (φαίνονται στο επιχορηγήσεις και πέρισυ ήταν 8!!!) πληρωμένα στο 80%,
1 μύριο φανέλα Πληρωμένο στο 40%
1 μυριο αΛΛΑ έσοδα χορηγιών πληρωμένα στο 40%
800.000 εισητήρια αγώνων πληρωμένα στο 40%
500,000 εισητήρια Europa League, πληρωμένα στο 100%
ΧΧΧ λοιπά έσοδα που υπάρχουν
δλδ ΟΤΑΝ έχεις από τα 15-16 σχεδόν στο 40-50% της αγωνιστικής περιόδου ΗΔΗ πληρωμένο το 50-70% των εσόδων σου ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ....και τα έξοδα σου είναι δεδομένα πως γίνεται να είσαι ΤΟΣΟ μέσα ρε; πως γίνεται όλοι να μιλάνε σαν να είναι πληρωμένοι για το...5-10%;
ΠΕΙΤΕ ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...