Καταρχήν γενικά μιλώντας, πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα δεν μπορεί η διοίκηση να τα εκφράσει άμεσα στον κόσμο μέσω μιας συνέντευξης τύπου, πολύ απλά γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαλάσουν κάποια συγκεκριμένα πλάνα, σχέδια ή στόχοι. Είναι λοιπόν λογικό κάποιες φορές να μαθαίνουμε αυτά τα πράγματα μόνο όταν αυτά γίνουν. Στην τελική κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η διοίκηση έχει δικαιωθεί γι' αυτή της την επιλογή και οικονομικά και αγωνιστικά.
Προσωπικά δεν θέλω να μου πει, ούτε είναι υποχρεωμένος ο Ζαγοράκης να αναφέρει το τι έγινε με την Ασπίς ή το πόσα λεφτά έχασε. Ανέφερε άλλωστε ότι "λίγο πολύ όλοι ξέρετε τι συνέβη". Επίσης ξεκαθάρισε ότι η παραίτησή του δεν έχει καμιά σχέση με το πανώ του ΠΑΟΚ Travel ή τα γεγονότα της Σουρωτής. Κάποιος είπε ότι μπορούσε να μην παραιτηθεί και να αφήσει στον αντιπρόεδρο ή τον Βρύζα τις αρμοδιότητές του μέχρι να λύσει τα προσωπικά του προβλήματα. Σκέφτηκε κανείς σας ότι μπορεί η περηφάνεια και η εντιμότητα που χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να μην του επέτρεψαν να μείνει πρόεδρος "στα χαρτιά" αυτό το ελάχιστο έστω διάστημα που έλειψε από την ομάδα; Για μένα αυτό δείχνει πολύ μεγάλη ντομπροσύνη.
Όσο αναφορά το θέμα Σαλπιγγίδη, οι απόψεις για το τι εννοούσε είναι διφορούμενες και λογικό είναι, διότι δεν είπε ξεκάθαρα "τον φέρνουμε" ή "δεν τον φέρνουμε". Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι δυο πλευρές (διοίκηση και παίκτης) τα έχουνε βρει και μάλιστα έχουν καταστρώσει και το "σχέδιο" επιστροφής του. Άλλωστε ο Ζαγοράκης είχε πει "θα συμμαχούσα και με τον ίδιο τον διάβολο προκειμένου να δω τον ΠΑΟΚ πρωταθλητη". Ρίχνεται λοιπόν η είδηση, ξεσηκώνεται ο κόσμος, καταλαγιάζουν οι αντιδράσεις, μειώνονται οι αποδοχές του ποδοσφαιριστή, ζητάει και καμιά συγγνώμη και νάτος το καλοκαίρι στην ομάδα. Ο Σαλπιγγίδης δεν ήτανε στην τελική που μόλις ανέλαβε ο Θόδωρος πρόεδρος άρχισε να ρίχνει γέφυρες με τα γνωστά τηλεφωνήματα και τις δημόσιες δηλώσεις του; Φυσικά και οι δυο πλευρές (και ειδικά η διοίκηση) ποντάρει πολλά στην αγωνιστική απόδοση του συγκεκριμένου παίκτη. Κοινώς αν ο Σαλπιγγίδης βγάζει μάτια στο γήπεδο και τελειώσει την πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ με καμιά δεκαπενταριά γκολ, που μάλιστα συνδυαστούν και με κάποια διάκριση για τον σύλλογο (πρωτάθλημα, κύπελλο, έξοδος στο champions league, σημαντική πρόκριση, νίκη με μεγάλη διαφορά τερμάτων σε ντέρμπι με τον παίκτη σκόρερ) τότε οι αντιδράσεις θα πάψουν. Ίσως να υπάρξουν μερικά μεμονωμένα μουρμουρητά. Αν πάλι συμβεί το αντίθετο και σέρνεται θα γίνει της πουτάνας. Απ' ότι φαίνεται διοίκηση και ποδοσφαιριστής είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν αυτό το ρίσκο.
Πάμε στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Με τον τρόπο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ (χωρίς μεγαλοεπενδυτή ή έστω με πολλούς μικροεπενδυτές), είναι απόλυτα σαφές και απόλυτα λογικό να περιμένουν από τον κόσμο να συνδράμει και εδώ. Αυτό που θα πω εγώ είναι ότι μπορεί ναι μεν να υπάρχουν 11000 μέτοχοι, αλλά από την άλλη για το μέγεθος του λαού του ΠΑΟΚ αυτό είναι ένα νούμερο το οποίο θα έπρεπε να υπερπολλαπλασιαστεί. Στο χέρι μας είναι.
Τέλος για το γήπεδο η γνώμη μου είναι (όπως πολύ σωστά επισήμανε και κάποιος συμφορουμίτης), ότι όσο η ομάδα θα έχει αυτά τα τεράστια χρέη προς το Δημόσιο, δεν μπορούμε να συζητάμε για καινούριο γήπεδο. Ας φροντίσει λοιπόν η οικογένεια του ΠΑΟΚ (διοίκηση και λαός) να πιέσει προς τις κατάλληλες μεριές και πρόσωπα ώστε να λυθεί το πρόβλημα που βάζει ταβάνι στα όνειρα, στις φιλοδοξίες, αλλά και στις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας.
Φιλικά,
Cobra