Author Topic: Θόδωρος Ζαγοράκης (πρώην πρόεδρος Παε Π.Α.Ο.Κ.)  (Read 609897 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cure

• Αλλαγή
3 μικρές προτάσεις γράφτηκαν στα προηγούμενα posts (όπως αρέσουν στον Lik4) που είναι 3 τεράστιες αλήθειες για τον ΠΑΟΚ. Εμένα επειδή μου αρέσουν οι αναλύσεις θα το κάνω πάντως φίλε Lik4  κι ας χαθεί το νόημα (όπως λες). Το κάνω για να δώσω τροφή για σκέψη και να μη περάσουν έτσι, τόσο σοβαρά σχόλια.

500 χιλιάρικα προχθές δόθηκαν λέει για πριμ.
Σοβαρά έτσι είπαν πάλι; Ότι τα υποτιθέμενα λεφτά δεν πήγαν σε δόσεις, αλλά σε πριμ; Ρε τους πούστηδες!!!
Τροφή για σκέψη:
Πόσες διαστάσεις λαμογιάς έχει αυτό, σκεφτείτε. Έρχεται ένας πουθενάς απατεώνας, παίρνει πάνω του τα χρέη του ΠΑΟΚ εν γνώσει αυτών που τα έκαναν και μετά βάζει με το αζημίωτο φυσικά τους φίλους-συνεταίρους παπαγάλους να γράψουν για μία φανταστική εισροή χρημάτων στον ΠΑΟΚ και... καθαρίσαμε. Στο μυαλό του κόσμου που τρέχει και δεν προλαβαίνει από τις υποχρεώσεις να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ πάνω από ένα ράδιο στο δρόμο, μένει ότι έχωσε μισό μύριο ο χοσάδας. Και να σου μετά ένα μήνα με το πούρο, πρόεδρος του ΠΑΟΚ ο δεν έχω ούτε καν να ξεπλύνω μαύρο χρήμα...
Παλιά συνταγή, δοκιμασμένη, που ποτέ δεν χάνει την αξία της. Αν γράψει κάποιος ότι ο Χ έβαλε λεφτά στον ΠΑΟΚ, πες ότι έγινε κιόλας. Εδώ γίνανε παράγοντες και παράγοντες έτσι, επειδή γράφτηκε κάπου ότι έδωσαν κι επειδή φυσικά δεν βγήκε κανείς από τον ΠΑΟΚ να πει δεν έδωσε. Φτάνει να είναι δικό μας παιδί και να έχει φιλήσει το χέρι-πάρει ευλογία από τον Godfather.

...οι εφημερίδες θα μας πουν αυτά που ανακάλυψε ο πράκτωρ "βιολιδης"...και καληνύχτα επενδυτες....
Πολύ μου άρεσε αυτό το πράκτωρ "βιολίδης". My name is Elias... Elias Violidis. Are you talking to me? ;D
Συμφωνώ πάντως με το σκεπτικό σου, ότι αν είναι αντίθετοι (ή δεν προσκύνησαν) δεν θα μπούνε ποτέ στον ΠΑΟΚ, απλά έκανα έναν παραλληλισμό με δρόσο, με τον οποίο δοκίμασαν αυτή τη συνταγή. Άλλωστε το πιστεύω εδώ και χρόνια ότι στο μπάσκετ δοκιμάζονται πρώτα όλα και μετά περνάνε στο ποδόσφαιρο. Λέω λοιπόν μήπως θα τους βάλουν για λίγο μέσα στον ΠΑΟΚ να φάνε κι αυτοί αλλά κυρίως για να τους φορτώσουν όλα τα σκατά της τελευταίας τετραετίας. Αυτό απαντάει και στην απορία μου για διοίκηση πρωτοδικείου κτλ. Τέλος πάντων, απλά μια σκέψη έκανα. Αυτό που λες είναι το βασικότερο που ισχύει.
Τροφή για σκέψη:
Άλλη μία προτασούλα που έχει πολύ ψωμί για το τι πραγματικά επικρατεί στον ΠΑΟΚ. Πρώην "κουρασμένος" και "θιγμένος" μεγαλοπαράγοντας που ακόμα φεύγει (φίλε μου Γιαννιώτη θα ρωτάμε μέχρι να γεράσουμε) αλλά ελέγχει κιόλας τον όποιον πάει να μπει και "προφυλάσσει" τον ΠΑΟΚ... διαπραγματεύεται... ψάχνει και βρίσκει... βάζει και όρους σιωπής... πώς και γιατί; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Μα είναι τόσο απλά τα πράγματα, τόσο μπροστά στα μάτια μας όλα όσα γίνονται

ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΔΕ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕ ΧΟΣΑΔΑ ΕΠΕΝΔΥΤΗ(10 ΘΑ ΒΑΛΕΙ 30 ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ Κ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΧΑΛΑΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ) ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ 5ο 6ο κ 7ο με αφυπνισμενο κοσμο πολεμο στη δεθ ,συλαλητηρι, χαμενες βουλευτικες εδρες

βολευει η υπαρχουσα κατατσταση κ η περιβοητη λογικη του χαμηλα τη μπαλα.αυτα δεν ειναι λογια ζαγορακη.ειναι η γραμμη που θελουν να περαστει στο λαο του ΠΑΟΚ.
Πόσο πιο απλά να ειπωθούν τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ! Δεν υπάρχει πιο απλή διατύπωση.
Τροφή για σκέψη:
Θα γινόταν πραγματικότητα κάτι τέτοιο χωρίς να ελέγχονται όλα από μέσα; Ακόμα και τους δημοσιογράφους-οπαδούς και τους οπαδούς-δημοσιογράφους του ΠΑΟΚ των ημερών μας, που αγωνίζονται πραγματικά αξιοθαύμαστα για να κάνουν το άσπρο μαύρο και να δημιουργήσουν το λοβοτομημένο νεο-ΠΑΟΚτσή, κάποιος δεν πρέπει να τους αναθέτει με το αζημίωτο αυτό το έργο; Αν ήταν οι εχθροί μας απ' έξω δεν θα αντιδρούσε ο επίσημος ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια;

Δυστυχώς όμως οι περισσότεροι συνοπαδοί μας όχι απλά δεν δέχονται ότι συμβαίνει αυτό, αλλά ίσως από φόβο μήπως το δούνε και διαλύσει το σύμπαν γύρω τους, κλείνουν και τα μάτια σε όσα εξόφθαλμα συμβαίνουν και αποδεικνύουν συνεχώς ότι είμαστε μια τρυπημένη εκ των έσω ομάδα, που δεν πρόκειται να δει χαΐρι ποτέ. Δυστυχώς το "Λευτεριά στον ΠΑΟΚ" δεν σήμαινε το ίδιο για όλους μας πριν 4 χρόνια και έτσι χαθήκαμε κάπου στη μετάφραση.
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline maman

• Αποστολή
  • **

500 χιλιάρικα προχθές δόθηκαν λέει για πριμ.
Σοβαρά έτσι είπαν πάλι; Ότι τα υποτιθέμενα λεφτά δεν πήγαν σε δόσεις, αλλά σε πριμ; Ρε τους πούστηδες!!!
Τροφή για σκέψη:
Πόσες διαστάσεις λαμογιάς έχει αυτό, σκεφτείτε. Έρχεται ένας πουθενάς απατεώνας, παίρνει πάνω του τα χρέη του ΠΑΟΚ εν γνώσει αυτών που τα έκαναν και μετά βάζει με το αζημίωτο φυσικά τους φίλους-συνεταίρους παπαγάλους να γράψουν για μία φανταστική εισροή χρημάτων στον ΠΑΟΚ και... καθαρίσαμε. Στο μυαλό του κόσμου που τρέχει και δεν προλαβαίνει από τις υποχρεώσεις να ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ πάνω από ένα ράδιο στο δρόμο, μένει ότι έχωσε μισό μύριο ο χοσάδας. Και να σου μετά ένα μήνα με το πούρο, πρόεδρος του ΠΑΟΚ ο δεν έχω ούτε καν να ξεπλύνω μαύρο χρήμα...
Παλιά συνταγή, δοκιμασμένη, που ποτέ δεν χάνει την αξία της. Αν γράψει κάποιος ότι ο Χ έβαλε λεφτά στον ΠΑΟΚ, πες ότι έγινε κιόλας. Εδώ γίνανε παράγοντες και παράγοντες έτσι, επειδή γράφτηκε κάπου ότι έδωσαν κι επειδή φυσικά δεν βγήκε κανείς από τον ΠΑΟΚ να πει δεν έδωσε. Φτάνει να είναι δικό μας παιδί και να έχει φιλήσει το χέρι-πάρει ευλογία από τον Godfather.

Επειδη με αυτη τη λογικη ποτε δεν θα μπουνε χρηματα στον ΠΑΟΚ και συνεχως θα κρυβεται κατι απο πισω και επειδη εγω προσωπικα δεν αντεχω αλλο τη παραφιλολογια, τα σεναρια διαπλοκης και την εν γενει ατμοσφαιρα (για την οποια ευθυνεται κυριως ο Ζαγορακης - τα εχουμε χιλιοπει αυτα, μην αρχιζετε παλι τα ιδια...) δεν μπορει επιτελους ενας χριστιανος, ενας βουδιστης, ενας ανθρωπος, ενας γνωστος συνδεσμιτης ενας οτι σκατα να ειναι τελος παντων, αφου τους ΑΡΔ δεν τους εμπιστευομαστε, να παει να ρωτησει τους παιχτες αν οντως πληρωθηκανε αυτες τις μερες πριμ που τους ειχανε χρωστουμενα ή οχι.

Τοσο δυσκολο ειναι πια...????????? Τι στο διαολο 800.000 λενε οτι μοιρασανε κυριως στους παιχτες, ε δεν μπορει αν δεν πληρωθηκε κανεις ειναι ευκολο να το διασταυρωσουμε.

Εκτος μετα αν αρχισουν παλι τα σεναρια οτι οι παιχτες ειναι μιλημενοι, οτι τα λεφτα τα ειχε ο Βιολιδης και τα εσπρωξε-ανακυκλωσε για να κλεισει στοματα και αλλα πολλα ωραια και ομορφα...

Ειλικρινα μαγκες εγω προσωπικα εχω απηυδησει με αυτη την αρρωστημενη κατασταση - ευχομαι να ειμαι ο μονος...
« Last Edit: August 16, 2011, 12:06:37 by maman »
Οτι δεν σε σκοτωνει σε κανει πιο δυνατο

Offline katz

• Αποστολή
  • **
Ολο τροφες για σκεψεις και ευηχες προτασεις, αλλα το ¨τον ΠΑΟΚ τον θελουνε παντα 4ο" μου βγαζει τοσο μιζερια.. Και πες οτι ισχυει, εσυ τι κανεις γι αυτο? Μονο 2 πραγματα μπορεις να κανεις, 1. Δεν ασχολεισαι αλλο 2. Κανεις συλλαλητηριο με συνθημα "Κατα αυτων που θελουν τον ΠΑΟΚ 4ο"
ΠΑΟΚ G4Α

Offline cure

• Αλλαγή
@maman
Και ποιος αντέχει ρε φιλαράκι; Απλά για να το συζητήσουμε και να μην το αφήσουμε έτσι, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΜΕΣΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΝΑΛΗΘΗΣ ΕΙΔΗΣΗ δεν είναι το θέμα αν πληρώθηκαν, εγώ σου λέω πως πληρώθηκαν, αλλά ΤΙ πληρώθηκαν (πόσα πριμ ρε πούστη έχουν να παίρνουν, που να παίρναμε και κανα τίτλο) και γενικά ΠΩΣ δικαιολογούνται αυτά τα λεφτά λογιστικά. Δηλαδή έδωσε ο "χοσάδας" μισό μύριο, ως τι; Ως χορηγία, ως δωρεά, έναντι μετοχών ενώ υποτίθεται ΘΑ συζητήσουν οριστικά;
Αυτό και μόνο έθιξα. Ότι στον ΠΑΟΚ γίνονται τρελά πράγματα και περνάνε για φυσιολογικά.

edit: εγώ πάντως maman για να είμαι ξεκάθαρος, έστω και έτσι, έστω και για ξέπλυμα ή δεν ξέρω εγώ είμαι υπέρ της έλευσης των φλωρίδιδων με τα μπούνια. Αβέβαιο μέλλον μεν, αλλά τέρμα το άρμεγμα του λαού δε. Και όπου βγάλει

@katz
Αδερφέ μου πολλά μπορείς να κάνεις και σου λέω στα ίσα τα περισσότερα τα έκανα παλιά. Πλέον είμαι ένα βήμα πριν το εντελώς 1ο στάδιο που λες. Δηλαδή αφού έκοψα γήπεδο και τον ΠΑΟΚ γενικά, πλέον δηλαδή δεν συζητώ έξω καν για ΠΑΟΚ, ε μένει αυτή η μικρή γωνιά, που δεν τη κόβω λόγω φιλίας με πολλά παιδιά εδώ μέσα. Ε το τελευταίο που κάνω είναι να το επισημαίνω και να μην αδιαφορώ. Τόσο μπορώ και τόσο με νοιάζει πλέον και τόσο κάνω.
Αν η αποστασιοποίηση μου αυτή, μου αφαιρεί το δικαίωμα στο να τα λέω ή αν δεν είναι αρκετή η επισήμανση και απαιτείται δράση κτλ, μου είναι πραγματικά πολύ αδιάφορο. Επίσης δεν έχω να πάω σε άλλο συλλαλητήριο στη ζωή μου.

Ορίστε λοιπόν. Ένας αδιάφορος, παρατημένος, παλαίμαχος οπαδός σου προκαλεί συτή τη μιζέρια. Οπότε τι πιο εύκολο από το να αδιαφορήσεις πλήρως για όσα λέει; Ελπίζω ειλικρινά και χωρίς ειρωνία να σε βοήθησα να "ξε-μιζεριάσεις" από τη μίρλα μου κι εσύ και όσους μιζεριάζω με την αναμάσηση των ίδιων και των ίδιων. Απλά μπαίνω στο λούκι επειδή ζω αυτό το deja vu συνέχεια στον ΠΑΟΚ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου
« Last Edit: August 16, 2011, 13:24:55 by cure »
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline skyclad4

• Αλλαγή
Αυτο το τελευταιο που λεει ο cure ειναι η γαμημενη η πληγη για πολυ κοσμο. Αυτο το γαμημενο 'βαρεθηκα να ελπιζω'. Απο τη μετα-Παντελακη εποχη εχουν αλλαξει γενιες ολοκληρες οπαδων, το διοικητικο χαος ομως εμεινε. Ειναι τυχαιο; Ειναι μεθοδευμενο; Ειναι αποτελεσμα του DNA μας; Μπορει να ισχυουν ολα, μπορει και τιποτα. Το θεμα ειναι οτι η λαμογια και το ψεμα μεσα στα γραφεια φωλιαζουν εδω και δεκαετιες, και φως δε βλεπω στην ακρη του τουνελ.
Στον κοσμο αλλος κανενας

baron

• Guest

cure

edit: εγώ πάντως maman για να είμαι ξεκάθαρος, έστω και έτσι, έστω και για ξέπλυμα ή δεν ξέρω εγώ είμαι υπέρ της έλευσης των φλωρίδιδων με τα μπούνια. Αβέβαιο μέλλον μεν, αλλά τέρμα το άρμεγμα του λαού δε. Και όπου βγάλει

το άρμεγμα - άσχετα εάν κατέληξε εκεί που κατέληξε - το θέλαμε. Εγώ προσωπικά πίστεψα σε πολύ λίγα από τις "ζαγορικες" μαλακίες, αλλα το χρήμα σε AMK και αλλα το έσταξα με την σκέψη ότι έτσι θα βγούμε στην Λαϊκή Βάση.

Έπαιξα και έχασα

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
Αυτό με την λαϊκή βάση ρε παιδιά από που προκύπτει ότι θα μπορούσε να δώσει κάτι στον ΠΑΟΚ σαν μοντέλο διοίκησης?? Υπάρχει στην ελλάδα μια εταιρία λαϊκής βάσης που να διακρίνεται στον τομέα της και να μεγαλουργεί?? Στην ελλάδα μιλάω, όχι στην ισπανία ή την γερμανία. Για την ψωροκώσταινα λέμε.
ΦΑΤΕ ΚΛΑΟΥΣ ΚΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΔ

Offline rabbitweed

• Αλλαγή
οι γεωργικοί συνεταιρισμοί στην Κρήτη.

Offline agraf

• Αλλαγή
Αυτό με την λαϊκή βάση ρε παιδιά από που προκύπτει ότι θα μπορούσε να δώσει κάτι στον ΠΑΟΚ σαν μοντέλο διοίκησης?? Υπάρχει στην ελλάδα μια εταιρία λαϊκής βάσης που να διακρίνεται στον τομέα της και να μεγαλουργεί?? Στην ελλάδα μιλάω, όχι στην ισπανία ή την γερμανία. Για την ψωροκώσταινα λέμε.

Tasoulis30, δεν αντέχεται αυτή η μιζέρια. Η ήττα ξεκινάει πρώτα από το μυαλό μας. Στην Πορτογαλία όλες οι μεγάλες ομάδες είναι λαϊκή βάση και μεγαλουργούν. Γιατί θεωρείς το μέσο Πορτογάλο καλύτερο, πιο έξυπνο και πιο ικανό από τον μέσο Έλληνα οπαδό του ΠΑΟΚ; Έλεος πια.

Φαντασία και μεράκι θέλει.

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
Βλέπω στον Α.Σ. που έχει 70 μέλη τακτοποιημένα. Δεν είναι θέμα μιζέριας ή φαντασίας, είναι θέμα νοοτροπίας, δεν είναι ο έλληνας στρατιωτάκι να πηγαίνει και να πληρώνει κάθε μήνα ή μια φορά το χρόνο συνδρομή όχι για λαϊκή βάση αλλά ούτε για το γυμναστήριο.

Offline agraf

• Αλλαγή
Äõóôõ÷þò äå ìáò äþóáíå üñáìá. Ï ÆáãïñÜêçò êñýöôçêå ðßóù áðü ôçí 6ìçíç äéïßêçóç ðñùôïäéêåßïõ. Ç ëáúêÞ âÜóç Ýðñåðå íá ãßíåé ôçí çìÝñá ôïõ óõëëáëçôçñßïõ.

Ó÷åôéêÜ ìå ôïí ¸ëëçíá âëÝðù üôé ëåöôÜ ãéá ôóéãÜñá êáé óôïß÷çìá Ý÷åé, 4-5€ ôï ìÞíá ãéá ôïí ÐÁÏÊ äåí Ý÷åé; Äåí åßíáé áíÜãêç íá ôá äßíåé êÜèå ìÞíá, ìßá öïñÜ ôï ÷ñüíï.

Offline gianniwths4

• Αλλαγή

πολλες επιχειρησεις συνεταιριστικων μαγαζιων στην ελλαδα οπως πχ τα υδρω που ειναι και στον κλαδο μου

εχω κι αλλα παραδειγματα ρε συ τασο

το θεμα ειναι πως με λοβοτομημενους ΠΑΟΚτσηδες ουτε γι αστειο δεν μπορεις να συζητας τοσο τεραστια εγχειρηματα(δεν αναφερομαι σε εσενα γιατι μπορει να το παρεξηγησεις)

υ.γ κιουρ δεν ηξερα πως αποφασισες να σταματησεις να ασχολεισαι...στενοχωριεμαι ρε φιλε...στενοχωριεμαι μην πουν πολλοι που δεν πρεπει μια μερα σταματαμε να ασχολουμαστε.

Offline agraf

• Αλλαγή
Πετυχημένη εταιρεία λαϊκής βάσης είναι (νομίζω) και ο ΟΑΣΘ, τα λεωφορεία Θεσσαλονίκης.

Offline sabbath

• Αλλαγή
εγω πιστευω πως αν γινοταν εταιρια λαικης βασης και βαζαν την ετησια συνδρομη στα 50ε θα μαζευοταν 40.000 κοσμος που θα εδινε....δηλαδη 2 εκατομμυρια ευρω το χρονο....οσα θελεις στην ουσια τη χρονια για να μην μπαινεις μεσα και να εχεις και ενα καλο ροστερ....

και να μην χρειαζεσαι καν να πας μεχρι την τουμπα....σταντακια σε καθε περιοχη και σε καθε πολη.....

δεν θελει και πολυ μυαλο.....
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ!!!!

Offline katz

• Αποστολή
  • **
2 εκατομυρια δεν φτανουν ουτε για 2 παικτες τυπου κοντρερας...
ΠΑΟΚ G4Α

Offline sabbath

• Αλλαγή
αν υποθεσουμε οτι ισχυει αυτη τη στιγμη οτι η παε εχει 5 εκατομμυρια χρεη αν ειχες σ αυτην την τριετια 6 εκ επιπλεον εσοδα θα ειχες μηδενισει τα εξοδα σου η θα ειχες πολυ μικρο παθητικο....
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ!!!!

Offline Georgie-4-

• Αλλαγή
Αστικος μυθος εχει γινει αυτο με την λαικη βαση.
Για συσταση λαικης βασης (ετσι οπως την φανταζομαστε) σε ΠΑΕ δεν υπαρχει το νομικο πλαισιο και πολυ δυσκολα θα υπαρξει, γιατι ιδιωτες εχουν στα χερια τους μετοχες. Νομικα (προυποθεση το νομοθετικο πλαισιο) ισως ο μονος τροπος συστασης λαικης βασης θα ηταν η διαλυση της ΠΑΕ (ερασιτεχνικο πρωταθλημα) και συσταση νεας εταιριας, ετσι ωστε να μην υπαρχει πλεον ουτε ενας μετοχος πλην του ΑΣ.

Η μονη λαικη βαση που μπορει να υπαρξει ειναι η πολυμετοχικη εταιρια λαικης βασης. Και αυτην μπορουμε να την κανουμε αυριο κιολας. Οταν υπαρχει ΑΜΚ και μπορει να υπαρχει καθε χρονο ανοικτη προς ολους, πας αγοραζεις μετοχες και ουτε συνδρομες ουτε τιποτα. Κανεις συλλογο/συλλογους μικρομετοχων, ελεγχεις την διοικηση με ολα τα δικαιωματα που σου δινει ο νομος, εκλεγεις την διοικηση. Το θεμα ομως ειναι οτι δεν εχουμε την νοοτροπια αυτη. Δεν γινεται να υπαρχουν 10.000+ μετοχοι και σε καθε ΓΣ Μετοχων να ειναι 15 και 20 ατομα. Ολες τις ερωτησεις που εχουμε τωρα (χρεη, ανοιγμα κτλ) μπορουσαν και μπορουν να γινουν σε μια ΓΣ. Αντ αυτου πηραμε 10/20 μετοχες, γραφουμε στα αρχιδια μας καθε ΓΣ και μετα παραπονιομαστε και τα λεμε μεταξυ μας, ενω αυτες οι μετοχες μας δινουν τα δικαιωμα να τα πουμε face to face και ΘΕΣΜΙΚΑ με τον προεδρο και το ΔΣ της ΠΑΕ.

Offline Català

• Αλλαγή
Στην Πορτογαλία όλες οι μεγάλες ομάδες είναι λαϊκή βάση και μεγαλουργούν. Γιατί θεωρείς το μέσο Πορτογάλο καλύτερο, πιο έξυπνο και πιο ικανό από τον μέσο Έλληνα οπαδό του ΠΑΟΚ; Έλεος πια.
Φαντασία και μεράκι θέλει.

Ελάχιστοι έχουν καταλάβει τι σημαίνει εταιρεία λαϊκής βάσης, και δεν το λέω για σένα agraf. Το είπε ένας μαλάκας μπεκρούλιακας αριστερός βουλευτής του κολωνακίου και πελάτης του αστείου της προσφυγιάς (που κλείνει δέκα χρόνια χωρίς γήπεδο, η λαϊκή βάση τους μάρανε κι αυτούς), το έγραψε και ο 1,20 γιδοβοσκός καρπετόπουλος και 5-6 βλαχαδερά ακόμα, άντε άρχισαν να το πιπιλάνε φίλαθλοι και οπαδοί σε όλη τη χώρα.
Οι ομάδες που είναι εταιρείες λαϊκής βάσης στο εξωτερικό δε στηρίζονται στα μέλη τους οικονομικά, τουλάχιστον όχι οι μεγάλες σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γερμανία κτλ. Ίσα ίσα που οι συνδρομές των μελών είναι ένα ελάχιστο κομμάτι από τα έσοδα του συλλόγου. Οι ομάδες αυτές στηρίζονται κυρίως σε ΙΚΑΝΟΥΣ διαχειριστές που διοικούν με ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ, συχνά στιγνό και ψυχρό. Άτομα που σε πολλές περιπτώσεις είναι ήδη πετυχημένοι επαγγελματίες στον χώρο τους και έχουν πείρα από επιχειρήσεις. Αυτοί ξέρουν ότι έχουν ένα ανταγωνιστικό προϊόν στα χέρια τους και κάνουν το καλύτερο για να προσελκύσουν χορηγούς, να προωθήσουν την ομάδα σε τηλεοπτικά, σε πώληση των προϊόντων της και γενικά σε θέματα μάρκετιν, αλλά και στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι, όπως κάνει η Πόρτο με τις πωλήσεις παικτών. Έτσι λειτουργεί το πράμα. Η συμμετοχή του κόσμου περιορίζεται στην εκλογή αυτών των προσώπων. Άρα, δεν έχει να κάνει τόσο με το μοντέλο διοίκησης, όσο με τα άτομα που τη στελεχώνουν..
Στον ΠΑΟΚ έχουμε την πρώτη παράμετρο όσο πιο κοντά γίνεται σε λαϊκή βάση και ακόμα πιο πέρα (εφόσον τα φράγκα είναι μόνο του κόσμου), ενώ μας λείπει εντελώς η δεύτερη παράμετρος, η εκτελεστική. Για την ακρίβεια συμβαίνει το ακριβώς ανάποδο από τα κλαμπ του εξωτερικού: έχουμε άτομα που διαχειρίζονται σχεδόν αποκλειστικά χρήματα των οπαδών και όχι χορηγών (παρά ελάχιστα), οι οποίοι δεν μπορούν να τα διαχειριστούν σωστά ούτε στο ελάχιστο, δεν μπορούν να προσελκύσουν καλούς χορηγούς και που κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να υποτιμήσουν την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος τους. Με άλλα λόγια έχουμε άτομα από λίγο ανίκανα εώς εντελώς άχρηστα για αυτή τη δουλειά. Και που δεν έχουν μάθει τίποτα εδώ και 4 χρόνια. Αλλά θα μάθουν σε εμάς μωρέ σιγά σιγά, σε εμάς θα χτίσουν βιογραφικό αγάλι αγάλι, πόσο ήταν είπαμε ο Χρυσόστομος όταν τον πήραμε; Είχε πάρει πτυχίο ή χρωστούσε κανά-δυο μαθήματα;
Αν τα φράγκα ήταν χορηγών, οι τελευταίοι θα τους έκοβαν τον κώλο έτσι που τα διαχειρίζονται και φυσικά θα την έκαναν. Για αυτό και οι μόνοι χορηγοί που έρχονται είναι για τα πανηγύρια.
Με άλλα λόγια: ο ΠΑΟΚ για να γίνει εταιρεία λαϊκής βάσης, πρέπει πρώτα να γίνει εταιρεία και να λειτουργεί ως τέτοια. Στην ουσία, όχι στους τύπους.

Offline kainsta

• Αποστολή
  • **
2 εκατομυρια δεν φτανουν ουτε για 2 παικτες τυπου κοντρερας...

katz αυτο που θελει να σου πει ειναι οτι βαση των λεγομενων το ατσαλακοτου κτλ το χρεος για τα 3 χρονια της προεδριας του ειναι 5,5 μυρια!!!
μιλαμε δηλαδη για 2 μυρια το χρονο περιπου!!!αν τα ειχες δεν θα εμπαινες μεσα(και καλα)
Ο σαλπι(γιδης) πανω απ΄ολα

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
Català για τα περισσότερα που γράφεις  θεωρώ ότι είναι αδύνατον να υπάρξει λαϊκη βάση στον ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα πωλήσεις παικτών, θα μπορούσε ποτέ κάποιος παράγοντας του ΠΑΟΚ να πουλήσει παικταρά χωρίς να κυνηγηθεί??? Επίσης στην ελλάδα της κούτρας, της μπούκας μέσα έξω, της παράγκας ποιος σοβαρός χορηγός θα έρθει να διαφημιστεί ??? Στην γερμανία στην πορτογαλία στην ισπανία ο κόσμος πάει στο γήπεδο και χτυπάει παλαμάκια, στην ελλάδα πάει να εκτονωθεί, να μπινελικιάσει τον απέναντι να μπουκάρει μέσα. Εκεί υπάρχουν φίλαθλοι - πελάτες - μέλη στις ομάαδες, εδώ υπάρχουν οπαδοί - αγνοί και οπαδοί που τα οικονομανε. Για μένα η λαϊκή βάση είναι ένα ιδεατό μοντέλο διοίκησης από την άλλη όμως θεωρώ ότι είναι ουτοπικό κι όλας να λειτουργήσει.