Εχουμε φτασει στο σημειο μηδεν και για μενα μια από τις κυριες αιτιες ειναι τα ΜΜΕ γυρω απο τον ΠΑΟΚ. Σαν καλοπροαιρετος, που ειμαι δεν θα ασχοληθω αν εχουν οικονομικα συμφεροντα. Θα πιαστω απο την λογικη, που λεει οτι θελουν να προστατεψουν τον ΠΑΟΚ. Το προβλημα ειναι, οτι ο τροπος που το επιδιωκουν αυτο, δημιουργει ταιραστια προβληματα στην ΠΑΕ και διογκωνει την καχυποψια. Στην προσπαθεια τους δηλαδη να απαντησουν σε ανοιχτα ζητηματα, δημιουργουν εκ νεου αλλα με τα ελλειπη ρεπορταζ τους.
Δεν γινεται την ιδια μερα το olapaok.gr να βγαζει θεμα οτι ο Μπολονι φερεται να ζηταει επιτελικο χαφ και το paok24.gr ακριβως την ιδια μερα, να κανει θεμα ποσο καταπληκτικος ειναι ο Ιβιτς και ποσο πολυ τον εκτιμαει ο Μπολονι. Δεν γινεται να βγαινει απο το paok24.gr οτι οι επενδυτες ειναι ασοβαροι (βλ. attackes) και δημοσιευσεις με την λεξη επενδυτες να μπαινει σε εισαγωγικα και απο την αλλη να βγαζει χθες ρεπορταζ, οτι ο Ζαγορακης επικοινωνησε μαζι τους και οτι εδωσαν την συγκαταθεση τους για μειωσεις/αποχωρησεις. Δεν ειναι δυνατον να σκαει σαν βομβα το θεμα Βιτολο και ξαφνικα να διαβαζεις ενα αοριστο ρεπορταζ για μειωση στον Σαλπιγγιδη, την οποια δεχτηκε ξαφνικα αλλα θα συμφωνηθει μετα την προετοιμασια. Δεν ειναι δυνατον να επιχειρηται απο τα ιδια παλι μεσα και πιο συγκεκριμενα το paok24.gr η πληρης αποδομηση του Βιτολο ως παικτη και ως χαρακτηρα και αυτο στα εντελως ξαφνικα μηπως και μετριαστει η οργη του κοσμου. Δεν γινεται καθε δυο και τρεις ολα τα ρεπορταζ του ΠΑΟΚ να περιεχουν μιζερια για τα οικονομικα, αλλα και να χρησιμοποιουν αναληθη νουμερα, οπως πχ. συμφωνα με τον paok24.gr το συμβολαιο του Βιτολο ειναι 1.000.000 μαζι με την εφορια. ΟΚ, ειμαστε στριμωγμενοι οικονομικα, το ξερουμε..μειωνονται ολα, το διαβαζουμε. Προς τι ομως ολη η μιζερια;
Επισης δεν ειναι δυνατον δημοσιογραφοι να κοστολογουν παικτες του ΠΑΟΚ (βλ. Κολκας) δημοσια, οπως επισης δεν ειναι δυνατον επι σχεδον ενα μηνα να παρουσιαζουν δηθεν προτασεις απο ομαδες για τον Βιερινια..δημιουργωντας ενα κλιμα οτι αν δεν πωληθει οσο οσο, η ομαδα θα καταρευσει. Εγω να καταλαβω πως δεν θελουν να πωληθει πχ αυριο ο Βιερινια και να πεσουν ολοι να τους φανε, γιατι δεν εγραψαν τιποτα...αλλα απο το τιποτα μεχρι το να το τραβαω το θεμα μεχρι εκει που δεν παει, πιστεψε με εχει μεγαλη διαφορα .
Δεν γινεται να υπαρχει συνεντευξη τυπου της ΠΑΕ, να ρωτανε το μακρυ και το κοντο τους και μετα να βγαινουν οι ιδιοι δημοσιογραφοι και να δημιουργουν θεμα (βλ ποσο για προπονητες, μπηκαμε μεσα απο την Ευρωπη) και να βγαζουν αυθαιρετα συμπερασματα χωρις να επικοινωνησουν εκ νεου με την ΠΑΕ και ενω την ωρα της συνεντευξης πετουσαν χαρταετο.
Δεν ειναι δυνατον να πουλας περσι τον Κοντρερας και προπερσι τον Γκαρσια, γιατι ο ενας ειναι πλεον μεγαλος και αλλος με την συμπεριφορα του πουλαει την ομαδα (συμφωνα με το τοτε ρεπορταζ) και αυτοι οι παικτες οχι μονο να μενουν στον ΠΑΟΚ αλλα και να μεγαλουργουν. Δεν γινεται ενας νεος παικτης οπως ο Αριας, να βαλεται συνεχως οτι δεν κανει, δεν μπορει, δεν ειναι ετοιμος για να καλυψεις τις επιλογες ενος προπονητη και φετος απο οτι φαινεται να προοριζεται ο ιδιος παικτης ακομα και για βασικος. Δεν γινεται να εχει συμφωνησει ο ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγιδη απο τον Ιανουαριο για να επιστρεψει και το olapaok.gr και το paok24.gr επι μηνες και καθημερινα να πλεκουν το εγκωμιο του, λες και ηρθε ο μεσσιας. Ακομα και ο πιο καλοπροαιρετος και πιο διαλακτικος σε αυτην την επιστροφη (πχ. εγω), θα βγει απο τα ρουχα του. Δεν ειναι δυνατον στην προετοιμασια του Μπερετα, ολα τα ΜΜΕ να του πλεκουν το εγκωμιο ποσο καινοτομος και ποσο καλος ειναι και μολις τον διωξει η ΠΑΕ να πεφτουν να τον φανε, γιατι τελικα ηταν αχρηστος. Γιατι πως θα πιστεψει ο κοσμος αυτα που λετε τωρα για τον Μπολονι; Δεν ειναι δυνατον τον Απριλιο να βγαινει πρωτοσελιδο Ζαγορακης/Βρυζας παλι μαζι, βγαζοντας ουσιαστικα στην σεντρα τον Βρυζα με οτι ακουλουθησε (βλ. ανακοινωση Βρυζα).
Και θα μπορουσα να αναφερθω σε ακομα πολλες περιπτωσεις. Εγω δεν πιστευω οτι ειναι εντολοδοχοι, ουτε οτι πισω απο τα δημοσιευματα κρυβεται η επικοινωνιακη πολιτικη της ΠΑΕ. Ειμαι αφελης; Μπορει. Εν παση περιπτωση ομως αυτο το ανεκδοτο πρεπει να σταματησει πριν ειναι πλεον αργα, για ολους. Πρεπει πλεον η ΠΑΕ να δινει "πληροφοριες" στους δημοσιογραφους με το σταγονομετρο και να τις επικοινωνει περισσοτερο μεσω εκπροσωπων της και κυριως απευθειας μεσω συνεντευξεων. Οσον αφορα τους δημοσιογραφους, καλο ειναι να σταματησουν τον υπερπροστατευτισμο, γιατι αυτος φερει ακριβως τα αντιθετα αποτελεσματα. Ειναι τοσο δυσκολο, να γινουν κανονικοι δημοσιογραφοι; Ειναι τοσο δυσκολο να καταλαβουν, οτι πρεπει να υπηρετουν την δημοσιογραφια και οχι το συμφερον του ΠΑΟΚ (οπως το αντιλαμβανονται οι ιδιοι); Γιατι για το δευτερο δεν χρειαζονται, γι αυτο ειμαστε εμεις οι οπαδοι εδω. Δεν ειστε λοιπον προστατες, ουτε και θα γινεται ποτε, γιατι πολυ απλα ειστε λιγοι μπροστα στα εκατομυρια των οπαδων και αυτο δεν ειναι προσβολη, αλλα η αληθεια. Θα μου πειτε, οτι ο ΠΑΟκ βαλεται δημοσιογραφικα απο την Αθηνα και απο ντοπιους ψαγμενους δημοσιογραφους και χρειαζεται απαντηση/προστασια. Ναι, συμφωνει, αλλα αυτο δεν ειναι δικια σας δουλεια, αλλα του τμηματος επικοινωνιας της ΠΑΕ. Αν νομιζεται οτι δεν κανει καλα την δουλεια του, ο ρολος σας ειναι να το στιλιτευσετε και οχι να το υποκαταστησετε.
Και τελειωνοντας δεν νομιζω οτι φταιει η ΠΑΕ για αυτο το φαινομενο, γιατι υπηρχε και τα προηγουμενα χρονια. Φταιει ομως η ΠΑΕ, που δεν μπορει να μαζεψει τα λουρια και να χωρισει τα τσανακια της απο τον καθε δημοσιογραφο. Να τους δωσει να καταλαβουν, οτι δεν χρειαζεται ουτε θελει προστασια απο κανεναν. Εγω εξακολουθω να πιστευω οτι ο Ζαγορακης ειναι ο καλυτερος προεδρος, που προσωπικα εχω ζησει. Τον θεωρω ντομπρο και καθαρο και για αυτον ακριβως τον λογο, τον ζητω να κανει μια επανεκινηση. Δεν με ενδιαφερει ουτε ο Βιτολο, ουτε ο Γκαρσια, ουτε αν το μπατζετ πρεπει πεσει 40% η 80%. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να γινει μια νεα σχεση εμπιστοσυνης λαου και διοικησης και αυτη να γινει απευθειας χωρις την μεσιτεια των δημοσιογραφων. Ειναι επιτακτικη αναγκη να διαλυθουν με τον πλεον κατηγορηματικο τροπο οι καθε υπονοιες περι ατασθαλιων κτλ και ειμαι σιγουρος, οτι αυτο το θελει και ο προεδρος. Εξαλλου, καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται.