Ήμαρτον ρε πούστη μου, ήμαρτον! Να θες να ησυχάσεις και να μην σε αφήνουν.
Ρε συ Μπάμπη, σε ρωτάω επειδή είσαι λογικός άνθρωπος, αλλά αυτή τη φορά δεν μπορώ να σε ακολουθήσω. Επειδή τον ήξερες εσύ και ήταν συμμαθητής σου (πριν 25 χρόνια υποθέτω από την ηλικία σου;), και επειδή ήταν άρρωστος ΠΑΟΚτσής, πάει να πει ότι αποκλείεται να την έχει κάνει;
Επειδή φυσάνε τα μαγαζιά του, πάει να πει ότι ξέρει να διοικεί και αυτό το "μαγαζί";
Επειδή τα ερπετά ανοίγουν το μπουρδέλο τους και λένε ό,τι λένε πάντα, και αυτό τυχαίνει να είναι το ίδιο ή παρεμφερές με αυτό που λέει κάποιος εδώ μέσα, πάει να πει ότι αποκλείεται να ισχύει; Ή αποκλείεται να ισχύει ο,τιδήποτε κακό ακουστεί για αυτόν, επειδή είναι σίγουρα βρώμα που την κυκλοφορούν τα ερπετά;
Όσο για την οικονομική του εμβέλεια, όσο έχεις δει εσύ να βάζει στον ΠΑΟΚ, άλλο τόσο έχω δει κι εγώ. Αλλά εγώ δεν περιμένω από τον Βιολίδη να χώσει, ούτε να βρει επενδυτή, ούτε καν κάποιον μικρομεσαίο που να μπορεί να χώνει έστω 3 ή 2 χαρτιά τον χρόνο, έστω ένα! Ούτε να μου πει πως γίνονται τα μαγικά (ανάλογα με την εποχή τζον γου) με την μπουτίκ. Ή τα μαγικά με τα έσοδα από ευρώπη, που μία είναι 5, μετά γίνονται 3 μετά 2,5 και όσο νυχτώνει η τρύπα μεγαλώνει. Τίποτα από αυτά δεν περιμένω. Περιμένω να βρει έναν γαμημένο χορηγό. Τέταρτη χρονιά και πορευόμαστε με τις χορηγίες του κράτους, όπως όλοι οι άλλοι.
Λες ότι αν φύγει ο Αναντικατάστατος, θα γίνουμε σουπεράδες και "σύλλογος που απευθύνεται σε οργανωμένους και μόνο". Κι έτσι να ήταν, που δεν είναι, μιλάμε για άλλα μεγέθη. Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τους περισσότερους συνδέσμους στην ελλάδα, νομίζω υπερδιπλάσιους από τον δεύτερο, βάζοντας κάποιους (αρκετούς) που μία στεγάζονται, μία δεν στεγάζονται, ανοιγοκλείνουν κτλ. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτως ή άλλως γιατί οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ δεν είναι franchise όπως η 7 ή πολύ περισσότερο η φλορίτζιναλ και οι σούπερ τρεις, και άρα δεν υπάρχει κοινή γραμμή και κάποιος που να κινεί τα νήματα και ο λόγος του να είναι νόμος, τύπου χατζηπαπάρα ή σαβουρίδη.
Λες "απο που μας πηρε πριν τρια χρονια γαμω την πουτανα μου κανεις δεν θελει να θυμαται". Δεν μας πήρε κανείς, ο κόσμος πήρε τον ΠΑΟΚ (με τους συνδέσμους πάλι μπροστά...) και αυτός ήταν ο ηγέτης. Αλλά και αυτόν οι σύνδεσμοι τον έφεραν. Αυτό γιατί δεν θες να το θυμάσαι εσύ;
Αυτό που εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ή να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν όσοι χαλιούνται με την κριτική στον Αναντικατάστατο, είναι ότι γίνεται για τον ακριβώς αντίθετο λόγο από αυτόν που μας καταλογίζουν κάποιοι άλλοι. Και παίρνω το θάρρος να μιλήσω σε πρώτο πληθυντικό όχι επειδή με έχει εξουσιοδοτήσει κανείς να μιλάω για την πάρτη του, αλλά επειδή βλέπω ότι και το σκεπτικό άλλων που κάνουν κριτική είναι ίδιο με το δικό μου, άρα ίδια και τα κίνητρα. Δεν κάνουμε κριτική ούτε επειδή μας αρέσει να γκρινιάζουμε, ούτε επειδή θέλουμε να το παίζουμε πιο ψαγμένοι από άλλους και να "εντυπωσιάσουμε με μια εξυπνάδα μας", ούτε επειδή είναι μόδα, ούτε επειδή είναι η μιζέρια στο dna του ΠΑΟΚτσή (αυτό είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που λέγεται), ούτε επειδή θέλουμε να διοικήσουμε εμείς ή οι σύνδεσμοι, ούτε επειδή θέλουμε να πουλέψουμε τον πρόεδρο. Κάνουμε κριτική ακριβώς επειδή βλέπουμε κάποια πράγματα που βγάζουν μάτι και μας τρελαίνουν. Επειδή δεν θέλουμε να διαλυθεί η ομάδα πάλι και όχι για το αντίθετο.