Author Topic: Θόδωρος Ζαγοράκης (πρώην πρόεδρος Παε Π.Α.Ο.Κ.)  (Read 611291 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

apostolos

• Guest
Για να ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, όσο πολεμήθηκε ο Παντελάκης καλώς πολεμήθηκε από τους οπαδούς, ήταν χαμούρα τότε, πουλούσε παίκτες και λοιπά, όταν έφυγε όμως κακώς έφυγε ο καλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών, και έφυγε εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ, του Πανελούδη και λοιπά. Όχι εξαιτίας των οπαδών. OK τώρα το κατάλαβα.

guest4

• Guest
Ας δούμε το παράδειγμα με τον Παντελάκη.
Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην ομάδα, δεν προσκύνησε κανέναν και διώχθηκε από το συνδεσμιακό κίνημα.
Έχεις φάει παπά. Τον Παντελάκη τον έδιωξε το πασοκ και οι μαριονέτες του. Τον έφαγαν πραξικοπηματικά Καλαφάτηδες, Κασιμάτηδες, Βεζυρτζήδες, Πανελούδηδες, Αλεξόπουλοι και όλο αυτό το συνάφι που δεν αφήνει τον ΠΑΟΚ να ανοίξει τα φτερά του.

Καλά κρασιά... Το συνάφι έκανε καλά τη δουλειά του τότε, εσύ, τα πρόβατα για τα οποία έγραψες και άρθρο,
έχει αντιληφθεί ποια είναι στην περίπτωση παντελάκη?

Offline cure

• Αλλαγή
Πρόβατο φίλε μου είναι αυτός που συστηματικά καθοδηγείται σε κάθε του σκέψη από τσομπάνηδες. Το αν έφαγαν κάποιοι τότε το παραμύθι δεν τους κάνει πρόβατα. Το παραμύθι ήταν πολύ τότε. Όπως σωστά λέει κι ο babis36 τότε το "ευαγγέλιο του ΠΑΟΚτσή" ήταν τα Σπορ και ο Μπούζας είχε δώσει ρέστα.

Και επειδή δεν θέλεις να το καταλάβεις το επαναλαμβάνω: ναι κάποιοι τον κυνήγησαν, του σπάσανε το μαγαζί, αλλά δεν τον φάγανε αυτοί. Αυτό είναι αφέλεια. Ο Παντελάκης δεν μασούσε από τέτοια. Πουστιά παίχτηκε από τον ΑΣ μας. Η απόδειξη του ότι δεν υπήρχε θέμα φόβου ή άι σιχτίρ του Παντελάκη και γενικά από το κυνήγι μερίδας κόσμου είναι ότι επανήλθε το καλοκαίρι  του 85 αν θυμάμαι σωστά ημερομηνίες για να ξαναπάρει την ομάδα που του κλέψανε. Την πρωταθλήτρια ομάδα που είχε χτίσει ο ίδιος.

Το άρθρο μου φίλε μάλλον δεν το κατάλαβες. Εγώ δεν έκραξα αφ' υψηλού κάποιους ως πρόβατα και το εξήγησα κιόλας ξεκάθαρα στα σχόλια. Εγώ είπα αυτό ακριβώς που λες κι εσύ και αυτό ακριβώς που έγινε και τότε. Ο κάθε ένας από μας έχει περάσει από τα στάδια του δεν πιστεύω μία, ή του έφαγα αμάσητο ό,τι μου σέρβιραν. Αυτό δεν είναι κακό. Λάθη κάνουν όλοι. Κακό είναι να καταντήσει ο ΠΑΟΚτσής να άγεται και να φέρεται για τα πάντα από τον κάθε πληρωμένο γι΄αυτό το λόγο. Έχω φάει του λόγου μου παπάδες και παπάδες, καταγεγραμμένους εδώ μέσα για να το παίξω τόσο έξυπνος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν ένα μέρος του λαού έκανε λάθος, αλλά δεν επηρρέασε αυτό τις εξελίξεις που τρέχανε σε "υψηλότερο επίπεδο". Απλά προσέθεσε και καλά τη παραμυθένια "λαϊκή κατακραυγή" για να διανθίζονται τα παραμύθια στις εφημερίδες. Όπως και τώρα όταν θα φάνε τον Ζαγοράκη κάποια στιγμή, θα το ρίξουν στο λαό και θα λένε π.χ. ότι τον έφαγαν οι σύνδεσμοι με την ανακοίνωσή τους, ενώ στην ουσία θα τον έχουν φάει στο ίδιο επίπεδο.

Απόστολε η αυτοκριτική να γίνει στο επίπεδο "φάγαμε τον παπά τότε από τους ΠΑΟΚάρχες με τη βοήθεια των ΜΜΕ" ΟΚ. Αλλά ρε φίλε να χρεωθεί στους συνδέσμους η είσοδος των κομματόσκυλων του πασοκ στον ΠΑΟΚ είναι τραγικό.
Για να ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, όσο πολεμήθηκε ο Παντελάκης καλώς πολεμήθηκε από τους οπαδούς,
Αυτό δεν το είπε κανείς.
« Last Edit: October 08, 2010, 14:44:34 by cure »
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline gianniwths4

• Αλλαγή

4.  Óôçí äåäïìÝíç óôéãìÞ óôï åñþôçìá ‘’ áí öýãåé ï ÆÁÃÏÑ ôï ×ÁÏÓ´´ íáé èá Ýñèåé ôï ÷Üïò ç äéÜëõóç. Õðü Üëëåò óõíèÞêåò üðùò ìðÜóéìï åðé÷åéñçìáôßá- ëåöôÜ, ôüôå ÍÁÉ  íá ôçí êÜíåé áí êáé åãþ ðñïóùðéêÜ èá ôïí Þèåëá êáé ôüôå ùò ðñüåäñï

ñå ìáãêåò åéëéêñéíá ôùñá îåñåôå ôé ìïõ èõìéæåôå;êáôé êïëçìåíïõò ãéáííéùôåò óáí ôïí ðáôåñá ìïõ ïðáäïõò ôïõ ðáò ðïõ åé÷áíå öáåé ôïí ðáðá ôïõ êïõãéá êáé ãåëáãá ìå ôçí ðáñôç ôïõò

ôáëå êïõáëå åéóôå...ìå óáò ïìùò ôñåëáéíïìáé äåí ìðïñù íá ãåëáóù...óêåöôåéôå ôï ëéãï ôé ãñáöåôå.áí ðñáãìáôéêá åðéìåíåôå óå áõôç óáò ôçí áðïøç ôïôå óáò ðñïôåéíù íá ãñáöåôå êáô'áõôïí ôïí ôñïðï ôéò åîçò äõï ëåîåéò....ÆÁÃÏÑÁÊÇÓ êáé ðáïê....

áí öõãåé ï æáãïñáêçò êé åñèåé ôï ÷áïò èá öõãåôå êé åóåéò;óôï êáëï ôïôå ãéáôé åéóôå ëéãïé ãéá ôïí ÐÁÏÊ ìáò áí áõôç åéíáé ç ðñáãìáôéêç óáò áðïøç êáé ï÷é õðåñâïëç ãéá íá äåéîåôå ðùò å÷åôå äéêéï...áí ïìùò åéíáé óêåôç õðåñâïëç óáò ðáñáêáëù ìçí ôï îáíáãñáøåôå åäù ìåóá

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Åßíáé áñêåôÜ ðñÜãìáôá ðïõ èÝëù íá ãñÜøù, äýóêïëï üìùò íá âñåéò ÷ñüíï íá âÜëåéò êÜôù üëåò óïõ ôéò óêÝøåéò êáé íá êáôáãñÜøåéò ôá ðÜíôá. ÃñÜöù ëïéðüí üðùò ìïõ 'ñ÷ïíôáé ìå áöïñìÞ Ýíá ÷èåóéíü ðïóô ôïõ PAOK_Piraeus.
Êáô' áñ÷Üò ãéá ôï Âéïëßäç, ç ðüëç åßíáé ìéêñÞ, áí Ý÷åéò êïëëçôïýò-óõããåíåßò ðïõ Ý÷ïõí ðÜñå-äþóå ìå ôçí áãïñÜ (ð.÷. äéêçãüñïé, ôñáðåæéêïß êáé ü÷é ìüíï) èá óïõ ðïõí ðïéá åßíáé ç åéêüíá åäþ êáé êÜíá åîÜìçíï.  Áí Ýâáëå ÷Ýñé óôïí ÐÁÏÊ äåí ôï îÝñù. ÎÝñù üôé ðñïóùðéêÜ èá ôï åß÷å áíÜãêç. Ãéá ìéá äéïßêçóç ðïõ óôçñßæåôáé ôüóï óôçí åìðéóôïóýíç, üðùò êáé íá ôï êÜíïõìå äåí åßíáé êáé ôï êáëýôåñï íá ÷åéñßæåôáé êÜðïéïò óôç èÝóç ôïõ Âéïëßäç ôá ïéêïíïìéêÜ.
¸ðåéôá, óõíå÷ßæïíôáò ôï óêåðôéêü ôçò áíáêïßíùóçò ôùí 34 óõíäÝóìùí, ôá ôåëåõôáßá 3 ÷ñüíéá Ý÷ïõí åéóñåýóåé ôüóá ÷ñÞìáôá óôç ÐÁÅ ðïõ åßíáé áðïñßáò Üîéï ðùò ãßíåôáé íá Ýêëåéóå ìå ôñýðá ç ðåñóéíÞ ÷ñïíéÜ. ÄçëáäÞ Ýðñåðå íá Ý÷ïõìå 22.500 äéáñêåßáò (ìå üëá ôá ðáñÜëëçëá Ýóïäá ðïõ óõíåðÜãåôáé ìéá ôÝôïéá äõíáìéêÞ êáé ôá ïðïßá Ýðñåðå íá åîáóöáëßóåé ìéá êáëÞ äéïßêçóç) êáé ôï ìðÜôæåô ôïõ áôñüìçôïõ ãéá íá âãáßíåé éóïóêåëéóìÝíá ç ÷ñïíéÜ? Áí äåí êÜíù ëÜèïò êáé óýìöùíá ìå üóåò äçìïóéåõìÝíåò êáôáóôÜóåéò Ý÷ù äåé, ôï ìðÜôæåô ìáò åßíáé áíÜëïãï ôïõ óêïõëçêéïý. Áõôïß äçëáäÞ €10åêáô ìðÞêáí ìÝóá ðÝñóé, áí åìåßò ìðÞêáìå €2,5åêáô?
Êáé öõóéêÜ ôá ÷ñÝç êáôÜ 90% åßíáé óôï ýøïò ðïõ ôá âñÞêå ç äéïßêçóç ÆáãïñÜêç, êáèþò ðåñéìÝíïõí ôç ñýèìéóç ôïõ äçìïóßïõ.
Íïìßæù üôé ï óõíäõáóìüò ôùí äýï ðñïáíáöåñèÝíôùí èåìÜôùí äçìéïõñãåß åýëïãåò áðïñßåò ðïõ åìÝíá ðñïóùðéêÜ äåí ìïõ ôéò Ý÷ïõí ëýóåé ïé óõíåíôåýîåéò ôýðïõ.

Êáé óõíå÷ßæù, ç ìåãáëýôåñç êáôÜíôéá åßíáé íá óôçñßæïõìå ìéá äéïßêçóç (üðïéá êé áí åßíáé áõôÞ) ü÷é åðåéäÞ ôçí ðéóôåýïõìå üôé èá öôÜóåé øçëÜ ôïí ÐÁÏÊ, áëëÜ åðåéäÞ öïâüìáóôå ôï ìåôÜ. ÑùôÜôå ìåñéêïß "ìåôÜ ôï ÆáãïñÜêç ôé?". ÁðáíôÜù üôé äåí åßíáé äïõëåéÜ ìïõ íá ïñßóù ôé. Åãþ åßìáé ïðáäüò êáé èÝëù íá äéáôçñÞóù ôï äéêáßùìá íá êñéôéêÜñù üôáí äåí ìïõ áñÝóåé êÜôé. ÄçëáäÞ áí áðáíôïýóá üôé îÝñù üôé ï ìõôéëçíáßïò åíäéáöÝñåôáé, Þ üôé èá áíáëÜâåé ï âñýæáò üðùò ðÝñóé, äåí èá Þôáí ôåëåßùò êáöåíåéáêÞ ç óõæÞôçóç? ÅéëéêñéíÜ äåí èá Þèåëá íá óõììåôÜó÷ù óå óõæÞôçóç "íá Ýñèåé ï ôÜäå" - "ü÷é íá Ýñèåé ï äåßíá", áí áõôü åííïåßôå ìå ôçí åñþôçóç "ðïéïò íá Ýñèåé?".
ÅðïìÝíùò äåêôÜ üðïéá åðé÷åéñÞìáôá õðÝñ ôïõ ÆáãïñÜêç. Áí óáò Ý÷åé ðåßóåé üôé óå êÜðïéá ÷ñüíéá èá êÜíåé ôïí ÐÁÏÊ ðñùôáèëçôÞ, êáëþò ôïí óôçñßæåé üðïéïò ôïí óôçñßæåé, áëëÜ ü÷é åðåéäÞ öïâÜôáé ôé èá ãßíåé ìåôÜ.

ÔÝëïò óõìöùíþ áðüëõôá üôé ÷ùñßò Üôïìï åìðéóôïóýíçò äåí èá åß÷áìå ôá âÞìáôá ðñïüäïõ ðïõ êÜíáìå ôá ôåëåõôáßá ÷ñüíéá. ¢ëëùóôå Ý÷ù îáíáãñÜøåé üôé ìåãáëýôåñï êáëü ðïõ áíáãíùñßæù óôï ÆáãïñÜêç åßíáé üôé ìáò Ýäùóå ôçí åõêáéñßá íá äåßîïõìå ôç äõíáìéêÞ ôïõ ëáïý ôïõ ÐÁÏÊ. ÁëëÜ óÞìåñá áìöéóâçôïýíôáé ïé ëüãïé ãéá ôïõò ïðïßïõò ôïí åìðéóôåýôçêåò. Ìéëþíôáò ãéá ôïí åáõôü ìïõ, ãéá äýï ëüãïõò ôïí åìðéóôåýôçêá: ðßóôåõá üôé ìðïñåß íá ìå êÜíåé ðñùôáèëçôÞ, êáé ðßóôåõá üôé äåí èá áìöéóâçôïýóá ðïôÝ ðïõ èá ðÞãáéíáí ôá ëåöôÜ ìïõ. ÓÞìåñá äåí åßìáé ôüóï óßãïõñïò ãéá êáíÝíáí áðü ôá äýï.

Ôåòðá, ìåãÜëç êïõâÝíôá êáé áõôÝò åßíáé êÜðïéåò (óêüñðéåò) óêÝøåéò.

Offline Català

• Αλλαγή
Όπως και τώρα όταν θα φάνε τον Ζαγοράκη κάποια στιγμή, θα το ρίξουν στο λαό και θα λένε π.χ. ότι τον έφαγαν οι σύνδεσμοι με την ανακοίνωσή τους, ενώ στην ουσία θα τον έχουν φάει στο ίδιο επίπεδο.

Cure, τα γραπτά μένουν. Και είναι πολύ καλό που ορισμένα πράγματα λέγονται εκ των προτέρων. Εύγε.

η μεγαλύτερη κατάντια είναι να στηρίζουμε μια διοίκηση (όποια κι αν είναι αυτή) όχι επειδή την πιστεύουμε ότι θα φτάσει ψηλά τον ΠΑΟΚ, αλλά επειδή φοβόμαστε το μετά. Ρωτάτε μερικοί "μετά το Ζαγοράκη τι?". Απαντάω ότι δεν είναι δουλειά μου να ορίσω τι. Εγώ είμαι οπαδός και θέλω να διατηρήσω το δικαίωμα να κριτικάρω όταν δεν μου αρέσει κάτι. Δηλαδή αν απαντούσα ότι ξέρω ότι ο μυτιληναίος ενδιαφέρεται, ή ότι θα αναλάβει ο βρύζας όπως πέρσι, δεν θα ήταν τελείως καφενειακή η συζήτηση? Ειλικρινά δεν θα ήθελα να συμμετάσχω σε συζήτηση "να έρθει ο τάδε" - "όχι να έρθει ο δείνα", αν αυτό εννοείτε με την ερώτηση "ποιος να έρθει?".
Επομένως δεκτά όποια επιχειρήματα υπέρ του Ζαγοράκη. Αν σας έχει πείσει ότι σε κάποια χρόνια θα κάνει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, καλώς τον στηρίζει όποιος τον στηρίζει, αλλά όχι επειδή φοβάται τι θα γίνει μετά.
[...]
 Μιλώντας για τον εαυτό μου, για δύο λόγους τον εμπιστεύτηκα: πίστευα ότι μπορεί να με κάνει πρωταθλητή, και πίστευα ότι δεν θα αμφισβητούσα ποτέ που θα πήγαιναν τα λεφτά μου. Σήμερα δεν είμαι τόσο σίγουρος για κανέναν από τα δύο.
:prosk:
Να προσθέσω ότι εγώ πάλι ποτέ δεν πίστεψα ότι μπορεί να κάνει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή, ή μάλλον καλύτερα δεν με ενδιέφερε. Πίστεψα όμως ότι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνει κάποτε ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής και να μην κρέμεται από τα αρχίδια κανενός. Σήμερα είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν μπορεί να το κάνει, χωρίς να λέω να φύγει.

Offline grmakis4

• Αποστολή
  • **

4.  Óôçí äåäïìÝíç óôéãìÞ óôï åñþôçìá ‘’ áí öýãåé ï ÆÁÃÏÑ ôï ×ÁÏÓ´´ íáé èá Ýñèåé ôï ÷Üïò ç äéÜëõóç.

ôï ðñïâëçìá åéíáé âáèõôåñï áí óêåöôçôå ïôé ç äéïéêçóç Æáãïñáêç åéíáé äéïéêçóç ðñùôïäéêéïõ ðïõ ôçí ðñïôåéíåé ï ÁÓ (êáé ôçí áíáíåùíåé).......äçëáäç ï êáôóáñçò ........

ç áíçóõ÷éá ãéá ôçí ìåôá Æáãïñáêç åðï÷ç åéíáé ãéá ìåíá ëïãéêç åöïóïí äåí ðñï÷ùñïõí êáèïëïõ ôá ÂÁÓÉÊÁ ÐÑÏÂËÇÌÁÔÁ ôçò ðáå ÐÁÏÊ  (ãçðåäï , ñõèìéóç ÷ñåùí)

åãù åóôéáæù åêåé ôïí ðñïâëçìáôéóìï ìïõ ........Áí äåí ìðïñåóå ï Æáãïñáêçò íá ðñï÷ùñçóåé ôá âáóéêá èåìáôá  ôïõ ÐÁÏÊ  áíáñùôéåìáé ðïéïò áðï ôïõò áíèñùðïõò ôïõ êáôóáñç  èá ìðïñåóåé...........
ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ...................ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ.............

Offline tsag

• Αλλαγή
Ας πω και εγώ την άποωη μου για την όλη φάση. Ημουν από αυτούς που έζησα σε καλή ηλικιά (πρώτα φοιτητικά χρόνια) την μετα-Βουλινού εποχή με έλευση Μπάτμαν, επιστροφή κόσμου στο γήπεδο κλπ κλπ. Επίσης ένιωσα για τα καλά την πτώση του μπάτμαν με την ανάλογη πτώση του ΠΑΟΚ, έζησα για τα καλά την εποχή Γούμενου, έτρεξα σε πορείες, πέταξα πέτρες, έφαγα δακρυγόνα κλπ ώσπου ήρθε εκείνη η άγια μέρα που ο Λαός αγανακτισμένος έκανε τη θρυλική αυτήν κατάληψη της Τούμπας που σήμανε και το τέλος του απατεώνα. Ο ερχομός του Ζαγοράκη έμοιαζε με συναίσθημα παρόμοιο με εκείνο όπου ένας ετοιμοθάνατος στην έρημο βλέπει στο βάθος μία όαση. Αρχηγός της ομάδας, με ευρωπαϊκές παραστάσεις, με λαϊκό προφίλ. Ο Ζαγοράκης αντιπροσώπευε την Τιμιότητα και την Αλήθεια η οποία έλειπε από τον ΠΑΟΚ για δεκαετίες! Προφανώς δεν ήμουν ο μόνος που αισθανόταν έτσι. Οι απανταχού ΠΑΟΚτσήδες είδαν στο πρόσωπό του έναν Μεσσία. Τον αγκάλιασαν και τον ακολούθησαν τυφλά. Χιλιάδες διαρκείας, περιφρούρηση Τούμπας για επεισόδια κλπ. όλοι μαζί μια γροθιά για την αναγέννηση του ΠΑΟΚ. Κανείς εκείνο τον καιρό δεν έκατσε να αναλύσει  τις δυνατότητες του Ζαγοράκη να κουμαντάρει ένα τεράστιο πλοίο σαν τον ΠΑΟΚ. Μας αρκούσε που εξέφραζε την τιμιότητα και έβγαζε την σιγουριά ότι τα χρήματα του κόσμου θα πιάσουν επιτέλους τόπο. Θα πάνε επιτέλους στον ΠΑΟΚ και όχι στις τσέπες τυχάρπαστων λαμόγιων. Ζούσαμε όλοι ένα όνειρο και λέγαμε οτι επιτέλους ο γίγαντας ξυπνάει. Θα τους γαμήσουμε όλους έστω και χωρίς τους πακετάδες. Με τον τσαμπουκά μας. Με τη δύναμη της ΠΑΟΚτσήδικης ψυχής. Εσείς τα πακέτα εμείς τον τσαμπουκά. Όπως όμως όλοι γνωρίζετε τα όνειρα διαρκούν λίγο. Για την ακρίβεια διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα μόλις. Και μετά ξυπνάς και προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι σκληρή δυστυχώς. Με τον καιρό το όλο οικοδόμημα άρχισε να παρουσιάζει τριγμούς. Από την αρχή τα μηνύματα ήταν περίεργα αλλά δεν μας ενοιαζε τότε. Είμασταν ακόμα σε κατάσταση ονείρου. Φεύγει ο πρώτος συνεργάτης που συνέβαλε τα μέγιστα για το σουλούπωμα στα οικονομικά. Επαγγελματικοί λόγοι (και καλά). Δεν δίνουμε σημασία. Εμπιστευόμαστε τον Ζαγοράκη. Είναι τίμιος. Κανείς δεν το αμφισβητεί. Τίμιος ναι, ικανός όμως;; Στα όνειρα η τιμιότητα αρκεί, αλλά στην σκληρή πραγματικότητα η ικανότητα (ή ανικανότητα) στοιχίζει. Και ακριβά μάλιστα. Ο ΠΑΟΚτσής σιγά σιγά ξυπνάει από το όνειρο και επανέρχεται στην πραγματικότητα. Τα περίεργα μηνύματα αρχίζουν δυστυχώς να κάνουν την εμφάνισή τους όλο και πιο συχνά. Γκαγκάτσηδες, πήγαινε έλα συναργατών και ακόμη και του ίδιου του Ζαγοράκη, τον πούλο ο Σάντος, τον πούλο ο Βρύζας. Το δυνατό οικοδόμημα έχει αρχίσει να κλονίζεται επικίνδυνα και κανείς δεν ξέρει πόσο θα αντέξει.

Όλα αυτά νομίζω ότι δείχνουν την ανικανότητα του Ζαγοράκη να διαχειριστεί αυτό το πλοίο. Τουλάχιστον τώρα που ουσιαστικά έχει μείνει μόνος του. Χρειάζονται προσωπικότητες στον ΠΑΟΚ. Στα καίρια πόστα. Άνθρωποι με γνώσεις του αντικειμένου, καταξιωμένοι. Όταν εγώ έχω μια εταιρεία δε θα φροντίσω να βάλω τον ξάδερφό μου ή το φίλο μου σε καίρια πόστα αλλά θα κοιτάξω να προσλάβω τους καλύτερους της αγοράς. Αποδεδειγμένα όμως. Ανθρώπους με βιογραφικό. Που θα εγγυώνται την επιτυχία σε αυτό που κάνουν. Αυτό είναι το μεγάλο λάθος του Ζαγοράκη. Δεν ξέρει πως να κάνει κερδοφόρα μία επιχείρηση. Μπορεί να ξέρει πως λειτουργεί στο τεχνικό κομμάτι αλλά δεν ξέρει πως να χτυπήσει τον ανταγωνισμό. Απλά πράγματα.

Και φτάνουμε στο τελευταίο κομμάτι. Και τι θα γίνει αν φύγει ο Ζαγοράκης; Ποιος θα αναλάβει; Σε αυτό το ερώτημα κανέις δεν έχει την απάντηση αυτήν την στιγμή. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο στην όλη ιστορία. Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο επικίνδυνο είναι να στηρίζεται ο ΠΑΟΚ σε έναν μόνο άνθρωπο;; Πόσο τραγικό είναι για το μέλλον αυτής της ομάδας να μην μπορούμε να δώσουμε απάντηση  σε αυτό το ερώτημα; Ειλικρινά εύχομαι να μείνει ο ζαγοράκης για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ για να κάνει δουλειά. Αλλά όχι έτσι. Όχι με αυτές τις συνθήκες. Πρέπει να ψαχτεί για το αύριο. Να ψάξει μέσα στις (λίγες) υγειείς δυνάμεις είτε της οικογένειας του ΠΑΟΚ είτε και εκτός για ανθρώπους που θα μπορέσουν να προσφέρουν. Να βρει νέους και ικανούς παράγοντες που θα πάρουν το τιμόνι στην πορεία. Εγώ έτσι το βλέπω. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πιο εύκολο και για τον ίδιο να απαγκιστρωθεί όταν πραγματικά κουραστεί αλλά θα έχει κάνει καλό και στον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Διαφορετικά να είστε όλοι σίγουροι ότι αν φύγει χωρίς να έχει προνοήσει πρώτα είμαστε καταδικασμένοι να επιστρέψουμε και πάλι στην εσωστρέφεια, την μιζέρια και την καχυποψία. Και δεν ξέρω κατά πόσο έχουμε αντοχές όλοι μας για κάτι τέτοιο.
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

Offline babis36

• Αλλαγή
Θα ειμαι λιγο εριστικος αλλα για να πω την αληθεια σιχαθηκα να βλεπω να πυροβολουμε το ποδι μας.Ιστορικα το εχουμε κανει πολλες φορες και βλεπω οτι παμε να το ξανακανουμε.Ακουω για τον Ζαγορακη οτι δεν ειναι ικανος αυτος ο ανθρωπος να μας παει στην κορυφη (απο που μας πηρε πριν τρια χρονια γαμω την πουτανα μου κανεις δεν θελει να θυμαται).Πιστευει κανεις οτι χωρις αυτο θα καναμε 20.000 διαρκειας?? Με τον τροπο μας αν φυγει αυτος απλα στελνουμε το μηνυμα οτι γινομαστε ενας νεος συλλογος superαδων.Ενας μικρος κομπλεξικος συλλογος που απευθυνεται σε οργανωμενους  και μονο.Ο ΠΑΟΚ εχει τοσο πλατια μαζα που δεν μπορει να γινει ποτε τετοιος και αυτη ειναι η ιδιαιτεροτητα του και η ομορφια του.Και δεν σημαινει οτι οι συνδεσμοι δεν πρεπει να παιζουνε τον ρολο τους που ειναι ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ  (το σημειωνω αυτο με κεφαλαια) αλλα σημαινει οτι χρειαζομαστε διοικηση που μας εκφραζει ολους Και ειμαστε πολλοι ρε γαμωτο τι να κανουμε.Την εικονα αυτης της διοικησης την ενσαρκωνει ο Ζαγορ.Και υπαρχει και ο Βιολιδης.Διαβαζω για τον Ηλια (απο τον cure κυριως) αρλουμπες αναποδεικτες περι απατεωνα, λαμογιου, σκυλά, μαριονετας κτλ κτλ.  Ο Βιολιδης ηταν συμμαθητης μου 6 χρονια.Ηταν αρρωστος ΠΑΟΚτσης και εξαιρετικο παιδι.Παντρευτηκε κορη μεγαλου Βιομηχανου και τα μαγαζια του οικονομικα συνηθως σφυρανε.Ειναι ο μοναδικος σε αυτη τη ρημαδα διοικηση που εχει μια οικονομικη εμβελεια.Εδω και ενα χρονο απο superαδες σε μπαρακι φιλου που συχναζω ακουω οτι εχει φουλαρει ταχα την αγορα με ακαλυπτες επιταγες.Η γραμμη τους μαλιστα πρεπει να ειναι κοινη γιατι το εχω ακουσει απο καμια 4-5 απο δαυτους ντεμεκ εμπιστευτικα.Θα σας παρακαλουσα λοιπον να μην αναπαραγεται τετοιες πιπες τοσο για το ποιον ανθρωπων που δεν γνωριζετε οσο και για τον Ζαγορ που πρωτος δεινει δημοσια ισολογισμο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να τον γνωριζουν οι παντες.Ας μην πυροβολουμε σαν σκουληκια το ποδι μας και ας προσπαθησουμε οταν θελουμε να κανουμε εντυπωση με μια εξυπναδα μας να μην ειναι η πρωτη βλακεια που μας κατεβαινει στο κεφαλι.
Είμαστε εμείς της Πόλης τα παιδιά τα παινεμένα
που παίζουμε την μπάλα ξακουσμένα

Offline dave

• Αλλαγή
Απόφαση για σύσταση επιτροπής ελέγχου
Σπορ, Διοικητικά 08 Οκτ. 2010 11:29 - Από Κώστας Πετρωτός

Τι αποφασίστηκε ομόφωνα στη χθεσινή (7/10) σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου του Α.Σ. για το θέμα του οικονομικού ελέγχου σε ΠΑΕ και ΚΑΕ. Ποια είναι η πρόταση που θα κληθούν τα μέλη του Ερασιτέχνη να συζητήσουν στη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας (11/10)
3 σχόλια | Σχολιάστε

Στην ομόφωνη απόφαση να προτείνουν προς ψήφιση στα μέλη του Ερασιτέχνη, στη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Δευτέρας (11/10), τη σύσταση επιτροπής οικονομικού ελέγχου των ΠΑΕ και ΚΑΕ ΠΑΟΚ, κατέληξαν το βράδυ της Πέμπτης (7/10) οι διοικούντες τον Α.Σ..

Συγκεκριμένα, τα μέλη της διοίκησης του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ αποφάσισαν (ομόφωνα, επαναλαμβάνουμε) να προτείνουν το εξής: να συσταθεί τριμελής επιτροπή, που θα απαρτίζεται από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Α.Σ..

Η επιτροπή αυτή θα έχει δύο βασικούς στόχους: α. Τον ορισμό ορκωτών λογιστών, οι οποίοι θα αναλάβουν τον έλεγχο των οικονομικών των ΠΑΕ και ΚΑΕ ΠΑΟΚ, θα πληρώνονται από τον Α.Σ. και θα δίνουν λόγο μόνο σε αυτόν. β. Η επιτροπή, αφού πάρει τα αποτελέσματα των ορκωτών λογιστών, θα εισηγείται στη διοίκηση του Α.Σ. πώς να κινηθεί στη συνέχεια.

Να σημειωθεί ότι ο πρώτος έλεγχος στις διοικήσεις των ΠΑΕ και ΚΑΕ μπορεί να αφορά τρεις διοικητικές χρήσεις πριν, όπως δίνει το δικαίωμα ο νόμος. Και αυτό, όμως, είναι θέμα προς συζήτηση στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση. 

http://olapaok.gr/sport/Spor_Dioikitika/apofash_gia_sustash_epitrophs_elegxoy.572093.html

κακη εξελιξη για μενα...τους λογους τους ειχα πει οταν ειχε πρωτησυζητηθει.

ναι στη διαφανεια, οχι στο μπαχαλο κ στα σεναρια...της πουτανας θα γινει

Offline lik4

• Αλλαγή
φιλε μου babi και τωρα εχουμε σουπεραδες και αυτοι ειναι ολος ο απλος κοσμος(φυσικα με αρκετες εξαιρεσεις)που δεν ειναι οργανωμενος,ειναι ολοι αυτοι οι παπαγαλοι που δεν εχουνε δικη τους αποψη.
εγω προσωπικα τους βλεπω σαν αριθμους(διαρκειας λεφτα και να φαινεται γεματο το γηπεδο)

Offline toy

• Αλλαγή
εγώ πάλι λικ είδα το αντίθετο...
ΠΑΟΚ  = γήπεδο...

Offline lik4

• Αλλαγή
μαγκια σου...

Offline Català

• Αλλαγή
Ήμαρτον ρε πούστη μου, ήμαρτον! Να θες να ησυχάσεις και να μην σε αφήνουν.
Ρε συ Μπάμπη, σε ρωτάω επειδή είσαι λογικός άνθρωπος, αλλά αυτή τη φορά δεν μπορώ να σε ακολουθήσω. Επειδή τον ήξερες εσύ και ήταν συμμαθητής σου (πριν 25 χρόνια υποθέτω από την ηλικία σου;), και επειδή ήταν άρρωστος ΠΑΟΚτσής, πάει να πει ότι αποκλείεται να την έχει κάνει;
Επειδή φυσάνε τα μαγαζιά του, πάει να πει ότι ξέρει να διοικεί και αυτό το "μαγαζί";
Επειδή τα ερπετά ανοίγουν το μπουρδέλο τους και λένε ό,τι λένε πάντα, και αυτό τυχαίνει να είναι το ίδιο ή παρεμφερές με αυτό που λέει κάποιος εδώ μέσα, πάει να πει ότι αποκλείεται να ισχύει; Ή αποκλείεται να ισχύει ο,τιδήποτε κακό ακουστεί για αυτόν, επειδή είναι σίγουρα βρώμα που την κυκλοφορούν τα ερπετά;
Όσο για την οικονομική του εμβέλεια, όσο έχεις δει εσύ να βάζει στον ΠΑΟΚ, άλλο τόσο έχω δει κι εγώ. Αλλά εγώ δεν περιμένω από τον Βιολίδη να χώσει, ούτε να βρει επενδυτή, ούτε καν κάποιον μικρομεσαίο που να μπορεί να χώνει έστω 3 ή 2 χαρτιά τον χρόνο, έστω ένα! Ούτε να μου πει πως γίνονται τα μαγικά (ανάλογα με την εποχή τζον γου) με την μπουτίκ. Ή τα μαγικά με τα έσοδα από ευρώπη, που μία είναι 5, μετά γίνονται 3 μετά 2,5 και όσο νυχτώνει η τρύπα μεγαλώνει. Τίποτα από αυτά δεν περιμένω. Περιμένω να βρει έναν γαμημένο χορηγό. Τέταρτη χρονιά και πορευόμαστε με τις χορηγίες του κράτους, όπως όλοι οι άλλοι.
Λες ότι αν φύγει ο Αναντικατάστατος, θα γίνουμε σουπεράδες και "σύλλογος που απευθύνεται σε οργανωμένους και μόνο". Κι έτσι να ήταν, που δεν είναι, μιλάμε για άλλα μεγέθη. Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με τους περισσότερους συνδέσμους στην ελλάδα, νομίζω υπερδιπλάσιους από τον δεύτερο, βάζοντας κάποιους (αρκετούς) που μία στεγάζονται, μία δεν στεγάζονται, ανοιγοκλείνουν κτλ. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτως ή άλλως γιατί οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ δεν είναι franchise όπως η 7 ή πολύ περισσότερο η φλορίτζιναλ και οι σούπερ τρεις, και άρα δεν υπάρχει κοινή γραμμή και κάποιος που να κινεί τα νήματα και ο λόγος του να είναι νόμος, τύπου χατζηπαπάρα ή σαβουρίδη.
Λες "απο που μας πηρε πριν τρια χρονια γαμω την πουτανα μου κανεις δεν θελει να θυμαται". Δεν μας πήρε κανείς, ο κόσμος πήρε τον ΠΑΟΚ (με τους συνδέσμους πάλι μπροστά...) και αυτός ήταν ο ηγέτης. Αλλά και αυτόν οι σύνδεσμοι τον έφεραν. Αυτό γιατί δεν θες να το θυμάσαι εσύ;

Αυτό που εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ή να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν όσοι χαλιούνται με την κριτική στον Αναντικατάστατο, είναι ότι γίνεται για τον ακριβώς αντίθετο λόγο από αυτόν που μας καταλογίζουν κάποιοι άλλοι. Και παίρνω το θάρρος να μιλήσω σε πρώτο πληθυντικό όχι επειδή με έχει εξουσιοδοτήσει κανείς να μιλάω για την πάρτη του, αλλά επειδή βλέπω ότι και το σκεπτικό άλλων που κάνουν κριτική είναι ίδιο με το δικό μου, άρα ίδια και τα κίνητρα. Δεν κάνουμε κριτική ούτε επειδή μας αρέσει να γκρινιάζουμε, ούτε επειδή θέλουμε να το παίζουμε πιο ψαγμένοι από άλλους και να "εντυπωσιάσουμε με μια εξυπνάδα μας", ούτε επειδή είναι μόδα, ούτε επειδή είναι η μιζέρια στο dna του ΠΑΟΚτσή (αυτό είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που λέγεται), ούτε επειδή θέλουμε να διοικήσουμε εμείς ή οι σύνδεσμοι, ούτε επειδή θέλουμε να πουλέψουμε τον πρόεδρο. Κάνουμε κριτική ακριβώς επειδή βλέπουμε κάποια πράγματα που βγάζουν μάτι και μας τρελαίνουν. Επειδή δεν θέλουμε να διαλυθεί η ομάδα πάλι και όχι για το αντίθετο.

Offline toy

• Αλλαγή
ΠΑΟΚ  = γήπεδο...

apostolos

• Guest

Για να ανακεφαλαιώσουμε λοιπόν, όσο πολεμήθηκε ο Παντελάκης καλώς πολεμήθηκε από τους οπαδούς,
Αυτό δεν το είπε κανείς.
E όχι, ο baron στο post του λέει ότι έχει βαρεθεί να απολογείται για αυτά που έκανε τότε κι ότι ο εν λόγω "μεγάλος" πρόεδρος πουλούσε παίκτες στην Αθηνα κλπ... Δηλαδή κάναμε έναν αγώνα τότε και καλά κάναμε. Αν δεν εννοεί αυτό τότε εγώ καταλαβαίνω λάθος.

Offline ved

• Αλλαγή
ο παντελακης ηταν ενας προεδρος που εκανε μια μεγαλη ομαδα και πολεμηθηκε γιατι δεν μπορεσε να κανει περισσοτερα και να παρει περισσοτερους τιτλους.

συμφωνα με τον κοσμο εκεινη με την εποχη που ζητουσε ακομη περισσοτερα καλως εγινε.

μετεπειτα φανηκε οτι αυτο ηταν λαθος...ομως αυτη η αποψη επικρατησε γιατι οι επομενοι προεδροι ηταν τρισαθλιοι.

αν οι επομενοι προεδροι ηταν ανταξιοι του λαου μας κανεις δεν θα ελεγε σημερα οτι ο παντελακης πολεμηθηκε κακως.

η αθλιοτητα των επομενων απο τον παντελακη τον εκανε να φαινεται τοσο καλος.

για μενα ο συλλογος και ο λαος του αξιζει καλυτερους απο τον παντελακη και φυσικα απο τον μετριοτατο ζαγορακη.

γιατι δεν τους εχουμε? χαρακτηριστικα του λαου μας, του συστηματος που ζουμε και οικονομογεωγραφικες συγκηριες δινουν την απαντηση.

Offline tsag

• Αλλαγή

για μενα ο συλλογος και ο λαος του αξιζει καλυτερους απο τον παντελακη και φυσικα απο τον μετριοτατο ζαγορακη
γιατι δεν τους εχουμε?
χαρακτηριστικα του λαου μας, του συστηματος που ζουμε και οικονομογεωγραφικες συγκηριες δινουν την απαντηση.

Σε 3 προτάσεις συμπυκνωμένη όλη η αλήθεια. Δυστυχώς.
ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ

makptol

• Guest
σωστα ο ζαγορακης ειναι μετριοτατος εδωσε και εντολη να ριξουν χημικα το ειπε ενας μπατσος αυτο να μην το πιστεψουμε ?
ο μετριοτατος καθετε και απολογειται σε καθε σ.φ που τον κατακεραυνωνει για ολα τα κακα της γης .....ο μετριοτατος μας εβαλε σε μια σειρα μας εδωσε οραμα τρεχει στα αστυνομικα τμηματα οταν συλαμβανονται οπαδοι στο θεμα της διατησιας απετυχε ο ΠΑΟΚ παντα ειχε καλη διατησια και μολις ηρθε ο ζαγορ δεν μπορεσε να εξασφαλισει ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΗΣΙΑ ......
εξαλλου και ο παντελακης μετριοτατος ηταν ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ......ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΡΙΟΤΑΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ Η ΤΟΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ
ΑΛΛΑ ΕΞΥΠΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ .....ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ........ειναι θεμα χρονου να αποκτησουμε παλι τους προεδρους που θελουμε που θα ειναι εξυπνα λαμογια .....

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
Θα ειμαι λιγο εριστικος αλλα για να πω την αληθεια σιχαθηκα να βλεπω να πυροβολουμε το ποδι μας.Ιστορικα το εχουμε κανει πολλες φορες και βλεπω οτι παμε να το ξανακανουμε.Ακουω για τον Ζαγορακη οτι δεν ειναι ικανος αυτος ο ανθρωπος να μας παει στην κορυφη (απο που μας πηρε πριν τρια χρονια γαμω την πουτανα μου κανεις δεν θελει να θυμαται).Πιστευει κανεις οτι χωρις αυτο θα καναμε 20.000 διαρκειας?? Με τον τροπο μας αν φυγει αυτος απλα στελνουμε το μηνυμα οτι γινομαστε ενας νεος συλλογος superαδων.Ενας μικρος κομπλεξικος συλλογος που απευθυνεται σε οργανωμενους  και μονο.Ο ΠΑΟΚ εχει τοσο πλατια μαζα που δεν μπορει να γινει ποτε τετοιος και αυτη ειναι η ιδιαιτεροτητα του και η ομορφια του.Και δεν σημαινει οτι οι συνδεσμοι δεν πρεπει να παιζουνε τον ρολο τους που ειναι ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ  (το σημειωνω αυτο με κεφαλαια) αλλα σημαινει οτι χρειαζομαστε διοικηση που μας εκφραζει ολους Και ειμαστε πολλοι ρε γαμωτο τι να κανουμε.Την εικονα αυτης της διοικησης την ενσαρκωνει ο Ζαγορ.Και υπαρχει και ο Βιολιδης.Διαβαζω για τον Ηλια (απο τον cure κυριως) αρλουμπες αναποδεικτες περι απατεωνα, λαμογιου, σκυλά, μαριονετας κτλ κτλ.  Ο Βιολιδης ηταν συμμαθητης μου 6 χρονια.Ηταν αρρωστος ΠΑΟΚτσης και εξαιρετικο παιδι.Παντρευτηκε κορη μεγαλου Βιομηχανου και τα μαγαζια του οικονομικα συνηθως σφυρανε.Ειναι ο μοναδικος σε αυτη τη ρημαδα διοικηση που εχει μια οικονομικη εμβελεια.Εδω και ενα χρονο απο superαδες σε μπαρακι φιλου που συχναζω ακουω οτι εχει φουλαρει ταχα την αγορα με ακαλυπτες επιταγες.Η γραμμη τους μαλιστα πρεπει να ειναι κοινη γιατι το εχω ακουσει απο καμια 4-5 απο δαυτους ντεμεκ εμπιστευτικα.Θα σας παρακαλουσα λοιπον να μην αναπαραγεται τετοιες πιπες τοσο για το ποιον ανθρωπων που δεν γνωριζετε οσο και για τον Ζαγορ που πρωτος δεινει δημοσια ισολογισμο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να τον γνωριζουν οι παντες.Ας μην πυροβολουμε σαν σκουληκια το ποδι μας και ας προσπαθησουμε οταν θελουμε να κανουμε εντυπωση με μια εξυπναδα μας να μην ειναι η πρωτη βλακεια που μας κατεβαινει στο κεφαλι.

Μπάμπη ο μπατμαν σε πήρε 14ο και σε πήγε 3ο σε μια χρονιά. Και το λέω αυτό για να σου δείξω ότι ο ΠΑΟΚ πιο εύκολα πάει από 5ος (όταν ανέλαβε ο ζαγοράκης) 2ος πέρσι, παρά από 2ος να πάει 1ος. Αν σε έχει πείσει ότι μπορεί να σε πάει 1ο, το δέχομαι. Εγώ διατηρώ τις επιφυλάξεις μου, οι οποίες είναι πολύ περισσότερες από 3 χρόνια πριν.

Νομίζω συμφωνούμε όλοι ότι χωρίς ζαγοράκη δεν θα έφτανες 20.000 διαρκείας. Και ο λόγος είναι η εμπιστοσύνη που ενέπνευσε στο κόσμο. Αλλά η ικανότητα να εμπνέει εμπιστοσύνη δεν είναι χαρακτηριστικό της προσωπικότητας τους, δεν είναι ιδιότητα του. Οφειλόταν σε συγκεκριμένους λόγους οι οποίοι σιγά σιγά παύουν να ισχύουν, τουλάχιστον στο βαθμό που ίσχυαν πριν 3 χρόνια. Και νομίζω ότι αυτούς τους λόγους συζητάμε.

Είμαι ο τελευταίος που θα διαδώσει και θα αναπαράγει φήμες. Μια και ανέφερες επιταγές (και φυσικά χέσε τα ερπετά), όπως θα ξέρεις εκτός του εκδότη μπορούν να οπισθογραφούνται από τρίτους και να μεταβιβάζονται. Και μεγάλο μέρος των επιταγών ενεχυριάζονται σε τράπεζες για ρευστότητα. Οπότε αν παρουσιαστεί πρόβλημα με μια επιταγή του Χ εκδότη, καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα μεταφέρεται στους οπισθογράφους (οι οποίοι θα απευθυνθούν στους δικηγόρους τους) και φυσικά στις τράπεζες τους. Οπότε είναι σχετικά εύκολο να διαπιστώσεις την αλήθεια όσων χαρακτηρίζεις αναπόδεικτες αρλούμπες σε μια τόσο μικρή αγορά όπως της Θεσ/νίκης. Τώρα για τους χαρακτηρισμούς "λαμόγιο κ.ο.κ" επιφυλάσσομαι, αλλά ότι έχει πρόβλημα, το θεωρώ δεδομένο.