Αγαπητέ cure αν στο πίσω μέρο του μυαλού σου είχες έστω και την παραμικρή υπόνοια περί εμπιστοσύνης και ότι "φαγώθηκαν" λεφτά είμαι σίγουρος ότι δε θα στήριζες έμπρακτα την καψούρα σου, αυτό φυσικά δεν ανερεί το δικαίωμα σου να θες να μάθεις την αιτία του ελλήματος.
Φίλε toy με κάνεις τη τέλεια πάσα για να ανοίξω το "πίσω μέρος του μυαλού μου". Θα τα λέγαμε κατ' ιδίαν, αλλά δεν βλέπω το λόγο να μη τα γράψω δημόσια. Το πρόβλημά μου δεν είναι αν φαγώθηκαν λεφτά κι ούτε περιμένω να ακούσω καμιά λογιστική παπαριά για να ησυχάσω. Το δικό μου πρόβλημα βρίσκεται αλλού. Σε μία πρόταση για να μη το κουράζω: μόνο μια τρυπημένη ομάδα δεν θέλει να κυνηγήσει τη πιθανότητα μία στις εκατό να βγει από τα σκατά. Και πολύ φοβάμαι, όχι εδώ και ένα μήνα, αλλά εδώ και πολύ καιρό, πως ο ΠΑΟΚ δεν θέλει ή πιο σωστά δεν τον αφήνουν να θέλει να βγει από τα σκατά. Ψάχνω λοιπόν το τι παίζει και αν ο πόλεμος είναι μόνο απ' έξω ή και από μέσα. Η άποψή μου είναι δυστυχώς πως είμαστε τρύπιοι και από μέσα. Την έχω καταγράψει στη πρώτη σελίδα από πέρυσι με δύο "παραμυθάκια", γιατί τότε υπήρχαν (πολλές αλλά) ενδείξεις, για την "αυλή του βασιλιά". Πλέον έχουμε και αποδείξεις και αναφέρομαι στο deja vous του 2004, στον κοντό, στο "άνοιγμα" κτλ. Μέχρι και στην υπογραφή το έβαλα τελευταία, αλλά παρόλα αυτά βλέπεις κι εσύ αναγκάζομαι να συζητώ με κάποιους στη βάση του αν με πείραξε που ήρθε ο κοντός και στράβωσα γενικά...
Εγώ λοιπόν φοβάμαι πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει ελευθερωθεί ακόμη και κάθε μέρα που περνάει αυτός ο φόβος θρέφεται, αντί να ηρεμεί. Ο ΠΑΟΚ όσο έχει μέσα του ρουφιάνους του συστήματος, τόσο δεν πρόκειται ποτέ να μεγαλουργήσει. Αυτό ως ένα σημείο ήταν δεδομένο εξαρχής, εφόσον στον ΑΣ η κατάσταση είναι η ίδια. Υπήρχε ελπίδα όμως πως η ΠΑΕ ήταν κάτι άλλο, έξω από αυτό το δούρειο ίππο, έστω κι αν στήριξε κατσαρή. Δυστυχώς όμως η ΠΑΕ βγήκε από την ίδια μήτρα. Ας το καταλάβουμε. Ο Κατσαρής διόρισε Βιολίδη και αυτός όλους τους άλλους. Τον Ζαγοράκη τον έκλεψαν από το λαό που τον ήθελε εκεί, γιατί αλλιώς θα τους έπαιρνε ο κόσμος με τις πέτρες αν λέγανε ήρθαμε να διοικήσουμε τον ΠΑΟΚ. Τους έφερε και τον Ζήση μετά ο Θόδωρος και ξέφυγε η κατάσταση.
Η "αυτοκρατορία όμως αντεπιτίθεται" κι έτσι στο κρίσιμο σημείο ΚΑΙ ΠΑΛΙ ξαφνικά στερέψαμε από λεφτά, θυμηθήκαμε το νοικοκυριό, αφήσαμε το γήπεδο ετοιμόρροπο κτλ Βασικά και μόνο που δεν κινήθηκε το θέμα των χρεών καθόλου εδώ και 3 χρόνια, αρκεί να καταλάβουμε πόσο τρύπιοι είμαστε από μέσα. Ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας κάποια στιγμή ή θα αφομιωθούν ή αν πάνε να καθαρίσουν τελείως τον ΠΑΟΚ θα τους διώξουν οι ΠΑΟΚάρχες, με τη βοήθεια των δημοσιογράφων τους. Δυστυχώς εύκολα θα το πετύχουν. Ή επαναλαμβάνω γιατί έχει σημασία θα αφομιωθούν ή θα φύγουν κουρασμένοι και ηττημένοι από το σύστημα.
Το σύστημα των βαζελόγαυρων και της πολιτείας που έχει σε κάθε ομάδα τους ανθρώπους του, για να τη κρατάνε μικρή και να μη τους ενοχλεί. Στο χανούμι έχει, στο σκουλήκι έχει, στη γριά είχε, στη Τρίπολη, στη Ξάνθη, στον Εργοτέλη, στη Λάρισα... παντού. Σε μας το σύστημα έχει το "θεματοφύλακά ΤΟΥ" από το σωτήριον έτος 1985. Τα πρόσωπα αλλάζουν, αλλά ο σκοπός ένας. Μη σηκώσει κεφάλι ο ΠΑΟΚ. Παράλληλα πιέζει και η πολιτεία, κρατώντας το γερό χαρτί των χρεών. Δεν είναι πολύ εκτός πραγματικότητας να ξέρει π.χ. ο Ζαγοράκης πως αν τυχόν ο ΠΑΟΚ περάσει τσου λου θα σκάσουν όλα τα χρέη μαζί, για να τα πληρώσουμε και να μη μας μείνει τίποτα πάλι. Ο στόχος φυσικά να μη σηκώσουμε κεφάλι ποτέ.
Αυτά λοιπόν τα "οικονομικά προβλήματα" είναι φτιαχτά ή πιο σωστά προέκυψαν σε καίριο σημείο, μη τυχόν ο ΠΑΟΚ κάνει κανένα τρελό και φύγει ανεξέλεγκτος. Προέκυψαν σίγουρα απ' έξω με κόψιμο κάθε εσόδου και η ιστορία θα το αποδείξει, αν είναι ή όχι κι από μέσα φτιαχτά. Εγώ αυτό μόνο φοβάμαι και δυστυχώς δεν μου δίνεται η ευκαιρία να ηρεμήσω. Το αντίθετο. Το σύστημα δείχνει κατά καιρούς να απορροφά μέσα του τον Ζαγοράκη. Έγινε με τον κουμπάρο του, γίνεται πάλι τώρα. Τον δε Ζήση έχουν πάει να τον φάνε καμιά εικοσαριά φορές πούστικα, αλλά ακόμη δεν μπορούν να τον αγγίξουν.
Αυτό που πολεμάνε ο Ζαγοράκης κι ο Βρύζας είναι τεράστιο και το πιθανότερο είναι να χάσουν τη μάχη. Είτε να γίνουν γρανάζι του συστήματος, είτε να την κάνουν μένοντας από δυνάμεις. Το δεύτερο θα συνέβαινε πολύ πιο δύσκολα, αν έπαιρναν δυνάμεις από το λαό. Με το θέμα του κοντού όμως έχασαν αυτό το "καύσιμο". Κι όταν λέω λαό, φυσικά και δεν εννοώ τα φυτά που πρώτα θα τους κυνηγήσουν μόλις το αποφασίσει ο τύπος. Εννοώ τον πραγματικό λαό του ΠΑΟΚ κι όχι αυτούς που χρησιμοποιούν τον ΠΑΟΚ για να κονομάνε ή στην απλή φάση για να θαυμάζουν τη φωνή τους στα ράδια.
Η απάντηση λοιπόν στα αδέρφια που μιλάνε για αρνητική ενέργεια πριν τη μάχη, είναι πως η αγωνία είναι μήπως η μάχη χάθηκε ήδη, για δεύτερη φορά χωρίς να δοθεί. Θα δείξει...
Η απάντηση στο γιατί μιλάμε για λογιστικά, ενώ είμαστε 2οι, είναι γιατί από το ψάξιμο μπορεί να βρούμε όχι κανέναν κλέφτη, αλλά τον δούρειο ίππο. Θα δείξει...
Η απάντηση στο γιατί αντιδρούμε στο ενδεχόμενο ο Ζαγοράκης να πάει να κάνει τον πρόεδρο στη κοπρολίγκ, είναι γιατί αν το κάνει θα πρόκειται για οριστική απορρόφησή του από το σύστημα και ο ΠΑΟΚ θα έχει χάσει τον ηγέτη του. Θα δείξει...
Ακόμα πιο πίσω στο μυαλό μου βέβαια και δεν πάει άλλο

υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην υπάρχει σε όλα τα παραπάνω αόριστος στο ρήμα απορροφώ, σε ότι αφορά τη σχέση Ζαγοράκη-συστήματος. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις. Ο χρόνος και μόνο θα δείξει. Για όλα περιμένουμε, γιατί δεν υπάρχουν προφήτες ανάμεσά μας, ούτε ζωντανοί κοριοί. Μέχρι να δείξει λοιπόν υποχρέωση είναι να στηρίζουμε και να αφήσουμε τα σενάρια εκεί πίσω στο μυαλό. Εκεί είναι χρήσιμα γιατί δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε όρθιοι και έχουμε έτσι το νου μας. Αν τα φέρουμε μπροστά από μόνοι μας κάνοντας τα βεβαιότητα εκ των προτέρων είναι πρόβλημα.
Και ο Νικόλας πάντως αυτά λέει, απλά ονομάζει το σύστημα "κόκκαλη"