Author Topic: Θόδωρος Ζαγοράκης (πρώην πρόεδρος Παε Π.Α.Ο.Κ.)  (Read 609289 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maestro

• Αποστολή
  • **
....ΚΑΙ ΕΧΟΘΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΚΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΙΣΗ....ΠΩΣΑ ΧΡΟΝΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΡΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ
1. ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΙΣ ΚΟΛΟΦΥΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΟΝΟΥΝΕ ΟΤΙ ΟΙ 3 ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
2. ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟ "ΜΠΑΜ" ΤΟ ΚΑΝΕ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΘΕΙ.

ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟ ΤΑΒΑΝΙ.

ΕΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΩ ΤΥΦΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΓΝΟΜΟΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ.
ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ...ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΙΣΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΨΥΧΟΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΣΚΕΦΤΟΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΟΥΝΑ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ........

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΓΚΕΣ.......ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ!!!!!!!!!

baron

• Guest
ο ζαγοράκης δεν ήρθε για να σώσει τον παοκ

εμείς τον διαλέξαμε ως σύμβολο της προσπάθειας μας για κάτι καινούργιο

όταν έρχονται τέτοιες δηλώσεις από τον αρχηγό εμείς έχουμε να κάνουμε ένα και μοναδικό:

τα ματια ανοιχτά και να παρατηρούμε ποιος αντιδρά με πιο τρόπο.
σε τέτοιες στιγμές εξωτερικοί αλλα "εσωτeρικοι" εχθροί "εκδηλονoνται".

makptol

• Guest
kai ομως ηρθε για να τον σωσει η να σηκωσει τα χερια και να πει δεν μπορω παιδια......
συμβολο ειναι κατι σαν το προεδρος τιμης ενεκεν......καμμια σχεση ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ
ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ Ο ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ? ΕΜΠΛΕΞΕ ΜΕ ΠΑΝΕΛΟΥΔΗ ΚΑΙ ΦΘΑΡΘΗΚΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ......
ΣΥΜΒΟΛΟ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ......θα ηταν πολυ ευκολο να αποτυχει ο ζαγορ αν δεν ηταν χαρισματικος........

Offline agraf

• Αλλαγή
Μία ερώτηση που συνδέεται με την ΑΜΚ.
Η σημερινή διοίκηση του Θόδωρου είναι πρωτοδικείου ή αλλαξε κάτι; Εκεί έχω μπερδευτεί και πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο πάνω από όλα για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της διοίκησης Ζαγοράκη, Αλλιώς είναι να είσαι 6μηνη διοίκηση πρωτοδικείου και αλλιώς εκλεγμένη διοίκηση από το λαό με μεγάλη διάρκεια.

Όποιος ξέρει ας ενημερώσει σε τί καθεστώς είμαστε δοικητικά.

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **
Η διοίκηση Ζαγοράκη είναι διοίκηση πρωτοδικείου και θα εξακολουθήσει να παραμένει με αυτόν τον χαρακτήρα, έως τακτοποιηθούν οι οφειλές προς το δημόσιο.
Για μένα είναι η πιο τίμια και παραγωγική διοίκηση των τελευταίων 30 χρόνων.
Δεν βλέπω ενθουσιασμό από τις κινήσεις της διοίκησης στο παρών topic.
Αντίθετα, βλέπω ότι πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν τυχόν στραβοπάτημα για να αμφισβητήσουν.
Γνώριζα πολύ καλά ότι οι επιλογές της διοίκησης στο πρόσωπο του Θανάση Κατσαρή, αλλά και η συνεργασία με τον Βασίλη Γκαγκάτση θα προκαλούσε προβλήματα, αλλά ήλπιζα ότι δεν θα μας αποπροσανατολίσει από τον εξωτερικό εχθρό που είναι το ΠΟΚ.
Έχει ενοχλήσει πάρα πολύ με όσα κάνει η διοίκηση Ζαγοράκη όσους έχουν συμφέροντα.
Είμαστε σε ανοικτό πόλεμο με αυτούς και δυστυχώς πάρα πολλοί δεν μπορούν να το συνειδητοποιήσουν. Χρειάζεται συστράτευση και ενότητα στις επιλογές της διοίκησης, αλλιώς δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα.
Είμαι βέβαιος ότι όσο δεν συστρατεύονται οι οπαδοί και δεν υπερασπίζονται με παρόμοιο τρόπο την κάθε επιλογή της διοίκησης, αλλά αντίθετα στέκονται στο παρελθόν και φτάνουν στο σημείο να υιοθετούν τα γραφόμενα στον τύπο από δημοσιογράφους που (τσεκαρισμένα εδώ και χρόνια) θέλουν την αποτυχία του ΠΑΟΚ, τότε δεν έχουμε καμία τύχη.

Το ερώτημα είναι προς τον καθένα μας...

Μπορούμε να στηρίξουμε τον οποιοδήποτε Γκαγκάτση, όπως στηρίζουμε τον Θόδωρο και τον Ζήση ή πάντα θα έχουμε στο μυαλό μας το παρελθόν (του Γκαγκάτση) διαγράφοντας το μέλλον (του ΠΑΟΚ);
Έχουμε φτάσει στο σημείο να παίξουμε ξύλο με όσους βρίζουν τον οποιοδήποτε Γκαγκάτση, όπως θα κάναμε με όσους θα έβριζαν τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα;

Ότι καταφέραμε το κάναμε με ενότητα και πίστη στην διοίκηση του Θόδωρου. Θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την ενότητα και πίστη;

Πρώτα θα πρέπει να επιτύχουμε εμείς και μετά να ζητάμε επιτυχίες και αποτελέσματα από τις επιλογές της διοίκησης.
gdaou
"γάβροι=κότες"

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
εχεις δει καποιον που να διαφωνει για τον α η β λογο,σωστο η λαθος, εδω μεσα με την στηριξη στον κατσαρη και την προσληψη γκαγκατση να λεει οτι δεν θα στηριξει την διοικηση;

εγω προσωπικα δεν εχω καταλαβει κατι τετοιο απο κανεναν

και για μενα ισχυουν αυτη την στιγμη δυο πραγματα.πρωτον η διοικηση δεν θελει να φαει απο τον ΠΑΟΚ και τα λεφτα που της δινουμε τα διαχειριζεται αψογα.ανεβασε τον ΠΑΟΚ επιπεδα και ειναι η πρωτη διοικηση που κοιταξε τις ακαδημιες και επιτελους κατασκευαζει προπονητικο κεντρο.
τα δυο τελευταια τα βαζω γιατι αφορα το μελλον της ποδοσφαιρικης ομαδας...

δευτερον κι εγω που ειμαι 27 στα 28 και ποσο μαλλον οι μεγαλυτεροι απο μενα κουραστηκαμε να βλεπουμε τον ΠΑΟΚ στην ανυποληψια.δεν θελω
με την καμια να γυρισουμε πισω.

διαφωνω σε καποια πραγματα με την διοικηση που κυριως ειναι οπαδικης φυσεως και ιδεολογιας.ομως εφοσον μιλαω οπαδικα νομιζω πως ειναι η πρωτη φορα μετα απο πολλα χρονια που το οπαδικο κομματι του λαου μας εκανε βηματα προς τα μπρος.κι αυτο το ερμηνευω μονο με την ηρεμια
που εχουμε λογω αυτης της διοικησης.

το μεγαλυτερο προβλημα μου σημερα ειναι να μην στραβωσει ο πολυς κοσμος καποια μερα και γυρισουμε πισω.ειναι ενα ζητημα που σκεφτομαι
πολλες φορες οταν διαφωνω με την διοικηση...αυτη την στιγμη δεν υπαρχει αυτο το ζητημα θεωρω...δεν θελω ομως να αλλοτριωθουμε πληρως
στο ονομα αυτης της διοικησης.μερικα πραγματα εχουν μεγαλη αξια για να τα θυσιαζεις.καποια τετοια πραγματα κανανε τον ΠΑΟΚ πανελληνιας
εμβελειας ομαδα....

Offline agraf

• Αλλαγή
Η διοίκηση Ζαγοράκη είναι διοίκηση πρωτοδικείου και θα εξακολουθήσει να παραμένει με αυτόν τον χαρακτήρα, έως τακτοποιηθούν οι οφειλές προς το δημόσιο.

Ευχαριστώ για την εξήγηση. Άρα όταν τακτοποιηθούν τα χρέη προς το δημόσιο θα κληθούμε να εκλέξουμε διοίκηση μακράς πνοής και άν όλα πάνε καλά την ίδια πάνω κάτω με τη σημερινή. Εκτός και έρθει κάποιος και αγοράσει το 51% και γίνει μεγαλομέτοχος. Δεν νομίζω ότι είναι κριτική προς τη διοίκησή μας το να θέλουμε το συντομότερο δυνατό να ξεκαθαρίσει προς το καλύτερο το διοικητικό-ιδιοκτησιακό καθεστώς. Πάμε αισίως από Ιούνιο για πέμτη κατά σειρά διοίκηση πρωτοδκείου, δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ αυτή η ασάφεια.

Offline Javatone4

• Αποστολή
  • **
244 σελίδες έχει το τόπικ γεμάτες ικανοποίηση,ενθουσιασμό και επιβράβευση κινήσεων.
Δεν νομίζω να υπήρξε πιο αρεστή διοίκηση ποτέ στην Ελλάδα,και όταν αυτό συμβαίνει στον ΠΑΟΚ που παραδοσιακά διοίκηση και κόσμος είχαν αντίθετες πορείες,τότε αυτό έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Το ότι ήταν νύχτα και πριν 2 χρόνια ξημέρωσε,δεν το αμφισβητεί ούτε ο πιο καχύποπτος,τουλάχιστον εγώ δεν ξέρω κάποιον.
Ρίξτε μια ματιά στην πρώτη σελίδα του τόπικ να γουστάρετε.. 
Η γνώμη μου είναι ότι ανεξαρτήτως μεταγραφών και γκαγκάτση και κατσαρή και και και..ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ θα ξανασπάσει το ρεκόρ σε διαρκείας.
Από εκεί και πέρα,το γκαγκατσοθέμα είναι χοντρό,πολύ χοντρό και δεν χωνεύεται με τίποτα(για κάποιους,μέσα σ'αυτούς κι εγώ).Κι ο θεός ο ίδιος να μου λεγε ότι περίμενε να δεις..θα είναι για καλό του ΠΑΟΚ..ξέχνα τα παλιά και μπλα μπλα
μπλα,δεν θα μ'έψηνε.

.μερικα πραγματα εχουν μεγαλη αξια για να τα θυσιαζεις.καποια τετοια πραγματα κανανε τον ΠΑΟΚ πανελληνιας
εμβελειας ομαδα....

4-10-1999 ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΑΟΚΑΡΑ ΜΟΥ

Offline agraf

• Αλλαγή

μερικα πραγματα εχουν μεγαλη αξια για να τα θυσιαζεις.καποια τετοια πραγματα κανανε τον ΠΑΟΚ ανελληνιας
εμβελειας ομαδα....

Να προσθέσω σε αυτό που λέει ο Γιαννιώτης4 ότι κάποια πράγματα όπως η πλήρης εναντίωση σε πρακτικές Αθηναϊκών ομάδων, μας έχουν κάνει κάτι παραπάνω από ομάδα, γίναμε ιδεολογία και στάση ζωής.
Θέλει πολύ προσοχή να μην παρασυρθούμε από μεγαλο-μανία και ψύχωση για τίτλους και χαλάσουμε τον χαρακτήρα του συλλόγου μας. Οι τίτλοι ας έρθουν όπως είμαστε.

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **
Η επανάσταση συνεχίζετε και απεικονίζει την πάλη των φτωχών, ενάντι των πλουσίων. Είναι η πάλη των ΠΑΟΚτσήδων φιλάθλων, απέναντι στους Κόκκαλη, πολυμετοχικούς (Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Πατέρα, Βγενόπουλο) και Θανόπουλο, Νοτιά κ σία.
Αυτό που λυπάμαι πως δεν έχετε καταλάβει είναι τα όπλα που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον πόλεμο.
Αντίσταση πραγματική μπορεί να γίνει μόνο αν χρησιμοποιούνται παρόμοια όπλα, έστω και παλαιότερης γενιάς. Αν συνεχίσουμε να πολεμάμε με σφεντόνες απέναντι στα τανκς, τότε το μόνο που θα πετύχουμε είναι να πεθάνουμε δοξασμένοι και ηττημένοι.

http://www.patriotaki.com/showthread.php?p=9531
Ανακεφαλαιώνοντας, ο οπλισμός των ατάκτων, ημιατάκτων αλλά και των τακτικών στρατευμάτων σε όλη τη διάρκεια της επανάστασης, αποτελούνταν αρχικά από καριοφίλια και πιστόλες που προέρχονταν από Τούρκους και Βαλκάνιους οπλοπουργούς και βιοτεχνίες, ενώ κάποιοι αγωνιστές έφεραν και ευρωπαϊκά όπλα.

Σταδιακά όμως το σκηνικό αυτό άλλαξε όταν άρχισαν να φθάνουν φορτία ευρωπαϊκών όπλων από τα φιλελληνικά κομιτάτα (επιτροπές) που είχαν ιδρυθεί στις χώρες της Ευρώπης και εργάζονταν για την ενίσχυση της επανάστασης, καθώς και από τα λάφυρα που κυρίευσαν οι επαναστατημένοι Έλληνες από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος είχε τα ίδια όπλα που έχουμε ήδη αναφέρει.
Τέλος, ο πρώτος τακτικός στρατός της επανάστασης χρησιμοποίησε το τυφέκιο με λόγχη τύπου CHARLEVILLE, γαλλικής προελεύσεως, μοντέλο 1777, εμπροσθογεμές, με μηχανισμό πυρόλιθου και διαμέτρημα 17,53 χιλιοστά. Επίσης άρχισε να λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 1825 στο Ναύπλιο εργοστάσιο επισκευής τυφεκίων και πυροβόλων και κατασκευής πυρομαχικών και βλημάτων πυροβολικό που υπό τη διοίκηση του Γάλλου συνταγματάρχη Αρνώ, ο οποίος έφερε από τη Γαλλία τα αναγκαία μηχανήματα και επιτελείο πυροτεχνουργών.
gdaou
"γάβροι=κότες"

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Η επανάσταση συνεχίζετε και απεικονίζει την πάλη των φτωχών, ενάντι των πλουσίων. Είναι η πάλη των ΠΑΟΚτσήδων φιλάθλων, απέναντι στους Κόκκαλη, πολυμετοχικούς (Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Πατέρα, Βγενόπουλο) και Θανόπουλο, Νοτιά κ σία.

η πάλη του ΠΑΟΚ η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πάλη του ΠΑΟΚ είναι να μην δεχτεί ΠΟΤΕ να γίνει μέρος του συστήματος το οποίο προπαγανδίζει ότι για να επιζήσεις χρειάζεσαι ανθρώπους τύπου γκαγκάτση.

και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

η κόντρα με τον κόκκαλη και τον πολυμετοχικό σε επίπεδο ονομάτων γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε επίπεδο χρημάτων. Ο φτωχός και ο πλούσιος όπως λες.

Το ότι ο πλούσιος κάνει και πουστιές είναι ΑΛΛΟ θέμα. Και ο φτωχός μπορεί να κάνει πουστιές.

Η αλήθεια όμως ήταν ότι ο ΠΑΟΚ ήταν φτωχός και τίμιος.
Και η προσθήκη Γκαγκάτση δεν τον κάνει πλούσιο.
Συνεπώς η οποιαδήποτε κόντρα και πόλεμο που επικαλείσαι θα γίνει (που σιγά να μη γίνει λέω εγώ) σε άλλο επίπεδο.

Και ο μόνος κερδισμένος θα είναι το σύστημα το οποίο είχαμε βάλει απέναντί μας, αυτό το οποίο προπαγανδίζει ότι για να επιζήσεις χρειάζεσαι ανθρώπους τύπου γκαγκάτση.

Εγώ ξέρω ότι εάν τον γκαγκάτση τον έφερνε ο γούμενος θα μιλούσαμε για τρύπιμα ενώ τώρα μιλούμε για μαγκιά.

Και για να στο περιγράψω φίλε Αλαμάνα, να σε πω ότι υπάρχουν δύο τρόποι να κερδίσεις έναν πόλεμο.

Ο ένας είναι να πολεμίσεις ως έχεις και ο άλλος να ταχθείς με αυτόν που τον έχει κερδίσει.

Με την προσθήκη Γκαγκάτση ο ΠΑΟΚ κερδίζει τον πόλεμο κόντρα στον παλιό του εαυτό, αυτόν που επί σειρά ετών πολεμούσε (και έχανε από) τους νέους μας συμμάχους.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

Offline petrousiotis

• Αποστολή
  • **
Αυτό που λυπάμαι πως δεν έχετε καταλάβει είναι τα όπλα που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον πόλεμο.
Αντίσταση πραγματική μπορεί να γίνει μόνο αν χρησιμοποιούνται παρόμοια όπλα, έστω και παλαιότερης γενιάς. Αν συνεχίσουμε να πολεμάμε με σφεντόνες απέναντι στα τανκς, τότε το μόνο που θα πετύχουμε είναι να πεθάνουμε δοξασμένοι και ηττημενοι

γιατί νoμιζω εγώ ότι αυτό δεν κολλάει με τον ΠΑΟΚ μου???
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Offline Geo

• Αλλαγή
Αν συνεχίσουμε να πολεμάμε με σφεντόνες απέναντι στα τανκς, τότε το μόνο που θα πετύχουμε είναι να πεθάνουμε δοξασμένοι και ηττημένοι.

Συμφωνώ απόλυτα. Εδώ είναι όλο το νόημα.
Απέναντι σε τίγρεις και όρνια δεν μπορεί να είσαι αρνάκι του θεού.

Offline sany

• Αποστολή
  • **
Δηλαδή αν έρθει ο Γκαγκατσης, ο ΠΑΟΚ θα πάψει να είναι τίμιος; Και το έχουμε προκαθορίσει κιόλας! Και ο Ζαγόρ τι θα κάνει; Μήπως θα τα εγκρίνει κιόλας ή απλά θα είναι ο αχυράνθρωπος του Γκαγκάτση; Είναι πολύ υποτιμητικό για τον Αρχηγό αν το πιστεύετε αυτό και δεν του αξίζει μετά από όσα έχει κάνει.

Όσο κι αν βόλευε κάποιους (ειδικά στην Αθήνα) να παρουσιάζεται ο Γκαγκάτσης σαν Διάβολος ο αληθινός Διάβολος ήταν αυτός που έδινε τις εντολές και έχει ασυλία από όλο το ελληνικό σύστημα. Αυτό το σύστημα πολεμούσαμε και αυτό θα συνεχίσουμε να πολεμάμε και ο Ζαγορ είναι ο καλύτερος Αρχηγός για να το νικήσουμε.

Callahan

• Guest

Αντίσταση πραγματική μπορεί να γίνει μόνο αν χρησιμοποιούνται παρόμοια όπλα, έστω και παλαιότερης γενιάς. Αν συνεχίσουμε να πολεμάμε με σφεντόνες απέναντι στα τανκς, τότε το μόνο που θα πετύχουμε είναι να πεθάνουμε δοξασμένοι και ηττημένοι.

http://www.patriotaki.com/showthread.php?p=9531
Ανακεφαλαιώνοντας, ο οπλισμός των ατάκτων, ημιατάκτων αλλά και των τακτικών στρατευμάτων σε όλη τη διάρκεια της επανάστασης, αποτελούνταν αρχικά από καριοφίλια και πιστόλες που προέρχονταν από Τούρκους και Βαλκάνιους οπλοπουργούς και βιοτεχνίες, ενώ κάποιοι αγωνιστές έφεραν και ευρωπαϊκά όπλα.

Σταδιακά όμως το σκηνικό αυτό άλλαξε όταν άρχισαν να φθάνουν φορτία ευρωπαϊκών όπλων από τα φιλελληνικά κομιτάτα (επιτροπές) που είχαν ιδρυθεί στις χώρες της Ευρώπης και εργάζονταν για την ενίσχυση της επανάστασης, καθώς και από τα λάφυρα που κυρίευσαν οι επαναστατημένοι Έλληνες από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος είχε τα ίδια όπλα που έχουμε ήδη αναφέρει.
Τέλος, ο πρώτος τακτικός στρατός της επανάστασης χρησιμοποίησε το τυφέκιο με λόγχη τύπου CHARLEVILLE, γαλλικής προελεύσεως, μοντέλο 1777, εμπροσθογεμές, με μηχανισμό πυρόλιθου και διαμέτρημα 17,53 χιλιοστά. Επίσης άρχισε να λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 1825 στο Ναύπλιο εργοστάσιο επισκευής τυφεκίων και πυροβόλων και κατασκευής πυρομαχικών και βλημάτων πυροβολικό που υπό τη διοίκηση του Γάλλου συνταγματάρχη Αρνώ, ο οποίος έφερε από τη Γαλλία τα αναγκαία μηχανήματα και επιτελείο πυροτεχνουργών.

Ακόμη και ο κλεφτοπόλεμος (γνωστός και ως counterattack!!), ήτανε "πούστικη" τακτική! Πάντως, δεν υπήρχαν και πολλές εναλλακτικές, νομίζω.

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
Δηλαδή αν έρθει ο Γκαγκατσης, ο ΠΑΟΚ θα πάψει να είναι τίμιος;

όχι, θα γίνει τίμιος ο γκαγκάτσης
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

makptol

• Guest
υποστηριζουμε δηλαδη μια ατιμη ομαδα ?  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

makptol

• Guest
η πικρη αληθεια ειναι οτι ο γκαγκατσης φταιει για ολα οσα γινανε μεχρι τωρα ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ
ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....
τωρα βρεχει εξω και ειμαι σιγουρος οτι εχει βαλει το χερακι του ο γκαγκατσης ......... :) :)

Offline savage republic

• Βασικός
Κανείς δεν είπε ότι φταίει για κάτι άλλο πέρα από την αηδία με τους κατευθυνόμενους διαιτητές που αρπάζανε ένα χαρτζηλικάκι για να βγάλει ο Κόκκαλης τα χοντρά πακέτα από το Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα άμα είναι να κάνουμε συζήτηση να κάνουμε και να μην το γαμάμε τελείως υποτιμώντας και τις σφαγές που υποστήκαμε σαν ΠΑΟΚ. Να θυμίσω κάποια γεγονότα;

http://www.youtube.com/watch?v=TcqpTo9u-8E&feature=related (Embedding disabled, limit reached)
Και τότε τι λέγατε ρε γκαρντάσια; Τον γλυκοκοιτάζατε για μεταγραφή; Λέγατε «αχ και να είχαμε κι εμείς έναν τέτοιο να έστηνε τα ματς;»
Και όχι μόνο έρχεται αυτός που έστησε όλην αυτήν τη συμμορία μέσα από πλεκτάνες, λαδώματα, ευνοιοκρατία και εκβιασμούς, αλλά έρχεται και χωρίς την οικονομική κάλυψη που του έδωσε αυτήν την δύναμη. Μόνο με τους κομματικούς του φίλους και την υπουργική κάλυψη. Ραδιουργίες υπέρ του ΠΑΟΚ θέλετε; Ανάθεμα αν κάποιος από δω μέσα έχει ιδέα τι θα πει κομματικός μηχανισμός και πισώπλατα μαχαιρώματα. Θα καταλαβαίνατε τι μπαίνει στο σπίτι μας. Για τον γιο του δεν με πείραξε και πολύ. Τώρα όμως έχουμε την ίδια την αλητεία. Την ελληνοφρένεια που ρυθμίζει τη δημόσια ζωή. Ε, δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε ότι τιμάει την ιστορία μας. Ούτε είναι αυτή η επανάσταση που λέγαμε. Εγώ το λέω άλωση. Θα διατηρήσω την στήριξή μου στον Θόδωρο και μόνον σ' αυτόν. Αλλά αυτά που θα λέει, από δω και πέρα θα φιλτράρονται. Γιατί δεν μου γεμίζουν το μάτι οι νέοι του συνεργάτες.
Και επειδή έχουμε ξεχάσει κάποια πράγματα, να τα θυμόμαστε:
http://www.youtube.com/watch?v=sgfWX3OS450&NR=1 (Embedding disabled, limit reached)

Offline Alamana85

• Αποστολή
  • **

Και τότε τι λέγατε ρε γκαρντάσια; Τον γλυκοκοιτάζατε για μεταγραφή; Λέγατε «αχ και να είχαμε κι εμείς έναν τέτοιο να έστηνε τα ματς;»

Από πότε την "προστασία από σφαγές" την λένε "στήσιμο αγώνα";

Για να αποκτήσεις δικό σου κύκλωμα στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις χρήματα. Δεν τα έχεις. Για να προστατέψεις την ομάδα σου, χρειάζεται γνώση του συστήματος. Αυτό το αποκτάς.

Φακελωμένους τους έχει από τότε που ήταν στην Δ' Εθνική. Ξέρει τις λεπτομέρειες της προσωπικής τους ζωής. Ξέρει πως "προόδευσαν" στο ποδόσφαιρο.
Ξέρει τα πάθη τους. Αν είναι τσογαδόροι, αν χρωστάνε, σε ποιούς χρωστάνε, αν ξενογαμάν, αν είναι αδελφές.

ΥΓ. Την κολασμένη είσοδο γατί την έβαλες; Ξέρεις ποιοί την δημιούργησαν;
Άντε γιατί σε λίγο θα μας πείτε και αντιΠΑΟΚτσήδες, επειδή βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά.
gdaou
"γάβροι=κότες"