Άντε να τα ματαξαναπούμε.... Για όσους δεν εννοούν να καταλάβουν.... Ο ΠΑΟΚ μας, αγαπητοί μου συνοπαδοί, το καλοκαίρι που μας πέρασε βούλιαζε!!! Πνιγότανε!!! Άνοιγε το στόμα να πάρει ανάσα και αυτό γέμιζε με αλμυρό νερό!!! Και δεν είχε και μαλλιά για να πιαστεί!!! Γύρω του διάφοροι "φίλοι" ή πετούσαν εικονικά σωσίβια διαφόρων προελεύσεων (τι σωσίβια δηλαδή, βαρίδια κανονικά!!!) ή του πατούσαν το κεφάλι μέσα στο νερό. Και ο πάτος (βλέπε Δ' Εθνική, βλέπε διάλυση, βλέπε ξεφτύλα) ήταν εκεί και περίμενε!!! Και ξαφνικά έρχετε το σωσίβιο "Ζαγοράκης". Γατζώνεται πάνω στο σωσίβιο αυτό ο ΠΑΟΚ και επιτέλους βγάζει το κεφάλι έξω από το νερό. ΑΝΑΣΑ!!! Και συνεχίζει σιγά-σιγά.... και κολυμπάει αργά αλλά σταθερά.... Η απόσταση μεγάλη!!! Ένας χρόνος κολύμπι για να φτάσει στην ακτή.... και ακόμα δεν έχει πατήσει σε στεγνό χώμα!!! Και θα βρίζω εγώ τώρα το σωσίβιο, γιατί πχ δεν με έβγαλε νωρίτερα στην ακτή ή γιατί δεν ήταν αρκετά μεγάλο να ξαπλώσω κιόλας επάνω για να πάω πιό ξεκούραστα??? ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕ?
? ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕ!!!! Ρε Δ' εθνική θα ήμασταν ρεεεεε!!!! Το έχετε χαμπαριάσει?
Και μόνο που με γλύτωσε από αυτή την ξεφτύλα, εγώ θα ΓΑΥΓΙΖΩ ΚΑΙ ΘΑ ΔΑΓΚΩΝΩ!!! ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΙΑ ΡΕ!!! Και όποιος δεν γουστάρει ας μου πετάει κόκαλα..... μια χαρά θα τα μασήσω!!! ΓΑΒ ΡΕΕΕΕΕ!!!!
ΈΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΤΟ ΤΥΠΩΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΟΚΤΣΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ
Χωρίς να θέλω να μειώσω στο ελάχιστο την προσπάθεια της διοίκησης Ζαγοράκη, αλλά για να είμαστε απόλυτα ακριβείς και δίκαιοι
1. Το ενδεχόμενο για να πέσουμε στη Δ' Εθνική δεν υπήρχε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Υπήρχε το προηγούμενο καλοκαίρι, με την επιτροπή σωτηρίας, την επιστροφή Γούμενου, την πώληση Σαλπιγγίδη, την προετοιμασία της ομάδας στη Σουρωτή και όχι σε αθλητικό κέντρο, την πρόσκληση του ΠΑΟΚ στη Γαλλία, την εμφάνιση του Καμπάνη στη Γαλλία όπου έδινε φιλικά η ομάδα.
Εκείνο λοιπόν το καλοκαίρι ήταν κρισιμότερο και τραγικότερο, και αυτός που βοήθησε να μην πέσει η ομάδα στη Δ' Εθνική ήταν η επιτροπή σωτηρίας και μαζί της ο Κ. Ορφανός.
Βέβαια ο Ορφανός ίσως να το έκανε αυτό και για άλλους λόγους, για να μην συνδέσει το όνομα του αδελφού του με μιά πτώση του ΠΑΟΚ στη Δ' Εθνική, αλλά όπως και να έχει πρέπει να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι.
Το έργο της επιτροπής εκείνης υπο τις συνθήκες που λειτούργησε βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα, έστω σε ένα μόνο σημείο. Να μην πέσει στη Δ' Εθνική και να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.
2. Η διοίκηση Βεζυρτζή/Οικονομίδη ανέλαβε την ομάδα υπο σαφώς χειρότερες συνθήκες απ'ότι η διοίκηση Ζαγοράκη.
Παρά τις όποιες διαφωνίες διέρεαν στον τύπο, παρά το ότι ήταν θολό το πού είναι οι μετοχές, ποιός τις έχει, αν τις μεταβιβάσει ή όχι, παρ'όλα αυτά, έστω για το διάστημα που έμεινε αυτή η διοίκηση, κατόρθωσε κάποια πράγματα που δεν είναι ευκαταφρόνητα.
Φυσικά επι συνδιοίκησης Νίκου/Λάκη μπήκε σε μιά ρέγουλα το θέμα της αύξησης κεφαλαίου, έστω και αν μετά με πιθανή παρέμβαση παιδιών απο την ομάδα της Παπαναστασίου ακυρώθηκε η αύξηση, όπως επίσης και επι συνδιοίκησης Νίκου/Λάκη πληρώθηκαν κάποιοι παίκτες που ήταν απλήρωτοι για μήνες ολόκληρους και γενικά, έστω και με έσοδα πολλαπλώς λιγότερα απ'ότι η διοίκηση Ζαγοράκη, πιστεύω ότι η διοίκηση Νίκου/Λάκη είχε μιά επιτυχημένη σε κάποιους τομείς παρουσία.
Όταν ανέλαβε ο Ζαγοράκης
1. Δεν υπήρχε ενδεχόμενο πτώσης στην Δ' Εθνική. Υπήρχε βέβαια το ενδεχόμενο να μην μπορέσει ο ΠΑΟΚ να υποβάλλει φάκελο στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και να αγωνιστεί στην Β' Εθνική, αλλά άλλο Β' ... άλλο Δ'.
2. Δεν υπήρχε το μπάχαλο που παρέλαβε η επιτροπή σωτηρίας ή η διοίκηση Νίκου/Λάκη. Έστω σε παίκτες, έστω σε κάποια πράγματα, η κατάσταση είχε βελτιωθεί.
Αυτό για αποκατάσταση της αλήθειας, ξαναλέω χωρίς να θέλω να μειώσω στο ελάχιστο την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά στην ΠΑΕ.