Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Βιολίδης και ο νομικός εκπρόσωπος Δημοσθένης Στάμος κλήθηκαν να υπερασπιστούν τον «δικέφαλο» ο οποίος κινδυνεύει με τιμωρία ύστερα από την έκθεση που σύνταξε ο διαιτητής Παμπορίδης. Οι άνθρωποι της ομάδας προσπάθησαν να πείσουν πως το πανό δεν είναι υβριστικό και πως εκfράζει με κόσμιο τρόπο μια διαμαρτυρία των φίλων της ομάδας για την διαφορετική αντιμετώπιση που τυγχάνουν από την Πολιτεία σε σχέση με άλλους συλλόγους.
Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του διαλόγου:
Βιολίδης Ηλίας: Δεν αντελήφθην σε ποιον απευθυνόταν το πανό. Και δεν έγινε καμία ενέργεια από εμάς να ξεκρεμαστεί. Άλλωστε ήταν η τρίτη φορά που κρεμιόταν στην Τούμπα. Το πανό δεν είναι δυσφημιστικό ή υβριστικό και το είπαμε στον διαιτητή...
Δικαστής: Πως το εισπράξατε;
Βιολίδης: Περιέχει προτροπή να μας ρίξει
Δικαστής: Ποιος, ο πρωθυπουργός;
Βιολίδης: Δεν ξέρω. Εγώ ξέρω ότι τον πρωθυπουργό τον λένε Κώστα ή Κωνσταντίνο Καραμανλή. Κωστάκη δεν τον έχω διαβάσει. Δεν ξέρω που απευθυνόταν.
Δικαστής (Στεφανάκης): Δεν είμαστε ανόητοι. Είναι προφανές, για όνομα του Θεού...
Βιολίδης: Δεν υπήρχε ονοματεπώνυμο. Πέρσι ναι, είχαμε κρεμάσει πανό που αναφερόταν στον Ορφανό.
Δικαστής (Κατσίμπας): Μπορεί αυτός που ενοχλήθηκε να ήταν Νέα Δημοκρατία. Μήπως το πανό αφορά επικεφαλή δημοσιογράφο...
Δικαστής (Στεφανάκης): Υπάρχει έλλειψη εξυπνάδας, το πανό είναι χαμηλής αισθητικής. Θα μπορούσαν να γράφουν «Κώστα, εδώ είναι η πατρίδα σου...»
Στάμος: Εσείς έχετε χαμηλή αισθητή κύριε σύνεδρε. Όσοι μιλούν ελληνικά καταλαβαίνουν ότι το πανό δεν έχει ύβρη.
Πρόεδρος (Βενιζέλος Μουράτογλου): Ηρεμία...
Στάμος: Υπάρχει εμπάθεια... Είναι δημοκρατική διαμαρτυρία! Δεν έχουμε χούντα! Αν το συγκεκριμένο θέμα πήγαινε στον εισαγγελέα δεν θα το έστελνε για εκδίκαση.
Ο ΠΑΟΚ είναι από τις λίγες ομάδες που δεν τις χαρίστηκαν τα χρέη. Θυμάστε τι έγινε με τον Ολυμπιακό του Σαλιαρέλη, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ. Το σύνθημα είναι σωστό και όχι υβριστικό.
Αν αναφερόταν στον πρωθυπουργό, λέω αν, είναι ευφυές. Τη μισή Ελλάδα τη λένε Κωστάκη και Γιωργάκη... Ποιος μπορεί να πει ότι αναφέρετε στον Καραμανλή; Ο Παμπορίδης πιθανολογεί...Το πανό το έγραψαν 10 μορφωμένοι άνθρωποι που συμβουλεύτηκαν δικηγόρους.
Η άποψη της ΠΑΕ είναι ότι κακώς διεκόπη ο αγώνας, το σύνθημα είναι απρόσωπο. Αναφέρεται γενικά στην Πολιτεία και λέει έχουμε υποστεί πολλές αδικίες. Ζούμε σε δημοκρατία δεν έχουμε χούντα? Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε Παμπορίδης εν είδη χουντικού να λέει κατεβάστε το!
Στεφανάκης: Δεν έχει παραλήπτη η διαμαρτυρία;
Στάμος: Ίσως ο παραλήπτης να είναι η Πολιτεία, αλλά από πουθενά δεν προκύπτει ότι είναι κατά του πρωθυπουργού...
http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=49888