Το σοβαρότερο πάντως που μάθαμε στη συνέλευση, ήταν ότι 4 εκ φόροι που αφορούσαν την χρονιά που έκλεισε, δεν είχαν πληρωθεί και ήταν ληξιπρόθεσμοι. Σε ερώτηση τι ήταν αυτοί οι φόροι, προσπάθησαν να μασήσουν την απάντηση και επειδή επιμείναμε, μας απάντησαν ότι πρόκειται για ΦΠΑ που δεν πληρώθηκε και παρακρατούμενους φόρους ποδοσφαιριστών.
Επειδή οι διοικήσεις πρωτοδικείου ευθύνονται μόνο για τα χρέη προς το ΙΚΑ και το δημόσιο, κοιτάζουν πρώτα απ' όλα να πληρώνουν φόρους στις εφορίες και εισφορές στο ΙΚΑ και αφήνουν τα άλλα απλήρωτα.
Για να φτάσουν να αφήσουν 4 εκ. φόρους απλήρωτους, σημαίνει ότι το πρόβλημα ρευστότητας είναι τεράστιο και το πλέον ανησυχητικό για μένα είναι αυτό, που δηλώνει την πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση στην οποία είναι η ΠΑΕ.
Λίγα ποστ ο Poet - πάντα αναφορικά με ισολογισμούς της εταιρίας και τις χρήσεις της ΠΑΕ. Αν θυμάμαι καλά φίλε ησουν εξαιρετικά φειδωλός στην ανάληψη της ΠΑΕ απο τον ζαγοράκη, γτ πίστευες οτι το εγχείρημα θα αποτύγχανε χωρις τεχνοκρατική προσέγγιση στην λήψη αποφάσεων.
Μπορεις να μας πεις την άποψη σου για τους χρυσούς δικεφάλους, την μελβα τους ησαιάδηδες κ τους λοιπούς εν χριστώ "αδερφούς" που θα έσωζαν τον ΠΑΟΚ? Θα βοηθούσε πολύ. Κυρίως αφού μάλιστα παρευρίσκεσαι κ στις Γ.Σ., την στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα κατσαρή και τις προτάσεις της για να προχωρήσει τεχνοκρατικά η ΠΑΕ?
Μεγάλη κουβέντα που θα προσπαθήσω να την καλύψω με όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια, γιατί με βάζουν χέρι κάποια καλόπαιδα για το μέγεθος των μηνυμάτων μου.
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να πώ ότι πέρασα και από τους δύο σχηματισμούς, πρώτα από το ΜΕ.Λ.ΒΑ. στο οποίο συνεχίζω να είμαι όσο και από τον Χρυσό Δικέφαλο από τον οποίο διαγράφηκα. Τόσο ο Χρυσός Δικέφαλος όσο και το ΜΕ.Λ.ΒΑ. έκαναν την παρουσία τους σε πέτρινους καιρούς. Λόγω της ανυπαρξίας του ΑΣ και των παλινωδιών Κατσαρή σε ΠΑΕ με Γούμενο και σε ΚΑΕ με Πανελούδη, και οι δύο κατάλαβαν ότι για ν'αλλάξει κάτι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει ν'αλλάξει ο Α.Σ.
Ατυχώς κατά τη γνώμη μου, στις εκλογές του 2006 δεν κατέβηκε ένα ενιαίο αντι-Κατσαρικό ψηφοδέλτιο που ίσως θα είχε καλύτερη τύχη από τους δύο ξεχωριστούς συνδυασμούς. Το 2009, Κατσαρής και Χρυσός Δικέφαλος αποτέλεσαν κοινή υποψηφιότητα. Εμείς συνεχίσαμε να πιστεύουμε ότι χρειάζεται μια σοβαρή ανανέωση στον ΑΣ ΠΑΟΚ, όμως καταλάβαμε την τριετία 2006-2009 ότι ίσως να μην μπορούσαμε να αναλάβουμε τέτοιο φορτίο μόνοι μας και αναζητήσαμε περαιτέρω συνεργασίες και έτσι προέκυψε η στήριξή μας στον Παπαδόπουλο. Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε μιας και τα άτομα που απαρτίζουν το ΜΕΛΒΑ είναι κυρίως απλοί οπαδοί και συνδεσμίτες που δεν γνωρίζουν πολλά από διοικητικά θέματα, επομένως χρειάζονται άνθρωποι που θα μπορούν να εκτελέσουν διοίκηση, όπως επίσης χρειάζονται και δικλείδες ελέγχουν των ανθρώπων που θα ασκούν τη διοίκηση αυτή.
Φέτος ήδη κάναμε διερευνητική επαφή με τον Κατσαρή πριν από κάνα δίμηνο σε μια συνάντησή μας, και είπαμε να κατεβεί κοινό ψηφοδέλτιο και από τους τρείς σχηματισμούς, με κοινούς υποψηφίους, και με σταυροδοσία να εκλεγούν οι σύμβουλοι, ώστε αν κάποιο μέλος κρίνει ότι θα πρέπει να ψηφίσει τον Ποζατζίδη, τον Ησαϊάδη και τον Παπαδόπουλο, να έχει την δυνατότητα να το κάνει αυτό. Άλλωστε αυτό το μήνυμα λαμβάνουμε από τον κόσμο και αυτό οφείλαμε να μεταφέρουμε προς την διοίκηση του ΑΣ. Φυσικά φάγαμε πόρτα. Το σύστημα Κατσαρή δεν συζητάει τέτοιο ενδεχόμενο. Θα το συζητούσε μόνο αν πίστευε ότι θα χάσει τις εκλογές. Για την ακρίβεια, ο Κατσαρής θεωρεί τον εαυτό του περισσότερο σίγουρο από ποτέ. Ίσως να του δίνει και ο ίδιος ο κόσμος το δικαίωμα αυτό, ίσως και εμείς να είμαστε πολύ λίγοι και πουθενάδες για να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Το παρακολουθούμε αυτό πάντως, και φέτος υπάρχουν ξανά εκλογές.
Όσο αφορά την ουσία της ερώτησής σου, πιστεύω ότι στον ΠΑΟΚ δεν περισσεύει κανένας. Για την ακρίβεια είμαστε λίγοι. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας τεράστιος οργανισμός εν υπνώσει, που αν αρχίσει να δουλεύει όπως πρέπει θα απαιτεί να ασχολούνται με αυτόν καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι. Υπάρχουν πραγματικά προβλήματα οργάνωσης του Α.Σ. από τα γνωστά θέματα που μας μιζεριάζουν την καρδιά, μέχρι τα πραγματικά σοβαρά θέματα, όπως η εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων της ομάδας προκειμένου να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακος.
Μερικά παραδείγματα θα σου πώ ...
- Εκμετάλλευση των χώρων στο παλατάκι, δημιουργία χώρων για εστιατόρια, καφέ, bar, παιδότοπους
- Εκμετάλλευση του ταβανιού στο παλατάκι και του στέγαστρου στην Τούμπα, να μπουν φωτοβολταϊκά να παράγουμε ρεύμα νύχτα μέρα, να μας δίνει ένα σοβαρό χαρτζηλίκι για να φτιάχνουμε το γήπεδο μας σιγά σιγά ή για αναπληρώνουμε τα έσοδα που μας κόβει η πολιτεία.
- Ανάπτυξη των ακαδημιών σε ολόκληρη την πόλη, από τον Δενδροπόταμο μέχρι το Νέο Ρύσιο. Σήμερα το σωματείο λειτουργεί σαν τοπικό σωματείο Τούμπας. Το παιδάκι από την Ηλιούπολη δεν μπορεί να γραφτεί σε τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ, ούτε το παιδί από τον Εύοσμο, ούτε από το Πανόραμα, ούτε από τη Θέρμη, ούτε απ'την Περαία. Ανάπτυξη λοιπόν σε όλη την πόλη, πρώτα γιατί είμαστε Πανθεσσαλονίκειος αλλά και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.
- Βελτίωση των υπηρεσιών του Α.Σ. στα μέλη του. Κάρτα μέλους με προνόμια στη μπουτίκ, προνομιακή μεταχείριση σε έκτακτες εκδηλώσεις, έκτακτους αγώνες, ετήσιο Yearbook του ΠΑΟΚ, ετήσιο ημερολόγιο.
Αυτά είναι μερικά από αυτά που σκεφτόμαστε και ονειρευόμαστε για τον ΠΑΟΚ. Κάποια τα συζητήσαμε με τον Κατσαρή όμως μπορείς εύκολα να καταλάβεις τις αντιλήψεις του παλιού με το νέο. Ο Κατσαρής τρέμει να μην κάνει κανένα λάθος σοβαρό να μείνει η κατάσταση ως έχει και αυτό εξυπηρετεί. Όμως δεν προκύπτει έτσι τίποτα νέο για τον ΠΑΟΚ.
Θυμάμαι κάποια φορά. όταν είπα γιατί δεν γίνεται μια μελέτη στο παλατάκι να δημιουργηθούν κάποιοι χώροι (έχει ένα εξαιρετικό φουαγιέ πάνω από την κεντρική είσοδο που βλέπει θάλασσα και θα γίνονταν και γαμώ τα εστιατόρια, bar cafe). Η απάντηση ήταν ότι αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα μας κυνηγάνε γιατί εκχωρήσαμε δικαιώματα!!! Εντάξει, πρόφαση ήταν για δικαιολόγηση της απραξίας.
Τι να κάνουμε λοιπόν CLUB. Συνεχίζουμε να επιμένουμε. Κάτι αλλάζει. Τα τελευταία 3 χρόνια υπάρχει και ένας σύμβουλος της αντιπολίτευσης στο ΔΣ, δεν είναι μονοκρατορία, 15-0, υπάρχει το 14-1 και προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το ένα μέχρι σήμερα πρόσφερε πολύ περισσότερα από όσα περίμενα. Ο στρατηγικός στόχος παραμένει. ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Όμως επειδή βάζω ρεαλιστικούς στόχους, και επειδή θα χαιρόμουν να δω αυτή την αλλαγή να είναι αποτέλεσμα συλλογικό, θα ήμουν ευχαριστημένος και με ένα 13-2 στις επόμενες εκλογές, έχω όμως μια κρυφή ελπίδα και θα ήθελα να δω ν'αλλάζει σελίδα ο ΑΣ μας, όχι για μένα, εγώ στις προηγούμενες εκλογές ήμουν υποψήφιος για την εξελεγκτική επιτροπή, όχι για το ΔΣ, δεν έχω προσωπική φιλοδοξία, θέλω όμως να καθαρίσει η κατάσταση να δούμε λίγο τον ΠΑΟΚ όπως πρέπει και να τον χαρούμε.
Ελπίζω να σε κάλυψα και να μην ξέφυγα στο θέμα γιατί είμαι και λίγο ονειροπόλος όταν μιλάω για τον ΠΑΟΚ.