Author Topic: Fernando Santos  (Read 192548 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline alexisv

• Αλλαγή
Απ: Fernando Santos
« Reply #6160 on: June 24, 2010, 10:35:47 »
Οχι θα παει με Γκουσταβο τσαμπιονς λιγκ να τον βριζει η Τουμπα εν χορω..δε σφαξανε

Μπορεί ούτε μ αυτόν τελικά δάσκαλε να μην πας ΤσουΛου. Πρόταση έχει λένε σήμερα και από την Ραπίντ. Δεν υπάρχει μία και ο Σάντος ήθελε το επόμενο βήμα το οποίο μάλλον δεν θα γίνει φέτος στον ΠΑΟΚ. Από την άλλη έχεις μία εθνική που πληρώνει και την προπονείς μία φορά το τρίμηνο.

Δεν είναι «λίγος» ο Σάντος, εσύ (ΠΑΟΚ) φέρθηκες σαν μικρή παε και δεν μπόρεσες να τον κρατήσεις. Όταν καταφέρουμε να διώξουμε τον Βερόν και να ρυθμίσουμε άλλα παρόμοια αστεία θέματα, τότε να επανεξετάσουμε το θέμα . . .ποιά από τις δύο πλευρές είναι «λίγες».
ΒΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Η ΦΑΝΕΛΑ!

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
« Reply #6161 on: June 24, 2010, 11:12:03 »
α μαλιστα. τωρα καταλαβα δον τι παιχτηκε. .και ελεγα τα ελληνικα τι τα μαθαινες οπως ελεγες αφου ειχες αποφασισει να την κανεις. ρε το δον. τι εγινε...? ξεκουραστηκες?

και ξεκουραστηκε και ειναι ετοιμος να ξαναγεμισει τις τσεπες, απλα τα πραγματα
ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ... ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

CLUB LARISA

• Guest
« Reply #6162 on: June 24, 2010, 11:50:24 »
Eiλικρινά δεν καταλαβαίνω την επίθεση στον Καρπούζα. Σε τι ελέγχεται? Στο οτι μας είπε την αλήθεια? Στο οτι ήθελε να φύγει? Στο οτι ήθελε να αναλάβει εθνικό συγκρότημα? Στο οτι ήθελε και θέλει να αμοίβεται καλά? Ως προς τι το ανάθεμα?
Εγώ προσωπικά εύχομαι στον ζωχάδα (και όχι στην εθνική που αναλαμβάνει) καλή επιτυχία. Άφησε τον ΠΑΟΚ 2ο, με ρεκόρ παθητικού και αναγνωρίσιμο στυλ (ασχετως αν διαφωνούμε με την φιλοσοφία του) ποδοσφαίρου που μ αρέσει δεν μ αρέσει, έφερε αποτελέσματα. Δε νομίζω οτι ταιριάζει στην οπαδική μας κουλτούρα το ανάθεμα για ανθρώπους που τίμησαν το ψωμί τους, ασχέτως αν διαφωνούμε με το στυλ της δουλειάς τους.

Offline scouser4

• Αλλαγή
« Reply #6163 on: June 24, 2010, 11:53:47 »
+1974

fatal_invasion

• Guest
« Reply #6164 on: June 24, 2010, 12:30:08 »
ο Σάντος ξηγήθηκε ΠΑΟΚσήδικα.Τώρα αν κάποιοι πικραθήκανε επειδή ο Σάντος δε το βλέπει οπαδικά είναι παράλογοι.
Καλή του τύχη ακόμα και στην εθνική.Μαγκιά του άμα κόψει μανατζεριλίκια και βάζει όποιον αξίζει εκεί που πρέπει.

Και πέρα από τα όποια κολλήματα έχει καθένας.Να ξέρετε ότι ο Σάντος στην εθνική μπορεί να παίξει θετικό ρόλο και στον ΠΑΟΚ.
Μέσω συμμετοχής κάποιων παικτών,απόκτηση εμπειρίας και αύξηση μεταπωλητικής αξίας.

Στους εντάξει ανθρώπους είμαστε εντάξει.Καλή σου τύχη Δάσκαλε.

jmjyiannis

• Guest
« Reply #6165 on: June 24, 2010, 13:41:20 »
Eiλικρινά δεν καταλαβαίνω την επίθεση στον Καρπούζα. Σε τι ελέγχεται? Στο οτι μας είπε την αλήθεια? Στο οτι ήθελε να φύγει? Στο οτι ήθελε να αναλάβει εθνικό συγκρότημα? Στο οτι ήθελε και θέλει να αμοίβεται καλά? Ως προς τι το ανάθεμα?
Εγώ προσωπικά εύχομαι στον ζωχάδα (και όχι στην εθνική που αναλαμβάνει) καλή επιτυχία. Άφησε τον ΠΑΟΚ 2ο, με ρεκόρ παθητικού και αναγνωρίσιμο στυλ (ασχετως αν διαφωνούμε με την φιλοσοφία του) ποδοσφαίρου που μ αρέσει δεν μ αρέσει, έφερε αποτελέσματα. Δε νομίζω οτι ταιριάζει στην οπαδική μας κουλτούρα το ανάθεμα για ανθρώπους που τίμησαν το ψωμί τους, ασχέτως αν διαφωνούμε με το στυλ της δουλειάς τους.

να αγιασει το στομα σου.

Offline Geo

• Αλλαγή
« Reply #6166 on: June 24, 2010, 13:57:15 »
Καλή τύχη στην Εθνική Ελ Μεκάνικο!

Offline Georgie-4-

• Αλλαγή
« Reply #6167 on: June 24, 2010, 13:59:13 »
Καλη τυχη Δασκαλε!

Offline nikos 1988

• Αλλαγή
« Reply #6168 on: June 24, 2010, 14:03:21 »
ο Σάντος ξηγήθηκε ΠΑΟΚσήδικα.Τώρα αν κάποιοι πικραθήκανε επειδή ο Σάντος δε το βλέπει οπαδικά είναι παράλογοι.
Καλή του τύχη ακόμα και στην εθνική.Μαγκιά του άμα κόψει μανατζεριλίκια και βάζει όποιον αξίζει εκεί που πρέπει.

Και πέρα από τα όποια κολλήματα έχει καθένας.Να ξέρετε ότι ο Σάντος στην εθνική μπορεί να παίξει θετικό ρόλο και στον ΠΑΟΚ.
Μέσω συμμετοχής κάποιων παικτών,απόκτηση εμπειρίας και αύξηση μεταπωλητικής αξίας.

Στους εντάξει ανθρώπους είμαστε εντάξει.Καλή σου τύχη Δάσκαλε.
+απειρο
ΓΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ.Ο ΠΑΟΚ!!!!

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #6169 on: June 24, 2010, 14:08:22 »
Οχι θα παει με Γκουσταβο τσαμπιονς λιγκ να τον βριζει η Τουμπα εν χορω..δε σφαξανε

Μπορεί ούτε μ αυτόν τελικά δάσκαλε να μην πας ΤσουΛου. Πρόταση έχει λένε σήμερα και από την Ραπίντ. Δεν υπάρχει μία και ο Σάντος ήθελε το επόμενο βήμα το οποίο μάλλον δεν θα γίνει φέτος στον ΠΑΟΚ. Από την άλλη έχεις μία εθνική που πληρώνει και την προπονείς μία φορά το τρίμηνο.

Δεν είναι «λίγος» ο Σάντος, εσύ (ΠΑΟΚ) φέρθηκες σαν μικρή παε και δεν μπόρεσες να τον κρατήσεις. Όταν καταφέρουμε να διώξουμε τον Βερόν και να ρυθμίσουμε άλλα παρόμοια αστεία θέματα, τότε να επανεξετάσουμε το θέμα . . .ποιά από τις δύο πλευρές είναι «λίγες».

Ακριβως αυτο εννοω Αλεξ..σιγα μη κατσει να αρρωστησει με μας του χρονου με δεμενα τα χερια. Θελει 2-3 παιχτες να συνεχισει, δεν υπαρχει σαλιο, γεια σας κυριοι καλη τυχη. <τοσο απλα...

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
« Reply #6170 on: June 24, 2010, 14:23:47 »
ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ  ???
ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ... ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #6171 on: June 24, 2010, 14:33:30 »
Μια κλήρωση Ελλάδα- Κύπρος θέλω για να έχουμε να σκοτωνόμαστε άλλα δυο χρόνια στο νερό  :D
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline PAOK_Piraeus

• Αποστολή
  • **
« Reply #6172 on: June 24, 2010, 14:34:38 »
Εισαι τουλαχιστον σατανικος!  :o  ;D
"Κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή."

Offline NEAPOLITIS

• Αποστολή
  • **
« Reply #6173 on: June 24, 2010, 15:16:48 »
Εγώ αν ήμουν ο Σάντος και αυτός με τον οποίο συμφώνησα για τριετές πλάνο 2 φορές με πουλούσε και αθετούσε τη συμφωνία που κάναμε τότε κατα 99% δεν θα ξαναέκανα συμφωνία μαζί του.
Ο Σάντος απέδειξε οτι κρατάει το λόγο του και αν έχετε προσέξει κατά τη διάρκεια της χρονιάς επεναλάμβανε συνεχώς οτί αυτός από την πλευρά του τήρησε τη συμφωνία που έκανε με τον πρόεδρο.(ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΕ)
Θεωρώ ότι έχει κάθε δίκιο να πιστεύει ότι όπως "πουλήθηκε" φέτος από τον πρόεδρο κάλειστα θα μπορούσε να πουληθεί και του χρόνου.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω με τη μούτρα ο πρόεδρος θα ζητήσει την εκ νέου συνεργασία μαζί του τη στιγμή που ο ίδιος δεν είναι ηθικά τουλάχιστον εντάξει μαζί του.Με τη μούτρα τέλος πάντων θα τον κοιτάξει στα μάτια?

Παραθέτω τι είχα γράψει πριν λίγο καιρό για τον Σάντος και αυτό που συμβαίνει τώρα νομίζω ότι με επιβεβαιώνει κατά κάποιο τρόπο.
Τα περί κούρασης και τα υπόλοιπα νομίζω είναι να χαμε να λέγαμε.

http://olapaok.gr/podosfairo/santos_ksekoyrasthka.379939.html

Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Offline bane

• Αλλαγή
« Reply #6174 on: June 24, 2010, 19:19:54 »
το βλεπουμε αλλοιως.για μενα η παε σκιστηκε για να τα εχει ολα. μην το βλεπετε σαν ζαγορ αλλα και ετσι να το δειτε εβαλε πλατες για αυτον. μπορουσε να μεινει εστω και 3 μηνες .δικη του ομαδα να προσπαθησει να την περασει σε ομιλους. θα ειχαμε περισσοτερες πιθανοτητες .ανακοινωσε το αν θελεις οτι αν περασουμε σε ομιλους εφυγα και παω εθνικη. οπως φαινεται τελικα ολοι ξερανε για εθνικη εκτος απο τον ζαγορακη.παρε και τον δερμιτζακη τοτε και τους 3 μηνες αυτους θα μαθαινε. για μενα θα ηταν και το ιδανικο σεναριο αυτο. τωρα πας με μπερετα.
για μενα προσωπικα ο σαντος μας πουλησε αλλα οπως το βλεπει ο καθενας. επισης προσπαθω να φανταστω τι θα λεγαμε αν δεν βγαιναμε 2οι .τα ελ μεκανικο και δασκαλε θα πηγαινανε περιπατο
ΠΑΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

Offline savage republic

• Βασικός
« Reply #6175 on: June 24, 2010, 19:50:52 »
Ναι μεν μπάνε, αλλά δεν μπορείς να απαγορεύσεις στον όποιον άλλο να την κάνει από τη στιγμή που είδε τα ζόρια. Όπως και να τον λες πως μας πούλησε, όταν δεν σε έχει πουλήσει ΠΑΟΚτσηδιλήκι. Με αφήνει αδιάφορο προσωπικά, από τη στιγμή που δεν ανήκει στο δυναμικό μας. Καλά τα όσα πρόσφερε, αλλά άλλος είναι τώρα που θέλει στήριξη από μένα κι εσένα.

ive4

• Guest
« Reply #6176 on: June 24, 2010, 21:42:54 »
φαντάζεστε να γίνει προπονητής στην Εθνική και να μη βάζει βασικό τον Σάλπι ; Αυτός που επέμενε να έρθει στον ΠΑΟΚ! χαχα

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #6177 on: June 25, 2010, 12:14:51 »
Καταρχήν ξεκαθαρίζω πως εγώ δεν δικαιώθηκα σε τίποτα, αφού ήμουν από αυτούς που θεωρούσαν ότι θα μείνει και ήθελε τα παρακάλια του και κάποιες διαβεβαιώσεις, το θυμάστε ίσως. Καμιά σχέση δηλαδή με το πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα. Οπότε έχοντας απαλλαγεί από το βάρος να θεωρηθεί πως μιλάω με ύφος "ακούστε ρε πώς έγιναν τα πράγματα από εμένα που ξέρω να 'ουμ'" θα πω τη δική μου εκδοχή της όλης φάσης, τώρα που η ιστορία φαίνεται να αποκτά και επίλογο.

Έλαβα υπόψη το τι ακριβώς έγινε, το πότε έγινε αυτό, τον χαρακτήρα του Σάντος και το όλο σκεπτικό του, τον χαρακτήρα του Θόδωρου και τη φιλοσοφία του, τον χαρακτήρα του Ζήση και τη δική του φιλοσοφία και κάποια λίγα πράγματα που έμαθα από μία εύνοια της τύχης  ;D

Πάνω στα κλαρίνα της αρχής της σεζόν ο Ζαγοράκης παίζει δυνατά το χαρτί του, παίρνοντας ως πρόεδρος πάνω του την κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα με μία απόφαση που ήταν ο μισός θεμέλιος λίθος της κατοπινής μας πορείας. Κίνηση ματ από τις λίγες! Συζητάνε με τον Σάντος και τον Ζήση για να κρατήσουν τα σχεδόν διαλυμένα αποδυτήρια τότε και ανακοινώνουν τη συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας. Φυσικά και η κίνηση δεν ήταν μόνο πολιτική όπως είπε ο (υποτίθεται) πάντα ειλικρινής Σάντος. Ο Ζαγοράκης όχι μόνο τον ήθελε, αλλά όπως απέδειξε και αργότερα τον περίμενε μέχρι τέλους για να συνεχίσουν όντως μαζί. Ο Θόδωρος λοιπόν με μία κίνηση τότε και έστρωνε τα αποδυτήρια, αλλά και κρατούσε τον προπονητή που γούσταρε στην ομάδα, για άλλα 2 χρόνια. Δεν το έκανε μόνο για τα αποδυτήρια φυσικά!

Εν τω μεταξύ η προσωρινή φυγή του έφερε τον Ζήση επικεφαλής. Ο Ζήσης πιο ψυχρός από τον Θόδωρο, έγραψε στα παπάρια του εκείνη τη συμφωνία και την πήρε σαν να μην έγινε ποτέ. Ξεκαθάρισε εξαρχής πως όλοι κρίνονται, βάζοντας στην ουσία το παλούκι κοντά στον κώλο του Σάντος, ο οποίος για πρώτη φορά στον ΠΑΟΚ ένιωσε πως δεν ήταν ανέγγιχτος, αλλά όπως σε κάθε φυσιολογική σχέση ομάδας-προπονητή, αν τα έκανε σκατά θα έπαιρνε τον μπούλο. Εκεί πιέστηκε και γι' αυτό τον είδαμε να κάνει κινήσεις τρελές όπως οι αλλαγές στο ημίχρονο, οι 5 επιθετικοί, ο ΠΑΟΚ να παίζει με λύσσα κι όχι εκνευριστικά από την αρχή. Ακόμα και λίγο πριν φύγει ο Ζαγοράκης είχε το παλούκι στον κώλο ο Σάντος, γι΄αυτό και οι τρελοί πανηγυρισμοί με τη γριά. Και φυσικά το παλούκι το είχε από τον Ζήση. Αυτή η ψυχρή αντιμετώπιση του Σάντος ήταν το άλλο μισό του θεμέλιου λίθου της κατοπινής μας πορείας, αφού μετά ο Σάντος έβγαλε τον ΠΑΟΚ των ονείρων μας. Όποιος θέλει μπορεί να πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ θα κατέληγε έτσι με τον Σάντος τριαλαρί τριαλαρό, να αποκλείεται από το χωριό της Χέρενβεν με τη διοίκηση να τον αφήνει ανέγγιχτο και ο τύπος να κράζει μόνο τους παίχτες!!

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως εκείνη η "πολιτική" απόφαση έγινε αντιληπτή από δύο πιο ψυχρούς επαγγελματίες όπως ο Βρύζας και ο Σάντος έτσι, ενώ από έναν πιο αισθηματία όπως ο Θόδωρος, ήταν πιο πραγματική και γι' αυτό και η λίγο παράλογη σιγουριά του Θόδωρου πως θα τον μεταπείσει, αφού του ανακοίνωσε πως αποφάσισε να φύγει και αφού ήξερε και για το ενδιαφέρουν της επο για το Σάντος και δεν ίδρωσε το αυτί του. Ο Θόδωρος είναι κολλητός με δύο από τους μεγαλύτερους δημοσιογράφους των Αθηνών και είναι αδύνατον να μην ήξερε το ενδιαφέρον της επο από πολύ πολύ πριν. Πίστεψε όμως πως ο φίλος του δεν θα τον αφήσει, κυρίως όταν ως γνώστης του ποδοσφαίρου θα κατάλαβε πως η ομάδα πάει για πρώτη-δεύτερη. Εκεί πιστεύω βασίστηκε ο Θόδωρος.

Αυτό όμως που δεν υπολόγισε μάλλον ήταν πως ο Σάντος με την πίεση που έβγαλε την τελευταία χρονιά, δεν άντεχε άλλο στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Κι εδώ είναι η απόδειξη για το καλό που έκανε στον ΠΑΟΚ η πίεση και το αντίστοιχο κακό στον Σάντος που τον ξεζούμισε. Ένας προπονητής χοντρόπετσος που έγραφε στ' αρχίδια του βρισίδια πίσω από τη πλάτη του στην 1, δεν ένιωθε πίεση επειδή είχε την αμέριστη εμπιστοσύνη των εργοδοτών του. Δεν ίδρωσε το αυτί του όταν έξω από τα αποδυτήρια τον σκυλοέβριζε ο κόσμος και το περηφανευόταν κιόλας πως η γνώμη του κόσμου τον αφήνει αδιάφορο. Αλήθεια έλεγε. Πίεση έβγαλε όταν έχασε αυτή την εμπιστοσύνη από τους εργοδότες του. Αυτό τον διέλυσε ψυχολογικά.

Αλλά και αυτό το κράτησε μανιάτικο. Γιατί μπορεί να διαφωνείτε κάποιοι αλλά εγώ πιστεύω πως ο Σάντος ένιωθε εξαρχής πως έκανε χάρη στον ΠΑΟΚ για χατίρι του φίλου του και πως το μέγεθός του είναι μεγαλύτερο της ομάδας. Γι' αυτό και το θεώρησε προσβολή να είναι υπό αμφισβήτηση. Σου λέει με το μυαλό του "εγώ να χάνω τόσα λεφτά και να έχεις την απαίτηση να με κρίνεις και να με διώξεις;". Οπότε άρχισε το μπίρι μπίρι με το πιλάφιο χωρίς τύψεις. Φαίνεται ότι την απόφασή του την είχε πάρει καιρό πριν, αλλά ένιωσε 100% σίγουρος για την επιλογή του, όταν νίκησε τον βάζελο. Εκεί ένιωσε πως έκλεισε όλα τα στόματα αμφισβήτησης (για ντέρμπι κτλ) και αν αποτύγχανε στα play off οι φίλοι του οι δημοσιογράφοι θα συντηρούσαν την εικόνα του τεράστιου προπονητή που δεν κατάλαβε ο βλάχος ΠΑΟΚτσής. Εδώ το έκαναν το περασμένο καλοκαίρι χωρίς νίκη σε ντέρμπι, θα κολλούσαν τώρα;

Δεν λέω ότι ήταν αποτυχημένος. Ξεχωρίζω τη δουλειά του, που την έκανε μια χαρά το τονίζω, με την επικοινωνία αυτής προς τον κόσμο. Άλλα κόλπα που ο Πορτογάλος παίζει στα δάχτυλα, σε αντίθεση με τον Αναστασιάδη π.χ. που δεν έχει τέτοια υποστήριξη από τον τύπο. Ο Σάντος εξασφάλιζε το προφίλ του επιτυχημένου ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΤΥΧΕΙ. Είναι λεπτή αλλά βασική η διαφορά. Είναι η διαφορά πραγματικότητας και επικοινωνίας. Είσαι μάγκας αν πετύχεις με το έργο σου, αλλά είσαι μεγαλύτερος μάγκας αν εξασφαλίσεις ασυλία στην πιθανή αποτυχία του έργου σου. Πέτυχε φυσικά στο τέλος, αλλά είχε εξασφαλίσει ήδη τις προϋποθέσεις να θεωρηθεί επιτυχημένο το έργο του, ένα μήνα πριν φύγει. Ή και ακόμα πιο πριν με τη βράβευση από τους μελλοντικούς εργοδότες του, ως του πιο πετυχημένου προπονητή της δεκαετίας. Μη κολλάτε στο αν είναι και χάνετε την ουσία. Δεν συζητάμε αυτό. Συζητάμε το ότι βραβεύτηκε ως τέτοιος από τους μελλοντικούς εργοδότες του, που εξασφάλιζαν κι αυτοί με τη σειρά τους μεγαλύτερη αποδοχή της επιλογής τους. Βάλε και λίγα ελληνικά και είσαι ο πρώτος μάγκας επικοινωνιακά.

Σαν κερασάκι στα παραπάνω να σκεφτούμε πως ο Σάντος ως προπονητής και χαρακτήρας είναι το εντελώς αντίθετο του "κυνηγάω το όνειρο" και όντας έξυπνος αντιλήφθηκε πως δεν υπάρχει σάλιο και πως το να περάσει σε ομίλους το θεωρούσε θαύμα χωρίς μεταγραφάρες και με πωλήσεις παιχτών. Αυτός σου λέει δεν πέρασα τη Χέρενβεν, θα κάτσω να γκρεμίσω όλη αυτή την εικόνα που πάλεψα να χτίσω κυνηγώντας θαύματα (με τη λογική του); Άλλος πιο "τρελός" ίσως να το έκανε. Ο Σάντος ποτέ.

Εγώ δεν τον κατηγορώ για τίποτε απ' όλα αυτά, μη μπερδευτεί κανείς πως προσπαθώ αν απομυθοποιήσω έναν προπονητή. Για μένα όλα αυτά δείχνουν έναν ικανότατο επαγγελματία. Ο Σάντος επαγγελματίας ήρθε, επαγγελματίας έφυγε, χωρίς να πουλήσει ΠΑΟΚτσηδιλίκι ποτέ και ανέβασε τον ΠΑΟΚ ένα σκαλοπάτι (και δύο αν θέλετε). Ό,τι έκανε ήταν άψογο επαγγελματικά και υποστήριξε επικοινωνιακά το έργο του όπως μπορούσε (είτε με σαρδέλες, είτε με στημένες συνεντεύξεις στο Έθνος για να θέσει θέμα μπάτζετ και να στρώσει το δρόμο, είτε με τους φίλους του δημοσιογράφους που τον συντηρούσαν με νύχια και δόντια στα δύσκολα, είτε με την απίστευτη αποποίηση ευθυνών για το έκτρωμα της πρώτης σεζόν λέγοντας πως ντεμέκ έτσι συναποφάσισε με τη διοίκηση). Σε καλό του και καλό μας βγήκε στο τέλος έστω κι έτσι.

Εγώ τα γράφω όπως τα σκέφτομαι γιατί θέλω να τονίσω αυτά που εγώ κράτησα και έμαθα αυτά τα χρόνια και δεν έχουν σχέση με όσα πιθανόν εξέλαβαν άλλα αδέρφια από την εποχή Σάντος για υπομονή και στήριξη κτλ. Εγώ κράτησα μόνο την πίεση που φέρνει αποτέλεσμα. Τα έγραψα επίσης για να τονίσω  πως για μένα όποιος πιστεύει πως ένα οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο του λέει πάντα την αλήθεια και δεν κάνει πολιτική κάθε φορά που μιλάει δημόσια, είναι αφελής. Αυτό το ξέρω απόλυτα από τη δουλειά μου.

Και κυρίως για να υποστηρίξω την άποψή μου πως όσο καλό μας έκανε ο Σάντος στα 3 χρόνια που δούλεψε εδώ, άλλο τόσο μας έκανε με τη φυγή του σε αυτή τη κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας. Ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν θέλει λογικούς και επικοινωνιακούς τύπους. Θέλει τρελούς, με άγνοια κινδύνου και βρεγμένους, που δεν φοβούνται απολύσεις και αποτυχίες, γιατί απλά αυτό που κυνηγάει είναι πραγματικά τεράστιο. Χρειάζεται λοιπόν γνώσεις, αξία, προπονητή-καμικάζι, καλή "τρέλα" και γραμμένη στ' αρχίδια την απόλυση. Και φυσικά χωρίς μεγάλο κασέ. Θεωρητικά ακριβώς αυτό που είναι ο Μπερέτα. Μακάρι να αποδειχθεί και πρακτικά. Εννοώ να πετύχει κιόλας, γιατί αν αποτύχει και τον σουτάρουν, πάλι θα έχει αποδειχτεί ιδανικός ως τέτοιου είδους επιλογή. Δύσκολο μεν, όχι όμως ακατόρθωτο. Μακάρι να πετύχει ο Ιταλός. Τουλάχιστον όμως αυτός θα έχει προσπαθήσει. Δεν θα έχει αποφασίσει να φύγει πριν καν μπει στη διαδικασία να τολμήσει. Και γι' αυτό έστω αξίζει του σεβασμού μας ο νέος. Έστω κι αν δεν έχει την ανάλογη επικοινωνιακή υποστήριξη με τον τέως.

« Last Edit: June 25, 2010, 12:32:02 by PAOKCURE »
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline bane

• Αλλαγή
« Reply #6178 on: June 25, 2010, 17:06:39 »
μολις ειδα τι εγραψες ,εφτιαξα καφε ,πηρα τσιγαρα ,καθησα αναπαυτικα ,κλειδωσα τα παντα και αρχιζα να διαβαζω.  ;D ειπαμε αδερφε μου, αν θελουμε να παμε και αλλο μπροστα θελει αποπορτογαλοποιηση.απο καποιο σημειο και μετα ειναι looser οι τυποι. τωρα δεν φοβαμαι,μην σου πω οτι περναμε κιολας στο τσ.λ
υ.γ εχεις σκεφτει ρε μλκ ,να δουλεψεις στην παε σαν ψυχολογος, να βγαλεις κανα βιβλιο για την σχεση κοσμου -ομαδος. κατι τετοιο ρε παιδι μου?
ΠΑΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

Offline gagas

• Αλλαγή
« Reply #6179 on: June 27, 2010, 15:44:38 »
Πως ο Σάντος έπεισε τον Πιλάβιο...‏

Στα αδύνατα σημεία του Ότο Ρεχάγκελ «χτύπησε» ο Φερνάντο Σάντος, κι έπεισε τον Σοφοκλή Πιλάβιο ότι είναι αναγκαία η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της εθνικής. Το οργανόγραμμα του Πορτογάλου για το μέλλον της Εθνικής.

Αρκετά ήταν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ που θεωρούσαν ότι δεν θα πρέπει ν' ανανεωθεί το συμβόλαιο στον 72χρονο Γερμανό τεχνικό, ακόμη και αν οδηγούσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους «16» του Μουντιάλ.

Όμως αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για αλλαγή σελίδας, ήταν το οργανόγραμμα το οποίο έθεσε ο Πορτογάλος προπονητής στον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Ο Σάντος ξεκαθάρισε ότι:

1)Θέλει να δώσει ταυτότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να έχει αγαστή συνεργασία με όλους τους Ομοσπονδιακούς προπονητές, ώστε στο σύνολό τους να έχουν κοινή φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων τους.

2)Ο Πορτογάλος θέλει να έχει συναντήσεις ακόμη και με τους Ενωσιακούς προπονητές, προκειμένου να δώσει κατευθύνσεις για το πώς πρέπει ν' αναπτύσσεται μια ομάδα, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει συγκεκριμένη τακτική και όχι να στηρίζεται αποκλειστικά στο ταλέντο των ποδοσφαιριστών του και το πάθος που βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ότο Ρεχάγκελ είναι γεγονός πως ελάχιστα ασχολήθηκε με τις μικρότερες εθνικές ομάδες. Οι υπόλοιποι Ομοσπονδιακοί προπονητές σπάνια έως καθόλου των συναντούσαν και δεν είχαν καμία. οδηγία για το ποδόσφαιρο που θα πρέπει να παίζουν οι ομάδες τους. Μοιραία κάθε εθνικό συγκρότημα αγωνιζόταν με βάση την φιλοσοφία του εκάστοτε τεχνικού υπεύθυνου.

Αυτό είχε ως άμεση συνέπεια να χάνονται στον δρόμο απ' την εθνική παίδων, στη νέων και από κει στην ελπίδων οι περισσότεροι παίκτες. Σε κάθε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οι παίκτες συναντούσαν διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας και τρόπου ανάπτυξης. Αν δεν ταίριαζαν στην φιλοσοφία του προπονητή, μοιραία απομακρύνονταν.

Συνολικός σχεδιασμός

Ο Σάντος θέλει να καθιερώσει επιτέλους έναν συνολικό σχεδιασμό για τις εθνικές ομάδες. Να διδάξει πως πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο και πώς να κινούνται οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν παρακολουθούσε τα υπόλοιπα εθνικά συγκροτήματα, παρά μόνο μεμονωμένα την πορεία κάποιων ποδοσφαιριστών με τους συλλόγους τους. Έτσι δεν έκανε παρατηρήσεις, επισημάνσεις, και δεν συνεργαζόταν με τους άλλους Ομοσπονδιακούς.

Η τεράστια εμπειρία του Γερμανού έμεινε αναξιοποίητη. Ως εκ τούτου φεύγοντας απ' την τεχνική ηγεσία της εθνικής ανδρών, ο Ότο Ρεχάγκελ το μόνο που αφήνει πίσω του είναι η αλλαγή νοοτροπίας στην διοίκηση της ΕΠΟ και τους παίκτες της μεγάλης εθνικής. Η πειθαρχία, ο επαγγελματισμός, η αυτοπεποίθηση, αλλά μέχρι εκεί.

Ο χερ Ότο δεν ενδιαφέρθηκε να προετοιμάσει διάδοχη κατάσταση. Μαζί με αυτόν έφυγε και ο στενός του συνεργάτης Γιάννης Τοπαλίδης, που ήταν ο μόνος ο οποίος πήρε πολλά στοιχεία απ' την κοινή διαδρομή στην γαλανόλευκη αρμάδα.

Η ΕΠΟ στα χρήματα που θα δώσει στον Σάντος θέλει να κάνει και μια μορφής επένδυση, ώστε όταν χωρίσουν οι δρόμοι της με τον Πορτογάλο, να έχει μείνει πίσω πέρα από επιτυχίες και σημαντικό έργο. Ο Φερνάντο Σάντος έδειξε μια διαφορετική φιλοσοφία και αντίληψη σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι και με δεδομένη την εργατικότητά του, κέρδισε το χρίσμα της διαδοχής.

Μόνιμος κάτοικος Αθήνας

Ο Πορτογάλος προπονητής έθιξε ακόμη ένα ευαίσθητο κομμάτι που του προσέφερε πόντους ώστε να αναλάβει τις τύχες της εθνικής μας ομάδας. Θα μένει Ελλάδα. Ο Σάντος θα γίνει μόνιμος κάτοικος Αθηνών, και ως εκ τούτου θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία των διεθνών, και θα συζητά τόσο μαζί τους, όσο και με τους προπονητές των συλλόγων τους. Ανά πάσα στιγμή θα έχει γνώση της κατάστασης και των προβλημάτων τους.

Η διοίκηση της ΕΠΟ δεν ήθελε πλέον έναν προπονητή που θα διαμένει σε άλλη χώρα και δεν θα έχει σαφή εικόνα της πορείας κάθε ποδοσφαιριστή. Πέραν αυτών στην επιλογή του Σάντος μέτρησε το γεγονός ότι είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, σεβαστός, δεν έχει δώσει δικαιώματα με την συμπεριφορά του, ενώ είναι ιδιαίτερα οργανωτικός και μεθοδικός.

Σαφώς μέτρησε και το γεγονός ότι είναι προσιτός οικονομικά, μια και θα παίρνει τα μισά απ' τα χρήματα που εισέπραττε ο Ότο Ρεχάγκελ.

http://www.gazzetta.gr/mundial2010/news-mundial-2010/item/90109-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BF-%CF%83%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%BF%E2%80%8F

κοιτα που θα μας κανει κ φιλαθλους της εθνικης..