Δηλαδη συμφωνα με "αυτον που κανει το Διευθυντη στο Λιμπερο" ΤΙ ακριβως αλλαξε ο Σαντος σημερα?
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Η ομαδα επαιξε οπως παντα, εγω δεν ειδα καμμια αλλαγη στο συστημα....αλλα καπως πρεπει να τα μπαλωσουμε τωρα και να βγουμε παλι απο πανω στα ΦΥΤΑ σου, ε Ζαγορα?
οσο για την κουβεντα για Σαντος θα πω 2-3 πραγματα προτου παρεξηγηθω κιολας..
α. Οτι λεω και εγω δεν εχουν προφανως σκοπο ουτε για πλακα να θιξουν καποιον που κανει μια καλοπιστη κριτικη (PAOKCURE πχ). Αντιθετα σεβομαι τις αποψεις τους ακομα και αν διαφωνω..μου τη δινουν ομως οσοι περιμενουν τα στραβα για να κραξουν βαζοντας τον εγωισμο τους πανω απο τον ΠΑΟΚ. Και πριν καποιος πει.."μα κι εσυ κανεις το ιδιο", θα πω οτι εμενα ο Εγωισμος (αν δεχτω οτι υπαρχει στο συγκεκριμενο) συμπιπτει με το καλο του ΠΑΟΚ. Ευχομαι να μην υπαρχουν απο την αλλη ατομα που να παιρνουν εσωτερικη χαρα μετα απο ηττες του ΠΑΟΚ (!!) που τους δινουν πατηματα στις παρεες/ραδια/νετ παρολο που φοβαμαι το αντιθετο.
β. Η ΜΟΝΗ μου ενσταση στην πραγματικα καλοπιστη κριτικη ειναι οτι βοηθας κατα εναν τροπο ουσιαστικα τους εχθρους σου. Αυτους που δηλαδη επενδυουν σε ενα κλιμα κατα Σαντος γιατι ετσι ξερουν οτι θα χτυπησουν τον ΠΑΟΚ γενικοτερα!
Αυτο περσυ επιασε απολυτα καθως ολα φορτωθηκαν στο Σαντος κ το ιδιο γινεται και σε καθε ασχημη εμφανιση ΚΑΙ φετος παρα την γενικα καλη πορεια!
Αυτος ειναι και ο μονος λογος που ακομα και αν καποια στιγμη εχω καποια μικρη ενσταση απεναντι στο Σαντος δεν προκειται καν να την ξεστομισω! Σιγα μην τους δωσω τη χαρα!
γ. Συμφωνω με την αρχικη αναλυση Βεντερ διαφωνω ομως με το...πορισμα του!

Στην Ελλαδα οντως πρεπει να κερδιζεις 22-23 απο τα 30 ματς για να παρεις πρωταθλημα. (περσυ επεσε λιγο αυτο). Αν λοιπον μπουμε σε μια συζητηση ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να τις πετυχεις το πρωτο πραγμα που μου ερχεται ειναι: ΚΑΝΕΝΑΣ!! Οταν ο Γαυρος των εκατομυριων χρειαζεται την ΕΞΩΦΘΑΛΜΗ ευνοια της διαιτησιας σε 5-6 ματς το χρονο, τοτε εσυ που οχι μονο δε θα ευνοηθεις ποτε αλλα συνηθως σε σφαζουν και χωρις αναισθητικο δεν υπαρχει περιπτωση στον αιωνα τον απαντα να τις φτασεις! οσο το πρωταθλημα παιζεται με τους ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΡΟΥΣ εγω το εχω ξεχασμενο!! Μπορουμε να ζουμε με ουτοπιες αλλα δε βλεπω το λογο να κοροιδευω τον εαυτο μου. Οποιος θελει μπορει να το ονειρευεται..τζαμπα ειναι, καλα κανει!
Αν τωρα παραβλεψουμε αυτο το κομματι και παμε την κουβεντα στο
"Με ποιο συστημα επομενως και με ποιον προπονητη ο ΠΑΟΚ μπορει να παρει το ΜΑΞΙΜΟΥΜ των βαθμων σε ενα πρωταθλημα" - και εδω ειναι που διαφωνουμε Βεντερ - θα πω οτι τα αποτελεσματα εδειξαν οτι
οσες φορες ειχες καλες ομαδες που επαιζαν και επιθετικο ποδοσφαιρο το αποτελεσμα ηταν ΠΑΝΤΑ μικροτερο του αναμενομενου! Παμε λοιπον σε νουμερα που υπαρχουν προχειρα.....
Μπορω να θυμηθω την πολυ καλη ομαδα του Χαιμπουρυ το 97/98 Με παιχταραδες μεσα ελληνες και ξενους που παιζοντας επιθετικα εκανε μεγαλα παιχνιδια ακομα και μεσα στην αθηνα αλλα δεν θα κλεισω τα ματια μου στο γεγονος οτι ποτε δεν πετυχε μια βαθμολογικη συγκομιδη αναλογη ακομα και της φετεινης ουτε οτι πηγαινε μεσα στην Προοδευτικη εβαζε 4 και ετρωγε και 4..η οτι πηγαινε στην Πατρα προηγουνταν 0-3 στο 65' (καλη ωρα σημερα) και αντι να κλειδωσει το ματς οπως κανει πολυ καλα ο Σαντος ισοφαριζονταν σε 3-3 σε 16 λεπτα και γλυτωνε στο τελος και απο την ηττα απο τυχη!! Ουτε οτι πηγαινε μεσα στον Ολυμπιακο και εχανε με 4-0 στο 40'.
(Αληθεια, ο τρελλαμενος κοσμος του ΠΑΟΚ που διψαει για επιθετικοτητα πως θα αντιδρουσε φετος σε ενα σκορ 2-4 απο τη Λαρισα πχ μεσα στην Τουμπα με καλη επιθετικη παρουσια? θα του αρεσε? Ναι καλα...τα χουμε δει: "Βγαλτε τις φανελες τις τι-μη-μενες"!)Η δευτερη μεγαλη ομαδα, αυτη του Μπαγεβιτς ειχε τα ιδια ακριβως συμπτωματα...μεγαλοι παιχτες, επιθεση φωτια αλλα ως αποτελεσμα και αμυνα πισω τρυπια. Αποτελεσμα? Τεταρτη θεση μαξιμουμ με τους 3 να τους βλεπεις με τα κυαλια τεσσαρες εις βαρος της απο ΑΕΚ στην Τουμπα εξαρες στη Φιλαδελφεια και πολλες γκελες εκτος προγραμματος! τελικη συγκομιδη στην καλυτερη χρονια της για εκεινη την κυπελουχο "μεγαλη ομαδα του Μπαγεβιτς" ηταν στο πρωταθλημα του 2001 οι 51 βαθμοι (που θα ξεπεραστουν χαλαρα φετος) με 66 γκολ στην επιθεση (Ουαουυ..τελεια...θεαμα!) αλλα και 48 γκολ πισω (ουυυπς!!). Ομαδα που εριξε μεν εκεινη τη χρονια 7 στην Καλαματα αλλα δεχτηκε 3 απο τα Γιαννενα στην Τουμπα 3 μεσα στον Αθηναικο, 3 στον Εθνικο Αστερα, 4 στην Τουμπα απο Γαυρο 3 στην Φιλαδελφεια, 5 στη Λεοφωρο!!!!!!!!!! Συγχωρηστε με, αλλα δεν θυμαμαι τοτε να λεμε οτι ειμαστε περηφανοι που παιζουμε επιθετικα οπως μας αρμοζει σαν ΠΑΟΚ μετα απο κατι τετοιες επιδοσεις!
Κραξιμο θυμαμαι! Και ας μην τολμουσαμε να πιασουμε στο στομα μας τον Ντουσαν! Να προσθεσω οτι εκεινη η σουπερ-επιθετικη ομαδα εκανε εκεινη την καλη της χρονια
4 εκτος εδρας νικες συνολο!
Να προσθεσω επισης οτι ο ΠΑΟΚ την καλυτερη χρονια απο αποψη βαθμολογιας την εκανε την τελευταια χρονια του Αγγελου (2004) που λογω μετριου σχετικα υλικου επαιξε για πρωτη φορα ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ!!Τα συμπερασματα δικα σας...........