Athinaios-4-, fusika kai oxi sto apurovlhto, alla epeidh auta ta pragmata trexoun san xionostoivades, kalo tha htan na prosexoume kai na mh vgazoume monoi mas ta matia mas. Kai se sxesh me tous paiktes pou exoume, o proponhths einai mia me deka klasseis anwteros. Kai epitelous, th leksh "sardeles" pou eipe thn exete kseskisei perissotero kai apo tous ex8rous mas. Thn eipe se sxesh me tis prosdokies pou exoume ap' autous kai to ti einai ikanoi auth th stigmh autoi na prosferoun. Dhladh, pou to paralogo?
Oi erwthseis mou einai:
a) Thelete na fugei o Santos?
kai b) Poios na er8ei sth 8esh tou?
Υπάρχουν προπονητές που είναι στα εύκολα και άλλοι που είναι στα δύσκολα. Άλλοι κάνουν πορείες με Βόκολους και Βοτσκαρίδηδες, αποκλείουν την Άρσεναλ με Βάλλα και Καπετανόπουλο.
Υπάρχουν και άλλοι, που για να πούν ότι έκαναν ομάδα, πρέπει να αλλάξουν όλο το ρόστερ και να φέρουν όλα τα Lacoste του ποδοσφαίρου και τα Burnerys.
Είναι προφανές ότι ο Σάντος ανήκει στη β' ομάδα. Είναι προφανές απο την μέχρι τώρα πορεία του και όσα μας έχει δείξει ότι αδυνατεί να πάρει απο τους παίκτες ακόμα και στοιχειώδες μέρος του δυναμικού τους. Αυτό εξ'άλλου είναι μιά προσωπική εκτίμηση δεν υπάρχει ένα μέτρο για να το μετρήσει κανείς.
Προσωπικά έχω την άποψη ότι ο Άγγελος είχε τη δυνατότητα τον Μπαλάφα να τον κάνει Steven Gerrard, τον Μελίσση John Terry και τον Ηλιάδη Frank Lampard. Το πιστεύω αυτό που λέω, δεν είναι σχηματικό. Θα τον ήθελα τον Άγγελο με χίλια στον ΠΑΟΚ, αλλά αν είναι να διχαστεί ο κόσμος και να χαλάσει το καλό κλίμα, ντέφι να γίνει και να μην έρθει, να κάτσει εκεί που είναι.
Θέλω όμως κάτι αντίστοιχο. Θέλω έναν σοβαρό άνθρωπο, να δουλεύει με τους παίκτες, να τους προάγει, να τους ανεβάζει, να γίνει ένα μ'αυτούς, πατέρας και αδελφός και φίλος ταυτόχρονα. Τέτοιο άνθρωπο θέλω. Να τους διδάσκει, να τους ανεβάζει, να τους γεμίζει με αυτοπεποίθηση ... να λέει την Παρασκευή στις συνεντεύξεις τύπου ... θα πάμε να δείξουμε στο γήπεδο ποιά είναι η καλύτερη ομάδα .... το ρόστερ της ομάδας δεν φαίνεται στα εκατομμύρια των μεταγραφών αλλά στο 90λεπτο του αγώνα ... Τέτοιο άνθρωπο θέλω!!!!
Αλοίμονο ... είχα έναν πρόεδρο μέχρι πριν λίγο, που μπέρδευε την Μικράς Ασίας 1 που ήταν το γήπεδο ... με την Μικράς Ασίας 2 που ήταν η ταβέρνα ο Βράχος που πήγαινε και έτρωγε τις αστακομακαρονάδες ... και αφού είδαμε και πάθαμε να καθαρίσουμε απο αυτόν, αλλά που για μερικά χρόνια θα πληρώνουμε τις συνέπειες, μας ήρθε ένας προπονητής ... υπάλληλος της εταιρείας, που θα μας αναστατώσει επειδή γουστάρει τους αστακούς;;;
Αστακούς ρε Σάντος, θα είχες αν ήταν ο Γούμενος, θα τα βρίσκατε ... θα φέρνατε εδώ ένα container μαρίδα, θα το χρέωνες εσύ για αστακό, ο Γούμενος θα το έκανε Καβούρια Βαλτικής και θα είσασταν όλοι ικανοποιημένοι. Εδώ φίλε Σάντος, δεν είναι το μπορντέλο της ΑΕΚ με τα 150 εκ. χρέη. Εδώ δεν μας χαρίζουν λεφτά. Εδώ τα πληρώνουμε με το αίμα μας. Τρελλίτσα εδώ δεν θα πουλάς. Εδώ θα λές τη μαρίδα μαρίδα και τον αστακό αστακό. Θα μάθεις να δουλεύει για να κάνεις τη μαρίδα αστακό. Αν δεν σου αρέσει, αν νομίζεις δεν μπορείς να τα καταφέρεις ... γειά σου. Εμείς εδώ πάντως, γι'αυτό σε πήραμε. Για μεγάλο προπονητή. Να κάνεις τον Αθανασιάδη παίκτη. Να κάνεις τον Δελήμπαση παίκτη. Να κάνεις όλα τα υποτιθέμενα ταλέντα παίκτες. Δεν σε πήραμε για να λές θεωρίες ... αυτός δεν κάνει ... αυτός δεν κάνει .. αυτός δεν κάνει ... ποιός κάνει για παίκτης σύμφωνα με τον Σάντος; Ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας και ο Γ.Χ. Για κανέναν άλλον δεν είπε μία καλή λέξη. Τόσο άσχημοι και κακοί είναι; Ε τότε ο Βούκοτιτς και ο Παράσχος φίλε Σάντος ήταν καλύτεροι απο εσένα, γιάτί με αυτούς που εσύ δεν θέλεις είχαν πορεία Ευρώπης. Εσύ την έδωσες την Ευρώπη απο τώρα!!!
Όποτε παίζαμε εκτός και προηγήθηκαν τέτοιες δηλώσεις, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, παίξαμε καλά και χάσαμε. Θα δούμε τί θα κάνουμε σήμερα, το καταγράφουμε.
Μου άρεσε το post ενός φίλου στο Metropolis και το μεταφέρω αυτούσιο και το προσυπογράφω.
"Κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον άλλο το δικαίωμα κριτικής και διαφοροποίησης καλλιεργώντας το φοβικό σύνδρομο ότι η οποιαδήποτε διαφοροποίηση δηλώνει αντιπολιτευτική στάση απέναντι στη διοίκηση Ζαγοράκη.
Η δημόσια τοποθέτηση του προπονητή είναι άστοχη, άκαιρη και επιεικώς απαράδεκτη. Αν ο ΠΑΟΚ είχε τη δεδομένη χρονική στιγμή την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει τους παίκτες που επιθυμεί ο ακριβοπληρωμένος προπονητής, τότε στον πάγκο της ομάδας θα ήταν αρκετός ένας Δώνης ή ένας Λεμονής ή ακόμα και ο Κεχαγιάς της Ξάνθης.
Η οικονομική δυσπραγία άλλωστε είναι γνωστή στον κόσμο και γι΄αυτόν το λόγο δεν πιέζει για μεταγραφές, στηρίζει τη διοίκηση και την ομάδα και μετατρέπει σε γιορτή τον κάθε αγώνα στην Τούμπα άσχετα από την αγωνιστική εμφάνιση και το αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση ακόμα και με το συγκεκριμένο υλικό (συνυπολογίζοντας και τη δυναμική του συλλόγου), το οποίο δεν είμαι σίγουρος ότι το διαχειρίζεται με τον βέλτιστο τρόπο, ο ακριβοπληρωμένος προπονητής θα πρέπει να αγωνιστεί μέχρι τέλους για την κατάληψη μίας θέσης μέσα στην πρώτη εξάδα την φετινή μεταβατική περίοδο.
Τέλος είναι επιβεβλημμένο να του επισημανθούν από τη διοίκηση τα όρια μίας δημόσιας τοποθέτησης η οποία δεν εξυπηρετεί σε τίποτα άλλο πέρα από την απόσειση προσωπικών ευθυνών από την πλευρά του προπονητή."
lefk