http://www.ultraspaok.gr/Nea_det.asp?news_id=427 ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ Ο ΣΑΝΤΟΣ...
Απόλυτα ειλικρινής εμφανίστηκε ο Φερνάντο Σάντος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο προπονητής μας παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολο για την ομάδα του να μπει στα πλέι οφ, ενώ αναφερόμενος στο κεφάλαιο «μεταγραφική ενίσχυση» ξεκαθάρισε ότι ο «δικέφαλος» δεν πρόκειται να αποκτήσει παίκτες αμφιβόλου αξίας μόνο και μόνο για να πει ότι έκανε μεταγραφές ποιότητας.
Παράλληλα, επισήμανε ότι στόχος του είναι να «χτίσει» την ομάδα για το μέλλον προσθέτοντας ότι για να γίνει μεγάλος ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 6-7 ποιοτικούς παίκτες τα επόμενα χρόνια. Η ουσία είναι ότι ο Πορτογάλος είναι ο πρώτος προπονητής, μετά από πολλά χρόνια, που λέει τα πράγματα με το όνομά τους για το ρόστερ του «δικέφαλου του Βορρά». Και φυσικά, αυτή τη «δύναμη» του τι δίνει η σχέση που έχει με τον Θοδωρή Ζαγοράκη, με τον οποίο έχει κοινή γραμμή σε όλα τα θέματα του συλλόγου.
«Ο σημερινός ΠΑΟΚ θυμίζει μία μεγαλοπιασμένη οικογένεια η οποία δεν έχει χρήματα, έχει στο τραπέζι σαρδέλες και λέει ότι έχει αστακό! Ο ΠΑΟΚ είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και μεγάλη ιστορία. Ο σύλλογος δεν πρέπει να συμβιβαστεί και να πει ότι «έχω μέτρια ομάδα». Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε την ποιότητα για να κοιτάξουμε τις τρεις πρώτες θέσεις και πρέπει να κάνουμε ένα σοβαρό προγραμματισμό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε την επόμενη χρονιά να ανέβουμε επίπεδο».
Στη συνέχεια, ο Σάντος αναφέρθηκε στις μεταγραφές: «Δεν θέλω να πάρουμε κάποιον παίκτη για να πούμε ότι πήραμε. Θέλω καλούς ποδοσφαιριστές για να τους έχουμε και τα επόμενα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ για να γίνει μεγάλη ομάδα χρειάζεται 6-7 παίκτες μεγάλης ποιότητας. Διαφορετικά, θα συνεχίσει να είναι μία ομάδα με μεγάλο όνομα αλλά με μέτριο υλικό. Αυτή είναι η αλήθεια».
Οσο για το αν όσα λέει, υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν πρόβλημα στις σχέσεις του με τους παίκτες, ο Πορτογάλος ήταν ξεκάθαρος: «Όχι. Γνωρίζουν τις σκέψεις μου, τους τις έχω πει. Αλλωστε, μπορούν να με διαψεύσουν μέσα στο γήπεδο».
Κατά την αποψή μας είπε αλήθειες ο τεχνικός μας ...ίσως που δεν ακούγονται συχνά δημόσια αλλά θα κάνουν καλό στην ομάδα μας και ίσως τονώσουν τον εγωισμό των παικτών μας...
Όσο για το Καυτατζόγλειο θα διαπιστώσετε κάποιοι πως θα είμαστε πενταπλάσιοι από τα επίσημα εισιτήρια που παραλάβαμε.