Εμένα η αίσθησή μου ήταν εδώ και καιρό και ενισχύθηκε χθες, πως ο Σάντος για να μείνει ζητάει πράγματα που έχουν να κάνουν με τη δουλειά του και τα καθημερινά προβλήματα αυτής. Εννοείται πως θέλει να έχει και υλικό για να κάνει το παραπάνω βήμα, αλλά για μένα αυτό είναι δευτερεύον στο μυαλό του.
Αυτό που εννοώ είναι πως ο Σάντος έχει ξενερώσει άσχημα για Χ ή Ψ λόγους με έναν υψηλά ιστάμενο στην ιεραρχία και θέλει σήμερα να ξεκαθαρίσουν τα πάντα, να πάρει τις διαβεβαιώσεις που θέλει πως δεν θα έχει προβλήματα και τριβές, γιατί αλλιώς θα τον φθείρει η όλη κατάσταση ψυχικά και δεν γουστάρει.
Δεν ξέρω κάτι, αλλά το υποψιάζομαι. Πάντως με τον Ζαγοράκη δεν παίζει να είναι. Παλιότερα νόμιζα πως ξενέρωσε με τον Βρύζα, επειδή όταν ο Ζήσης ανέλαβε πρόεδρος έπαψε να ισχύει η τυφλή εμπιστοσύνη και τον έβαλε στον τάκο. Αυτό μπορεί τώρα που όλα μας φαίνονται ρόδινα με τον Σάντος να ακούγεται ύβρις, αλλά εγώ ξέρω ότι ο Ζήσης τον έβαλε στη πρίζα τότε και το αποτέλεσμα ήταν να κάνουμε το απίστευτο σερί. Η πίεση που του άσκησε ο Βρύζας του Σάντος ήταν ολοφάνερη στον πανηγυρισμό του με τη γριά. Έλεγα πως του το κρατούσε μανιάτικο αυτό.
Τελευταία όμως έχω την εντύπωση πως το σοβαρό του πρόβλημα είναι με τον Κονσεϊσάο, επειδή η αλήθεια είναι πως ο Σάντος βάζει πάνω απ' όλα τη δουλειά του και ο νέος στο πόστο του Σέρτζιο έκανε δύο-τρία λάθη που τον δυσκόλεψαν. Όχι μόνο στις επιλογές, αλλά και στον χειρισμό των αποδυτηρίων. Ο Σάντος αν μείνει θα ζητήσει διασφαλίσεις για τις μεταγραφές και για το ρόλο του καθενός. Θα μετρήσουν πολύ οι διασφαλίσεις για τη λειτουργία της ομάδας.
Αν ικανοποιηθεί θα μείνει, αν όχι θα φύγει. Αυτά από τη πλευρά του.
Από τη πλευρά του ΠΑΟΚ τώρα, που είναι αυτή που μας ενδιαφέρει περισσότερο, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στο μυαλό μας πως ο Σάντος είναι προπονηταράς, αλλά δεν είναι ο τελευταίος στη γη. Το μέλλον του ΠΑΟΚ εξαρτάται με απόλυτη σειρά από τα εξής: ενότητα στο λαό, διατήρηση παρούσας διοίκησης και μετοχικής σύνθεσης, προπονητής-παίχτες. Αν το καταλάβουμε καλά αυτό, τότε θα βγούνε όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες από το matrix των καρνάβαλων δημοσιοβλάχων, που πάνε να μας πείσουν πως ήρθε ο σωτήρας στους μαμελούκους και μας έβαλε τα γυαλιά. Λες και σε όλο τον κόσμο οι προπονητές για να πετύχουν τους εμπιστεύονται τυφλά εξαρχής. Άντε πάτε γαμηθείτε ρε λαοπλάνοι. Ξεχνάει ο κάθε βλάκας από αυτούς το τι έχει δώσει ο ΠΑΟΚ στον Σάντος και στον κάθε παίχτη.
Όποιος πούστης περνάει το φετινό για επιτυχία του Σάντος κι όχι του ΠΑΟΚ το κάνει εκ του πονηρού για να μειώσει την ΠΑΟΚάρα. Ο Σάντος δεν έκανε θαύμα μουνιά. Θαύμα έκανε ο κόσμος πρώτα που πλήρωσε αυτή την ομάδα, μετά η διοίκηση που συμμάζεψε το μπουρδέλο και μετά ήρθαν προπονητής-παίχτες σε ιδανικές συνθήκες και βγήκαν τσου λου.
Εγώ επί γούμενου πίστευα πως ο ΠΑΟΚ αν ελευθερωθεί θα τα σαρώσει όλα. Δεν ήξερα για Σάντος, για Γκαρσία, για Κοντρέρας κι ούτε χρειαζόταν να ξέρω. Ξέρω τον ΠΑΟΚ. Ε λοιπόν ο ΠΑΟΚ πέταξε ψηλά ρε πούστη μου κι όχι ο Σάντος. Ο ΠΑΟΚ γάμησε όλα τα πουτανάκια της κωλοχώρας και μέλος του ΠΑΟΚ (σημαντικότατο αλλά μέλος) ήταν κι ο Σάντος.
Κι αν φύγει ο Σάντος, αλλά εμείς μείνουμε ενωμένοι και με τη παρούσα κατάσταση διοικητικά, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να πετάει. Μακάρι να μείνει ο προπονηταράς, αλλά νυσάφι με το χαμήλωμα του ΠΑΟΚ.
Ο ΠΑΟΚ ρε μουνιά σας γάμησε όλους. Ο ΠΑΟΚ, όχι ο Σάντος. Κι αν ελπίζετε μουνόπανα ότι θα γλιτώσετε αν φύγει, κούνια που σας κούναγε. Τίποτα δεν μας σταματά, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΎΣ