Author Topic: Fernando Santos  (Read 191798 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Callahan

• Guest
Απ: Fernando Santos
« Reply #2560 on: January 12, 2009, 23:05:23 »
ούτε ράφα μπενίτεθ ούτε μουρίνιο

FERNANDO SANTOS

Συμφωνώ, αλλά απαντώ σε ανακρίβειες.

dimos8enis

• Guest
« Reply #2561 on: January 12, 2009, 23:08:09 »
...μου έδειξε ο σαντος ότι δεν ειναι μεγάλος προπονητής...
δεν ηρθε σαν Ο μεγαλος προπονητης, ηρθε σαν αυτος που θα μας κανει ομαδα. (μη το παρετε υποτιμητικα αυτο) και δε σημαινει απλα να ξερεις να κανεις μια προπονηση, μια τακτικη και τρεις αλλαγες μεσα στο ματς, σημαινει αρκετα περισσοτερα πραγματα.

North_pole

• Guest
« Reply #2562 on: January 12, 2009, 23:08:23 »
Κάθε προσωπικότητα έχει θετικές και αρνητικές πτυχές. Φυσικά κι αν ήταν άλλος προπονητής στη θέση του Σάντος θα έπαιρνε άνετα το ματς με την ΑΕΚ (ονόματα δεν έχουν σημασία). Ομως ακριβώς επειδή κι εκείνος που θα το έκανε αυτό δεν είναι αλάνθαστος πιθανότατα να έχανε με ευκολία από Σέρρες ή Θρασύβουλο. Κι εκείνος ο μάγκας (πάλι τα ονόματα δεν έχουν σημασία) που θα κατόρθωνε να νικήσει π.χ. τον Εργοτέλη στην Κρήτη ίσως να ήταν αυτός που θα έχανε από τον ΟΦΗ. Τελικά σε ένα πρωτάθλημα, τα μεμονωμένα αποτελέσματα λίγη σημασία έχουν. Σημασία έχει η τελική συγκομιδή κι εκεί θα κρίνω πετυχημένο ή όχι τον Σάντος, όσο κι αν είμαι ή δεν είμαι φαν. Φέτος βέβαια υπάρχουν και τα play off και σε εκείνο το σημείο πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι ΚΑΙ φορμαρισμένος ΚΑΙ τυχερός να πάρει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ την 3η θέση.
Πάντως ο Σάντος είναι μεγάλη προσωπικότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και στον ΠΑΟΚ θέλω τέτοιου είδους προσωπικότητες. Μακάρι όταν λήξει το συμβόλαιό του ο επόμενος να είναι μεγαλύτερη προσωπικότητα και αξία από τον Σάντος αλλά κι ο ΠΑΟΚ να είναι μεγαλύτερη ομάδα από αυτό που είδαμε πέρσι.

Callahan

• Guest
« Reply #2563 on: January 12, 2009, 23:10:20 »
"Football is a collective sport"
J.M.

Που σημαίνει, βαθμοί, τίτλοι, κύπελλα. Όλα τα άλλα.. 

JamaicaN

• Guest
« Reply #2564 on: January 12, 2009, 23:20:00 »
Ο αεκτσής σάντος να κερδίσει την άεκ!!!!! χοχοχοχο. Στην φάση που δε βγάζαμε την μπάλα έξω φώναζε και ούρλιαζε.... αλλά έτσι είναι οι δημόσιες σχέσεις!!!!

Εσυ δεν εισαι αδερφε μου που περσυ τετοια εποχη εκραζες παλι τον Σαντος?
Εσυ δεν εκραζες την διοικηση επειδη μας αποδυναμωσε (!!) η πωληση του χριστοδουλοπουλου?

τες πα, τα ιδια και τα ιδια...

Offline epic

• Αποστολή
  • **
« Reply #2565 on: January 12, 2009, 23:23:32 »
Callahan θεωρεις οτι ο Σαντος εχει σαρωσει τους τιτλους; Μονο σε μεγαλες ομαδες εχει δουλεψει τα τελευταια χρονια, και δεν εχει παρει σχεδον τιποτα... Αμα φοβασαι και τη σκια σου πως να παρεις τιτλους;
Ειμαστε μια ωραια ατμοσφαιρα!

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
« Reply #2566 on: January 12, 2009, 23:24:41 »
Σορυ για το οφ

Μπενιτεζ φυσικά και παίζει 4-5-1 απλα ο skyclad4 βλέπει κάποια ματς που χρησιμοπεί τον Κιν σαν δευτερο φορ. Αν και μου την είπες σε ενημερώνω οτι γενικότερα μπάλα  βλέπω και ειδικα την Αγγλία την παρακολουθώ αρκετα. Και πάνω στην λίβερπουλ ειλικρινά μπορω να σου γράψω και σε χαρτί τις κινήσεις.

Τέλος παντων για να ειμαι και ον τοπικ απλα θέλω να τονίσω οτι 4-5-1 μετατρεπεται στην επίθεση σε 4-3-3 και υπάρχουν προπονητές που δεν ξεκολάνε ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΝΙΤΕΖ.

Ο Σάντος θέλει να εκμεταλευεται περισσότερο την αντεπίθεση και να κρατάει τους διαδρόμους πίσω. Το σύστημα δεν είναι άσχημο και στηρίζεται αρκετά στα άκρα όπως και στο ΚΡΥΦΟ φόρ που συνήθως είναι το 10αρι (Ιβιτς) σε κάποιες περιπτώσεις μπορείς ακόμα και να παίξει με 1 αμ χαφ στην τριπλετα και ακόμα να το κάνεις και 4-4-1-1.

Δεν νομίζω να έχει νόημα να το σχολίασω περισσότερο απλά μην το βλέπετε σαν αμυντικό σύστημα αν και χτυπάει το 1 μπροστά. Στην τελική δεν παίζουμε και με Λίμπερο...Το θεωρω αρκετά ευέλικτο σύστημα αφου μπορεί να κάνεις απειρες αλχημίες χωρις να κρεμαστείς σε κάποιο κενο.

ΣΟρρυ για το οφ,

dimos8enis

• Guest
« Reply #2567 on: January 12, 2009, 23:26:04 »
J.M.

ας γινουμε γαυροι τοτε ρε συ
οχι διαφωνω
αποψη μου αλλα το ποδοσφαιρο και ΕΙΔΙΚΑ οταν μιλαμε για ΠΑΟΚ ειναι (και) κατι διαφορετικο...

Callahan

• Guest
« Reply #2568 on: January 12, 2009, 23:28:07 »
Callahan θεωρεις οτι ο Σαντος εχει σαρωσει τους τιτλους; Μονο σε μεγαλες ομαδες εχει δουλεψει τα τελευταια χρονια, και δεν εχει παρει σχεδον τιποτα... Αμα φοβασαι και τη σκια σου πως να παρεις τιτλους;

Αυτά είναι όλα του Σάντος. Δεν θυμάμαι ποιος προπονητής που δουλεύει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχει κάτι καλύτερο, πάντως.
1999: Portuguese League, Portuguese Supercup
2000: Portuguese Cup, Portuguese Supercup
2001: Portuguese Cup
2002: Greek Cup

Και από βαθμούς στην Ελλάδα, σίγουρα από τους πρώτους, ανάλογικά με τις σαιζόν που δούλεψε.

p.s. Ισχύει όμως dimos8eni, στο χορτάρι τα κερδίζεις όλα. Και μην με πας στο άλλο άκρο του Γαύρου που έχει πατήσει επί πτωμάτων, δες στην Ευρώπη ποιες ομάδες είναι επιτυχημένες.

Diego-4

• Guest
« Reply #2569 on: January 12, 2009, 23:30:50 »
J.M.

"PAOK is not collective sport"
Diego-4

http://www.youtube.com/watch?v=Lb8tKdYCXmM (Embedding disabled, limit reached)
« Last Edit: January 12, 2009, 23:39:49 by Diego-4 »

dimos8enis

• Guest
« Reply #2570 on: January 12, 2009, 23:31:53 »
σωστος...
ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ

Offline epic

• Αποστολή
  • **
« Reply #2571 on: January 12, 2009, 23:51:18 »

Αυτά είναι όλα του Σάντος. Δεν θυμάμαι ποιος προπονητής που δουλεύει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχει κάτι καλύτερο, πάντως.
1999: Portuguese League, Portuguese Supercup
2000: Portuguese Cup, Portuguese Supercup
2001: Portuguese Cup
2002: Greek Cup

Και από βαθμούς στην Ελλάδα, σίγουρα από τους πρώτους, ανάλογικά με τις σαιζόν που δούλεψε.

Δουλευοντας αποκλειστηκα στα ποκ της πορτογαλιας και της ελλαδας, εχει 1(ενα) πρωταθλημα. Και αυτο απο ετοιμη ομαδα που ειχε ηδη παρει δυο ή τρια στη σειρα...
O Μπαγεβιτς πηρε το μισοπεθαμενο και ανυπολυπτο σωματειο "αεκ", πριν 20 χρονια και του εδωσε αλλα 20 χρονια ζωης παιζοντας μπαλαρα και παιρνοντας τιτλους... Επισης πηρε κυπελο με εμας που χαναμε τους τελικους στην Αθηνα κοντρα στο ποκ σωρηδον, με το εμφατικο 4-2! Πηρε τα σκουληκια -ποια, τα σκουληκια!- και τους εκανε ανθρωπους... Αντιπαθης αλλα μακραν ο πιο επιτυχημενος στην Ελλαδα.
Οι Τεν Κατε και Βαλβερδε τιποτα το ιδιαιτερο. Σαν τον Σαντος δλδ...
Δε λεω να φυγει, αλλα ηδη βλεπουμε ο,τι καλυτερο εχουμε να δουμε απο αυτον, αυτη ειναι η αποψη μου.

northeagle_4

• Guest
« Reply #2572 on: January 12, 2009, 23:58:54 »
Και ο μεγαλος ντουσαν πως εμεινε εντος συνορων αφου ειναι τοσο προπονηταρα ?
  6 μηνες πηγε στον ερ. αστερα και εφυγε με κλωτσιες.....
Ενας ακομα παραγοντας της οικονομικης καταστροφης του ΠΑΟΚ λεγεται ντουσαν μπαγεβιτς ή βατραχος.
  Ο Σαντος ειναι σε εμβελεια ο μεγαλυτερος προπονητης στην ελλαδα ,τον ξερουνε και οι πετρες στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο.Μετα τους Πουσκας(λογω ονοματος),μπλαζεβιτς και μπλαχιν(λογω ονοματος) ειναι ο μεγαλυτερος προπονητης που πατησε ελλαδα.

Diego-4

• Guest
« Reply #2573 on: January 12, 2009, 23:59:53 »
Ρε συ North , χανούμι και εσύ ?  :P :P :P :P

northeagle_4

• Guest
« Reply #2574 on: January 13, 2009, 00:05:35 »
θα βγω οφ τοπικ αδερφε αστο  ;D ;D ;D

Callahan

• Guest
« Reply #2575 on: January 13, 2009, 00:13:16 »
Και ο μεγαλος ντουσαν πως εμεινε εντος συνορων αφου ειναι τοσο προπονηταρα ?
  6 μηνες πηγε στον ερ. αστερα και εφυγε με κλωτσιες.....
Ενας ακομα παραγοντας της οικονομικης καταστροφης του ΠΑΟΚ λεγεται ντουσαν μπαγεβιτς ή βατραχος.
  Ο Σαντος ειναι σε εμβελεια ο μεγαλυτερος προπονητης στην ελλαδα ,τον ξερουνε και οι πετρες στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο.Μετα τους Πουσκας(λογω ονοματος),μπλαζεβιτς και μπλαχιν(λογω ονοματος) ειναι ο μεγαλυτερος προπονητης που πατησε ελλαδα.

Ο ένας είναι ο προπονητής των μεγάλων μπάτζετ και τον άλλο... τον φώναξαν παραπρόπερσι (για παράδεγμα) στην Μπενφίκα, στις περικοπές (πούλησαν όλους τους παικταράδες τους), τους έβγαλε δεύτερους με ένα πόντο πίσω και πέρασε στους 16 του CHL. Tον διώχνουν παίρνουν τον Καμάτσο και από τότε... ποια Μπενφικά;

giannis80

• Guest
« Reply #2576 on: January 13, 2009, 00:16:13 »
Όλοι ξέρετε εδώ μέσα πόσο πολύ πιστεύω στον Σάντος και πως για πάρτη του έφτασα μέχρι και να μαλώσω με κάποια παιδιά πέρυσι. Είμαι ο τελευταίος που θα πεις ότι τον περιμένει στη γωνία για να τον κράξει. Εδώ πέρυσι γελούσαν μαζί μου γιατί έβλεπα θετικά πράγματα μέσα στο χάλι. Ούτε αλλάζω γνώμη μετά από μια ήττα για την αξία του, ούτε θέλω να φύγει, ούτε τίποτα.

Το μόνο που θέλω ως οπαδός είναι να πω αυτά που με βασανίζουν. Έτσι απλά. Γιατί έτσι νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Όχι από εγωισμό. Αλλά από ΠΑΟΚτσηδιλίκι. Όπως το νιώθω εγώ. Γιατί εγώ δεν μπορώ να βλέπω την ομάδα να ρεζιλεύεται και να μη μου φταίει ο Σάντος, οι παίχτες, ο διαιτητής, ο καιρός, το χορτάρι και το σάντουιτς που έφαγα πριν μπω στο γήπεδο. Και δεν τον παίρνει έτσι γενικά κι αόριστα η μπάλα, από τη στιγμή που έκανε πολλές χοντράδες και αγωνιστικά και με το καραγκιοζιλίκι να τρέχει να προλάβει να κάνει fair play και ακόμη περισσότερο τις μαλακίες δηλώσεις του.

Κάποια πράγματα επαναλαμβάνονται και προσωπικά έχουν αρχίσει να με ζώνουν τα φίδια. Το -επαναλαμβάνω και το εννοώ απόλυτα- ρεζιλίκι με τις καθυστερήσεις και τα ξαπλώματα στο χορτάρι ήταν κατι απαράδεκτο, που γκρέμισαν μέσα μου πολλά. Τα λέω λοιπόν για να ξορκίσω τα διαόλια που μου τυρρανάνε το μυαλό και με γεμίζουν φόβο για το μέλλον. Τα λέω αν θέλετε για να έρθετε να με καθησυχάσετε εσείς που το είδατε αλλιώς.

Καταρχήν η δήλωσή του περί νοοτροπίας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και προσβλητική για το σύλλογο. Δεν έχει ο ΠΑΟΚ ρε φίλε πρόβλημα νοοτροπίας. Έχεις εσύ που είσαι χέστης και που όταν παίζεις με το ποκ νομίζεις πως παίζεις με τη Γιουβέντους ή την Άρσεναλ. Πέρυσι είδαμε όλοι ότι είχες δίκιο με τις σαρδέλες. Φέτος ρε μεγάλε τι δίκιο να έχεις; Δηλαδή τι παίχτες χρειάζεσαι για να μην δίνεις εντολή στους παίχτες σου να κάνουν καθυστέρηση από το 10 με μια πεθαμένη ομάδα;
Και αν ο Χ παίχτης το έκανε από μόνος του, γιατί δεν τον συμμάζεψες ή δεν έκανες κανένα σπριντ να τον ξεχέσεις; Για άλλα κι άλλα τρέχεις... Ό,τι όμως και να δηλώνεις όλοι ξέρουμε ότι ναι μεν πολλά τα καλά σου, αλλά το καφέ σακάκι μάλλον το έχεις για να κρύβεις και τίποτα καφετί που και που. Ιδίως σε ντέρμπι.

Η ομάδα επανειλλημένα βάζει γκολ και γυρνάει να το κρατήσει. Ακόμη και με το θρασύβουλο. Το κάνουμε συνεχώς. Ή είναι εντολή προπονητή ή οι παίχτες κάνουν του κεφαλιού τους και ο προπονητής δεν μπορεί να τους κουμαντάρει. Μία η άλλη. Ας μη μαντέψουμε... Οι παίχτες κάνουν ακριβώς ό,τι τους λέει ο προπονητής τους.

Στην Τούμπα βέβαια, που και νεκρούς ανασταίνει, όλα αυτά μακιγιάρονται εύκολα. Αλλά εκτός έδρας όλα αποκαλύπτονται και εκθέτουν. Η ομάδα όσο περνάει ο καιρός, θυμίζει όλο και περισσότερο τη περσινή εκτός έδρας. Και αν σκεφτούμε πως όταν ήρθαν οι παίχτες φρέσκοι φρέσκοι και ανεπηρρέαστοι ακόμη, ξεκινήσανε με δύο χαλαρά διπλά και τώρα που περνάει ο καιρός θυμίζουν τα περσινά, είναι μάλλον ύποπτο.

Με λίγα λόγια καταλογίζω στον Σάντος πως μας θεωρεί πολύ μικρότερους απ' ότι είμαστε, κάτι σαν τη Μποαβίστα ή την Γκιμαράες στην Πορτογαλία. Δεν τον αδικώ τον άνθρωπο. Είδε τους τίτλους μας, γνώρισε κι έναν ΠΑΟΚ κομπάρσο... Δεν έχω απαιτήσεις από αυτόν να θεωρήσει τον ΠΑΟΚ ανώτερο από κάθε άλλη ομάδα, ούτε να μπολιαστεί με τη δική μας νοοτροπία, ούτε να καταλάβει ποτέ ότι ο ΠΑΟΚτσής όλους αυτούς που ο Σάντος σέβεται τους βλέπει σαν σκουπίδια. Και πολύ περισσότερο να καταλάβει ότι σκουπίδια είναι όντως. Αυτός ξένος προς εμάς ήρθε και ξένος θα φύγει. Στο μυαλό του θα είναι περίπου σαν θαύμα να βγάλει τον ΠΑΟΚ champion's league ή να πάρει το κύπελλο. Δεν συζητώ καν για πρωτάθλημα. Είμαι βέβαιος πως δεν το πιστεύει ότι μπορεί να γίνει. Γι' αυτό το τροπάρι άλλαξε τελευταία κι έγινε champion's league αντί για πρωτάθλημα τον τρίτο χρόνο...

Ο ΠΑΟΚτσής όμως δεν είναι έτσι. Δεν είναι η φύση του να φοβάται τον οποιοδήποτε, πόσο μάλλον τις αθηναϊκές κουράδες. Καλά κάνει ο Σάντος και είναι ο εαυτός του, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από τον μέσο ΠΑΟΚτσή, ο οποίος το έχει μέσα του να τα βάζει με όλους. Ίσως στη τελική να κάνει καλό αυτό στην ομάδα φέρνοντας ισορροπία μεταξύ καλής τρέλας και στεγνού ρεαλισμού, αφού εμείς πετάμε και αναλαμβάνει να μας προσγειώνει ο "συντηρητικός" Σάντος.

Θα ευχόμουν όμως η πετσί ΠΑΟΚτσήδικη διοίκηση να φέρει την απόλυτη ισορροπία μεταδίδοντας και λίγη ΠΑΟΚτσήδικη τρελίτσα και Δον Κιχωτική νοοτροπία στον Σάντος. Να μην καταπίνουμε μόνο εμείς. Να αλλάξει και το ξερό του το κεφάλι κι αυτός. Στη διοίκηση εναποθέτουμε και πάλι όλες τις ελπίδες μας. Ο Ζαγοράκης κι ο Βρύζας θα του εξηγήσουν όσο γίνεται ποιος είναι ο ΠΑΟΚ και πως στον ΠΑΟΚ απαγορεύεται να φοβάσαι, πόσο μάλλον να κλέβεις χρόνο ξαπλώνοντας για να κλέψεις το 0-0.

Όπως εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε υπομονή και να ακολουθήσουμε τυφλά το τριετές σχέδιο, του κατά τ' άλλα ικανότατου προπονητή μας, τον οποίο επέλεξε η διοίκηση που εμπιστευόμαστε τυφλά, έτσι κι αυτός να βάλει νερό στο κρασί του και να πάψει να είναι τόσο στόκος και τόσο χέστης. Να δει λίγο κι αυτός μέσα από τα δικά μας μάτια. Που ξέρει στο κάτω κάτω. Μπορεί και να του αρέσει.

Αυτά περίπου ήθελα να γράψω κι εγώ.Με πρόλαβες.Συμφωνώ σε όλα.

giannis80

• Guest
« Reply #2577 on: January 13, 2009, 00:30:29 »
Να συμπληρώσω οτι φοβάμαι,λέω φοβάμαι όχι οτι το πιστεύω σίγουρα, αυτό που λέει ο φίλος paokcure για το πως μας θεωρεί ο Σάντος σαν ΠΑΟΚ (δηλ. γκιμαράες ή αμαδόρα).Το θεωρούσα δεδομένο οτι συνέβαινε πέρσι,αλλά πίστευα οτι με τον καιρό είχε αλλάξει άποψη για το τι είναι ο ΠΑΟΚ στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθε της ελλάδας.Φοβάμαι μήπως μετά από 15 μήνες δεν έχει συνειδητοποιήσει σε ποιον σύλλογο είναι προπονητής.Συνεχίζω να τον στηρίζω 100% και φυσικά θα κριθεί στο τέλος της 3ετίας.

Offline epic

• Αποστολή
  • **
« Reply #2578 on: January 13, 2009, 00:35:41 »
Aυτα ειναι τα επιχειρηματα υπερ του Σαντος; Οτι ειναι μεγαλο ονομα την Ευρωπη (που δεν ειναι, απλα δεν ειναι παντελως αγνωστος) και οτι εχασε πρωταθλημα με τον ολιεμπιακο Λισσαβωνας; Και αφου ειναι ο Σαντος τοσο προπονηταρας και ονοματαρα γιατι δεν εχει δουλεψει πουθενα αλλου εκτος ελλαδας-πορτογαλιας;

Λοραντ, Χααν, Μπενγκτσον, Λιμπρεχτς. Μεγαλυτερα ονοματα (οχι κατ'αναγκη και αξια) απο Σαντος, μονο απο προπονητες ΠΑΟΚ. Αν παμε και απο τους αλλους...

Ξεχασα να το γραψω πριν: Ειμαστε που ειμαστε λουζερ τα τελευταια χρονια, ο Σαντος θα μας αποτελειωσει σ'αυτο το ζητημα. 10 αγωνες χωρις νικη κοντρα στο ποκ και συνεχιζει... "Μα που θα φτασει το κοντερ;" αναρωτιεται ο κοσμος, με δεος και θαυμασμο!

Diego-4

• Guest
« Reply #2579 on: January 13, 2009, 00:40:06 »
Πάντως την μαλακιά του ΠΑΟΚΤΣΗ δεν πρόκειται να την ξεπεράσει...Το κοντέρ βαράει tilt εκεί..

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ