Σήμερα στη συνέντευξη ο Σάντος επανέλαβε λίγο πολύ ότι και στις υπόλοιπες. Επέμενε, ελαφρώς βέβαια στην ποιότητα της ομάδας, και σε γενικές γραμμές συμφώνησα μαζί του. Το παράδειγμα με τον αστακό και τη σαρδέλλα ήρθε να χαλάσει την όποια θετική γνώμη άρχισα να οικοδομώ. Ειλικρινά, δεν πίστευα στ'αυτιά μου.
Δεν μπορώ να ξέρω αν είναι έτσι τα πράγματα όπως τα είπε ο Σάντος ή όχι. Δύο είναι οι πιθανότητες. Να είναι έτσι ... και να μην είναι έτσι.
Αν μεν δεν είναι έτσι και απλά τα είπε έτσι, αυτό είναι δεδομένο ότι είναι πολύ κακό, διότι υποκρύπτει απο πίσω του άλλες προθέσεις. Γιατί ας πούμε να τα είπε τα πράγματα έτσι αφού δεν είναι έτσι; Εδώ αρχίζει και μπαίνει η φαντασία του καθενός ... να φέρει παίκτες ... να πάρει προμήθειες απο τους παίκτες που θα φέρει ... κλπ. κλπ. Ότι και να κρύβεται πάντως απο πίσω, είναι κατακριτέο 100%.
Πάμε στο άλλο ενδεχόμενο. Έστω ότι τα πράγματα είναι έτσι. Ερώτημα ... επιδέχονται βελτίωση ναί ή όχι. Αν επιδέχονται βελτίωση, τότε κακώς μίλησε με αυτόν τον τρόπο, διότι είναι θέμα χρόνου κάποια πράγματα να διορθωθούν. Αν δεν επιδέχονται βελτίωση, τότε ποιός ο λόγος να βγείς και να μιλήσεις έτσι, απεμπολόντας στην ουσία και το τελευταίο χαρτί που έχεις ως προπονητής, αυτό του φιλότιμου; Γιατί να μιλήσεις υποτιμητικά για συνεργάτες που δεν μπορείς να βελτιώσεις, δεν θέλεις να συνεργάζεσαι μαζί τους, αλλά είσαι αναγκασμένος μαζί τους να βγάλεις τη χρονιά; Γιατί να χαλάς το όποιο κλίμα εργασίας απο σήμερα μέχρι το καλοκαίρι που υποτίθεται ότι θα κάνεις εσύ τις επιλογές που θέλεις;
Δεν νομίζω ότι το κάνει κατα συρροή και κατ'εξακολούθηση απο μαλακία. Μαλάκας, δεν είναι ο Σάντος. Πιστεύω όμως ότι το κάνει για λόγους προσωπικής άμυνας, διαλαλεί διαρκώς ότι οι παίκτες δεν έχουν ποιότητα, επειδή φοβάται τα στραβά αποτελέσματα. Γνωρίζει ότι τα αποτελέσματα που έχουμε πάρει είναι περιστασιακά, μπορεί να τα παίρναμε μπορεί και να τα χάναμε. Ξέρει ότι ενίοτε έχουμε ευνοηθεί απο τις συγκυρίες και έχουμε μιά καλή συγκομιδή βαθμών. Φοβάται τον β' γύρο, φοβάται τα άσχημα αποτελέσματα και φοβάται την ώρα και τη στιγμή που θα τον καθίσουμε κάτω και θα ζητάμε πραγματικές εξηγήσεις. Χτίζει μελλοντικά επιχειρήματα.
Είναι άσχημο αυτό που γίνεται. Δυστυχώς μου δείχνει ότι ο Σάντος δεν πιστεύει στην προσπάθειά του. Μου φαίνεται λίγο το να βάζεις πρώτα τον εαυτό σου απο τον σκοπό που έχεις αφιερωθεί!!! Πρώτα η πάρτη μας και πώς θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις στραβές και μετά το όνειρο του ΠΑΟΚ. Ίσως δηλαδή και να μην υπάρχει όνειρο στο μυαλό του και να υπάρχει μονάχα στα λόγια. Γιατί όταν υπάρχει όνειρο, αυτό σε συνεπαίρνει. Χάνεις 3-0 και αλλάζεις όλη την ομάδα και νικάς 5-3. Μην πάει το μυαλό σας σε άλλα ονόματα. Εδώ να μείνουμε, τον Σάντος να κρατήσουμε αλλά κάποιος πρέπει να του αλλάξει την ψυχολογία. Δεν μπορεί πάντως να συνεχίσει να πετάει τις απαξιωτικές μαλακίες του για πολύ ακόμα, γιατί όταν θα γυρίσει ανάποδα η ιστορία, η μπάλλα πάλι πρώτα αυτόν θα πάρει!!