(Ανοίγω μια παρένθεση για τον Χόμο: Έχω την εντύπωση ότι από τον λογαριασμό του Χόμο μπαίνει ο Άιρον Ιγκλ (μπλακ χιούμορ για τους παλιούς αυτό), το πολύ ο λιάκος. Δεν αναγνωρίζεται πια. Ρε μάστορα, τα ουίσκια που κατέβαζες προχτές σε χτύπησαν με φαίνεται... Ήμαρτον! Κλείσιμο παρένθεσης για Χόμο).
Τώρα, στα σοβαρά: Αυτό που κάνει ο Σάντος, από τη στιγμή που υπάρχει μάνατζερ της ομάδας, είναι να αφοσιώνεται στη διδασκαλί ατακτικής και στο κοουτσάρισμα. Επιλέγει και τους ανθρώπους που θα κάνουν την προπόνηση, δηλαδή την εκγύμναση των παικτών, λέγοντάς τους απλά σε ποιον τομέα θέλει να επικεντρωθούν. Διαφωνώ λοιπόν με όσους υποστηρίζουν ότι η φυγή του Σάντος πριν το καλοκαίρι θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομάδα. Ίσα ίσα, θα βοηθήσει τον νέο προπονητή να κατανοήσει και το υλικό της ομάδας (αυτό λέγαμε και για τον Σάντος όταν ήρθε, τώρα κάποιοι το αλλάζουν το τροπάρι...). Όποιος δε, δεν βλέπει ότι το τριετές πλάνο έχει ήδη Α Π Ο Τ Υ Χ Ε Ι, να του δώσω το τηλέφωνο του οφθαλμίατρού μου. Είναι πολύ καλός. Άμα βλέπει ότι οι δυνατότητες πρωταθλητισμού της ομάδας είναι υπαρκτές, τότε θα χρειαστώ κι εγώ ένα τηλέφωνο από τη μεριά του. Της κάβας που τον προμηθεύει (που λέει και μια ψυχή

).
Στις επιλογές μέχρι το τέλος της χρονιάς, πέρα απ' τον ακατανόμαστο, υπάρχει κι ένας νέος έλληνας προπονητής, που προπονεί μία πολύ αξιόλογη μικρή εθνική ομάδα... Κι έχει δηλώσει παλιότερα οπαδός του ΠΑΟΚ, μολονότι ήταν παίκτης νησιώτικης ομάδας Α´ Εθνικής. Στα χέρια του αναδεικνύεται η αξία πολλών νέων παικτών και θα βοηθήσει την ομάδα να ανεβάσει την πραγματική της αξία. Γεγονός που θα βοηθήσει τόσο την οικονομική της επιφάνεια (αξία ρόστερ με επίπτωση στους ισολογισμούς που θα ακολουθήσουν), όσο και την ψυχολογία των παικτών της ομάδας. Η σοβαρότητα του χαρακτήρα του δεν τίθεται προς αμφισβήτηση, ούτε οι τεχνικές του δυνατότητες. Είναι και αγαπητός στον βοσκό (για τους φιλοτσομπανικούς αυτό). (ΟΚ, άργησα να το γράψω και το είπανε πριν το όνομα. Καταραμένε Μαετζίμα!)
Η δεύτερη και δοκιμασμένη επιλογή είναι λύση τύπου Γιτζάκ Σουμ. Μπάλα δεν ξέρω αν θα δούμε, αλλά τακτικά να είναι τεράστια γάτα. Φάγαμε τον γάιδαρο (κάκιστο θέαμα χωρίς αποτελέσματα, παρά μόνο ντροπές), θα φάμε και την ουρά του (συνέχιση κακού θεάματος μέχρι τέλους της χρονιάς), άμα είναι να την πασπαλίσει με ζάχαρη (αποτελέσματα που θα δίνουν άνοδο και ελπίδα για τίτλο/κύπελλο). Το γεγονός ότι ο Σουμ κατέκτησε τον τίτλο διαδεχόμενος τον Σκυφτούλη (όχι τον Νώντα, το στρουμφάκι μας λέω) στη βαζέλα, λέει πολλά για την ορθότητα μιας τέτοιας επιλογής. Ο συγκεκριμένος μάλιστα το έπραξε εν μέσω της δικτατορίας Κόκκαλη. Γιατί να μην το επαναλάβει ο Χ Σουμ; Βέβαια, δεν ξέρω για τον Σουμ άμα είναι ελεύθερος, γι' αυτό και η έκφραση «τύπου Σουμ».
Η τρίτη επιλογή που με έρχεται στο μυαλό είναι ο Μαρκαριάν. Τεράστιος προπονητής. Μόνο πρόβλημά του η ηλικία για μένα, όπως και το ότι πρέπει να έχει συμβόλαιο με κάποια εθνική στη Λ. Αμερική (κάποιος που να ξέρει ας απαντήσει). Αλλά τώρα που τελείωσαν τα προκριματικά, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς, είναι από τις καλύτερες επιλογές, αν όχι η καλύτερη. Είναι Ουρουγουανός και βρίζει και διαιτητές.