PAOKCURE. Καταρχάς κακώς που την ακούει ο Bρυζας και ο Ζαγοράκης. Ένα αυτό.
Κατά δεύτερον. Ο πόνος που λες είναι κάτι που αισθανόμαστε όλοι. Απλά αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να τα βλέπω τα πράγματα σαν να βλέπω έναν πινακα από απόσταση 5 μέτρων, αντί 15 εκατοστών. Από τα 5 μετρα βλέπω ένα τριετές πλάνο το οποιο εμπνεύστηκε ο ίδιος ο Ζαγοράκης. Μέσα σε αυτό το πλάνο υπήρχαν μια επιλογή ενός προπονητή, που είναι καθαρά προσωπική επιλογή του προεδρου, κάποιες μεταγραφές, μια γενικότερη φιλοσοφία κλπ. Μέσα σε αυτή την τριετία, υπήρχαν κάκιστες στιγμές, υπήρχαν και αρκετά καλές. Δημιουργήθηκαν προσδοκίες, όνειρα κλπ. Παρόλα αυτά όμως για μένα το πλάνο είναι κάτι το γενικότερο, κάτι το μεγαλύτερο, από ένα κακό αγωνιστικά τρίμηνο, το οποιο μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα, η μιας πολύ καλής χρονιας όπως η περυσινή. Όταν βλέπεις μονο 5-6 αγώνες μαζεμένους βλέπεις τον πινακα από κοντά, και θα πάρεις αποφάσεις με βάση αυτή την εικόνα. Εγώ απλά νομίζω ότι δεν πρέπει να το δει έτσι η διοίκηση, αυτό λέω όλο. Αυτοί έθεσαν το πλάνο, αυτοί κάναν τις κινήσεις και για μένα πρέπει να παραμείνουν στο σχέδιο και ο,τι βγει.
Η περυσινή χρονια αν δεν ήταν τόσο καλή και ήταν λίγο χειρότερη ίσως φέτος να είχαμε άλλες προσδοκίες, παρόλα αυτά το σχέδιο θα έπρεπε να είναι αυτό που είναι ούτως η άλλως.
Τώρα εγώ θα δεχτώ ότι ο Santos φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το τραγικό ξεκίνημα, τους πολλούς τραυματισμούς, την αποτυχία στην Ευρώπη. Πέρυσι πιστώθηκε μια πολύ καλή χρονια και φέτος αν είμαι σοβαρός και οργανωμένος πρέπει να τον αφήσω σαν διοίκηση να συμμαζέψει αυτό που ο ίδιος έχει δημιουργήσει σαν σύνολο και σαν αγωνιστική εικόνα.
Αν τώρα υπάρχουν αλλα θέματα, προσωπικά, κόντρες με παίκτες, σαπίλα στα αποδυτήρια και δεν ξέρω εγώ τι, αν έχει χαθεί ο έλεγχος, an δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του, πάλι σαν διοίκηση οφείλω να τα γνωρίζω, να τα καθαρίσω και να φροντίσω να πληρώσει ο υπεύθυνος οποιος και να είναι αυτός. Προπονητής, η κάποιοι παίκτες. Η και τα δυο. Εδώ δεν διαφωνώ. Υπάρχουν όμως θέματα? Τα ξέρουμε εμείς? Μπορούμε να πούμε με σιγουριά τι φταίει? Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδέα. Και επειδή κρίνω μονο από αυτά που βλέπω και καταλαβαίνω, πραγματικά νομίζω ότι τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν.
Δεν είναι θέμα προσωπολατρίας με τον Santos. Χέστηκα για το άτομο Fernando Santos. Και τον επόμενο που θα έρθει εγώ είμαι που θα τον στηρίζω από την αρχή μέχρι το τέλος γιατί ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποτελεί θεσμό, θέλει στήριξη και γιατί πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει ανάγκη από συγκεκριμένη δουλειά σε βάθος χρόνου, σταθερότητα και όχι συνεχώς αρπαχτές.
Τέλος, για τα κύπελλα και πρωταθλήματα που δεν έχει πάρει αυτός ο σύλλογος είναι ακριβώς αυτό, το μέγεθος σου είναι κολοσσιαιο και τα έπαθλα σου πενιχρά σε σχέση με αυτό που είσαι. Aρα κάτι φταίει όλες αυτές τις δεκαετίες που δεν τα κατάφερες. Κάτι δεν έκανες καλά. Μήπως να ακολουθήσουμε μια φορα και ένα αλλου τύπου πλάνο, με περισσότερη ψυχραιμία, χωρίς κραυγές, χωρίς αλλαγή απόψεων κάθε λίγο με βάση τα εκάστοτε αποτελέσματα? Χωρίς τρικυμία και παρορμητισμό? Να το δούμε λίγο σε μακροχρόνια βάση το θέμα?