@makptol
Μάκη ελπίζω όταν ηρεμήσεις να διαβάσεις ξανά αυτά που θα σου γράψω και θέλω απλά να προσπαθήσεις να το δεις πέρα από τα ψευτοδιλλήματα "Σάντος ή γούμενος". Ακόμη κι αν διαφωνείς σε όλα μαζί μου θα ήθελα να σου δώσω να καταλάβεις πως σκέπτομαι, όχι μόνο εγώ και άλλοι πολλοί, αλλά μόνο για μένα θέλω να μιλήσω για να μη προβάλλω τη γνώμη μου ως κάποιο είδους θέσφατο.
Με ρώτησες αν θα κρατούσα πάνω από 2 βδομάδες πριν κράξω τον επόμενο μετά τον Σάντος. Με αδικείς φίλε. Ίσως έκραζα και με την πρόσληψη αν ανακοινωνόταν ο Κετσπάγια π.χ., αλλά στη πράξη έχω δείξει πολλή υπομονή με όλους που πέρασαν. Τον πρώτο χρόνο κατάπινα τα πάντα δίνοντας απεριόριστο χρόνο στον Σάντος να στρώσει την ομάδα. Πρώτος εγώ έλεγα ότι όσοι χτυπούν τον Σάντος θέλουν στην ουσία να χτυπήσουν τον Ζαγοράκη. Όλα αυτά στην αρχή. Γιατί χρειαζόταν να δουλέψει και μετά να κριθεί.
Εγώ άρχισα προσωπικά να τον κράζω από τα μέσα της χρονιάς, γιατί βεβαιώθηκα μέσα μου πως αυτός ο άνθρωπος δεν πρόκειται να κάνει κανένα καλό στον ΠΑΟΚ. Ούτε για το κωλοποδόσφαιρό του, ούτε για τίποτα. Αυτά θα τα κατάπινα. Αλλά για το πως έβλεπε τον ΠΑΟΚ. Όταν κατάλαβα πως θεωρεί τον ΠΑΟΚ μικρή ομάδα τελείωσε για μένα.
Πέρυσι το placebo της 2ης θέσης που δεν είχε όμως οικονομικό αντίκρυσμα ή ευρωπαϊκό εισιτήριο έδωσε άλλοθι στη νοοτροπία του. Ξεγυμνώθηκε όμως φίλε και στα Play off και φέτος που έχουμε γαμηθεί στα κλαρίνα, που έχει κάνει μπάχαλο τα αποδυτήρια, που έχει κάνει γελοία προετοιμασία και όλοι πέφτουν σαν στρατιώτες στο μέτωπο.
Το χειρότερο που έκανε όμως φέτος αυτός ο προπονητής είναι που μας έδειξε τι πραγματικά πιστεύει για τον ΠΑΟΚ. Τι Νασιονάλ μας είπε, τι ότι πάμε για 4οι, τι ότι με τους παίχτες που μου δώσανε δεν μπορώ να παίξω μπάλα με αποκορύφωμα το ότι θα πρέπει να είμαστε περήφανοι που κοντράραμε στα ίσα τους πούστηδες και χάσαμε από ατυχία. Αυτός ο προπονητής μπορεί να είναι όνομα ή καθηγητής, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν έχει καμιά δουλειά. Δεν κολλάει ρε παιδί μου.
Η συνηθισμένη επιχειρηματολογία ότι πριν δυο χρόνια είχαμε γούμενο και τώρα ζητάμε να δούμε τη Μπάρτσα είναι για γέλια. Επειδή ζήσαμε την κατάρα δεν σημαίνει ότι θα βγάζουμε τη γλώσσα γλύφοντας ευχαριστημένοι ξεροκόμματα. Ο ΠΑΟΚτσής δεν θέλει να δει τη Μπάρτσα, αλλά θέλει να δει την ομάδα του να παίζει σαν ΠΑΟΚ και να πάρει ελπίδα για το μέλλον. Αν βλέπει κι ακούει όλα αυτά χάνεται η ελπίδα. Ο petrovgr το θέτει τέλεια το ζήτημα. Μην έχουμε τις ελάχιστες απαιτήσεις λόγω παρελθόντος. Να κοιτάμε μπροστά. Ανάμεσα στο έκτρωμα του Σάντος και τη Μπάρτσα υπάρχουν πολλά άλλα.
Και επιτέλους ο Ζαγοράκης και ο Σάντος δεν είναι σιαμαίοι για να μένουν και να φεύγουν μαζί.
Ο Ζαγοράκης δεν είναι ο πρώτος ποδοσφαιράνθρωπος που θα κάνει λάθος επιλογή προπονητή. Μη σου πω πως δεν έκανε και λάθος, γιατί έφερε ένα αναγνωρισμένο όνομα που ήξερε. Απλά δεν κόλλησε το πράγμα. Δεν είναι κακό αυτό. Συμβαίνει παντού. Μέχρι κι ο Βενγκέρ έχει αποτύχει πριν την Άρσεναλ.
Όλοι το καλό του ΠΑΟΚ θέλουμε. Αυτός πρώτος πρέπει να δώσει τη λύση. Ο Σάντος το βλέπεις κι εδώ μέσα ή προκαλεί οργή ή αδέρφια όπως ο bane, o egoist, o rabbitweed, o AK4, o babis36 και πολλούς άλλους που ξέρουμε χρόνια πόσο ΠΑΟΚτσήδες είναι τους διώχνει από το γήπεδο. Μιλάω μόνο για όσους το δήλωσαν πως το κόβω δεν αντέχω. Πόσοι ακόμα είναι σε αυτή την κατάσταση ή πόσοι δεν το είπαν; Αυτό είναι έγκλημα φίλε! Δεν μιλάμε για φυτά που άκουσαν Μύρτσο και Ραπτόπουλο. Μιλάμε για ΠΑΟΚτσήδες πετσιά που έχουν δώσει τα πάντα. Τους ξέρουμε όλους έναν προς έναν και όταν το λένε αυτοί κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει στην ομάδα.
Το όπλο μας είναι η ενότητα. Παραπάνω κι από τον όποιο Ζαγοράκη. Ο Σάντος όχι απλώς διχάζει τον κόσμο, αλλά τον διαλύει σε κομμάτια. Αυτός και μόνο είναι λόγος να φύγει. Όλα τ' άλλα περί προπονητή που θα δουλέψει χρόνια είναι δευτερεύοντα. Ας μη βρούμε ποτέ κανέναν παρά να ζούμε αυτό το μαρτύριο.
Στο κάτω κάτω για κάθε Άρσεναλ και για κάθε Μάντσεστερ που έχουν χρόνια τους ίδιους προπονητές υπάρχει μία Γιουβέντους, μία Ίντερ, μία Τσέλσι, μία Ρεάλ και πάνω απ' όλα μία Μπαρτσελώνα που δεν κράτησαν προπονητή πάνω από δύο χρόνια και έχουν ομαδάρες.
Ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα για όλους μας. Ο εγωισμός δεν οδηγεί πουθενά.
Όλα φιλικά Μάκη και χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης.