Αφού αρχίσαμε τα ψυχολογικά και τις προσβολές ας πω κι εγώ τη μαλακία μου
Φόβος
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου. Είναι ένας μηχανισμός που μας προστατεύει. Όταν όμως ο φόβος συνεχίζει να υφίσταται, ενώ δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος, τότε μετατρέπεται σε φοβία και γίνεται εμπόδιο στην φυσιολογική αντιμετώπιση της καθημερινότητας του ατόμου.
Ανακτήθηκε από "http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%82"Πέρα από τα ψυχολογικά τώρα...
Με θλίβει πραγματικά που κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει και να καταλάβει τι γράφει ο άλλος. Μόλις κάτι γράψεις για τον Σάντος συνειρμικά μπαίνεις στο μεγάλο τσουβάλι των εχθρών και του "Σάντος φύγε" και αρχίζεις να απαντάς σε μαλακίες για το ποιος είσαι εσύ που εκφράζεις τέτοια γνώμη και άλλες πίπες.
Όποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει αυτό που έγραψα θα καταλάβει εύκολα θέλω να πιστεύω πως πέρα από όποιες ενστάσεις ή προβληματισμούς το κεντρικό νόημα όσων έγραψα είναι πως αν αποφασίσει η διοίκηση να ανανεώσει τον Σάντος εγώ θα είμαι ο πιο ήρεμος άνθρωπος στον κόσμο, γιατί τους εμπιστεύομαι απόλυτα. Και θα είμαι σίγουρος για το μέλλον μας.
Από αυτό το σημείο μέχρι του "μην ανανεώνετε ρε τον Σάντος να ούμ" που μου καταλογίζετε έχει χιλιόμετρα απόσταση την οποία καλύπτετε με ευκολία μερικοί επειδή δεν θέλετε να καταλάβετε τον άλλον αλλά κρίνετε με προκατάληψη την όποια αντίθετη γνώμη.
Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από αυτόκλητους υπερασπιστές της ενότητας ούτε από φοβικά σύνδρομα. Έχει ανάγκη από υγεία και από την αλήθεια. Όσο υπάρχει υγεία στην ομάδα και ο κόσμος μαθαίνει την αλήθεια δεν μπορεί να μας κλονίσει τίποτα απολύτως. Και αυτή η διοίκηση είναι ο ορισμός της υγείας και των καθαρών εξηγήσεων. Άρα δεν χρειάζεται "στρατιώτες" και "προστάτες" που θα φιμώνουν κάθε αντίθετη άποψη. Αντιθέτως της κάνουν κακό όλοι αυτοί γιατί δημιουργούν αντίδραση όταν για να υπερασπιστούν τη διοίκηση στο μυαλό τους κάνουν το άσπρο μαύρο.
Εσύ που όταν ο Σάντος τα κάνει σκατά και το βλέπει όλος ο κόσμος προσπαθείς να πείσεις τον κόσμο πως είναι τρελός κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στη διοίκηση από μένα που θα πω ρε Σαντος έκανες μια μαλακία σε αυτό το ματς. Γιατί στη πρώτη περίπτωση δημιουργείς πολέμιους του Σάντος αφού ξεκινάς από ψέμμα και προκαλείς αντίδραση. Ενώ αν πεις την αλήθεια δεν προκαλείς την αντιπάθεια του άλλου. Ίσα ίσα που συνειρμικά σκέφτεται τα υπόλοιπα καλά του προπονητή.
Έτσι λοιπόν στην περίπτωση Βερόν αν προσπαθήσεις να πεις πως τον θέλει και τον υπολογίζει και πως ποτέ δεν του έδειξε το αντίθετο πουλάς τρέλα και δημιουργείς άμυνα στο μυαλό κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Η άμυνα αυτή προκαλεί αντιπάθεια στον προπονητή γιατί γεννά ερωτήματα.
Ενώ αν πεις καθαρά και χωρίς φόβο την αλήθεια πως δεν τον γουστάρει και γούστο και καπέλο του τότε η καθαρή αυτή ξήγα δεν προκαλεί αντίδραση για τον προπονητή, αλλά σκέψη για το σκεπτικό της επιλογής του. Μετά σκέφτεσαι πως αυτός ξέρει και καταλήγεις να τον στηρίξεις.
Τώρα βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και βάλτε κι άλλες περιπτωσεις στην ίδια συζήτηση. Σε όλες θα καταλήξετε πως προτιμάτε να δώσει συνέντευξη τύπου ο προπονητής και να πει πως τον Αθανασιάδη δεν τον υπολογίζω, δεν μου κάνει κτλ όσο κι αν μας πονάει παρά να μας πει πως βεβαίως τον υπολογίζω και να μην τον χρησιμοποιεί καθόλου και να τον δίνει δανεικό (θυμηθείτε τι είπε πέρυσι για τον Ηλιάδη και τον έβαλε μετά στο 92)
Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από αλήθειες και όσο οι υπέυθυνοι παίρνουν τις αποφάσεις τους και όπως βγαίνει ο Θόδωρος και λέει αυτό είναι το σωστό γιατί εγώ ξέρω και μη μιλάτε, έτσι να κάνουν όλοι και πάντα. Ο λαός μπορεί να διαφωνήσει αλλά πάντα θα το σέβεται.