Το θέμα μας είναι Fernando Santos. Επανερχόμαστε στο θέμα. Σήμερα έπινα καφέ με 2 πρώην προπονητές ποδοσφαίρου ομάδων Α' Εθνικής, όχι του ΠΑΟΚ. Έτυχε να είναι φίλοι, είχα εγώ ραντεβού για καφέ με τον έναν και πέτυχα και τον άλλον εκεί.
Τί έγινε ρε παιδιά; για πείτε καμμιά κουβέντα γιατί έχουμε τρελλαθεί; Πώς τον βλέπετε τον Σάντος; Τί γνώμη έχετε;
O Σάντος είναι καλός προπονητής, όχι τίποτα το εξαιρετικό αλλά αρκετά καλός. Εξ'άλλου καλοί προπονητές πέρασαν απο τον ΠΑΟΚ πολλοί ακόμα και το διάστημα που τους άλλαζε ανά 3μηνο.
και γιατί η ομάδα είναι τόσο χάλια;
Η ομάδα είναι τόσο χάλια γιατί το υλικό δεν είναι τόσο καλό, και γιατί πλέον έχει ψυχολογικό πρόβλημα. Δεν μπορείς να φανταστείς τί σκατοκατάσταση είναι να έχει η ομάδα ψυχολογικό πρόβλημα.
Μιλάνε μεταξύ τους ... Μην μου λές για ψυχολογικό πρόβλημα, έχω τρελλαθεί. Διαβάζεις εφημερίδες; Πάω απ'το κακό στο χειρότερο.
Χώνομαι εγώ ... Καλά εσύ μην μιλάς, τρώς πολύ ξύλο φίλε ... κουνάει το κεφάλι του.
και να σκεφτείς έχω την καλύτερη ομάδα και δεν μπορώ να σταυρώσω νίκη. Τώρα τελευταία είναι ταρίφα και το σκόρ ... 2-1. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, παίζουμε, κάνουμε ευκαιρίες και στο τέλος μιά μαλακία στην άμυνα και την αρπάξαμε. Με αποκορύφωμα την Κυριακή, προηγούμαστε, μιά μαλακία στην άμυνα 1-1. Στο β' τους παίζουμε μονότερμα, ένα στημένο 1-2 και στο 91 πέναλτυ υπέρ μας και το βγάζει έξω. Αυτό που έζησα καλύτερα να μην το ζήσει άνθρωπος.
Τέλος πάντων, για πές; Στον ΠΑΟΚ γιατί δεν μπορούμε να δούμε χαϊρι; Οι παίκτες ακόμα και άχρηστοι να είναι δεν έπρεπε να έχουν μιά διαφορά ρε παιδί μου, μιά βελτίωση.
Ε όχι και δεν μπορείτε να δείτε. Δεν το βλέπετε εσείς. Υπάρχει βελτίωση στους παίκτες σε σχέση με την πρώτη αγωνιστική.
Πετάγεται ο άλλος
Στον αγώνα με την Ξάνθη κάνατε τόσες ευκαιρίες όσες δεν κάνατε σε όλο το πρωτάθλημα. Άμα όμως δεν θέλει η πουτάνα η μπάλλα να μπεί, σου παίζει άσχημα παιχνίδια.
Δεν μου λές; Αυτό με τις σαρδέλλες και τους αστακούς πώς το είδατε;
Κοίτα. Αυτά είναι για να τα λές μέσα στα αποδυτήρια. Μάλιστα όχι σε όλους μαζικά, μόνο σε συγκεκριμμένους. Ο κάθε παίκτης έχει το κουμπί του και τον τρόπο του. Άλλος θέλει καλόπιασμα, άλλος θέλει τσίτωμα, άλλος θέλει να του δώσεις κουράγιο, να δείξεις ότι τον πιστεύεις. Ο κάθε παίκτης είναι μιά προσωπικότητα, και μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι είναι παιδάκια, έχουν τα μισά μας και λιγότερα χρόνια. Είναι σπίτι προπόνηση, προπόνηση σπίτι. Δεν τα λές αυτά δημόσια. Τους γαμάς. Τους κόβεις τα ποδάρια. Ξέρεις πότε τα λές αυτά; Όταν θέλεις να βγάλεις τον κώλο σου απ'έξω. Όταν βλέπεις την στραβή να έρχεται και δεν θέλεις να σε κατηγορήσουν εσένα, τότε κάνεις τέτοιες μαλακίες.
Και τί γίνεται τώρα;
Τώρα, γάμησέ τα. Ο ΠΑΟΚ έχει εκτός απο πραγματικό πρόβλημα και ψυχολογικό πρόβλημα. το ψυχολογικό πρόβλημα είναι δύσκολη κατάσταση. Ο Σάντος αυτή τη στιγμή είναι σε πανικό. Δεν σου βγαίνουν οι επιλογές, τα αλλάζεις τα κάνεις αλλιώς δεν σου ξαναβγαίνουν, αρχίζεις και τρελλαίνεσαι. Δεν πρόκειται να ξεπεραστεί αν δεν πάρει μερικά θετικά αποτελέσματα. Είναι τέλμα.
Σήμερα κλείνουμε δύο παίκτες ... Γκάβρανσιτς και Μουσλίμοβιτς. Είναι ενδεκαδάτοι. Θα βοηθήσουν την ψυχολογία.
Έχετε πάρει και τον Βερόν. Είναι άλογο Αργεντίνος και αυτοί δεν καταλαβαίνουν και πολλά. Ο Γκάβρανσιτς είναι ωραίος. Ποιόν Μουσλίμοβιτς εννοείς;
Εεεε ... δύο είναι Βόσνιοι, ο ένας είναι μέσος και ο άλλος επιθετικός. Ο δικός μας είναι ο επιθετικός, αυτός που μας έβαλε γκόλ στην Εθνική Ελλάδος.
Δεν τον ξέρω, αλλά για να παίζει Εθνική Βοσνίας θα είναι καλός παίκτης. Ο Βρύζας τον έφερε;
Ναί
Είναι μεγάλο πλεονέκτημα αυτό για τον Ζαγοράκη. Έχει τον Πουρλιοτόπουλο, έχει τον Βρύζα, βάζει δικούς του ανθρώπους και έτσι είναι σίγουρος ότι δεν θα φάει τρύπημα. Τουλάχιστον θα ξέρει για έναν παίκτη που θα πληρώσει 1 εκ. θα είναι παίκτης του εκατομμυρίου δεν θα είναι των 100 χιλιάδων και θα τον έχουν υπερτιμολογήσει τα λαμόγια.
Βέβαια υπάρχει πάντοτε το ενδεχόμενο να φέρει έναν παίκτη των 100 χιλ. και να βγεί παλτό, αλλά θα ξέρει ότι αυτό οφείλεται σε λάθος και όχι σε πρόθεση να φαγωθούν λεφτά. Είναι πολύ σημαντικό για τον Ζαγοράκη να έχει τέτοιους συνεργάτες.
Κοίτα, για τον Βρύζα είχα μιά επιφύλαξη. Είναι νέος σ'αυτή τη θέση, θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε τέτοια καθήκοντα, έχει τέτοιες ικανότητες;
Δεν χρειάζονται τόσο ιδιαίτερες ικανότητες όσο φαντάζεσαι. Ένας που έπαιξε μπάλλα σε υψηλό επίπεδο, στην Ελλάδα, στο Εξωτερικό, έχει τις ικανότητες, έχει κάνει και τις γνωριμίες του τόσο καιρό έξω. Εξ'άλλου νομίζεις δεν το δούλευε ο Βρύζας στο μυαλό του την τελευταία διετία τί θα κάνει όταν κρεμάσει τα παπούτσια; Όχι απλά το δούλευε, το ήξερε. Έκανε λοιπόν τα κονέ του απο πιό μπροστά. Θα είναι καλός, μη μασάς.
Ελπίζω με τις προσθήκες λοιπόν να πάρουμε κανένα θετικό αποτέλεσμα και να αλλάξει η ψυχολογία στην ομάδα άμεσα, γιατί αν δεν αλλάξει, θα πάει η πούτσα σύννεφο!