Σάντος: "Να βοηθήσουμε την ομάδα"
Ο Φερνάντο Σάντος και οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θοδωρή Ζαγοράκη, γι αυτό και είναι συγκεντρωμένοι στη δουλειά τους και στο επόμενο παιχνίδι του "Δικεφάλου" με τον Παναθηναϊκό. Αυτά επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη.
"Το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θόδωρο Ζαγοράκη. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την ομάδα. Ελπίζω ότι όλα θα λυθούν και θα αφοσιωθούμε στο ματς που έχουμε με τον Παναθηναϊκό. Είναι ο καλύτερος τρόπος αυτός για να έχουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι.
Οι παίκτες μου είναι συγκεντρωμένοι στον αγώνα που έρχεται. Και όχι μόνο σε αυτόν, αλλά και σε ότι άλλη αγωνιστική υποχρέωση έχουν, με την έννοια ότι επιθυμούν την βελτίωση της ομάδας. Τώρα αν μετά την προπόνηση σκέφτονται κάτι άλλο δεν το ξέρω. Δεν είμαστε ακόμη απόλυτα έτοιμοι, δεν υπάρχει, όμως, η αμφιβολία ότι θα ανταποκριθούμε όπως χρειάζεται στην αναμέτρηση του Σαββάτου. Εχω εμπιστοσύνη στον πρόεδρο. Είμαι προπονητής και πρέπει να στηριχτώ στη δουλειά μου".
Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, όλα δίνουν τρεις βαθμούς Δεν υπάρχει λιγότερο ή περισσότερο σημαντικός αντίπαλος. Ξέρουμε ότι έχουμε απέναντι μας έναν δυνατό αντίπαλο που πάει για το πρωτάθλημα. Εχει καλούς παίκτες και έναν προπονητή που τον γνωρίζω καλά. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό, όπως τον Ηρακλή που αντιμετωπίσαμε την περασμένη εβδομάδα, αλλά όπως και κάθε άλλον μας αντίπαλο. Δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό, θα αγωνιστούμε 90 λεπτά απέναντι του και όταν τελειώσει το ματς θα δούμε αν η φιλοσοφία μας έχει αποδώσει και σε αποτέλεσμα.
Η φιλοσοφία μας είναι ότι πρέπει να παίζουμε με κάθε αντίπαλο το ίδιο. Η στάση για κάθε αντίπαλο να είναι η ίδια και είναι θεμελιώδες ζήτημα να αποκτηθούν από τους παίκτες τέτοιες συνήθειες . Σεβασμός στον αντίπαλο, αλλά όχι φόβος. Αυτές οι αντιλήψεις αποκτώνται με τον καιρό και όχι από τη μια μέρα στην άλλη. Ισως αυτό να ήταν ένα από τα προβλήματα που είχε ο ΠΑΟΚ. Μέσα στην Τούμπα με τον κόσμο ήταν δυνατός, αλλά εκτός δεν είχε την ίδια δυναμική
Ο Κωνσταντινίδης ανέβασε πυρετό, ο Σνάουτσνερ ταλαιπωρείται ακόμη από ενοχλήσεις. Διαθέτουμε, όμως, εικοσιτέσσερις ποδοσφαιριστές, μαζί με τους τερματοφύλακες, στους οποίους έχω εμπιστοσύνη. Είμαστε μια ομάδα με χαρακτήρα και ελπίζουμε στη νίκη".
Σχολιάζοντας αν αισθάνεται την ανάγκη να πάρει ρεβάνς από τον Παναθηναϊκό, ο Σάντος ανέφερε:
"Η λέξη ρεβάνς δεν υπάρχει για μένα. Η συνεργασία με τον Παναθηναϊκό τελείωσε με δική μου θέληση. Δεν έχω κανέναν λόγο να αισθάνομαι κάτι για πράγμα που ανήκει στο παρελθόν. Το παρελθόν πάντα υπάρχει, αλλά ότι σχετίζεται με αυτό μπαίνει στο άλμπουμ των αναμνήσεων. Τώρα είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ.
Θέλω να υπάρχει μεγαλύτερη συνέπεια και ισορροπία στην ομάδα. Να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Αυτά, βέβαια, είναι πράγματα που πετυχαίνεις με το χρόνο και δεν επιθυμώ να κατακερματίσω την ομάδα. Στο στυλ ότι τώρα να βελτιώσουμε την επίθεση, ύστερα να φτιάξουμε την άμυνα. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να βελτιωθούμε. Μερικά πράγματα ίσως να έχουν σημειώσει καλυτέρευση. Σημαντικότερο είναι η ψυχολογία να βρίσκεται σε ισορροπία. Ούτε να υπάρχει απόλυτα ευφορία , ούτε κατάθλιψη. Εδώ αν κερδίζεις 3-0 πετάς στα σύννεφα και αυτό είναι άσχημο. Αντίθετα, αν χάνεις με το ίδιο σκορ είσαι καταδικασμένος ψυχολογικά, κάτι που είναι ακόμη χειρότερο. Η αυτοπεποίθηση είναι σημαντικό για την ομάδα, πρέπει να το θεμελιώσουμε αυτό και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε".
http://www.supersport.gr/default.asp?aid=%20133209