Έχω αηδιάσει πραγματικά με όσους έχουν όνειρο να δουν μια μέρα ολόκληρο τον ΠΑΟΚ να τους μοιάζει σε μυαλά και νοοτροπία (φτου φτου) και κάθε τρεις και λίγο την πέφτουν μες χαρακτηρισμούς σε όσους διαφωνούν μαζί τους. Ξερόλες λέει ο ένας, ζώα που στραβοστομιάζουν περιγράφει ο άλλος και να σου και τα προσκυνήματα.
Τι καλά που θα ήταν να βγει ο Ζαγοράκης μία μέρα και να ανακοινώσει το νέο διοικητικό σχήμα που θα αποτελείται από τον Παναγιώτη Φασούλα, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον Μπάμπη τον Σουγιά και ο λαός ακούγοντάς την είδηση να κουνήσει το κεφάλι και να πει "ε για να τους προτείνει ο Θόδωρος κάτι θα ξέρει... άλλωστε γούμενο είχα". Παράλληλα ο νέος προπονητής που θα ανακοινωθεί να είναι το τριτοξάδερφος αυτού που τον επιλέγει και να σου ανακοινώνεται πως το κριτήριο που μέτρησε είναι πως στο σχολικό πρωτάθλημα της κωμόπολης που ζούσε είχε σαρώσει όλους τους τίτλους. Και ο ΠΑΟΚτσής των ονείρων τους να κουνήσει το κεφάλι λέγοντας "τόσα χρόνια μπάλα έχει παίξει ο τριτοξάδερφος, ξέρει καλύτερα". Την ίδια στιγμή να βγει με στραβό στόμα ο Βιολίδης και να το παίζει θιγμένος και καλά και να ανακοινώνει άνοιγμα 3 εκατομμυρίων ευρώ από την περασμένη περίοδο και γι' αυτό η ομάδα αποφάσισε να μην διεκδικήσει καν την είσοδο στους ομίλους, που άλλωστε είναι ουτοπικό να το ονειρεύεσαι αφού έχεις να περάσεις 262326 γύρους και ο οπαδός του ΠΑΟΚ να κουνάει την ουρά... ουπς συγγνώμη το κεφάλι συγκαταβατικά και γεμάτος ρεαλισμό να λέει "έτσι είναι, ας πάω στη τράπεζα να πληρώσω και θα εμπιστευτώ τυφλά τον Χ Βιολίδη που τον ήξερα από χθες". Εν τω μεταξύ ο ίδιος ΠΑΟΚτσής θα σηκώνει στα χέρια περήφανα τον αρχηγό της ομάδας Δημήτρη Σαλπιγγίδη και όταν θα υποδεχθεί τον προπονητή του ολυμπιακού και τέως δικό του θα σηκωθεί κύριος να τον χειροκροτήσει για όσα πρόσφερε δωρεάν τα 3 χρόνια της παρουσίας του και που φεύγοντας του είπε μέσα στα μούτρα πως θεωρεί την ομάδα μας τόσο μικρή και ασήμαντη που έχει πιάσει ταβάνι και δεν έχει ελπίδα να κονομήσει από την Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚτσής θα δεχτεί το ρεαλισμό και τη ψυχρή αλήθεια του μεγάλου προπονητή, που για να θεωρήσει μεγάλη ομάδα κάποια πρέπει αυτή να έχει βαθιές τσέπες και θα του δώσει και ανθοδέσμη για το πολύτιμο μάθημα που μας έκανε: πως πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως είμαστε και θα είμαστε ομάδα 2ης ταχύτητας.
Ας γίνουμε επιτέλους ρεαλιστές! Ας εμπιστευτούμε επιτέλους τυφλά τους διοικούνταες! Σκάστε και πληρώστε επιτέλους μαλακισμένα! Απαγορεύονται οι προβληματισμοί και οι ερωτήσεις. Φορέστε το πιο λαμπερό χαμόγελο και φωνάξτε γιούχου. Γιατί πρέπει επιτέλους να απαλλαχτείτε από αυτή την αρρώστια που σας κρατάει μικρούς και ασήμαντους, την αρρώστια του να ψάχνετε τα πάντα. Γίνεται γαύροι να τα καταπίνετε όλα και να πανηγυρίζετε τίτλους. Χάιλ γαμώ τη τρέλα μου, χάιλ γαμώ το νεο-ΠΑΟΚτσή σας γαμώ. όσο και να σκούζετε δεν θα σας περάσει
Απαραίτητη διευκρίνιση για μυαλά... ιδιαίτερα: Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με το νέο προπονητή, ίσα ίσα που βρήκα τόσα θετικά και πάνω απ' όλα είπα τόσες φορές ότι η ευθύνη είναι αυτού που πρέπει, του Σέρτζιο και ωφείλουμε να τη στηρίξουμε. Ούτε λέω κλέφτη κανένα στη διοίκηση. Ούτε λέω ότι ο Σάντος θα πάει στο γάυρο γιατί δεν είμαι μάντης. Λέω πως είναι απίστευτο που ενοχλούνται κάποιοι από την 100% φυσιολογικότατη αντίδραση και τον εύλογο προβληματισμό αδερφών ΠΑΟΚτσήδων για κάποιες κινήσεις που γίνονται. Ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του και κανείς άλλος. Αυτό λέω μέσα στην υπερβολή του post.
Καταρχήν όλα αυτα που λές τα αναιρείς στο τέλος. Και θα σου δώσω λόγους για τους οποίους ο Κόστας και ο κάθε Κόστας
ενώ ΟΝΤΩΣ είναι ρίσκο και ΟΥΤΕ και εγώ συμφωνώ με την επιλογή, έχει και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ θετικά.
1. Είναι νέος, φιλόδοξος προπονητής και, άν έρθει, έρχεται σε ομάδα με φιλοδοξίες, όραμα και με ενδεχόμενη συνεργασία θα κοιτάξει να καταξιώσει τον ΠΑΟΚ και να καταξιωθεί απο αυτόν.
2. Είναι προπονητής που κοντρολάρεται και δεν θα ζητήσει να δώσεις εκατ. ευρώ να αλλάξεις το ρόστερ. Άκουσα και παπαριές του τύπου Βαλβέρδε, Φατίχ Τερίμ κτλ που α) έχουν πάνω απο 1,5-2 μύρια κασέ β) θα θέλουν παίχτες άλλους για να κάνουν ομάδα και ο ΠΑΟΚ δεν έχει λεφτά. Απλά.
3. Είναι οικονομική λύση= περισότερος χώρος στο μπάτζετ για παίχτες και οι παίχτες είναι περιουσιακά στοιχεία όχι ο προπονητής.
4. Ταιριάζει στο υπάρχον ρόστερ γιατί απλά είναι της πορτογαλικής σχολής. Η μετάβαση δεν θα είναι και τόσο οδυνηρή για τους παίχτες.
5. Πήρε μια κάποια Olhanense, την έβγαλε πρωταθλήτρια Β΄ Πορτογαλίας και την κράτησε στην κατηγορία. Προσωπικά για ένα μαθητούδι προπονητή δεν το θεωρώ και εύκολο. Άλλο να είσαι ο Γκουαρντιόλα και να παίρνεις την Μπάρτσα στον αυτόματο πιλότο με γαλαξιακό μπάτζετ και υλικό και άλλο να παίρνεις μια ανύπαρκτη ομαδούλα, να την ανεβάζεις και να την κρατάς στην κατηγορία. Ποιό έχει μεγαλύτερο βαθμο δυσκολίας;
6. Θα πάρει μια ομάδα έτοιμη και δουλεμένη απο προπονητή που ξέρει και είχε προσωπικά ως παίχτης. Δεν θα ξεκινήσει απο το 0 όπως ο Σάντος.
7. Έχει παραστάσεις απο μεγάλες ομάδες και διοργανώσεις ώς παίχτης, έχει προσωπικότητα ως πρώην αρχηγός στην Πόρτο για 4 χρόνια και στην τελική έφαγε και μπουκέτο απο τον George Weah σε αγώνα Πόρτο Μίλαν στο CL το 1997 γιατί τον έλεγε "μαιμού" σε όλο τον αγώνα

.
Εγώ φίλε CURE έχω δηλώσει επανελλημένα ότι τον πουτάνας γιο τον κοντό ΔΕΝ ΤΟΝ θέλω στην ομάδα γιατι θα διχάσει -όχι γιατί δεν είναι καλός και δε θα προσφέρει- και σου λέω τώρα ότι όταν άκουσα το όνομα του Κόστα κόντεψα να πέσω ξερός, και σε μένα μου φάνηκε κίνηση "δημοσίων σχέσεων"η τριτοξάδερφος όπως λες. Αλλά ρε φίλε μάθετε λίγο να είστε και ρεαλιστές. ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΩ, και στο κάτω κάτω της γραφής ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ. Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή να τα ισοπεδώσουμε όλα;;; ΟΧΙ το καθήκον μας θα πάμε να κάνουμε και θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη όπως κάναμε εδώ και 3 χρόνια.
Δώστε στον όποιο άνθρωπο έρθει την ευκαιρία να δουλέψει και αν όντως δεν μπορεί το παλικάρι γκρινιάξτε ρε μάγκες και εγώ μαζί σας! Αλλά όχι
ΑΚΟΜΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ να τρελαινόμαστε.
Εγώ δεν θα εμπιστευτώ κανέναν Κόστα, Μώστα, Χώστα, Τεριμ, Βαλβέδε , Μουρίνιο ΟΣΟ μικρο ή μεγάλο "όνομα" είναι αν δεν δώ δουλειά. Τον Σάντος δεν τον ήθελα ούτε εγώ, γιατι όπως και πολλούς άλλους δεν αρέσκομαι με το παιχνίδι του, αλλα ο άνθρωπος έδειξε ΕΡΓΟ και αποδείχθηκε λίρα 100 για τον ΠΑΟΚ των χιλίων προβλημάτων με έβγαλε γούστα, είπε ο ΠΑΟΚ θα κάνει πρωταθλιτισμο σε 3 χρόνια, ο ΠΑΟΚ έκανε σε 2, έφυγε το βουλώνω και τον ευχαριστώ.
Την διοίκηση όμως την ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ και ξέρω -
ώς τώρα γιατι ποτέ δεν ξέρεις σ'αυτην την χώρα- ότι και τα λεφτά που σκάω απο το υστέρημα μου πιάνουν τόπο και ότι ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ -κατα τη γνώμη μου και τοων όσων έχουν πράξει ώς τώρα- ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ. Έτσι πιστεύω, ΕΛΠΙΖΩ και στηρίζω
ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΥ.
Γιατί ο Π.Α.Ο.Κ είναι ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ και όσο αυτοί ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ακολουθούν το μότο τους, τόσο θα στηρίζω αυτούς και τις επιλογές τους ΕΝΘΕΡΜΑ όπως ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Υ.Γ. Και θα σε παρακαλούσα να μην βιάζεσαι να κολλάς ταμπελάκια "πρόβατο" ή "Ζαγορόσκυλο" με τ αλεγόμενα σου χωρίς να κάνεις κουβέντα πρώτα γιατί μερικοί -όχι εγώ- θίγονται.