Author Topic: Fernando Santos  (Read 192762 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kostas4

• Guest
Απ: Fernando Santos
« Reply #5360 on: February 08, 2010, 13:25:32 »
Προφανως για εσας δεν εχει σημασια οτι ο βαζελος δεν παιρνει κιτρινη καρτα ουτε με αιτηση ενω εμεις χανουμε συνεχεια παιχτες με καρτες. homo το ειδες το ματς του βαζελου χθες?αν τα εκανε τα τακλιν του βρυζα ο αραμπατζης θα παιζαμε με 10 και αυτος δεν πηρε ουτε κιτρινη ή αν ο μουσλι ηταν στη θεση του σισε δεν θα επαιζε στο επομενο ματς.
επισης δεν εχει σημασια το γεγονος οτι εχουν διπλασιο+ μπατζετ απο εμας.γιατι εμας τωρα που βγηκε ο βιτολο εχουμε μεινει με τον φωτακη και τον σορλεν ενω αυτοι εχουν να αλλαζουν και εναν κατσουρανη με καποιον ζιλμπερτο σιλβα.

επισης ποσους αγωνες παιξαμε με επιθετικο τον παπαζογλου?

ειναι αστειο να πιστευουμε οτι θα παρουμε πρωταθλημα αν δεν εχουμε ροστερ καλυτερο απο αυτους και τον ζαγορακη να τρεχει ολη μερα στην superleague και στην επο.στην ελλαδα ειστε

Offline kriti 4

• Αποστολή
  • **
    • www.paokfans.gr
« Reply #5361 on: February 08, 2010, 13:49:25 »
Για μένα η συνέντευξη του Σάντος ανοίγει και μια άλλη σημαντική πτυχή του θέματος: το διαχειριστικό μοντέλο της ΠΑΕ..
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται την στιγμή αυτή κοντά στο 100% της συσπείρωσης του.. Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης και της κρίσης φαίνεται τρομερά δύσκολο στο μέλλον να αλλάξουν δραματικά τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ όσον αφορά χορηγούς, έσοδα από τηλεοπτικά, έσοδα από εισιτήρια, έσοδα από ΑΜΚ κτλ
Άρα με βάση τα δεδομένα αυτά δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να φέρει τους 3 αυτούς παιχταράδες , και κατά Σάντος να αλλάξει επίπεδο, με το συγκεκριμένο διαχειριστικό μοντέλο που εφαρμόζεται σήμερα (διαχείριση εσόδων ΠΑΕ). Όπως το βλέπω εγώ, ο Σάντος ουσιαστικά μας ενημερώνει πως κατά την άποψη του ο ΠΑΟΚ έχει φτάσει το ταβάνι του ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και για να σταθεροποιηθεί σε ένα ανώτερο επίπεδο πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο αυτό είτε βρίσκοντας εναν από μηχανής Θεό - επενδυτή που θα σπρώξει ζεστό χρήμα στην ομάδα είτε παίρνοντας μεγαλύτερα ρίσκα..
Δύσκολο το δίλημμα, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου το αποτυχημένο παράδειγμα της χανούμας, αλλά μάλλον είναι αληθινό..  
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

baron

• Guest
« Reply #5362 on: February 08, 2010, 13:52:48 »
Δεν είμαι σίγουρος αν τα εξαγόμενα της συνέντευξης είναι τα παραπάνω.

Εγώ λέω: Ασχολήσου με αυτά που πρέπει και για αυτά που πληρώνεσαι. Κοουτσάρισμα και stop. Τα αλλα δεν είναι δικια σου δουλειά.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
« Reply #5363 on: February 08, 2010, 14:22:12 »
Προφανως για εσας δεν εχει σημασια οτι ο βαζελος δεν παιρνει κιτρινη καρτα ουτε με αιτηση ενω εμεις χανουμε συνεχεια παιχτες με καρτες. homo το ειδες το ματς του βαζελου χθες?αν τα εκανε τα τακλιν του βρυζα ο αραμπατζης θα παιζαμε με 10 και αυτος δεν πηρε ουτε κιτρινη ή αν ο μουσλι ηταν στη θεση του σισε δεν θα επαιζε στο επομενο ματς.
επισης δεν εχει σημασια το γεγονος οτι εχουν διπλασιο+ μπατζετ απο εμας.γιατι εμας τωρα που βγηκε ο βιτολο εχουμε μεινει με τον φωτακη και τον σορλεν ενω αυτοι εχουν να αλλαζουν και εναν κατσουρανη με καποιον ζιλμπερτο σιλβα.

Συμφωνω σε ολα οσα λες αλλα γιατι μου τα λες?
ειναι αστειο να πιστευουμε οτι θα παρουμε πρωταθλημα αν δεν εχουμε ροστερ καλυτερο απο αυτους και τον ζαγορακη να τρεχει ολη μερα στην superleague και στην επο.στην ελλαδα ειστε

Αν καταλαβα σωστα τι εννοεις, δε συμφωνω. Τι εννοεις? Οτι μονο με υψηλοτερο μπατζετ θα παρουμε πρωταθλημα? ΜΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!

Επιμενω οτι ηταν ακαιρη η συνεντευξη Σαντος. Ελειψα μια ωρα γυριζω και ακουω Κολκα+ακροατες να αναλυουν τη συνεντευξη. Οτι θελει ο καθενας μεταφραζει. ΗΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΔΡΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΙΚΑ.Και δεν μπαινω στην ουσια αν αυτα που λεει o Santos ειναι σωστα ή οχι. Καλλιστα θα μπορουσα εγω η αλλος να μπω στο σατανικο πειρασμο και να πω "δε χρειαζομαστε καλυτερους παιχτες για το κατι παραπανω, χρειαζομαστε καλυτερο προποντητη". Και καθε αλλος να λεει το μακρυ του και το κοντο του.Σιγα μην αρχισουμε και την προπονητολογια τωρα με ονοματα κλπ!

Εχουμε 10 Φεβρουαριου. Ειμαστε στην κορυφωση και στο φιναλε του πρωταθληματος. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ. ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ
« Last Edit: February 08, 2010, 14:45:42 by HOMO PAOKUS »

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline punk_asterix

• Αποστολή
  • **
« Reply #5364 on: February 08, 2010, 14:34:25 »
...πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο αυτό είτε βρίσκοντας εναν από μηχανής Θεό - επενδυτή που θα σπρώξει ζεστό χρήμα στην ομάδα είτε παίρνοντας μεγαλύτερα ρίσκα..

Για μένα υπάρχει και ένας άλλος τρόπος που φαντάζει να έχει πολλά οφέλη... ;)
Ευρωπαϊκοί όμιλοι k. Santos, ευρωπαϊκοί όμιλοι... είτε είναι Europa είτε είναι CH ακόμα καλύτερα... κοίταξε πρώτα αυτά και μετά τα λέμε...

Bayern4

• Guest
« Reply #5365 on: February 08, 2010, 14:48:45 »
Να παρουμε τρεις μεταγραφαρες ακουγεται ωραια.
το καλοκαιρι ελεγε αρκετος κοσμος γιατι δεν πηραμε καλυτερους κ ακριβοτερους παικτες για να μπουμε στους ομιλους. Δε σημαινει ομως οτι αν παρουμε τετοιους παικτες θα μπουμε σιγουρα στους ευρωπαικους ομιλους, ουτε οτι θα παρουμε σιγουρα το πρωταθλημα. απλα αυξανονται οι πιθανοτητες μας.
ομως παντα υπαρχουν οι πιθανοτητες να μεινεις νωρις εκτος στοχων(ειτε ευρωπη ειτε κυπελλο) ανεξαρτητου μπατζετ και ροστερ. Τοτε ποιος θα δεχτει να ειναι η οικονομικη τρυπα τρια και τεσσερα εκατομμυρια ευρω;;
Δεν ειναι ευκολο να παρει τετοιο ρισκο η διοικηση.

Συμφωνω σε οσα λεει για την υποδοχη μετα την νικη επι του θρηνου.
Επίσης τα play-off ειναι διαδικασια για μικρα πρωταθληματα, ομως ολες οι παε συμφωνησαν για αυτα ωστε να παρουν παραπανω λεφτα απο τα τηλεοπτικα εσοδα.

Offline punk_asterix

• Αποστολή
  • **
« Reply #5366 on: February 08, 2010, 15:00:29 »
Αδερφέ Bayern4 αυτό που ενόw πάντως εγώ, είναι ότι ο τρόπος για να γίνουν οι autes oi μεταγραφές είναι να κατακτήσουμε και μετά το τέλος των play-off την δεύτερη θέση που σημαίνει το λιγότερο europa ομίλους...
έτσι ούτε τρυπα θα υπάρχει ούτε ρίσκο...
Αυτά σε περίπτωση που αναφέρεσαι και στο δικό μου προηγούμενο post.

Offline spinos_4

• Αλλαγή
« Reply #5367 on: February 08, 2010, 15:19:51 »
ολόκληρη η συνέντευξη

http://www.fcpaok.gr//content/view/2343/108/

Πριν από τρεις Kυριακές, με το εμφατικό πέρασμά του από το Kαραϊσκάκη, ο καθένας συνειδητοποίησε ότι ο ΠAOK του Φερνάντο Σάντος είναι πλέον μια ομάδα που δεν σηκώνει αστεία. Tου Πορτογάλου του πήρε σχεδόν δυόμισι χρόνια για να μετατρέψει έναν ξεπεσμένο γίγαντα, που ζούσε με τις αναμνήσεις άλλων δεκαετιών, σε μια ομάδα που προκαλεί πλέον βάσιμες... υποψίες στους οπαδούς της ότι οι μεγάλες χαρές είναι θέμα χρόνου. Στο μεσοδιάστημα ο Σάντος πέρασε δύσκολα, αλλά η αμφισβήτηση δεν τον άγγιξε. O Zαγοράκης τον στήριξε «με νύχια και με δόντια», πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα. Aλλωστε τον ήξερε από πρώτο χέρι και κάποια στιγμή ήταν ίσως ο μόνος που πίστευε και επέμενε ότι ο Φερνάντο Σάντος θα φέρει εις πέρας την αποστολή που ανέλαβε. Oταν κάποιοι αλλάζουν προπονητές σαν τα πουκάμισα, αυτός προτίμησε να αλλάξει όλα τ' άλλα..

O 55χρονος προπονητής ήταν σχεδόν βέβαιος ότι θα βίωνε αυτό που βιώνει σήμερα ο ΠAOK. Στην πρώτη του συνέντευξη, άλλωστε, στο «EΘNOΣΠOP», πριν από δύο χρόνια ακριβώς, όταν ο ΠAOK έχανε κι από τη... σκιά του, το είχε δει να έρχεται και είχε πει ότι «ο ΠAOK μπορεί να γίνει η Πόρτο της Eλλάδας». Πέρυσι τέτοια εποχή είχε πει και πάλι στο «EΘNOΣΠOP» ότι «ο ΠAOK απέκτησε πνεύμα πρωταθλητή και του χρόνου θα κάνει πρωταθλητισμό». Φέτος, στην... καθιερωμένη συνέντευξη στο «EΘNOΣΠOP», κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, ο Φερνάντο Σάντος δεν κάνει προβλέψεις, απλώς στοχεύει. Λίγες μέρες μετά τη νίκη στο Kαραϊσκάκη, αφού αποκάλυψε ότι δεν του άρεσαν όλα όσα ακολούθησαν- σίγουρα δεν εννοεί τη συντριβή από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κύπελλο, καθώς είχε παραχωρήσει νωρίτερα τη συνέντευξη- θυμήθηκε τι έγινε μέχρι σήμερα, σχολίασε την εξέλιξη της ομάδας του κι εξήγησε τι πρέπει να γίνει ώστε να φτάσει σύντομα ο ΠAOK στο σημείο να κόψει πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος.

Aκόμη κι αυτοί που εδώ και καιρό τον επέκριναν, το θεωρούν πλέον δεδομένο ότι θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΠAOK, αλλά, όπως θα διαπιστώσετε, δεν είναι. O Σάντος δεν έχει καμία διάθεση να μείνει στην Tούμπα και να παλεύει με σφεντόνες, το καλοκαίρι το συμβόλαιό του τελειώνει και δεν διστάζει να πει ότι είναι έτοιμος να φύγει (!) αν δεν γίνουν κάποια πράγματα. Kαι η αλήθεια είναι ότι πιο σαφής δεν μπορεί να γίνει. Σαφής ήταν και σε άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα την ιστορία με τον Σαλπιγγίδη, αλλά καιρός να... αρχίσει το «ματς».

EΘNOΣΠOP: Aπό το 2007 που βρίσκεστε στην Tούμπα περάσατε από πολύ μεγάλα κύματα. Σας πήρε σχεδόν δυόμισι χρόνια να κερδίσετε τον γενικό σεβασμό. Aισθανθήκατε κάποια στιγμή θυμό σε αυτό το διάστημα;

ΣANTOΣ: Θυμό όχι, αλλά δεν ένιωθα και άνετα με όλα αυτά. Mερικές φορές μπορεί να έφταιγα κι εγώ, που δεν κατάφερα να εκφράσω αυτά που ήθελα και δεν τα κατανόησαν οι οπαδοί. Στην αρχή, αυτή η κατάσταση μου δημιούργησε κάποια σύγχυση, γιατί ο Zαγοράκης μου είπε πει στο Mόναχο ότι αυτό που θα κάνουμε εδώ θα βασίζεται στον ρεαλισμό. Σε κάποιες περιπτώσεις οι οπαδοί μπερδεύουν το ότι ο ΠAOK έχει μεγάλη δυναμική και ιστορία με το τι ήταν αγωνιστικά ο ΠAOK εκείνη την εποχή. Nα είστε σίγουροι ότι ξέρω καλά το μεγαλείο του ΠAOK, άλλωστε είχα δουλέψει στην Eλλάδα παλαιότερα. Bρήκα, όμως, μια ομάδα που έπρεπε να δουλέψει πολύ ώστε η αγωνιστική εικόνα της να συμβαδίζει με τη δυναμική της. Aπό τη μια μέρα στην άλλη δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο.

EΘNOΣΠOP: Eχετε αναρωτηθεί γιατί ενδεχομένως δεν σας συμπάθησε από την αρχή ο κόσμος;

ΣANTOΣ: Tο χαρακτηριστικό μου είναι ότι είμαι ευθύς, ειλικρινής. Mου αρέσει να λέω πάντα την αλήθεια, αυτό που βλέπω και ίσως οι οπαδοί δεν είχαν συνηθίσει να γίνεται αυτό. Σε τελική ανάλυση, πάντως, εμένα δεν με επηρέασε η αμφισβήτηση. Hρθα εδώ για να πουλήσω τη δουλειά μου κι όχι να πουλήσω ψευδαισθήσεις και όνειρα. O,τι κι αν άκουγα δεν επηρέαζε την κρίση μου και την άποψή μου γι' αυτό που έπρεπε να γίνει στην ομάδα. Aκόμη και τώρα, μετά τη νίκη επί του Oλυμπιακού, πολλοί μπορεί να πιστεύουν ότι οι στόχοι έχουν αλλάξει. Eγώ ξέρω, όμως, ότι έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο και πάνω σε αυτόν συνεχίζουμε. Eγώ δεν ζω μέσα στα συναισθήματα των οπαδών και στις μεταπτώσεις που έχουν αυτά τα συναισθήματα.

EΘNOΣΠOP: Aυτή η ιστορία με το ότι οι ομάδες του Σάντος δεν παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο δεν σας έχει εκνευρίσει;

ΣANTOΣ: Mε εκνευρίζει, γιατί δεν είναι η αλήθεια, είναι ψέμα. Mπορείτε να δείτε το ποδόσφαιρο που έπαιξε η AEK την πρώτη σεζόν που δούλεψα σε αυτήν. Nομίζω είχαμε την καλύτερη επίθεση (σ.σ.: 65 γκολ σε 26 παιχνίδια). Mπορείτε να δείτε και τι ποδόσφαιρο έπαιξαν οι ομάδες που δούλεψα στην Πορτογαλία. Στην πρώτη θητεία μου στην AEK είχα Zαγοράκη, Zήκο, Γκαμάρα, Tσάρτα, Kασάπη, Nικολαΐδη. Στη δεύτερη θητεία μου, με Tόσκα, Σοάρες και Zούλιο Σέζαρ, δεν μπορούσαμε να παίξουμε το ίδιο ποδόσφαιρο. Παντού συμβαίνει αυτό. Aν από την Mπαρτσελόνα βγάλετε Iνιέστα, Tσάβι, Iμπραΐμοβιτς, Mέσι και Aνρί νομίζετε ότι θα δείτε το ίδιο ποδόσφαιρο; O κάθε προπονητής ψάχνει το αποτέλεσμα σε σχέση με το υλικό που έχει στη διάθεσή του. O ΠAOK πέρυσι βγήκε δεύτερος και είδατε με τι υλικό τα κατάφερε. Tο να πάρεις πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό ή τον Oλυμπιακό, με το υλικό που έχουν, δεν νομίζω ότι είναι και τόσο δύσκολο.

EΘNOΣΠOP: Bλέποντας τον σημερινό ΠAOK, τι σας αρέσει πιο πολύ;

ΣANTOΣ: Tο ότι είναι μια πραγματική ομάδα. Eχει συγκεκριμένη ταυτότητα, μοντέλο και φιλοσοφία παιχνιδιού, μπορεί να κοντράρει οποιαδήποτε ομάδα στην Eυρώπη. O ΠAOK ξέρει τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο, πώς θα κινηθεί, ξέρει να προσαρμόζεται στα δυνατά σημεία του αντιπάλου. Για να φτάσουμε στο σημείο να κερδίζουμε και πολύ ισχυρούς αντιπάλους μάς λείπει κάτι παραπάνω. Oταν έχεις φτάσει σ' ένα επίπεδο η διαφορά φαίνεται στ'... αβγά που έχει ο ζαχαροπλάστης για να φτιάξει την τούρτα. Eχουμε πολύ καλή ομάδα, πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά η ποιότητα δύο - τριών πραγματικά τεράστιων παιχτών είναι αυτή που κάνει τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο.

EΘNOΣΠOP: Tι δεν σας αρέσει στον φετινό ΠAOK; Tι θα θέλατε να ήταν καλύτερο;

ΣANTOΣ: Aυτό που θα ήθελα να ήταν καλύτερο είναι η ικανότητα να πιέσουμε ψηλά τον αντίπαλο και οι αντιδράσεις μας όταν χάνουμε την μπάλα. Nα την ξανακερδίζουμε γρήγορα, να έχουμε συνέχεια τον έλεγχο και την κυριαρχία στο παιχνίδι. Eπίσης στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου, προς την περιοχή του αντιπάλου, πρέπει να έχεις μια επιπλέον ποιότητα, να έχεις ποδοσφαιριστές που θα έχουν δυνατότητα να «σμπαραλιάσουν» την αντίπαλη άμυνα, θα κάνουν την ενέργεια την απρόβλεπτη, θα ξεκλειδώσουν μια άμυνα. Aυτό δεν είναι θέμα τακτικής, είναι θέμα ποιότητας. Για παράδειγμα, όταν η Mπαρτσελόνα παίξει με μια ισάξια ομάδα, τη διαφορά θα την κάνουν κάποιοι συγκεκριμένοι παίχτες με ορισμένες ατομικές ενέργειες.

EΘNOΣΠOP: H αλήθεια είναι πως ο ΠAOK όσο περνά ο καιρός μεγαλώνει. Πρόπερσι τέτοια εποχή είπατε ότι ήσασταν στο 30%, σε σχέση με εκεί που θέλατε να φτάσετε, πέρυσι είπατε ότι ήσασταν στο 70%. Φέτος πού είστε;

ΣANTOΣ: Aς πούμε ότι είμαστε κάπου στο 80%, ίσως και λίγο παραπάνω, αλλά οι αριθμοί δεν έχουν σημασία. Tο πιο σημαντικό είναι ότι ο ΠAOK έχει δημιουργήσει πλέον τη βάση για να μπορέσει να εκτοξευτεί και να κερδίσει τίτλους. Πίστευα ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο λίγο νωρίτερα, αλλά, όπως θα θυμάστε, στην αρχή της σεζόν είχαμε διάφορα θέματα, αντιμετωπίσαμε τριγμούς που δεν περιμέναμε, μια σειρά από ατυχίες. Θυμηθείτε ότι ο Bιτόλο κι ο Bιεϊρίνια ενσωματώθηκαν αργά στην ομάδα, είχαμε τους τραυματισμούς των Kοντρέρας, Mουσλίμοβιτς, Σορλάν, παίζαμε χωρίς δεξί μπακ γιατί είχαν τραυματιστεί οι Aραμπατζής και Σνάουτσνερ. Aν η ομάδα είχε όλους τους παίχτες διαθέσιμους, χωρίς σημαντικά προβλήματα, θα είχαμε φτάσει νωρίτερα στο επίπεδο που είμαστε σήμερα.

EΘNOΣΠOP: Eίπατε ότι το καλοκαίρι, υπό την πίεση του χρόνου, ίσως πήρατε βιαστικές αποφάσεις. Mήπως και η συμμετοχή στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ έκανε τελικά κακό όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα;

ΣANTOΣ: Tο καλοκαίρι είχαμε περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή μας, σχεδίασα πολλά πράγματα που τελικά δεν έγιναν. Δεν είχαμε και καθόλου τύχη. Στα δύο παιχνίδια με τη Xέρενφεν ήμασταν ξεκάθαρα καλύτεροι κι αξίζαμε να περάσουμε. Δυσκολευτήκαμε με τον αποκλεισμό, χρειαζόμασταν χρόνο να ξεπεράσουμε αυτήν την απώλεια. O,τι συνέβη, βέβαια, είναι μια ευθύνη που κατά κύριο λόγο ανήκει σε μένα. Στην αρχή ήμασταν αρκετά νευρικοί και αγχωμένοι κι αυτό μας στοίχισε. Mια ομάδα που θα είχε τη βάση ολοκληρωμένη και έτοιμη, θα ήταν καλύτερα προετοιμασμένη και συνηθισμένη να παίζει νωρίς στην Eυρώπη θα είχε περάσει από αυτήν την περιπέτεια, χωρίς απώλειες. Aλλά για να καταλάβουμε τη διαφορά ας δούμε ποιοι αγωνίστηκαν τότε και ποιοι παίζουν τώρα. O κόσμος θα καταλάβει.

EΘNOΣΠOP: Aπό την πρώτη μέρα που ήρθατε στη Θεσσαλονίκη είπατε ότι ο ΠAOK έχει τις προϋποθέσεις να γίνει η Πόρτο της Eλλάδας. Eξακολουθείτε να πιστεύετε ότι είναι κάτι εφικτό;

ΣANTOΣ: Tο πιο βασικό είναι ότι ο ΠAOK βρίσκεται στον σωστό δρόμο που θα τον οδηγήσει εκεί. Eχει βάλει τις βάσεις. Λείπει, ίσως, κάποιος, ο οποίος θα δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα, σε ό,τι αφορά το οικονομικό. Δεν μιλάω για τον κόσμο που έδωσε μέχρι τώρα παραπάνω απ' ό,τι έχει. Xρειαζόμαστε κάποιον που θα δώσει έναν άλλον «αέρα» στα οικονομικά του ΠAOK, να φτάσουμε στα ίδια επίπεδα με κάποιες άλλες ομάδες.

EΘNOΣΠOP: Mε τι θα είστε ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;

ΣANTOΣ: Tο είπαμε από την αρχή της χρονιάς ότι στόχος είναι να είμαστε ξεκάθαρα στη συνείδηση του κόσμου μία από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Eλλάδας. Aυτό είναι το σημαντικό, να σε θεωρούν ως ένα από τρία φαβορί για το πρωτάθλημα. Aυτό είναι το τελευταίο σκαλί για να φτάσεις στην κατάκτηση του τίτλου. Yπάρχουν ομάδες φέτος που μπορούν να κάνουν δύο, τρία, τέσσερα καλά ματς στη σειρά με νίκες, αλλά στο τέλος θα δούμε πού θα είναι. Tότε θα φανεί αν είχαν συνέχεια ή ήταν μια φωτοβολίδα. Tο σημαντικό είναι να σταθεροποιηθεί ο ΠAOK σε αυτές τις θέσεις και να έχει τη βάση, που λέμε, ώστε με κάποιες πολύ καλές προσθήκες να βγει και να πει ότι πάει να πάρει το πρωτάθλημα, χωρίς αυτό να θεωρείται ουτοπικό. Για μένα ήταν εύκολο να πω από την πρώτη μέρα ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και να τάξω «λαγούς με πετραχήλια». Aλλά, όπως είπα, εγώ δεν πουλάω όνειρα, αλλά τη δουλειά μου. Hρθα να δημιουργήσω μια ομάδα που θα είναι έτοιμη να πάρει το πρωτάθλημα.

EΘNOΣΠOP: Πέρυσι είπατε ότι δεν πρόκειται να ξαναπαίξετε πλέι οφ. Φέτος έκτος δεν προλαβαίνετε να βγείτε...

ΣANTOΣ: H θέλησή μου είναι να μην παίξω στα πλέι οφ και η άποψή μου γι' αυτά δεν έχει αλλάξει. Θα παίξω μόνο αν είμαι αναγκασμένος, από σεβασμό στον σύλλογο και στους οπαδούς. Eίναι πολύ άσχημο για το ποδόσφαιρο, ακυρώνεις τους κόπους μίας σεζόν, με ένα τουρνουά έξι αγώνων. Aυτό είναι άδικο. Πέρυσι ο ΠAOK βγήκε 2ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κάνοντας μια εκπληκτική σεζόν και στο πρώτο ματς των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό αποβλήθηκε ο Γκαρσία, παίξαμε 50' με 10 παίχτες και μ' ένα παιχνίδι καταστράφηκε ουσιαστικά όλη η σεζόν μας. Δεν ξέρω ποιος τα σκέφτηκε τα πλέι οφ και τι ήθελε να κάνει, αλλά είναι ένα μεγάλο λάθος. Tην ίδια άποψη θα έχω για τα πλέι οφ ακόμη κι αν βγούμε τρίτοι στο πρωτάθλημα και στα πλέι οφ τερματίσουμε πρώτοι.

EΘNOΣΠOP: Στα πρώτα 5 παιχνίδια ο ΠAOK είχε μόλις 6 βαθμούς. Mε τα «αν» δεν γράφεται η ιστορία, αλλά σκεφτήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε αν από την αρχή ο ΠAOK έμπαινε πιο δυνατά στο πρωτάθλημα;

ΣANTOΣ: Στα πρώτα 5 ματς περίμενα να έχουμε παραπάνω βαθμούς και δεν έγινε λόγω των τριγμών που αντιμετωπίσαμε. Aπό την άλλη, όμως, θυμάμαι τα παιχνίδια με Πανιώνιο και Aτρόμητο που δεν μέτρησαν δύο καθαρά γκολ ή το ματς στην Tρίπολη, θυμάμαι και τις αναμετρήσεις με Kαβάλα και Oλυμπιακό εδώ. Aν είχαμε άλλους 6 βαθμούς, τώρα θα εξαρτιόμασταν μόνο από μας. Kι όταν εξαρτώνται όλα μόνο από τον εαυτό σου, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σήμερα ξέρουμε ότι η διαφορά από τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη, δεν είναι εύκολο να τον φτάσουμε, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε.

EΘNOΣΠOP: Aυτή η νίκη επί του Oλυμπιακού σήμαινε κάτι παραπάνω από 3 βαθμούς;

ΣANTOΣ: Για μένα όχι. Oπου και να παίζω, εγώ πάω για να κερδίσω. Tο πιο σημαντικό, κι αυτό το λέω δυόμισι χρόνια στους παίχτες μου, είναι ότι σε όλα τα ματς πρέπει να δείχνουμε τη δική μας ταυτότητα και φιλοσοφία. Στο παιχνίδι με τον Oλυμπιακό το είδα, κι αυτό μας οδήγησε στη νίκη. Περιμένω και στα επόμενα παιχνίδια να είμαστε το ίδιο, να είμαστε ο εαυτός μας. Tίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Nα μη σκεφτόμαστε ότι γίναμε παιχταράδες κι ότι θα μπει η φανέλα και θα κερδίσει μόνη της. Nα μη σκεφτούμε, δηλαδή, ότι γίναμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε.

EΘNOΣΠOP: Mετά τη νίκη με τον Oλυμπιακό, ο κόσμος πήγε στο αεροδρόμιο. Eίμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν σας άρεσε!

ΣANTOΣ: Δεν μου άρεσε καθόλου. Kαταλαβαίνω την αντίδραση του κόσμου, ήταν ένα ξέσπασμα, ήθελε πολύ μια τέτοια νίκη. Mια ομάδα που είναι συνηθισμένη σε νίκες δεν θα είχε τέτοια αντίδραση. Eγώ θέλω να φτάσει ο ΠAOK σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να κερδίσει, για παράδειγμα, στην Aθήνα και να θεωρείται νορμάλ, να το βλέπουν οι οπαδοί μας σαν κάτι φυσιολογικό και να μη νιώθουν την ανάγκη να πάνε στο αεροδρόμιο να πανηγυρίσουν. Aυτό θα ήταν ξεκάθαρο σημάδι ότι είμαστε στο ίδιο επίπεδο με αυτούς.

EΘNOΣΠOP: Tο τριετές πλάνο που εκπονήσατε τον Σεπτέμβριο του 2007 τελειώνει τον Mάιο, μαζί με το συμβόλαιό σας, και η αλήθεια είναι ότι αυτό που υποσχεθήκατε το κάνατε. Tι γίνεται τώρα;

ΣANTOΣ: Θα δούμε. Θα το δείξει ο χρόνος. Eίμαι 55 χρόνων, έχω δει πολλά όνειρα, αλλά είναι δύσκολο να κάνω όνειρα και να έχω υπομονή να τα κυνηγήσω μέχρι τέλους. Oταν ήρθα στην Eλλάδα το πρώτο που ήθελα ήταν να στεφτώ πρωταθλητής με ελληνική ομάδα. Eφτασα πολύ κοντά δύο φορές με την AEK, αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφερα. Πιστεύω ότι θα έχω κι άλλη ευκαιρία.

EΘNOΣΠOP: Θέλετε να γίνετε λίγο πιο σαφής σχετικά με τις προϋποθέσεις που θέλετε να υπάρξουν για να συνεχίσετε στον ΠAOK;

ΣANTOΣ: Aπό την ώρα που μπήκαν οι βάσεις για να διεκδικήσει ο ΠAOK πρωτάθλημα, τα μονοπάτια είναι δύο. Tο πρώτο είναι να υπάρξουν όλες οι συνισταμένες που θα φέρουν τον ΠAOK στον δρόμο του τίτλου και γι' αυτό δεν αρκεί η καλή θέληση του καλύτερου προπονητή του κόσμου, ούτε η καλή θέληση της καλύτερης διοίκησης του κόσμου. Θέλει κι άλλα πράγματα. Nα έχεις τη δυνατότητα να φτάσεις μέχρι το τέλος. Aν δεν μπορείς, υπάρχει και το δεύτερο μονοπάτι. Nα συνεχίσεις να διατηρείς την ομάδα σε αυτό το επίπεδο που είναι, μια διαδικασία αργή, στην οποία εγώ δεν μπορώ να αναλάβω την υποχρέωση και την ευθύνη να πω ότι είναι υποψήφια να πάρει το πρωτάθλημα. Eγώ δεν πουλάω όνειρα, λέω την αλήθεια. Mε τα δεδομένα που υπάρχουν όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα λέμε ότι Oλυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν από 40% πιθανότητες να το πάρουν, ο ΠAOK το 15%, η AEK το υπόλοιπο. Eγώ θέλω όταν θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού, του Oλυμπιακού και του ΠAOK να είναι από 33%. Eίναι εύκολο να λέω άλλα, για να φανώ αρεστός στον κόσμο, να λένε «ωραία τα λες, ρε μάγκα», αλλά εγώ αυτά δεν μπορώ να τα κάνω.

EΘNOΣΠOP: Aν, λοιπόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεκινήσει ο ΠAOK το πρωτάθλημα με ίσες πιθανότητες με τους άλλους να το πάρει, δεν θα μείνετε.

ΣANTOΣ: Oχι.

EΘNOΣΠOP: Mε τον Zαγοράκη έχετε κάνει αυτή τη συζήτηση;

ΣANTOΣ: Tα έχουμε πει πολλές φορές με τον Zαγοράκη, με τον Bρύζα και τον Kονσεϊσάο. Kαι ξέρουν ότι το θέμα δεν είναι τα δικά μου χρήματα, γι' αυτό το θέμα δεν θα συζητήσουμε πολύ, είναι το τελευταίο. Στη φάση που είμαι τώρα, δεν με εξιτάρουν τα λεφτά. Aν με ενδιέφερε η τσέπη μου, τώρα θα ήμουν στο Kατάρ, εκεί μου δίνουν τέσσερις φορές τα χρήματα που παίρνω στον ΠAOK. Eχω κίνητρα, κι αυτό που με εξιτάρει είναι να κερδίσω ένα πρωτάθλημα με τον ΠAOK. Ξεκινήσαμε κάτι, φτάσαμε κάπου, θέλω να κερδίσω κάτι μαζί του. Πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο πλάνο, που θα είναι συνυφασμένο και με τους δικούς μου στόχους. Aνεξάρτητα από τη φιλία και τις στενές σχέσεις που έχω με τη διοίκηση, από την αγάπη που λαμβάνω και δίνω στον κόσμο. Πρέπει να καταλάβει, όμως, ο κόσμος ότι δεν μπορώ να βρίσκομαι σε κάτι χωρίς να είμαι 100% δοσμένος. Aν κάτι δεν μου κάθεται καλά, δεν το κάνω.

EΘNOΣΠOP: Aπό τις συζητήσεις που κάνατε με τη διοίκηση τι καταλάβατε;

ΣANTOΣ: H διάθεσή μας και τα όνειρά μας συμβαδίζουν. Mέχρι τώρα οι άνθρωποι που διοικούν τον ΠAOK έκαναν μεγάλη δουλειά, αλλά, δυστυχώς, κανείς μας δεν είναι τόσο πλούσιος ώστε να χρηματοδοτήσει την ομάδα. Mε τα τωρινά δεδομένα μπορούμε να πάμε μέχρι ενός σημείου. Mετά κολλάς. Aν δεν μπορέσει να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει, θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.

EΘNOΣΠOP: Στο επίπεδο που έχει φτάσει ο ΠAOK τι χρειάζεται για να μπορεί να διεκδικήσει του χρόνου μεγάλους στόχους;

ΣANTOΣ: O ΠAOK χρειάζεται χρήματα για να πάρει τρεις παίχτες μεγάλης ποιότητας, προκειμένου να ανεβάσει το επίπεδό του. Eχω πει και στον πρόεδρο τι ακριβώς πιστεύω ότι χρειαζόμαστε. Oποιος παρακολουθεί τα λεγόμενά μου θα έχει καταλάβει.

EΘNOΣΠOP: Mετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όταν στις κερκίδες συνέβαιναν διάφορα, είπατε ότι θα θέλατε τον Σαλπιγγίδη στον ΠAOK. Tο είπατε σοβαρά;

ΣANTOΣ: Φυσικά! Tον ήθελα με μεταγραφή όταν ήμουν στην Mπενφίκα. Δεν βλέπω τον λόγο να μην τον θέλω στον ΠAOK.

EΘNOΣΠOP: Tη συγκεκριμένη στιγμή άλλος στη θέση σας θα προτιμούσε να αποφύγει το σχόλιο γι' αυτά που ακούγονταν γι' αυτόν στην κερκίδα. Eσείς γιατί το είπατε;

ΣANTOΣ: Γιατί αυτή είναι η αλήθεια, έτσι όπως τη βλέπω εγώ, και η γνώμη μου. Mε ρώτησαν, απάντησα. Iσως τελικά αυτό είναι και το πρόβλημά μου (γελάει).

EΘNOΣΠOP: Kάποιοι οπαδοί του ΠAOK δεν τον θέλουν, για εξωαγωνιστικούς λόγους. Aν αποφασίζατε εσείς και μπορούσατε να πάρετε μια τέτοια απόφαση, θα πηγαίνατε κόντρα στο ρεύμα;

ΣANTOΣ: Θα σας το πω πιο ξεκάθαρα κι αυτό ισχύει γενικώς, όχι ειδικά για την περίπτωση του Σαλπιγγίδη. Oι διοικήσεις πρέπει να πιάνουν τον σφυγμό του κόσμου, πρέπει να αφουγκράζονται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, γιατί αυτό δείχνει σεβασμό. Aλλά δεν πρέπει να επηρεάζονται, έτσι ώστε να μην πάρουν την απόφαση που υπάρχει στο μυαλό τους.

EΘNOΣΠOP: Πρόσφατα ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον ΠAOK ο Xαλκιάς και ο Γκαρσία, ενώ γίνονται συζητήσεις με τον Iβιτς και τον Λίνο. Θέλετε να μας εξηγήσετε το σκεπτικό;

ΣANTOΣ: Oταν με ρώτησε η διοίκηση είπα ότι και οι τέσσερις είναι παίχτες με ωριμότητα, ιδιαίτερα σημαντικοί για τη διατήρηση αυτής της βάσης που αναλύσαμε, η οποία θα φέρει τον ΠAOK εκεί που θέλουμε. H εισήγησή μου ήταν να μείνουν και οι τέσσερις, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

EΘNOΣΠOP: Eιδικά για τον Γκαρσία, αν δεν κάνω λάθος, το καλοκαίρι δεν ήταν στις πρώτες επιλογές σας.

ΣANTOΣ: Στο τέλος της προηγούμενης σεζόν είχα πει στη διοίκηση πως δεν θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας, αυτή είναι η αλήθεια. Tώρα είπα στη διοίκηση ότι πρέπει να μείνει. Kι αυτό, αν θέλετε, δείχνει ότι δεν επηρεάζομαι από προσωπικά θέματα. Πριν από έξι μήνες ο προπονητής είχε τον Γκαρσία στο «μένεις - φεύγεις» και τώρα λέει ότι πρέπει να μείνει. Mε τη συμπεριφορά του και την απόδοσή του ο Πάμπλο κέρδισε το νέο συμβόλαιο. O ίδιος έδειξε ότι ήθελε να μείνει στον ΠAOK, κατάφερε να αποδείξει ότι είναι σημαντικός για την ομάδα, άλλαξε μόνος την κατάσταση και πραγματικά το νέο συμβόλαιο το κέρδισε ο ίδιος. Tέτοιες νοοτροπίες τις θέλω στον ΠAOK.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γιώργος Kουβεντίδης
PAOK-Hersonissos (Kriti)

Offline zouvalos

• Αλλαγή
« Reply #5368 on: February 08, 2010, 15:44:04 »
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν παιρνει το πρωταθλημα και με αυτο το μπατζετ αφου και αν μετρουσαν οι βαθμοι με νιονιο και ατρομητο +4 και βαλε και το +2 με καβαλα θα εισουν πανω στο πρωταθλημα......!!!!

Τεσπα...μπορει να πιεζει για μεταγραφες...ειναι σωστος παντως σε πολλα...!!!!!
PAOK MEXRI EKEI POU DEN PAEI.......

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
« Reply #5369 on: February 08, 2010, 15:48:03 »
Agapao auto to forum giati pragmata pou thelo na po idi exoun eipothei! Opos loipon poly sosta exete hdh pei gia emena auth h synenteuksi dra apoprosanatolistika, den vrisko kanena ofelos sto oti egine tora.
Oson afora auta pou leei...
Santos, distixos esy kai oi paiktes fysika einai ypeuthinoi pou o Zagorakis den mporei na sou dosei 3-4 ek. euro parapano. Ta lefta htan stous omilous kai eseis xarisate tin prokrisi. Opos k me to kypello.
An auth thn stigmh mas endiaferei mono to oikonomiko k ta lefta, tote prepei na xairomaste gia ta play ofs giati tha prosferoun stin omada 1 ek. euro toulaxiston akoma.

Sorry gia ta greeklish alla eimai sto university k den exei ellinikous k o metatropeas den leitourgei. Otan gyriso spiti tha ta allakso.
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

Offline tasoylis30

• Αλλαγή
« Reply #5370 on: February 08, 2010, 17:12:20 »
Tα λεφτά που χρειαζονται για να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα δεν είναι ανάγκη να τα βάλει κάποιος, μπορούν πολύ απλά να εξοικονομηθούν με τον περιορισμό των λάθος κινήσεων από τους διοικούντες. Και τι εννοώ με αυτό. Γιατι ο ΠΑΟΚ να πληρώνει 300 χιλιάρικα στον σαβίνι, 300 στον βερόν, 150 στον αμπουμπακάρι, 150 στον μουν, 400 στον φιλομένο, την στιγμή που όλοι αυτοί κάνανε φέτος από 0 έως 5 συμμετοχές. Και λέω εγώ, γιατί να μην ήταν 4ος αμυντικός στον ΠΑΟΚ ο Βοσκόπουλος που δώσαμε τζάμπα στον περούκα?? το ίδιο και οι γεωργίου αθανασιάδης με τον μπαλάφα. Αφού κανείς απ'όλους τους προαναφερθέντες όχι μόνο δεν μπορεί να κάνει την διαφορά, αλλά αντίθετα δεν δικαιογούν ουτε στο κατ' ελάχιστον το ύψος των συμβολάιων τους. όλοι αυτοί θα κάνανε 7-8 συμμετοχές στην ομάδα όπως κάνανε και αυτοί που ήρθαν το καλοκαίρι με την διαφορά ότι ο μπάλαφας με τον γεωργίου τον αθανασιάδη θα κόστιζαν 3-4 κατοστάρικα ενώ οι άλλοι κοστίζουν 1,5 μύριο. Λέω δηλαδή γιατί ο ΠΑΟΚ να έχει σαν τέταρτο στόπερ ή δεύτερο αριστερό μπακ κάποιον που παίρνει 300 χιλιάρικα και να μην έχει 2 πιτσιρικάδες που και οι δύο θα παίρνουν 100 - 150 χιλιάρικα. Για μένα δηλαδή το καλοκαίρι πρέπει να γίνει προσπάθεια αποδέσμευσης κάποιων παικτών που δεν πρόσφεραν ανάλογα με αυτά που παίρνουν, τα χρήματα που θα εξοινομηθούν να επενδυθούν σε 3 παίκτες που κάνουν την διαφορά και το ρόστερ να γεμίσει με νεαρότερους παίκτες χαμηλόμισθους και πάθος για διάκριση από τα σπλάχνα της ομάδας και ας μην τους ξέρει κανείς. 
ΦΑΤΕ ΚΛΑΟΥΣ ΚΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΔ

MetroStar

• Guest
« Reply #5371 on: February 08, 2010, 17:30:58 »
Koινώς ο Σάντος αν δεν βρούμε λεφτά για 3 καλούς παίκτες μεγάλης κλάσης ώστε να χτυπάς πρτάθλημα, φεύγει. Και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου.

Θαύματα δεν γίνονται εύκολα και μπορεί να περιμένεις και 100 χρόνια άτιτλος μέχρι να γίνει το θαύμα. Όταν ξεκινάς όμως επί ίσοις όροις με τους άλλους διεκδικητές και είσαι και σοβαρός και με καλό προπονητή τότε έχεις ελπίδες.

MetroStar

• Guest
« Reply #5372 on: February 08, 2010, 17:34:11 »
Tα λεφτά που χρειαζονται για να χτυπήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα δεν είναι ανάγκη να τα βάλει κάποιος, μπορούν πολύ απλά να εξοικονομηθούν με τον περιορισμό των λάθος κινήσεων από τους διοικούντες. Και τι εννοώ με αυτό. Γιατι ο ΠΑΟΚ να πληρώνει 300 χιλιάρικα στον σαβίνι, 300 στον βερόν, 150 στον αμπουμπακάρι, 150 στον μουν, 400 στον φιλομένο, την στιγμή που όλοι αυτοί κάνανε φέτος από 0 έως 5 συμμετοχές. Και λέω εγώ, γιατί να μην ήταν 4ος αμυντικός στον ΠΑΟΚ ο Βοσκόπουλος που δώσαμε τζάμπα στον περούκα?? το ίδιο και οι γεωργίου αθανασιάδης με τον μπαλάφα. Αφού κανείς απ'όλους τους προαναφερθέντες όχι μόνο δεν μπορεί να κάνει την διαφορά, αλλά αντίθετα δεν δικαιογούν ουτε στο κατ' ελάχιστον το ύψος των συμβολάιων τους. όλοι αυτοί θα κάνανε 7-8 συμμετοχές στην ομάδα όπως κάνανε και αυτοί που ήρθαν το καλοκαίρι με την διαφορά ότι ο μπάλαφας με τον γεωργίου τον αθανασιάδη θα κόστιζαν 3-4 κατοστάρικα ενώ οι άλλοι κοστίζουν 1,5 μύριο. Λέω δηλαδή γιατί ο ΠΑΟΚ να έχει σαν τέταρτο στόπερ ή δεύτερο αριστερό μπακ κάποιον που παίρνει 300 χιλιάρικα και να μην έχει 2 πιτσιρικάδες που και οι δύο θα παίρνουν 100 - 150 χιλιάρικα. Για μένα δηλαδή το καλοκαίρι πρέπει να γίνει προσπάθεια αποδέσμευσης κάποιων παικτών που δεν πρόσφεραν ανάλογα με αυτά που παίρνουν, τα χρήματα που θα εξοινομηθούν να επενδυθούν σε 3 παίκτες που κάνουν την διαφορά και το ρόστερ να γεμίσει με νεαρότερους παίκτες χαμηλόμισθους και πάθος για διάκριση από τα σπλάχνα της ομάδας και ας μην τους ξέρει κανείς.  

Πόσα λεφτά να εξοικονομήσεις πια για να πάρεις 3 παιχταράδες???? Άντε απ τα συμβόλαια που λες και την αντικατάστασή τους με νεαρούς να εξοικονομήσεις κανά εκατομύρια πολύ πολύ βαριά. Με ένα εκατομύριο θα πάρεις τρεις παικταράδες?

Και άντε να σου πω ο ένας θα είναι ο Σαλπιγγίδης που θα τον πάρεις τζάμπα (χωρίς λεφτά για μεταγραφή) και με μισθό 800.000 .Πάει η εξοικονόμηση. Υπολόγισε πόσα ακόμη λεφτά θες για να φέρεις άλλους δύο παικτες κλάσεως με μεγάλα συμβόλαια+πιθανό ποσό για μεταγραφή.

Offline bristol

• Αποστολή
  • **
« Reply #5373 on: February 08, 2010, 17:36:40 »
Θα ποστάρω και εγώ στο αγαπημένο τοπικ του Cure ;D
Όσον αφορά την αξία του Σάντος σαν προπονητή δε νομιίζω πλέον κανείς μας να αμφιβάlλει. Στα 29 μου δεν έχω δει ξανά τον Π.Α.Ο.Κ. να παίζει πιο σωστό τακτικό ποδόσφαιρο σε όλες τι γραμμές. Εδώ κολλάει και η δήλωση Κατσουράνη όταν ήταν στην Μπενφίκα ότι έμαθε στα 26 του τακτική ποδοσφάρου.
Να το πάω ίσως και λίγο παραπέρα λεγοντας ότι σαν coach με πείθει ότι μπορεί να με οδηγήσει στον τίτλο.

Στο κομμάτι των δηλώσεων του (που ίσως κάποιες φορές να μην μεταφράζονται σωστά -ειδικά αυτές που γίνονται σε μέσα της πατρίδας του) τα μπερδεύει λίγο, αν και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνo αυτή στον Κουβεντίδη.
Χαρακτηριστικά κατά την πρώτη του θητεία στην Α.Ε.Κ. και πριν το μεταξύ μας παιχνίδι στην Tούμπα είχε δηλωσει ότι ο Π.Α.Ο.Κ. δεν είναι μεγάλη ομάδα, ανασκευάζοντας το μετά την ήττα τουw (ακόμα θυμάμαι στο 2-0 το επικό σύνθημα στην 5-6 '''σαντος βλάκα βλάκα βάλε τον Πρόδρομο, την Ρέα και τον Τσάκα''' αεκτσήδες του τότε big brother).

Offline kainsta

• Αποστολή
  • **
« Reply #5374 on: February 08, 2010, 17:48:11 »
Βασικα η συνεντευξη ειναι παρα μα παρα πολυ ξεκαθαρη,

1.ναι εχω καλες σχεσεις με την διοικηση
2.ναι θελω να παρω το πρωταθλημα
3.ναι θελω να ξεκιναω με το 33% για το πρωταθλημα
4.κυριοι παρτε μου παιχτες αλλιως γεια σας.

Και η αληθεια ειναι οτι συμφωνω απολυτα με την λογικη του Σαντος.πιεζει για να παρει παιχτες!δινει το στιγμα στον κοσμο για το τι θελει απο τους φιλους του(διοικηση),αν δεν μπορουμε εμεις ο ΠΑΟΚ να παρουμε τους παιχτες που θελει ωστε να παρουμε στα ισια το πρωταθλημα τοτε δεν εχει καμια δουλεια μαζι μας!με αυτο ανεβαζει πολυ το πηχη μονος του αν μεινει στην ΤΟΥΜΠΑ.

κοντος ψαλμος............σαλαμ μαλεκουμ!
Ο σαλπι(γιδης) πανω απ΄ολα

Offline skyclad4

• Αλλαγή
« Reply #5375 on: February 08, 2010, 18:35:14 »
Αμα ονειρευεστε μπατζετ γαυροβαζελου θα ξυπνησετε αποτομα. Οικονομικα ουτε ειμασταν ουτα θα ειμαστε ποτε στα ιδια μετρα με το κρατος.

Τα λεφτα καλο ειναι να υπαρχουν, αλλα τα κατσαρολια δεν αγοραζονται. Σημασια δεν εχει μονο το τι φραγκα εχεις, αλλα και τι κανεις με αυτα. Οπως ειπε και ο zouvalos πιο πανω, φετος εχοντας χαοτικη διαφορα με τους αθηναιους στο μπατζετ, θα μπορουσαμε να τους χτυπησουμε στα ισια αν ειμασταν σοβαροι σε καποια παιχνιδια παραπανω.

Η ομαδα υπαρχει ηδη, μερικες προσθηκες χρειαζονται και σταθερη, σοβαρη παρουσια στο χορταρι. Οι βασεις και η υποδομη υπαρχουν. Ο κατασκοπος τον γαυρο θα τον ξηλωσει ολο το καλοκαιρι και αντε παλι απο την αρχη. Οι λεφταδες στα πολυμετοχικα τραβελια ειναι ετοιμοι να φανε ο ενας τον αλλο για τη δοξα του ποιος πηρε το πρωταθλημα. Εδω ειμαστε και θα τα δουμε. Ο ΠΑΟΚ ειναι η μονη ομαδα με διοικηση που εχει μακροχρονιο στοχο και δουλευει σοβαρα για να τον πετυχει. Αυτο ειναι το πλεονεκτημα μας και σε αυτο πρεπει να πατησουμε. 
Στον κοσμο αλλος κανενας

Callahan

• Guest
« Reply #5376 on: February 08, 2010, 18:51:38 »
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι δεν παιρνει το πρωταθλημα και με αυτο το μπατζετ αφου και αν μετρουσαν οι βαθμοι με νιονιο και ατρομητο +4 και βαλε και το +2 με καβαλα θα εισουν πανω στο πρωταθλημα......!!!!

Τεσπα...μπορει να πιεζει για μεταγραφες...ειναι σωστος παντως σε πολλα...!!!!!

Μιλάει για σιγουριά. Στα ίσια. Αν είχες 2-3 προσωπικότητες ακόμα δεν θα έχανες ούτε τους βαθμούς που αναφέρεις. Αλλά... γίνεται. Γίνεται να το χτυπήσεις και έτσι όπως είσαι. Γι αυτό έδωσε και τα ποσοστά. Την πιθανότητα θέλει να αυξησει.

Offline Matador

• Αλλαγή
« Reply #5377 on: February 08, 2010, 19:26:32 »

Πολλες αληθειες το ποστ. Αντικατοπριζει την πραγματικοτητα και το ΠΟΣΟ δυσκολο ειναι να παρεις πρωταθλημα στο Ελλαδισταν!
«Caer esta perimitido, levantarse es obligatorio»

Offline liakos

• Αποστολή
  • **
« Reply #5378 on: February 08, 2010, 20:11:03 »
Αμα ονειρευεστε μπατζετ γαυροβαζελου θα ξυπνησετε αποτομα. Οικονομικα ουτε ειμασταν ουτα θα ειμαστε ποτε στα ιδια μετρα με το κρατος.

Τα λεφτα καλο ειναι να υπαρχουν, αλλα τα κατσαρολια δεν αγοραζονται. Σημασια δεν εχει μονο το τι φραγκα εχεις, αλλα και τι κανεις με αυτα. Οπως ειπε και ο zouvalos πιο πανω, φετος εχοντας χαοτικη διαφορα με τους αθηναιους στο μπατζετ, θα μπορουσαμε να τους χτυπησουμε στα ισια αν ειμασταν σοβαροι σε καποια παιχνιδια παραπανω.

Η ομαδα υπαρχει ηδη, μερικες προσθηκες χρειαζονται και σταθερη, σοβαρη παρουσια στο χορταρι. Οι βασεις και η υποδομη υπαρχουν. Ο κατασκοπος τον γαυρο θα τον ξηλωσει ολο το καλοκαιρι και αντε παλι απο την αρχη. Οι λεφταδες στα πολυμετοχικα τραβελια ειναι ετοιμοι να φανε ο ενας τον αλλο για τη δοξα του ποιος πηρε το πρωταθλημα. Εδω ειμαστε και θα τα δουμε. Ο ΠΑΟΚ ειναι η μονη ομαδα με διοικηση που εχει μακροχρονιο στοχο και δουλευει σοβαρα για να τον πετυχει. Αυτο ειναι το πλεονεκτημα μας και σε αυτο πρεπει να πατησουμε.  

Να προσθέσω στα πλεονεκτήματα μας και έναν καλό προπονητή (όχι μέτριο ούτε αδιάφορο) που δουλεύει ήδη 3 χρόνια στην ομάδα, τη στιγμή που οι αντίπαλοι σου έχουν αλλάξει 2 και τρεις προπονητές μόνο φέτος.
Κοντός ψαλμός αλληλούια, 9 αγωνιστικές συν τα πλει οφ μείνανε.
Το ύφος των δηλώσεων μου θυμίζει τις σαρδέλες προ διετίας σε ηπιότερο, αλλά ας μη σχολιάζουμε δηλώσεις, όπως είπαμε.
Όποιος παράγει έργο δεν έχει ανάγκη δηλώσεις. Και εν μέρει αναγνωρίζω ως έργο σάντος ότι με έχει ψιλοαισιόδοξο για τσου λου στην 22η αγωνιστική.

jmjyiannis

• Guest
« Reply #5379 on: February 08, 2010, 20:39:50 »
Το υφος των δηλώσεων σου θυμίζει σαρδελες στο ιπιότερο? δε θα το έλεγα.
εχουμε κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με αυτούς αλλα δεν έχουμε ένα βασικό. οικονομική επιφανεια. Δε σου λέει οτι με αυτούς τους παίχτες δε μπορώ να πάρω προτάθλημα (δηλαδή σαρδέλες). Σου λέει οτι έχω ένα υλικό που για να πάρω κάτι παραπάνω χρειάζομαι να μπορώ να το καλύπτω με δυνατό πάγκο (και να μη τρέμω κάθε κάρτα) και να έχω τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να χτυπήσω αυτά τα budjet και αυτό το παρασκήνιο. και αυτές οι σηνθήκες είναι οι 2-3 πιο δυνατοί παίχτες.

ο Δον είναι άρχοντας και μας εχει κάνει περίφανους. Μόνο σε ένα διαφωνώ. Οτι δεν αναφέρεται η δυναμική που θα έχει και σε αίγλη και οικονομικά μια είσοδο  σε ομίλους του europa. αν είχαμε αυτά τα χρήματα τώρα θα είμασταν πολύ καλύτερα... πάρα πολυ.