Σάντος: «Απλώς ήμασταν ο εαυτός μας»
Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη στο Φάληρο και την εμφάνιση των παικτών του, ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα τόνισε: «Νομίζω ότι παρακολουθήσαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δύο ομάδες που έπαιξαν για να κερδίσουνε. Σε ένα πρώτο ημίχρονο που θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς. Είχε πολύ καλό έλεγχο στο ρυθμό του παιχνιδιού, καλή κυκλοφορία και καλή οργάνωση. Είναι αλήθεια ότι δεν υπήρξαν πολλές ευκαιρίες όμως αυτό είναι φυσιολογικό σε τέτοια ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο και στα πρώτα 15 λεπτά είχαμε πολύ δυσκολίες με τις επιτυχημένες αλλαγές που έκανε ο προπονητής του Ολυμπιακού. Κυρίως με την δράση του Ντάτολο δόθηκε μία νέα πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού. Αργήσαμε λίγο να βρούμε την ισορροπία στο παιχνίδι. Όμως από εκεί και πέρα, μετά τα πρώτα 15 λεπτά, η ομάδα βρήκε πάλι την ισορροπία της και είχε κατοχή μπάλας, παρόλο που ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πιέσει περισσότερο. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποια πολύ κλασική ευκαιρία σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο δοκάρια και με μία αντεπίθεση μία πολύ καλή φάση με τον Εντίνιο. Οπότε νομίζω ότι λόγω της πολύ καλής εμφάνισης του πρώτου ημιχρόνου και επειδή αντέξαμε στο δεύτερο ημίχρονο που κάναμε και πολλές ευκαιρίες, η νίκη είναι πέρα για πέρα δίκαιη, απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου».
Για το ρεκόρ που επεκτείνει ο ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα λεπτά συμμετοχής που δεν δέχεται γκολ και των συνεχόμενων νικών είπε: «Εμείς δεν κυνηγάμε τα ρεκόρ. Έχουμε μία δική μας φιλοσοφία και νοοτροπία και κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι να την εφαρμόζουμε».
Για το κατά πόσο κρίθηκε σήμερα ο τίτλος αλλά και πόσο ψηλά μπορεί να φθάσει ο ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι ο ΠΑΟΚ κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όχι μακροπρόθεσμα. Δεν μπορούμε να διαγράψουμε τον Ολυμπιακό έτσι εύκολα. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί».
Για το κατά πόσο χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ μία μεγάλη νίκη σε ντέρμπι: «Μας έλειπε πραγματικά να ήμασταν ο εαυτός μας σε αυτά τα παιχνίδια. Αυτό πρέπει να κάνουμε σε κάθε έδρα και απέναντι σε κάθε ομάδα, ανεξαρτήτου δυναμικότητας. Μέχρι τώρα δεν είχε εφαρμόσει τα δικά της στοιχεία και τα δικά της χαρακτηριστικά που εμφάνιζε σε άλλα παιχνίδια. Σίγουρα η νίκη είναι σημαντική, όμως ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι η αντίδραση μας ήταν πολύ καλή».
Για την κριτική που δεχόταν εξαιτίας των ντέρμπι που δεν κερδιζόταν είπε: «Για μένα δεν υπάρχει καμία διαφορά. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Είμαι χρόνια σε υψηλό επίπεδο και δεν επηρεάζομαι από τέτοιου είδους σχόλια».
Για το αν αυτός ήταν ο χειρότερος Ολυμπιακός που έχει αντιμετωπίσει τόνισε: «Νομίζω ότι έχω δει τον Ολυμπιακό και σε άλλα άσχημα παιχνίδια. Δεν μπορώ να πω ότι αυτός είναι ο χειρότερος».
http://www.metrosport.gr/santos-aplos-imastan-o-eaftos-mas