Author Topic: Fernando Santos  (Read 192696 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
Απ: Fernando Santos
« Reply #3440 on: May 14, 2009, 18:55:23 »
Το πρεσάρισμα για μένα δεν μπορεί να γίνεται σε όλους τους αγώνες.

Σε μια ομάδα όπως πιθανόν η αελ, με την πίεση στα μπάκ και τα χαφ αναγκάζεις τον αντίπαλο να κάνει λάθος μπαλια και παράλληλα εφοσον κλέψεις την μπάλα να βγείς με +χ παίκτες αντεπίθεση.

Απο την άλλη πρεσάρισμα ψηλά σημάινει οτι θα βγάλεις απο την ζώνη και κάποιους παίκτες απο το κέντρο. Υπάρχει λοιπόν η περίπτωση να βρέθεις απέναντι σε μια ομάδα με καλούς τεχνίτες και αυτομάτως να σου βγαίνει ντισαβαντάζ στο κέντρο σου με αποτέλεσμα να παρουσιάζεις κενά σχετικά μεγάλα.

Και δω νιώθεις τυχερός που έχεις έναν προπονητη ο οποίος το θέμα χώρου και το θέμα balance το έχει αναφέρει αρκετές φορές στις συνεντευξεις του. Αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Εκεί που θέλω να καταλήξω

Κάθε παιχνίδι αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Μπορείς να δείς έναν ΠΑΟΚ να πιέζει σε όλο το γήπεδο όπως στο Αλκαζάρ που έχει μικρές διαστάσεις (το χω πατήσει αρκετές φορές) αλλά σε μια Τούμπα που είναι πιο μεγάλος ο αγ χώρος (δεν τον έχω περιεργαστεί απο μέσα) να μην σε συμφέρει να το κάνεις. Είτε απο άποψη αντιπάλου έιτε απο άποψη κούρασης των παικτών σου απο ένα βαρύ πρόγραμμα πχ. Γι αυτον τον λόγο άλλωστε γίνεται το σκαουτινγκ στους αντιπάλους. Γι αυτόν το λόγο πολλές φορές η τακτική στέλνει τους φιλάθλους σε σχιζοφρένεια. Μια επιθετικά μια αμυντικά υπάρχουνε πολλοί λόγοι που θα επηρεάσουνε μια ομάδα στον τρόπο που θα επιλέξει που θα χτύπησει και που θα κρυφτεί.

Το χω ξαναπεί και μαλακία που το ξαναλέω. Το ποδόσφαιρο δεν έχει χέστες. Ισως μικροί όταν παίζαμε και φοβόμασταν τον ΠΑΟΚΤΣΗ της γειτονιάς που θα μας έδερνε. Κάθε προπονητής επιλέγει να διασφαλίσει τα κενά του ή να χτυπήσει τα κενά του αντίπαλου ανάλογα ακόμα και με τον άερα αν έχει κόντρα ή την υγρασία έαν έχει τεχνίτες ή πιο βαρια κορμιά.

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #3441 on: May 16, 2009, 01:26:45 »
Το ποδόσφαιρο δεν έχει χέστες.
Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο από χέστες. Προπονητές που και παιχταράδες να τους δώσεις ξοδεύουν όλη τη φαιά ουσία του εγκαφάλου τους για να βρουν τρόπο να κλείσουν τις διόδους προς το τέρμα και δεν ασχολούνται να μάθουν σε μία ομάδα να αναπτύσεται.
Τα παραδείγματα άπειρα με τελευταία τρανταχτά τη φοβισμένη Μπαρτσελώνα του Ράικαρντ με την λαίλαπα του Γκουαρντιόλα και τη Τσέλσι του Μουρίνιο που σε δάγκωνε στο λαιμό και είχε έτοιμους χίλιους τρόπους να σε φάει με τη χεσμένη του Χίντινγκ. Και οι δυο παραπάνω ομάδες είχαν κι έχουν ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ και ένας χέστης προπονητής του καταργεί από φόβο.

Και να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Δεν υποννοώ τίποτα για τον Σάντος παιδιά, ούτε κάνω παραλληλισμούς. Σας ικετεύω να μη ξεκινήσει πάλι η ίδια συζήτηση.
Με την ευκαιρία κιόλας να πω πως πιστεύω ακράδαντα ότι την Κυριακή θα δούμε βιασμό αντί σεβασμό.  ;D Κάθε άλλο θα είναι εκτός πραγματικότητας.
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
« Reply #3442 on: May 16, 2009, 11:32:37 »
Δυστηχώς δεν το καταλαβαίνεις αλλα Χριστέ μου δεν μπορώ να κάνω πάλι την ίδια συζήτηση.

Για όλους τους παραπάνω που λες έχεις δίκιο. Καταστρέφουνε το ποδόσφαιρο με τις κλειστές άμυνες κλπ κλπ. Ακόμα θυμάμαι έκεινη την ελλεινή Μπάγερν που έμπαινε στον Μπερναμπεου με τον έφφεμπεργκ να μην έχει βγεί καν απο την περιοχή του. Αυτοί όντως καταστρεψανε την έννοια του αγώνα κλπκλπ..

Παρόλα αυτά συνεχίζω να πιστεύω (ούτως ή άλλως αυτο είναι η γνώμη μου και κανενός αλλου) οτι όλο αυτό το θέμα με τον φόβο του Σάντος δεν είναι άλλο απο την φιλοσοφία που έχουν οι περισσότεροι πλέον προπονητές οτι πρέπει να κοιτάμε πρώτα την άμυνα και μετα την επίθεση. Ϊσως επειδή τον να δεχθείς γκόλ είναι τρομέρα δύσκολο να πετύχεις την ανατροπή. Σε ένα ποδόσφαιρο στο οποίο πλέον μετρά η δύναμη και η ταχύτητα δεν είναι τυχαίο οτι οι περισσότερες ομάδες διαλέγουνε να παίζουνε αντεπίθεση. Θωρακίζουνε το κέντρο και την άμυνα και περιμένουνε μια λανθασμένη μπαλιά για να πετύχουνε γκόλ στο τρέξιμο.

Ο δικός μου ιδανικός ΠΑΟΚ (θα σου φανεί πολύ περίεργο) ειναι μια διόρθωση στο σύστημα του Σάντος. 2 βήματα μπροστά απο όλη την ομάδα. Η αμ λειτουργία να ξεκινάει απο τα αντίπαλα στόπερ και η άμυνα μου να βγάζει τα οφ σαίτ απο το κέντρο.

Τωρα για το θέμα χέστη ή το θέμα ήρωα.

Μιλούσα κάποτε με έναν φίλο της Ρεαλ. Μου έλεγε λοιπόν οτι δεν μας νοιάζει η άμυνα ή αμυνα είναι για αυτούς που δεν έχουνε τεχνική, κυκλοφορία και λοιπά.
Μα του είπα θα παίζεις μπροστά με 5 παίκτες? Αντιλαμβάνεσαι οτι θα έχεις απέναντι σου ομάδες που αυτό θα το εκμεταλευτουνε και θα σε κάνουνε μπαλάκι? Απάντησε λοιπόν με το αλησμόνητο 3 να φάμε 4 θα βάλουμε (Ρεαλ επι Γκαλακτικός εποχή).

Μετα απο χρόνια στο SKY μου φαίνεται ο Κάραχερ δήλωνε οτι We have to keep the clean sheet.

Δεν θέλω να μαλώσω ή να το παίξω σε σένα οτι ξέρω κάτι παραπάνω. Συμφωνώ με αυτα που λές απλά θεωρώ οτι όλα αυτες οι λέξεις χέστης ήρωας πληγωμένος ταπεινωμένος δεν χωράνε στην δικιά μου άποψη για το άθλημα. Το μόνο κακό στην όλη στην Ιστορία και στα παραδείγματα που λές είναι οτι η μπάλα έχει γίνει τελείως αυτοματοποιημένη. Άλλωστε στις προπονήσεις ήδη χρησιμοποιούν υπολογιστες οι οποιοί ελέγχουνε τις κινήσεις του παίκτη στο χώρο.

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
« Reply #3443 on: May 16, 2009, 11:37:19 »
Είναι βέβαια λιγάκι ΕΙΡΩΝΙΚΟ να μιλάμε για μπάλα παίκτες προπονητές όταν απο το άλλο τόπικ καταλήγουμε στο συμπέρασμα οτι τελικά

με οτιδήποτε φιλοσοφία και να κατέβεις σε ένα ματς, ΑΜΥΝΑ ή ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ δεν έχει και πολυ σημασία.

Η μόνη λύση σου για να βρίσκεσαι στην κορυφή είναι να έχεις έναν πανούργο παράγοντα στην ΕΠΟ.

makptol

• Guest
« Reply #3444 on: May 16, 2009, 12:35:26 »
το μεγαλυτερο προβλημα με τους ξερολες στην Ελλαδα,στο ελληνικο ποδοσφαιρο και συγκεκριμενα στον ΠΑΟΚ ειναι οτι νομιζουν πως τα ξερουν ολα..

ολοι ειμαστε μικροι αλεφαντοι "τα παντα ολα να πουμε...."   ;D

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
« Reply #3445 on: May 16, 2009, 12:47:27 »
Τι να κάνουμε ρε φίλε ξεμείναμε απο δουλεια και δεν εχουμε τι να κάνουμε.

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #3446 on: May 16, 2009, 18:07:13 »
Φίλε Davids δεν μίλησα για κανέναν Σάντος και κανένα φόβο του. Το ξεκαθάρισα κιόλας για να μην ανοίξουμε την ίδια συζήτηση. Γενικά μίλησα. Άλλα πράγματα λέμε και μάλλον δεν σου δίνω να καταλάβεις.

Εγώ να φανταστείς από μικρός λατρεύω την Ιταλία και τη δική τους λογική στο ποδόσφαιρο και σιχαίνομαι τη Βραζιλία. Ο Ιταλός έχει ολόκληρο σχέδιο να σε νικήσει και παίζει με μυαλό, με τακτική.
Ο Χ χέστης-καρτικατούρα-του-Ιταλού τελειώνει τη δουλειά του στο αμυντικό κομμάτι και δεν έχει ιδέες για παραπέρα. Και κυρίως δεν μεταδίδει φλόγα νικητή στους παίχτες του αλλά φόβο. Κάτι σαν τον Σκολάρι σε αντίθεση με τον Μουρίνιο.

Δεν θέλεις να λες χέστης στη μπάλα ΟΚ. Άσε με να το λέω εγώ.
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

northeagle_4

• Guest
« Reply #3447 on: May 18, 2009, 01:22:09 »
Οποιος μετα το σημερινο ματς κραξει Σαντος ειναι μαλακας.

makptol

• Guest
« Reply #3448 on: May 18, 2009, 01:27:55 »
αδερφε ετσι ειναι......

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
« Reply #3449 on: May 18, 2009, 01:34:50 »
Γιατι το λετε αυτο?

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

Offline diegito4

• Αλλαγή
« Reply #3450 on: May 18, 2009, 01:40:44 »
γιατι HOMO,εσυ εισαι ετοιμος να κραξεις δηλαδη;

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
« Reply #3451 on: May 18, 2009, 01:42:18 »
Μπορεί κάποιος να με πει γιατί ο ΠΑΟΚ σήμερα έκανε 50 σέντρες όταν ήταν ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι τόσο ο Αλεξόπουλος όσο και ο Μαϊστόροβιτς δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να αμυνθούν σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού;

Σημειώνω ότι οι σέντρες δεν γίνονταν από τα πλάγια αλλά από κάπου ανάμεσα στο κέντρο και στην μεγάλη περιοχή της κούλας...

Πραγματικά είναι μια ΜΕΓΑΛΗ απορία που έχω σήμερα.
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

northeagle_4

• Guest
« Reply #3452 on: May 18, 2009, 01:51:24 »
Σεντρες γιναν και χαμηλα και ψηλα και μαλιστα οι περισσοτερες δεν κοπηκαν απο αμυντικους της κουλας αλλα απλα δεν βρισκαν στοχο.Το στησιμο του φερναντο ηταν τελειο ειχες και πλουραρισμο στις επιθεσεις σου παρα τις ψηλες σεντρες( 3-4 καθετες φωτια,4-5 σουτ και πολλες συρτες σεντρες) για οποιον ειδε το παιχνιδι καλα η κουλα οσες ευκαιριες εκανε τις εκανε απο ατομικα λαθη παικτων μας και αντιθετα ενω πατησαμε πολλες φορες περιοχη και δημιουργησαμε καταστασεις στην τελικη τα καναμε σκατα.
 Σεντρες βγαινουν γιατι δεν εχει μονο σημασια οτι οι κεντρικοι αμυντικοι ειναι ψηλοι αλλα πιστευω οτι ο φερναντο πονταρε στην αθλια ταχυτητα τους που εβγαζε τους δικους μας 1-2 βηματα ποιο μπροστα.Θα μου πεις γιατι δεν το εκμεταλευτηκε αυτο με καθετες ? και θα σου πω που ξερεις οτι δεν το ειπε ?

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
« Reply #3453 on: May 18, 2009, 02:11:18 »
Νορθ,

δεν είπα ότι κάναμε μόνο ψηλές σέντρες... Απλά ακόμα και ο Βιερίνια και ο Λάκης που μπήκαν αλλαγές και που όποτε έκαναν "μπάσιμο" δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα, περισότερες σέντρες έκαναν παρά προσπάθιες με την μπάλα κάτω...

Και αν ήταν και καλές οι σέντρες να πάει στα κομμάτια. Αλλά με κακές σέντρες και μάλιστα ψιλο-κάθετα προς την εστία δύσκολα απειλείς...  Προσωπικά με σέντρα θυμάμαι να απειλείσαμε μόλις δύο φορές, τα 2 στημένα του Σορλέν! 

Τέσπα, το στήσιμο ήταν πάρα πολύ καλό, αλλά το ματς απέκτησε ειδική δυναμική και όταν παίζεις εσύ με 11 και ο αντίπαλος με 9 για 10 ολόκληρα λεπτά θεωρώ ότι πρέπει να σκοράρεις και να μην κρατάς την μπάλα στον αέρα. Πέντε μπασίματα ακόμα να έκανε ο ΠΑΟΚ 1 γκολ θα το έβαζε  :P

Αυτό για την ταχύτητα έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά από τη στιγμή που η κούλα έπαιζε με τα 2 σέντερ μπακ πάνω σε παίκτες μας και είχε τραβηχτεί ΟΛΗ μέσα στην περιοχή της δεν υπήρχε πλέον θέμα ταχύτητας αλλά αντανακλαστικών, και σήμερα εμείς στα ανακλαστικά ήμασταν σε μέτρια μέρα...

Τουλάχιστον έτσι είδα το ματς  ;D
« Last Edit: May 18, 2009, 02:17:08 by ÄéêÝöáëïò »
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

northeagle_4

• Guest
« Reply #3454 on: May 18, 2009, 02:17:52 »
yo !!! δεν αντιλεγω κα συμφωνω γιατι μιλαμε και οι δυο περισσοτερο για ατομικη αποδοση παικτων αλλα να προσθεσω ακομα οτι οταν αποβαλλεται παικτης -παικτες σε μια ομαδα η παγια οδηγια ειναι να μαρκαρουν μεσα και κοντα στην περιοχη κυριως να επιτρεπουν σεντρα αλλα οχι παιχνιδι απο αξονα και διεισδυση.
 αυτα.και ειπα για κραξιμο στην αρχη  ;)

giannis80

• Guest
« Reply #3455 on: May 18, 2009, 02:48:36 »
Μπορεί κάποιος να με πει γιατί ο ΠΑΟΚ σήμερα έκανε 50 σέντρες όταν ήταν ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι τόσο ο Αλεξόπουλος όσο και ο Μαϊστόροβιτς δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα να αμυνθούν σε τέτοιο στυλ παιχνιδιού;

Σημειώνω ότι οι σέντρες δεν γίνονταν από τα πλάγια αλλά από κάπου ανάμεσα στο κέντρο και στην μεγάλη περιοχή της κούλας...

Πραγματικά είναι μια ΜΕΓΑΛΗ απορία που έχω σήμερα.

Γιατί ο Ίβιτς που μπορεί να περάσει κάθετα έπαιζε δεύτερο αμυντικό χαφ και δεν προλάβαινε να περάσει μπροστά,να κερδίσει μέτρα δηλαδή για να βρεθεί μεταξύ κέντρου και περιοχής της αεκ (γι'αυτό πολλές φορές είδαμε τον Μπακαγιόκο να βγαίνει εκτός περιοχής και να προσπαθεί να μοιράσει) και δεύτερο επειδή οι 2 ακραίοι σου Σέρτζιο και Σορλέν υστερούν σε ταχύτητα, δεν μπορούν να μπουκάρουν και αναγκαστικά θα επιλέξουν κατευθείαν σέντρα.Μόλις μπήκε ο τουρμπο-Βιερίνια, έκανε 2-3 μπούκες λόγω ταχύττηατας και προκάλεσε ψιλοπανικό στην άμυνα της αεκ.

Offline HOMO PAOKUS

• Forum Admin
  • Βασικός
« Reply #3456 on: May 18, 2009, 02:54:52 »
γιατι HOMO,εσυ εισαι ετοιμος να κραξεις δηλαδη;

Γιατι να κραξω? Νομιζω οτι δεν επρεπε να βγει ο Μπακα αλλα ειναι αυτος λογος να κραξω?

ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

bagos1

• Guest
« Reply #3457 on: May 18, 2009, 10:30:40 »
ο μπάκα είτανε ο κορυφαίος, κρίμα που είναι τραυματίας και ο χούτος γιατι πιστεύω θα βοηθούσε πολύ γιατί παίζει πολύ ωραία στον κενό χώρο ενο ο μούσλι χτές σε 2 φάσεις που βγαίναμε μπροστά κλεινότανε μόνος του.  Πάντως ο Σάντος έκανε ότι ποιο ορθολογικό μπόρεσε ειδικά με την είσοδο αναστασάκου και λάκη καθώς και βιειρίνια.

maik.paok

• Guest
« Reply #3458 on: May 18, 2009, 13:07:16 »
εγώ το ida ως εξής
η αλλαγές η μια βγήκες και έπρεπε κατά την γνώμη μου αν θες να paris το παιχνίδι τι μου ρίχνεις τον αναστασάκο τι να κάνει το XXXXXXXX ρίξε αθανασιάδη
και βλέπεις επί περίπου 70 λεπτά η σέντρες δεν βγαίνουν κάτι πρέπει να αλλάξεις να σπάσεις την άμυνα τους
αλλα εσύ συνεχίζεις
εγώ υποστηρίζω τον σάντος αλλα εχτές "χαθος" αλλαγές έκανε και ότι έχει διάλυση τον μικρό

φρόνιμα....
« Last Edit: May 18, 2009, 13:13:20 by BillYpoglwssioS »

CLUB LARISA

• Guest
« Reply #3459 on: May 18, 2009, 13:09:50 »
O Clauss ήταν τραυματίας και εκτός αποστολής φίλε, μάλλον δεν είδες τις συνθέσεις