Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, μετά την λήξη του αγώνα ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε: «Η ομάδα μου απέδωσε καλό ποδόσφαιρο. Στο πρώτο μέρος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός έχασε μια κλασική ευκαιρία, αλλά αυτή προήλθε από δικό μας λάθος. Η αίσθηση που είχαμε από την εικόνα του αγώνα ήταν ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να φτάσει στη νίκη και μετά σε μια φάση που δεν προμήνυε τίποτα, ανεξήγητα μείναμε με δέκα παίκτες. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορώ να τα καταλάβω. Δεν μου αρέσει να μιλάω για την διαιτησία, δεν ξέρω αν έπρεπε ο Γκαρσία να δεχθεί την κόκκινη κάρτα, αλλά μου φαίνεται περίεργο σε μια τέτοια φάση, που μετέχουν δύο παίκτες να μην παίρνει κίτρινη κάρτα ο Σιμάο. Σε κάθε περίπτωση μπήκαμε οργανωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι σε ένα αντίπαλο που έπαιξε ώριμα. Ήταν φυσιολογικό ότι θα είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά εμείς ήμασταν οργανωμένοι. Ο ΠΑΟΚ έκανε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες γα το γκολ, κυρίως στην περίπτωση του Ίβιτς. Το γκολ δεν μπήκε παρότι το αξίζαμε και από εκεί και πέρα ο νόμος του ποδοσφαίρου μας κόστισε. Σε μια φάση που δεν προμήνυε κάτι δεχθήκαμε ένα γκολ, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο Καραγκούνης είχε μια εξαιρετική έμπνευση και πέτυχε ένα ωραίο γκολ. Είναι άδικο το αποτέλεσμα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και την προσπάθεια, μένουν 5 ακόμη παιχνίδια. Είχαμε πει ότι είναι σημαντικό το πρώτο παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι αν η ομάδα δείξει και αγωνιστεί, όπως αγωνίστηκε σήμερα, δεν θα έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη. Αν οι παίκτες μου αγωνιστούν στα υπόλοιπα παιχνίδια με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα, πρέπει να διατηρήσουμε την πίστη μας, ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε όπως θέλουμε εμείς. Τώρα κοιτάμε το παιχνίδι με τη Λάρισα που είναι πολύ σημαντικό για εμάς».
Στον διάλογο που είχε με κάποιους οπαδούς λίγο πριν το τέλος, τόνισε: «Μπορεί να υπάρχουν στιγμές μεγάλης έντασης για όλους, αλλά πίσω από τον πάγκο υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με έχουν κουράσει».
Για τον αν ο διαιτητής καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα, ανέφερε:
«Δεν λέω ότι ο διαιτητής προκαθόρισε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού, αλλά καθόρισε το γεγονός πως μείναμε με δέκα παίκτες εμείς και όχι ο Παναθηναϊκός. Δεν ξέω τι θα γινόταν αν παίζαμε και οι δύο ομάδες με δέκα παίκτες. Για τον Γκαρσία έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Ο ίδιος αφήνεται να παρασύρεται από το πάθος και την ένταση της στιγμής, αλλά αυτό δεν μας βοηθάει».
http://www.metrosport.gr/archives/20836