Author Topic: Fernando Santos  (Read 196335 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mentalita4

• Αποστολή
  • **
Απ: Fernando Santos
« Reply #2680 on: January 23, 2009, 18:08:21 »
http://www.sportdog.gr/new/article.aspx?id=87284

Σάντος: Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ξεκάθαρος, σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα που θέλει από τον κυριακάτικο αγώνα με τον Αρη, ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από το «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως, παραδέχθηκε πως το έργο των παικτών του κόντρα στους «κίτρινους» δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

«Εννοείται ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι με τον Αρη. Ξέρουμε ότι πρόκειται για ένα ντέρμπι πολύ σημαντικό για την πόλη και τους οπαδούς. Το κατανοούμε. Επίσης ξέρουμε ότι δεν είναι λιγότερο σημαντικό από οποιοδήποτε παιχνίδι έχουμε να δώσουμε από εδώ και στο εξής. Εχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, ένα πλάνο με στόχο, να φτάσουμε να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα. Είμαστε στη μέση αυτού του πλάνου. Αυτό που θέλουμε για φέτος είναι, όχι μόνο να είμαστε ψηλά, αλλά να αποκτήσει η ομάδα συνήθεια να παίζει για να κερδίζει. Αυτό θέλω να δείξουν στο παιχνίδι που έρχεται, να δω μία ομάδα που θα παίξει με στόχο τη νίκη. Ξέρουμε και έχουμε δουλέψει σε τομείς που πρέπει, έχουμε και τη φιλοδοξία, οπότε είναι απλό», ήταν τα πρώτα λόγια του Σάντος και πρόσθεσε:

«Εχουμε προσπαθήσει από την προετοιμασία στην Ολλανδία να έχουμε μία ομάδα δυνατή, συμπαγή, που στην άμυνα να προσπαθεί να αμύνεται, με στόχο να μην επιτρέπουμε στον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι και μετά, με την κατοχή της μπάλας, να έχουμε καλή κυκλοφορία για να φτάσουμε στο γκολ. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε. Είναι φυσικό να μην βγάζουμε το πλάνο μας σε όλα τα παιχνίδια, είναι μία διαδικασία δύσκολη. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό μονοπάτι, έχουμε βέβαια περιθώρια για να βελτιωθούμε. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Τη φιλοσοφία μας την αφομοιώνουν οι παίκτες. ».

«Η σωστή νοοτροπία κερδίζει αγώνες»

Ο προπονητής του «δικέφαλου του βορρά» τόνισε πως δεν πρέπει η ομάδα του να υποτιμήσει τον αντίπάλο: «Θα πάμε λοιπόν στο γήπεδο του Αρη να δείξουμε τη φιλοσοφία μας. Εχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές μου, τους το είπα και χθες. Πρέπει να πάμε σε αυτό το παιχνίδι και να τα δώσουμε όλα, να παίξουμε με πάθος Είμαστε στη μέση του δρόμου. Να είμαστε ταπεινοί, αλλά και αποφασιστικοί. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι κάτι έχεις πετύχει. Δεν πρέπει να επαναπαύεσαι. Οι φανέλες δεν κερδίζουν αγώνες, ούτε τα ονόματα. Η σωστή νοοτροπία κερδίζει αγώνες».

«Να μην είμαστε αλαζόνες, αλλά σοβαροί»

Στο τέλος, θέλησε να σχολιάσει την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Αρη: «Σε κάθε περίπτωση, όταν γίνεται αλλαγή προπονητή στη μέση υποχρεώσεων, μεγάλες αλλαγές, σε ουσιαστική βάση, δεν μπορούν να γίνουν. Αυτό που αλλάζει είναι πως, όταν έρχεται ένας νέος προπονητής, οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλη όρεξη και θέλουν να δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν. Σεβόμαστε τον Αρη, ξέρουμε τη δυσκολία του αγώνα απέναντί του, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Το λέμε όχι λόγω αλαζονείας. Ξέρουμε ότι, όσο καλύτερα κάνουμε αυτό που πρέπει, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να είμαστε εμείς νικητές».

Ο Σάντος μίλησε ακόμη για:

Τους νεοαποκτηθέντες Σορλέν, Λίνο: «Είναι ποδοσφαιριστές που ξέρουμε την αξία τους. Ο Σορλέν έχει χαρακτηριστικά που μου δίνει την ευχέρεια να κάνω πράγματα που θέλω, χαρακτηριστικά διαφορετικά από τους άλλους παίκτες που έχουμε, είναι καθαρά μέσος. Ο Λίνο μας επιτρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος συναγωνισμός με τον Δάρλα και αυτό είναι σημαντικό».

Το αν θα κάνει άλλες μεταγραφές ο ΠΑΟΚ: «Αυτήν τη στιγμή νομίζω πως δεν θα κάνουμε άλλη μεταγραφή».

Την κρητική που δέχεται από τον Τύπο: «Δεν είμαι εδώ για να με απασχολεί η κριτική. Σέβομαι βέβαια τις κριτικές. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να σκέφτεται όπως θέλει, κάποιες κριτικές, όμως, δεν τις καταλαβαίνω και αυτό είναι άλλο ζήτημα. Ένα από αυτά που δεν καταλαβαίνω είναι ότι είμαι συντηρητικός. Δεν καταλαβαίνω αν ο κόσμος θέλει να κερδίζουμε ή να πηγαίνουμε απλά για να παίζουμε. Εγώ θέλω να κερδίζω. Αν μπορώ να κερδίζω και να δίνω και θέαμα, αυτό είναι το καλύτερο. Τι να το κάνω να δίνω θέαμα και να χάνω; Στο ποδόσφαιρο αυτά που μένουν είναι τα αποτελέσματα. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι αν κερδίζουμε μόνο τον Αρη και τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο και θα καταφέρει αυτό που θέλει».
Niente incontri....Solo scontri

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #2681 on: January 23, 2009, 23:53:46 »
Ωχ αμάν αμάν. Είναι η δεύτερη φορά στη καριέρα του στον ΠΑΟΚ που ο Δον λέει πως θα τα δώσουμε όλα για το διπλό. Η πρώτη ήταν πριν δυο βδομάδες με τα χανούμια.  ;D
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline 8emhs

• Αλλαγή
« Reply #2682 on: January 25, 2009, 17:01:15 »
Παντως ειναι απο τις καλυτερες συνεντευξεις προπονητη που εχω διαβασει. Μεστη, ειλικρινης και διαφωτιστικη. Για ολα μιλησε, για νοοτροπια, για το κτισιμο της ομαδας, για συγκεκριμενους παικτες, ακομα και για το θεαμα/αποτελεσμα και τον συντηρητισμο που του καταλογιζεται. Εμενα μου αρεσει ο προπονητης του ΠΑΟΚ να βγαινει και να μιλαει ετσι. Με γεμιζει σιγουρια για τη συνεχεια (ο,τι και να γινει σημερα).

northeagle_4

• Guest
« Reply #2683 on: January 26, 2009, 10:14:40 »
Αψογος και χθες,κατεβασε καλη ενδεκαδα ειδε οτι εχουμε προβλημα στην κυκλοφορια και πεταξε στο 30 τον Ιβιτς μεσα και διορθωσε το προβλημα.Για σεμιναρια το στησιμο του με 10 παικτες.Ευγε Φερναντο

Offline PAOK_Piraeus

• Αποστολή
  • **
« Reply #2684 on: January 26, 2009, 10:24:17 »
+1 νορθ

Η αλλαγη του Ιβιτς ηταν ο ορισμος του διαβαζω το παιχνιδι...
"Κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή."

makptol

• Guest
« Reply #2685 on: January 26, 2009, 10:39:11 »
Αψογος και χθες,κατεβασε καλη ενδεκαδα ειδε οτι εχουμε προβλημα στην κυκλοφορια και πεταξε στο 30 τον Ιβιτς μεσα και διορθωσε το προβλημα.Για σεμιναρια το στησιμο του με 10 παικτες.Ευγε Φερναντο

μα οχι ρε φιλε παλι αχρηστο τον βγαλανε μερικοι και χθες μηπως κανεις λαθος μηπως αυτοι ξερουν καλλιτερα ? ;D

DimNaoussa

• Guest
« Reply #2686 on: January 26, 2009, 10:49:56 »
Αν και συνηθως τον κραζω σημερα θα τον χειροκροτησω..

Offline skyclad4

• Αλλαγή
« Reply #2687 on: January 26, 2009, 11:07:50 »
Οντως, απο την κοκκινη και μετα ο λογικος στοχος ηταν να παμε για το Χ. Το καταφεραμε χωρις μεγαλο αγχος και εχοντας κανει και την αλλαγη 5' πριν. Στο να κλειδωνει αποτελεσματα ο Σαντος ειναι καλος. Απο του χρονου που θα εχουμε και ανταγωνιστικο παγκο, νομιζω πως θα βλεπουμε και πολυ καλυτερο θεαμα.
Στον κοσμο αλλος κανενας

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
« Reply #2688 on: January 26, 2009, 15:35:22 »
απλα να συμπληρωσω πως οταν μπηκε ο μπατιον απο το σκουληκι μεσα εκανε μια μπουκα στην καρδια της αμυνας πηρε κεφαλια ανενοχλητος
και εβγαλε το σκουληκι φαση με τον ρεγκειρο

ο πορτογαλος το ειδε αμεσα και μετα κολησε τον ιβιτς βδελα πανω στο σκουληκι.απο τοτε δεν κανανε ουτε υποψια ευκαιριας

εμενα χθες με χαλασε αρκετα το οτι δεν εκανε πιο νωρις τον βερον αλλαγη που φαινοταν μετα το 70 να τα εχει φτυσει.

και ισως να επρεπε να αλλαξει και τον μουσλιμοβιτς στο τελευταιο 5λεπτο με τον αναστασακο που μαρκαρει καλα ψηλα
και θα ταν πιο ξεκουραστος.δεν κραζω απλα λεω τι με χαλασε.ισως αν εκανε αυτα που λεω γω να χαμε φαει μπαλακι
γιατι οι κρυοι παικτες ειναι και επικινδυνοι στα πρωτα λεπτα που μπαινουν.ποσο μαλλον οταν προκειται για τον μπαλαφα :D

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #2689 on: January 26, 2009, 17:24:17 »
Εγώ για χθές βγάζω το καπέλο στον Σάντος τόσο για την διαχείρηση του παιχνιδιού (με εξαίρεση ίσως την περίπτωση του Λίνο) όσο και για την Κ-Α-Τ-Α-Λ-Υ-Τ-Ι-Κ-Η παρέμβαση του στο επεισόδιο του σέρζιο. Πραγματικά όλα τα λεφτά.
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline Δικέφαλος

• Administrator
  • Βασικός
    • PAOKWORLD
« Reply #2690 on: January 26, 2009, 17:35:16 »
Ειδικά όταν μπήκε στο γήπεδο μέσα και πάει να τον βγάλει ο τέταρτος του κάνει "χαλάρωσε" και συνεχίζει με σταθερό βήμα...
Τον Κύρκο ούτε που τον κοιτάει, μαζεύεται κι αυτός...
Πάει πιάνει από τον σβέρκο τον Πορτογάλος και τον τραβάει...
Του βγάζει το περιβραχιόνιο...

Άρχοντας ο προπονητής.
Ρισπέκτ.

Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικός μας θα 'ναι

Offline spinos_4

• Αλλαγή
« Reply #2691 on: January 26, 2009, 19:19:56 »
ήμουν έτοιμος να γράψω για αυτό ακριβώς το γεγονός και με μεγάλη χαρά βλέπω ότι δεν είμαι ο μονος που το παρατήρησε..

πολύ από εδώ μέσα και παρα πολύ δημοσιογράφοι προσπαθούν να μας πουν ότι υπάρχει θέμα πειθαρχίας στην ομάδα...
η χτεσινή εικόνα νομίζω ότι είναι απάντηση σε όλους..
την στιγμή που ο παίχτης έχει ανεβάσει 1000 σφυγμούς, έχει φάει κόκκινη, έχει δεχτεί αντικείμενα στο κεφάλι, δεν μπορούν να τον κάνουν καλά οι συμπαίχτες του αλλα και οι αντίπαλοι μαζί με τον διαιτητή και οποιον άλλο είχε μπει από τον πάγκο... μόλις είδες τον προπονητή του που τον πλησίασε και τον αγκάλιασε σταμάτησε και τον ακολούθησε και προσπαθούσε σαν παιδάκι να του εξηγήσει ότι δεν έφταιγε αυτός και το τι έγινε...

αυτό για μένα δείχνει πειθαρχεία, σεβασμό και οικογένεια...
PAOK-Hersonissos (Kriti)

Offline king

• Content Team
  • Αλλαγή
    • http://paokworld.com/paokworldboard/avatars/Custom/members/avatar_2225.png
« Reply #2692 on: January 26, 2009, 19:58:42 »
ετσι ακριβως.. +1

Offline chuck

• Αποστολή
  • **
« Reply #2693 on: January 26, 2009, 20:09:47 »
Διαβασε κανεις την στιχομυθια μπακαγιοκο - σαντος στην προπονηση της προηγουμενης βδομαδας?

Στον δικεφαλο του βορρά το διαβασα σημερα.
Δεν ξερω αν ισχυει. Το γραφω οπως ακριβως ειναι γραμμενο στην εφημεριδα.

Στην προπονηση της περασμενης Τρίτης, ο γυμναστης Ροζαριο εκανε παρατηρηση στον μπακαγιοκο γιατι δεν εκτελουσε με ακριβεια μια ασκηση.
Ο Μπακαγιοκο διαφώνησε , οπότε τον λογο πηρε ο Σάντος

Σαντος: "Εχει δίκιο ο Ροζάριο"
Μπακαγιοκο: "Εσυ τι θέλεις, οι δυό μας μιλάμε!"

Τον κοιταξε απο εδω ο σαντος , τον κοιταξε απο εκεί, αλλα κρατησε την ψυχραιμια του.

Σαντος: "Εγώ ειμαι ο προπονητής" του είπε ήρεμα.

και τελος ο Μπακαγιοκο: "Κοίτα να κανεις σωστα αλλαγές και μετά μίλα!..."

Το εγραψα οπως το διαβασα στην εφημεριδα.

ive4

• Guest
« Reply #2694 on: January 26, 2009, 22:00:54 »
μπορεί να λέμε διάφορα για τον Σάντος, αλλά τουλάχιστον στους παίκτες εμπνέει σεβασμό. Και είναι σημαντικό αυτό.

Offline Davids4

• Αποστολή
  • **
« Reply #2695 on: January 27, 2009, 10:58:07 »
και βέβαια εμπνέει σεβασμο Φερνάντο Σάντος λέγεται και όχι Φοιρός.

Ο Σάντος απο ο,τι φαίνεται προτιμά να έχει μια "οικογενειακή" κατάσταση στα αποδυτήρια παρα ένα πιο σκληρο καθεστώς τύπου Μπάγεβιτς "εγω μιλάω εσυ ντουπεκί".

Μακάρι να παίρνει το 101% απο τον κάθε  παίκτη.

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #2696 on: January 27, 2009, 19:21:26 »
http://i43.tinypic.com/121plpt.jpg

Σεβασμος στον Δον Φουγαρο εεε Φερναντο
Παιχτες ¨αλητες¨ με την καλη εννοια που δεν καταλαβαινουν απο βλαχομαγκιες και κοουτς σεκλετης χαρμανης και καραμπουζουκλης.

(Κλειστε τα ματια και σκεφτειτε Κωστικο, Βουκοτιτς Καραγεωργιου Φριγγερ στο φουρνο με Μπαλαφα, Ηλιαδη, Μουμιν και μερικα γατακια ακομα..ντιλισιους)

kostas4

• Guest
« Reply #2697 on: January 27, 2009, 20:27:36 »
επισης νομιζω οτι πρωτη φορα ειδα τον σαντος τοσο αγχωμενο μετα το επεισοδιο με τον κονσεισαο να καπνιζει
οτι και να λεμε ειναι καλος προπονητης και εμπνεει σεβασμο ακομα και στους αντιπαλους.το οτι τον στηριζουν και τον επικροτουν τοσοι πρωην παιχτες του λεει επισης πολλα.
και λαθη κανουν ολοι

Offline savage republic

• Βασικός
« Reply #2698 on: January 28, 2009, 03:54:08 »
Επειδή είμαι οπαδός της δουλειάς του προπονητή Σάντος (επαγγελματικά ειδωμένο και όχι με οπαδικά/πελατειακά κριτήρια), δεν σημαίνει ότι θα κατηγορήσω όποιον είχε προηγηθεί απ' αυτόν. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον Βούκοτιτς π.χ., γιατί μου εμπνέει σεβασμό. Ούτε τον Κωστίκο, που εμπορικά βοήθησε την εταιρία μας αναδεικνύοντας νέους παίκτες, οι οποίοι απέκτησαν μεγάλη αξία, ενώ προσπάθησε να παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ο καθένας έχει τα καλά του και τα κακά του. Αυτός έτυχε και στην καλύτερη δυνατή διοικητική συγκυρία. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, έτσι;

Offline skyclad4

• Αλλαγή
« Reply #2699 on: January 28, 2009, 08:15:36 »
Ετσι ακριβως. Σεβασμο σε ανθρωπους που τον δικαιουνται, δεν ειναι σωστο να κραζουμε οποιον εφυγε απο την ομαδα. Ο Βουκοτιτς προσφερε, για μενα εφυγε αδικα, δουλευε για ψιχουλα, και δεν ειπε κουβεντα οταν τον διωξαμε με τις κλωτσιες. Οσο για τον Κωστικο, σεβασμο σε ανθρωπους που υπηρετουν δεκαετιες την ομαδα, χωρις να εχουν δωσει ποτε δικαιωμα.

Τον Σαντος σημερα θα τον χρειαστουμε οσο ποτε αλλοτε φετος. Εχουμε ελλειψεις σε καιριες θεσεις, οι παιχτες ειναι κουρασμενοι, και καποιοι απ' αυτους εκνευρισμενοι. Το σημερινο ή ο Σαντος θα το κερδισει, ή η τυχη. Στον προπονητικο τομεα ειμαστε πολυ καλυτερα απο τις καμπιες. Τα σκουλικια ο Σαντος τα ξερει πολυ καλυτερα απ'οτι ξερει ο κατσιβελος τον ΠΑΟΚ και ειναι προπονητης, οχι πρωην ποδοσφαιριστης.
Στον κοσμο αλλος κανενας