Την Παρασκευή είχα γράψει ένα ολόκληρο κατεβατό για τον ανακοίνωση της Αρναίας και για να απαντήσω στον HOMO, αλλά έπεσε το ρεύμα και βαρέθηκα να τα ξαναγράφω (ευτυχώς για σας

).
Κατέληγα με την εξής φράση "Ό,τι γράφω ισχύει ασχέτως του αποτελέσματος με τη Τρίπολη". Καταλάβατε λοιπόν τι έγραφα. Και δεν θέλω να επανέλθω επί της ουσίας. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ από χθες χτίζεται για τη νέα σεζόν.
Δύο πράγματα θεωρώ σκόπιμο να ξαναγράψω.
Στον φίλο μου τον ΗΟΜΟ έγραφα πως διαφωνώ μόνο σε ένα σημείο μαζί του.
ELA RE FERNANDO SANTOS, KANE ME ROBA, NA NTREPOMAI NA MILAW .... ANAGKASE ME NA PARAITH8W APO TO PAOKWORLD KAI NA KANW PLASTIKH EGXEIRHSH PROSOPOY KAI AITHSH METANASTH STN VRAZILIA,,,,,
Θεωρώ λάθος να ντρέπεται ή να απολογείται εκ των υστέρων κάποιος για μία άποψή του, που
ίσως αποδείχθηκε λάθος. Και αυτό παίζεται, γιατί αν του χρόνου πετάει η ομάδα δε θα σημαίνει ότι φέτος ο Σάντος έκανε σωστά τη δουλειά του. Δεν είμαστε προφήτες, αλλά οπαδοί που έχουν άποψη για την ομάδα. Πολλές φορές η γνώμη των φιλάθλων είναι ορθότερη του γνώστη προπονητή.
Ο λόγος που συζητάμε
καλοπροαίρετα, μερικοί και δυστυχώς όχι όλοι εδώ μέσα είναι για να πάρει ο ένας τη γνώμη του άλλου και να φτάσει όσο πιο κοντά στην αλήθεια γίνεται. Αν κάποιος από μας νομίζει πως έχει 100% δίκιο σε όσα σχολιάζει για τα αγωνιστικά της ομάδας και δεν χρειάζεται να ακούει τον άλλον, αλλά μόνο να λέει, είναι τουλάχιστον καθυστερημένος πνευματικά. Εδώ Σάντος, Ζαγοράκης, Βρύζας, Πουρλιοτόπουλος τη ψάχνουν ακόμη την αλήθεια του αγωνιστικού μας τμήματος και δεν τη πλησιάζουν καν ακόμη.
Σε αυτή τη βάση, σ' εμένα που θεωρώ το Σάντος ιδανικό προπονητή για να κάνουμε σοβαρή ομάδα, οι απόψεις όλων σας που τον θεωρείτε λίγο, με κάνουν καλό. Με φέρνουν πιο κοντά στην αλήθεια.
Το ίδιο κάνουν σε σας και οι απόψεις όσων σαν εμένα πιστεύουν στο Σάντος ακόμη (τουλάχιστον μέχρι του χρόνου).
Το πρόβλημα είναι όταν ο εγωισμός κάποιου τον τυφλώνει και θέλει να βγει σωστός για να τη λέει στους άλλους κάνοντας τον έξυπνο. Αν εγώ π.χ. σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ πετάει φωτιές του χρόνου την πω στον ΗΟΜΟ, θα είμαι ηλίθιος. Αντίθετα θα πρέπει να τον ευχαριστώ που ανοίγει τον ορίζοντα του μυαλού μου από τώρα.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα δεν είναι η συζήτηση στο paokworld. Είναι όταν η κριτική δεν είναι καλοπροαίρετη και συνιστά ωμή παρέμβαση στα της ομάδας, όπως με την ανακοίνωση της Αρναίας και το ξέσπασμα κατά Σάντος κάποιων "επώνυμων" ΠΑΟΚτσήδων. Κάποιοι την είδαν Σαουρίδηδες τελευταία.
Ο Σ.Φ. Αρναίας π.χ. έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας καθαρά, για να μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, τη πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στη θέση του Φερνάντο Σάντος. Έτσι απλά... Και την έστειλε να δημοσιευθεί!!!
Ήθελα να πιστεύω, και αυτό έγραψα προχθές, ότι μίλησε ο πόνος ψυχής και ίσως καμιά ρετσίνα παραπάνω και έβγαλε ο συντάκτης τα εσώψυχά του έξω. Το έχω κάνει κι εγώ για τον Άγγελο. Αλλά εδώ μέσα. Δεν το έστειλα στις εφημερίδες. Αυτός το δημοσίευσε επίσημα στον τύπο με τη υπογραφή του συνδέσμου!!! Προχθές έλεγα εντάξει, δεν έγινε και τίποτα ανεπανόρθωτο.
Να όμως που έγινε! Να που άρχισαν και οι προπηλακισμοί και τα ντου στη συνέντευξη τύπου και έχουμε ακόμη μπροστά μας πέντε μήνες γκρίνιας για το Σάντος και τον Άγγελο.
Το πιο τρομακτικό απ' όλα είναι πως εμείς είμαστε οι οπαδοί που δείραμε τον Άγγελο Αναστασιάδη, επειδή έφερε Χ με τον Ιωνικό μετά από σερί νικών κι ενώ είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή!!!
Στο Σάντος θα κολλήσουμε που κερδίζει μια φορά τον μήνα και αν;
Αυτό όμως είναι το καλό του ΠΑΟΚ;
Λες και δεν ξέρουμε ότι χρειάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ, η ομόνοια.
Λες και δεν ξέρουμε όλοι ότι ο Σάντος δεν φεύγει με τίποτα, αλλά και ο Άγγελος δεν πρόκειται να έρθει ποτέ με αυτή τη διοίκηση. Μερικοί που ζουν; Σε άλλο πλανήτη;
Λες και δεν εμπιστευόμαστε όλοι, αυτόν που μας διαβεβαίωνε με δάκρυα στα μάτια ότι αυτό το χάλι θα πάψει να υπάρχει.
Συνεχίστε να κάνετε κριτική για τις επιλογές και το έργο του Σάντος, αλλά μη να ζητάτε να φύγει. Αφήστε κανέναν υπεύθυνο να το αποφασίσει με καθαρό μυαλό.
Εγώ όπως το σκέφτομαι, για να πω και τη γνώμη μου, ακόμη κι ο χειρότερος προπονητής του κόσμου να είναι, αυτή τη στιγμή έζησε την ομάδα με όλα της τα στραβά και ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά τις δυνατότητες και το μυαλό (

) κάθε παίχτη.
Ο όποιος άλλος έρθει θα χρειαστεί ένα διάστημα να τους δει και να τους μάθει.
Και όχι, δεν είναι το ίδιο οι προπονήσεις με τους αγώνες. Ιδίως στην ομάδα μας, που στις προπονήσεις σκίζονται, αλλά στους αγώνες είναι κότες.
Για όποιον συγκρίνει αποθέματα υπομονής με Παράσχο και Σάντος θα επαναλάβω τα αυτονόητα.
Ο Φερνάντο Σάντος
σαν όνομα και σαν προσωπικότητα έχει το επίπεδο και το παρελθόν για να είναι προπονητής στον ΠΑΟΚ και κυρίως είναι επιλογή του Ζαγοράκη, που ξέρει από πρώτο χέρι τι μπορεί να προσφέρει.