Author Topic: Fernando Santos  (Read 192159 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline savage republic

• Βασικός
Απ: Fernando Santos
« Reply #1340 on: March 17, 2008, 12:06:09 »
Επειδή αζαζέλ έχεις παρεξηγήσει το ρόλο του Σάντος στις μετεγγραφές, να πω απλά ότι τους παίκτες τους επέλεξε ο τεχνικός διευθυντής, δηλαδή ο Βρύζας. Ο Σάντος απλά είπε το ναι και ενεπλάκη μόνο στην περίπτωση Κονσεϊσάο. Τώρα, θα έλεγε οποιοσδήποτε όχι σε περιπτώσεις σαν του Κονσεϊσάο ή του Γκάβρανσιτς, που προς το παρόν δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα (και παρ' όλ' αυτά ήδη σε 1,2 ματς ο καθένας ξεχώρισε) ή θα έμενε χωρίς δεύτερο σέντερ φορ; Για τις μετεγγραφές δεν είναι μόνος υπεύθυνος ο Σάντος. Σε λίγο θα του φορτώσουμε και τα αλησμόνητα προκριματικά. Ψυχραιμία. Αν κάπου είναι λάθος, είναι στο ότι δεν έχει καταλάβει πως διαχειρίζεται πολλά χωριατόπουλα στη νοοτροπία. Ο άνθρωπος αρρωσταίνει σε κάθε ματς. Τον βλέπεις πως τους έχει πει χίλιες φορές ένα πράγμα κι αυτοί συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο λάθος. Μόνο πόσες φορές έχετε δει φέτος τον Σάντος να λέει "πάμε μπροστά" και αυτοί να μαζεύονται πίσω; Απλά, είναι συνδυασμός κακού υλικού και κάκιστης νοοτροπίας αυτοί οι παίκτες.

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #1341 on: March 17, 2008, 12:07:29 »
Ρε κώστα δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις απλά για να πεις κάτι. Δηλαδή ο βρύζας δεν ρώτησε τον σάντος? Είπε ο σάντος όχι σε βερόν φρούντσα και γκάβρανσιτς, αλλά ο ΄ζήσης του είπε άντε γαμήσου εγώ τους θέλω? Πλάκα μου κάνεις?
ΠΑΟΚ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #1342 on: March 17, 2008, 12:10:58 »
Επειδή αζαζέλ έχεις παρεξηγήσει το ρόλο του Σάντος στις μετεγγραφές, να πω απλά ότι τους παίκτες τους επέλεξε ο τεχνικός διευθυντής, δηλαδή ο Βρύζας. Ο Σάντος απλά είπε το ναι και ενεπλάκη μόνο στην περίπτωση Κονσεϊσάο. Τώρα, θα έλεγε οποιοσδήποτε όχι σε περιπτώσεις σαν του Κονσεϊσάο ή του Γκάβρανσιτς, που προς το παρόν δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα (και παρ' όλ' αυτά ήδη σε 1,2 ματς ο καθένας ξεχώρισε) ή θα έμενε χωρίς δεύτερο σέντερ φορ; Για τις μετεγγραφές δεν είναι μόνος υπεύθυνος ο Σάντος. Σε λίγο θα του φορτώσουμε και τα αλησμόνητα προκριματικά. Ψυχραιμία. Αν κάπου είναι λάθος, είναι στο ότι δεν έχει καταλάβει πως διαχειρίζεται πολλά χωριατόπουλα στη νοοτροπία. Ο άνθρωπος αρρωσταίνει σε κάθε ματς. Τον βλέπεις πως τους έχει πει χίλιες φορές ένα πράγμα κι αυτοί συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο λάθος. Μόνο πόσες φορές έχετε δει φέτος τον Σάντος να λέει "πάμε μπροστά" και αυτοί να μαζεύονται πίσω; Απλά, είναι συνδυασμός κακού υλικού και κάκιστης νοοτροπίας αυτοί οι παίκτες.

Ωραία εξηγήστε σου εσέις που δεν παρεξηγήσατε. Σε χρονιά εξυγίανσης δώσαμε σε ένα τύπο απο την πορτογαλια 8 καταστάρικα. Αλλά ο τύπος αυτός δεν φταίει για το χάλι της άμυνας, δεν φταίει για το χάλι της επίθεσης, δεν φταίει για το χάλι στο τέρμα, δεν φταίει για το χάλι της ψυχολογίας, δεν φταίει για τις μεταγραφές που δεν βγήκανε. Πείτε μου εσείς για ποιο λόγο παίρνει 8 κατοστάρικα και ποιες είναι οι ευθύνες του

kostas4

• Guest
« Reply #1343 on: March 17, 2008, 12:15:22 »
οχι,βρεθηκε με τον ζαγορ και τον βρυζα πριν τις μεταγραφες.του λεει ο ζαγορ,φιλε σαντος δεν παιζει ευρω.αν βρουμε καποιους να μας δωσουν 100-200χιλιαρικα θα παρουμε καποιους παιχτες αλλιως οχι.
χανεις απο βαζελο και η πιεση τεραστια για μεταγραφες.παει ο βρυζας και φερνει αυτους που εφερε.τι ηθελες να πει ο σαντος,οχι δεν τους θελω.ο βερον ειναι πολυ καλος ως τωρα και ο γκαβρανσιτς καλυτερος απο αυτους που ηδη ειχαμε,τουλαχιστον απο αποψη βιογραφικου.
ο κονσεισαο ηρθε μπας και παιξει και για να παρουμε και εμεις κανενα ονομα και ο φρουντζα επειδη ηταν τζαμπα.οταν παιρνεις παιχτη απο την τελευταια ομαδα της ρουμανιας που μαλιστα ηταν δανεικος εκει μην περιμενεις να σου παιξει μπαλα.

σου εξηγησα τι εννοω με την λογικη αν πηρε παιχτες ο σαντος η οχι.συγκεκριμενο μπατζετ,δικη του προετοιμασια και μετα ναι να κριθει.
αλλα και παλι αν του δωσεις 1εκατ δεν μπορεις να του πεις παρε πρωταθλημα απο την στιγμη που οι χαμουτζηδες δινουν τοσα λεφτα.

μηπως φταιει ο σαντος που ο φερναντεζ δεν κανει καλες εξοδους??

katerina

• Guest
« Reply #1344 on: March 17, 2008, 12:23:42 »
ΕΛΕΟΣ...

Έπαιζες στην ΤΟΥΜΠΑ με 20.000 κόσμο, με ποιόν ??? τον αστέρα τρίπολης που πριν δύο χρόνια έπαιζε στην γ΄κατηγορία. Έπαιζες εσύ ο ΠΑΟΚ αγώνα "επιβίωσης" για να καταφέρεις να μπείς στα play offs του πρωταθλήματος. Έπαιξες 15' ποδόσφαιρο και τα υπόλοιπα ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ??? Πού ήσουν ? Τί έκανες ? Γιατί πάλευες ? Γιόρταζε και ο προεδρός σου και ήθελες να του κάνεις και δώρο την νίκη... Και ο κόσμος ? Δεν τον λυπάστε αυτόν τον κόσμο ??? Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι είπε ο Σάντος... με το χ τι θα είμασταν ? χαρούμενοι ? Ρε Σάντος επιτέλους "χρησιμοποίησε" αυτή τη στεναχώρια... και τρίξτε λίγο τα δόντια... σε ποιά ομάδα νομίζουν ότι παίζουν ? ποιά ομάδα προπονείς ? που νομίζετε οτί είστε ρεεεεεεεεε...

ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟΝ  Π Α Ο Κ !!!

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #1345 on: March 17, 2008, 12:29:51 »
τι ηθελες να πει ο σαντος,οχι δεν τους θελω.
 Αν δεν του αρέσανε ας έλεγε οτι δεν τους θέλει. Γι αυτό πληρώνεται

γκαβρανσιτς καλυτερος απο αυτους που ηδη ειχαμε,τουλαχιστον απο αποψη βιογραφικου.

Αν είναι να διαλέγει βάση βιογραφικού, ας προσλάβουμε καλύτερα κάποιον ειδικό στο Football manager, ποιο φθηνός θα μας βγει.

ο κονσεισαο ηρθε μπας και παιξει και για να παρουμε και εμεις κανενα ονομα

Ονόματα πήρε και η λάρισα με τον ζουράφσκι και τον μετίν, με την διαφορά οτι αυτοί βοηθάνε ουσιαστικά σε αντίθεση με τον δικό μας, που ήδη μας κρέμασε μια φορά με γαύρο.

ο φρουντζα επειδη ηταν τζαμπα

κι εγώ κι εσύ τζάμπα είμαστε, ας μας πάρει κι εμάς. Αν και και κατά την γνώμη μου ο φρούντσα ήταν καλός με τον νιονιο και αξίζει έστω να είναι στην 18αδα

σου εξηγησα τι εννοω με την λογικη αν πηρε παιχτες ο σαντος η οχι.συγκεκριμενο μπατζετ

Πιστεύεις οτι το καλοκαίρι το μπάτζετ θα είναι μεγαλύτερο απο τον ιανουάριο?

αλλα και παλι αν του δωσεις 1εκατ δεν μπορεις να του πεις παρε πρωταθλημα

Να μην ξεφτιλίζομαι δικαιούμαι να ζητήσω? ή πολλά ζητάω επειδ΄΄η δεν έκανε προετοιμασία, δεν διάλεξε παίκτες,  κλπ κλπ κλπ κλπ

μηπως φταιει ο σαντος που ο φερναντεζ δεν κανει καλες εξοδους??

ας τον βάλει πάγκο ή ας τον προπονήσει. Οπότε ναι φταίει

MariaKapa4

• Guest
« Reply #1346 on: March 17, 2008, 12:31:09 »
Κατερίνα, να σου πω την αλήθεια,καλύτερα που δεν μπήκαμε στα play offs, άσε να γίνουμε κι εκεί ρεζίλι?!
Από του χρόνου, που πιστεύω θα αρχίσουν να αλλάζουν τα πράγματα, ίσως τότε, τι να πω! Να ξέρετε,αν αλλάξουμε προπονητή, αρχίζουμε πάλι απ'το 0

kostas4

• Guest
« Reply #1347 on: March 17, 2008, 12:35:47 »
δεν νομιζω να βγει πουθενα ετσι οπως συζηταμε,ο καθενας εχει την γνωμη του.
μια ερωτηση θελω μονο να σου κανω.ωραια φευγει ο σαντος.πες μου ποιος μπορει να ερθει που θα αποδωσει περισσοτερα με το υπαρχον υλικο(η καλυτερα ποιος θα δεχθει να ερθει).και φυσικα που θα μπορει το καλοκαιρι να φτιαξει ομαδα με το υπαρχον υλικο+καποιες προσθηκες.

κατερινα ο αστερας τριπολης εχει σαφως καλυτερη ομαδα απο εμας.ομαδα-πυροτεχνημα ειναι αλλα μεχρι να σκασει ειναι μια ομαδα που θα μας απασχολει επειδη θα εχει ιδιους στοχους με εμας και καλυτερο υλικο

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #1348 on: March 17, 2008, 12:38:09 »
Δηλαδή θεωρείς οτι δεν υπάρχουν καλύτεροι προπονητές απο τον σάντος στην παγκόσμια αγορά? Ειδικά με τα 600 χιλιάρικα που που παιρνει ?

katerina

• Guest
« Reply #1349 on: March 17, 2008, 12:41:30 »
κατερινα ο αστερας τριπολης εχει σαφως καλυτερη ομαδα απο εμας.ομαδα-πυροτεχνημα ειναι αλλα μεχρι να σκασει ειναι μια ομαδα που θα μας απασχολει επειδη θα εχει ιδιους στοχους με εμας και καλυτερο υλικο

Αυτό Κώστα είναι που δεν αντέχω  :'( :'( :'(

ο αστεράς τρίπολης έχει καλύτερη ομάδα ... (σαν να ζώ σε εφιάλτη)

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #1350 on: March 17, 2008, 12:49:47 »
Την Παρασκευή είχα γράψει ένα ολόκληρο κατεβατό για τον ανακοίνωση της Αρναίας και για να απαντήσω στον HOMO, αλλά έπεσε το ρεύμα και βαρέθηκα να τα ξαναγράφω (ευτυχώς για σας  ;D).
Κατέληγα με την εξής φράση "Ό,τι γράφω ισχύει ασχέτως του αποτελέσματος με τη Τρίπολη". Καταλάβατε λοιπόν τι έγραφα. Και δεν θέλω να επανέλθω επί της ουσίας. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ από χθες χτίζεται για τη νέα σεζόν.

Δύο πράγματα θεωρώ σκόπιμο να ξαναγράψω.

Στον φίλο μου τον ΗΟΜΟ έγραφα πως διαφωνώ μόνο σε ένα σημείο μαζί του.

ELA RE FERNANDO SANTOS, KANE ME ROBA, NA NTREPOMAI NA MILAW .... ANAGKASE ME NA PARAITH8W APO TO PAOKWORLD KAI NA KANW PLASTIKH EGXEIRHSH PROSOPOY KAI AITHSH METANASTH STN VRAZILIA,,,,,

Θεωρώ λάθος να ντρέπεται ή να απολογείται εκ των υστέρων κάποιος για μία άποψή του, που ίσως αποδείχθηκε λάθος. Και αυτό παίζεται, γιατί αν του χρόνου πετάει η ομάδα δε θα σημαίνει ότι φέτος ο Σάντος έκανε σωστά τη δουλειά του. Δεν είμαστε προφήτες, αλλά οπαδοί που έχουν άποψη για την ομάδα. Πολλές φορές η γνώμη των φιλάθλων είναι ορθότερη του γνώστη προπονητή.
Ο λόγος που συζητάμε καλοπροαίρετα, μερικοί και δυστυχώς όχι όλοι εδώ μέσα είναι για να πάρει ο ένας τη γνώμη του άλλου και να φτάσει όσο πιο κοντά στην αλήθεια γίνεται. Αν κάποιος από μας νομίζει πως έχει 100% δίκιο σε όσα σχολιάζει για τα αγωνιστικά της ομάδας και δεν χρειάζεται να ακούει τον άλλον, αλλά μόνο να λέει, είναι τουλάχιστον καθυστερημένος πνευματικά. Εδώ Σάντος, Ζαγοράκης, Βρύζας, Πουρλιοτόπουλος τη ψάχνουν ακόμη την αλήθεια του αγωνιστικού μας τμήματος και δεν τη πλησιάζουν καν ακόμη.

Σε αυτή τη βάση, σ' εμένα που θεωρώ το Σάντος ιδανικό προπονητή για να κάνουμε σοβαρή ομάδα, οι απόψεις όλων σας που τον θεωρείτε λίγο, με κάνουν καλό. Με φέρνουν πιο κοντά στην αλήθεια.
Το ίδιο κάνουν σε σας και οι απόψεις όσων σαν εμένα πιστεύουν στο Σάντος ακόμη (τουλάχιστον μέχρι του χρόνου).

Το πρόβλημα είναι όταν ο εγωισμός κάποιου τον τυφλώνει και θέλει να βγει σωστός για να τη λέει στους άλλους κάνοντας τον έξυπνο. Αν εγώ π.χ. σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ πετάει φωτιές του χρόνου την πω στον ΗΟΜΟ, θα είμαι ηλίθιος. Αντίθετα θα πρέπει να τον ευχαριστώ που ανοίγει τον ορίζοντα του μυαλού μου από τώρα.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα δεν είναι η συζήτηση στο paokworld. Είναι όταν η κριτική δεν είναι καλοπροαίρετη και συνιστά ωμή παρέμβαση στα της ομάδας, όπως με την ανακοίνωση της Αρναίας και το ξέσπασμα κατά Σάντος κάποιων "επώνυμων" ΠΑΟΚτσήδων. Κάποιοι την είδαν Σαουρίδηδες τελευταία.
Ο Σ.Φ. Αρναίας π.χ. έβγαλε ανακοίνωση ζητώντας καθαρά, για να μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, τη πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη στη θέση του Φερνάντο Σάντος. Έτσι απλά... Και την έστειλε να δημοσιευθεί!!!

Ήθελα να πιστεύω, και αυτό έγραψα προχθές, ότι μίλησε ο πόνος ψυχής και ίσως καμιά ρετσίνα παραπάνω και έβγαλε ο συντάκτης τα εσώψυχά του έξω. Το έχω κάνει κι εγώ για τον Άγγελο. Αλλά εδώ μέσα. Δεν το έστειλα στις εφημερίδες. Αυτός το δημοσίευσε επίσημα στον τύπο με τη υπογραφή του συνδέσμου!!! Προχθές έλεγα εντάξει, δεν έγινε και τίποτα ανεπανόρθωτο.

Να όμως που έγινε! Να που άρχισαν και οι προπηλακισμοί και τα ντου στη συνέντευξη τύπου και έχουμε ακόμη μπροστά μας πέντε μήνες γκρίνιας για το Σάντος και τον Άγγελο.
Το πιο τρομακτικό απ' όλα είναι πως εμείς είμαστε οι οπαδοί που δείραμε τον Άγγελο Αναστασιάδη, επειδή έφερε Χ με τον Ιωνικό μετά από σερί νικών κι ενώ είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή!!!
Στο Σάντος θα κολλήσουμε που κερδίζει μια φορά τον μήνα και αν;

Αυτό όμως είναι το καλό του ΠΑΟΚ;
Λες και δεν ξέρουμε ότι χρειάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ, η ομόνοια.
Λες και δεν ξέρουμε όλοι ότι ο Σάντος δεν φεύγει με τίποτα, αλλά και ο Άγγελος δεν πρόκειται να έρθει ποτέ με αυτή τη διοίκηση. Μερικοί που ζουν; Σε άλλο πλανήτη;
Λες και δεν εμπιστευόμαστε όλοι, αυτόν που μας διαβεβαίωνε με δάκρυα στα μάτια ότι αυτό το χάλι θα πάψει να υπάρχει.

Συνεχίστε να κάνετε κριτική για τις επιλογές και το έργο του Σάντος, αλλά μη να ζητάτε να φύγει. Αφήστε κανέναν υπεύθυνο να το αποφασίσει με καθαρό μυαλό.

Εγώ όπως το σκέφτομαι, για να πω και τη γνώμη μου, ακόμη κι ο χειρότερος προπονητής του κόσμου να είναι, αυτή τη στιγμή έζησε την ομάδα με όλα της τα στραβά και ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά τις δυνατότητες και το μυαλό ( ???) κάθε παίχτη.
Ο όποιος άλλος έρθει θα χρειαστεί ένα διάστημα να τους δει και να τους μάθει.
Και όχι, δεν είναι το ίδιο οι προπονήσεις με τους αγώνες. Ιδίως στην ομάδα μας, που στις προπονήσεις σκίζονται, αλλά στους αγώνες είναι κότες.

Για όποιον συγκρίνει αποθέματα υπομονής με Παράσχο και Σάντος θα επαναλάβω τα αυτονόητα.
Ο Φερνάντο Σάντος σαν όνομα και σαν προσωπικότητα έχει το επίπεδο και το παρελθόν για να είναι προπονητής στον ΠΑΟΚ και κυρίως είναι επιλογή του Ζαγοράκη, που ξέρει από πρώτο χέρι τι μπορεί να προσφέρει.
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline Akis 1926

• Αποστολή
  • **
« Reply #1351 on: March 17, 2008, 13:13:26 »

Το πιο ευκολο πραγμα που εχει να κανει κανεις σε τετοιες δυσκολες καταστασεις ειναι να βγαινει και να κατηγορει τον εναν και τον αλλον, και φυσικα θα εχει δικιο...Αυτο ομως που δεν μπορωνα ανεχτω ειναι την ωρα που παιζεται το παιχνιδι απο το το πρωτο λεπτο, με την πρωτη λαθος πασα να αρχιζει ο καθε καημενος απο την κοινωνια να βριζει τον παιχτη η τους παιχτες συνολικα..Η τον προπονητη... τον, τον...Ειναι κανεις που ειναι αλανθαστος;Θα πει κανεις τι να κανουμε; Να τους κοιταμε;ΟΧΙ..Υποστηριξε τους οσο μπορεις μεσα στο παιχνιδι και μετα το ματς(ισως στην προπονηση) πες τους τον νταλκα σου..Πες τα δικια σου...
 Συγχαρητηρια στα παιδια στην θυρα 4 που ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΕΜΨΥΧΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ......

Οταν ο Θοδωρης ανελαβε το καλοκαιρι, τοτε ολοι οι συνδεσμοι και ο λαος δεσμευτηκαμε να τον στηριξουμε ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. Πολλοι απ οτι φαινεται συγχεουν τον πρωταρχικο στοχο που εχουμε(ΜΗ ΔΙΑΛΥΣΗ-ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ), και τον δευτερευοντα στοχο(play-offs, πρωταθλημα, κλπ).

Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ FC CLUB...

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #1352 on: March 17, 2008, 13:15:43 »
Άσχετο.Το διαβάζω συχνά και δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ακριβώς σημαίνει. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ καλοπροαίρετης και κακοπροαίρετης κριτικής?

Offline Akis 1926

• Αποστολή
  • **
« Reply #1353 on: March 17, 2008, 13:23:39 »
Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμυδια
Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ FC CLUB...

Offline PAOK_Piraeus

• Αποστολή
  • **
« Reply #1354 on: March 17, 2008, 13:27:47 »

Απο αναπτυξη...τι να πεις με δυο τροπους ή κανεις επελαση απο τα ακρα με λακη ή γχ και μετα απο 5 πλαγια αουτ φτανεις στην περιοχη ή γιομα με κνολ

Apolyta fysiologiko an skefteis oti perimenoun oloi enan paixti na kanei tin douleia allou 1 h 2 sto kentro otan aytoi vazoun to kefali katw kai kanoun kokoko. Ki an tyxon tous petyxei kapoios anoixtous kai paroun mpala, i prwti skepsi einai na gyrisoun tin mpala pisw sta senter mpak gia na min xrewthoun "tin malakia", 100% nootropia paixti tis seiras.
"Κάποια πράγματα στην ζωή δεν εξαγοράζονται με τα χρήματα. Αυτό που ζω στον ΠΑΟΚ δεν έχει τιμή."

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #1355 on: March 17, 2008, 13:37:00 »
Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμυδια

τι εννοείς?

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #1356 on: March 17, 2008, 13:48:19 »
Άσχετο.Το διαβάζω συχνά και δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ακριβώς σημαίνει. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ καλοπροαίρετης και κακοπροαίρετης κριτικής?
Καλοπροαίρετη κριτική: Στόχος το καλό του ΠΑΟΚ και μόνο

Κράζω τον Σάντος γιατί ματώνει η καρδιά μου με αυτά που βλέπω και κυρίως γιατί αυτά που βλέπω δεν μου αφήνουν ελπίδα για το μέλλον και αυτό με τρελαίνει. Έτσι λέω ότι έκανε λάθος το α, το β, το γ κοκ
Και κυρίως δεν είμαι απόλυτος από εγωισμό αλλά ακούω και καμιά αντίθετη γνώμη. Αλλιώς είμαι απλώς προκατειλημμένος.

Κακοπροαίρετη κριτική: Στόχοι διάφοροι

α)Συνδυασμό κριτική με κάποιες περίεργες απόψεις που εκφράζω στα διοικητικά θέματα
β) αναφέροντας στα ψιλά ότι ο Ζαγοράκης είναι άπειρος ακόμη,
γ) όλως τυχαίως λίγες ώρες μετά από ανάλογη εκπομπή ή άρθρο κάποιου δημοσιοβλάχου,
δ) μιλάω μόνο για να κράξω μετά από ήττα, ενώ στις νίκες τουμπεκί
ε) ποστάρω 5 τουλάχιστον φορές το ίδιο σχεδόν Post με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και απαντώ μόνος μου σε 5 αδέρφια με διαφορετική άποψη
στ) κάνω login στο paokworld όταν ο κόσμος είναι έτοιμος να πάθει εγκεφαλικό, λέω τις μαλακίες μου και φεύγω

κτλ κτλ

Αυτός που πονάει φαίνεται από όλα όσα γράφει και ο άλλος που είτε εσκεμμένα, είτε επειδή μπήκε στο τρυπάκι με τη πλύση εγκεφάλου κατά του Σάντος από τον Οκτώβρη, είτε γιατί έχει κολλήματα με τον Άγγελο και έχει σκοπό της ζωής του να τον ξαναδεί προπονητή στην ομάδα, φαίνονται πολύ εύκολα.
Πάρε παράδειγμα την επιστολή του Σ.Φ. Αρναίας. Αν έκραζε τον Σάντος έτσι απλά θα την έπαιρναν όλοιι σοβαρά. Όταν όμως το κάνεις για να προτείνεις προπονητή τον Άγγελο, αμέσως γίνεσαι κακοπροαίρετος. Γιατί έχεις άλλα κίνητρα. Γιατί σε τυφλώνει η αγάπη σου για τον Άγγελο. Γιατί δεν προσπαθείς να βοηθήσεις τους υπεύθυνους με τη γνώμη σου, αλλά υποκαθιστάς το ρόλο τους και παίρνεις αποφάσεις.

Ο κάθε ΠΑΟΚτσής έχει υποχρέωση να ασκεί κριτική στη διοίκηση, στον προπονητή, στους παίχτες, αλλά στο πλαίσιο των συμβουλών. Όχι όμως να κάνει υποδείξεις του στυλ διώξε αυτόν και πάρε αυτόν, θεωρώντας τον εαυτό του πιο έξυπνο από τον υπεύθυνο που όρισε η διοίκηση.

Σε διοικήσεις γούμενου ήταν αλλιώς γιατί εκείνοι ήθελαν το καλό της τσέπης τους και ήταν όλοι ανίκανοι εκτός από κλέφτες. Σε αυτή τη διοίκηση, η ανάμειξη στη λήψη αποφάσεων σημαίνει αμφισβήτηση ικανότητας και γιατί όχι αφού ειπώθηκε από αρκετούς και κινήτρων.
Όποιος θεωρεί το Ζαγοράκη ανίκανο είναι απέναντί μου. Όποιος τον θεωρεί λαμόγιο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μου.

Έχει σημασία μεγάλη φίλε azazel και τι λέει κάποιος, αλλά και ποιος το λέει. Οι περισσότεροι έχουμε ένα παρελθόν εδώ μέσα και όσοι είναι νεότεροι δείχνουν το ποιόν τους καθημερινά.
Αν κράξει τον Σάντος κάποιος στο πρώτο του Post, εγώ θα ξύσω τ' αρχίδια μου για τη γνώμη του.
Αν τον κράξεις εσύ θα διαβάσω προσεχτικά δυο και τρεις φορές αυτά που γράφεις. Άσχετα αν καταλήξω στην αντίθετη όχθη.
Μαζί σου θα κάνω συζήτηση και θα απαντώ στα επιχειρήματά σου.
Με τον άλλον θα αντιπαρατεθώ για το λόγο που εξήγησα πιο πάνω.

katerina

• Guest
« Reply #1357 on: March 17, 2008, 13:49:16 »
ttp://www.sport24.gr/html/ent/575/ent.225575.asp

"Ëáúêü äéêáóôÞñéï" óôÞèçêå áðü 1.000 ïðáäïýò ôïõ ÐÁÏÊ Ýîù áðü ôá áðïäõôÞñéá ôçò ïìÜäáò óôï ãÞðåäï ôçò Ôïýìðáò ìåôÜ ôçí Þôôá ìå 1-0 áðü ôïí ÁóôÝñá Ôñßðïëçò ìå áðïäïêéìáóßåò êáôÜ ôùí ðïäïóöáéñéóôþí ôçò ïìÜäáò êáé ôïõ ÖåñíÜíôï ÓÜíôïò. Óôç óõíÝ÷åéá ï ðñüåäñïò ôçò ÐÁÅ, ÈïäùñÞò ÆáãïñÜêçò, ìå ãñáðôÞ ôïõ äÞëùóç æÞôçóå óõãíþìç ãéá ôçí åéêüíá ôçò ïìÜäáò åíþ áýñéï Ýñ÷åôáé ï ÃéÜííçò Ìáóìáíßäçò ãéá íá õðïãñÜøåé ôï óõìâüëáéü ôïõ.

Ìå ôï ðïõ ìðÞêå ôï ãêïë ôïõ Áñãåíôéíïý ÌÜïõñï ÌéëÜíï óôï ôÝôáñôï ëåðôü ôùí êáèõóôåñÞóåùí êáé ï ÁóôÝñáò Ôñßðïëçò Ýêáíå ôï 1-0 åðß ôïõ ÐÁÏÊ óôï ãÞðåäï ôçò Ôïýìðáò ïé ößëáèëïé ôïõ "ÄéêåöÜëïõ" îåêßíçóáí ôéò áðïäïêéìáóßåò óå âÜñïò ôçò ïìÜäáò ôïõò. ¼ðùò áðïäåß÷èçêå üìùò äåí Ýìåéíáí åêåß ãéá íá áêïëïõèÞóåé ôï ëáúêü äéêáóôÞñéï ìåôÜ ôï ôåëåõôáßï óöýñéãìá ôïõ äéáéôçôÞ ×áñáëáìðßäç áðü ôçí ÊáâÜëá.

¸íá ëáúêü äéêáóôÞñéï óôï ãÞðåäï ôçò Ôïýìðáò ìåôÜ áðü ëÞîç ðáé÷íéäéïý ðïõ Þôáí ôï äåýôåñï óôçí öåôéíÞ ÷ñïíéÜ ìå ôï ðñþôï íá åß÷å áêïëïõèÞóåé ôçò Þôôáò áðü ôïí Ðáíáèçíáúêü. Ôç öïñÜ áõôÞ üìùò Þôáí ðéï Ýíôïíï ìå ôçí ðáñïõóßá ðåñßðïõ 1.000 öéëÜèëùí ôïõ ÐÁÏÊ ðïõ âñÝèçêáí Ýîù áðü ôá áðïäõôÞñéá ôçò ïìÜäáò.

Ìå ôá óõíèÞìáôÜ ôïõò áðïäïêßìáóáí ôïõò ðïäïóöáéñéóôÝò ôçò ïìÜäáò ôïõò áëëÜ êáé ôïí ÖåñíÜíôï ÓÜíôïò áðü ôïí ïðïßï ìÜëéóôá æÞôçóáí ìÝóù óõíèÞìáôïò ôçí ðáñáßôçóÞ ôïõ. ÌÜëéóôá Ýíáò ößëáèëïò ôïõ ÐÁÏÊ èá ðñÝðåé íá óçìåéùèåß üôé âñÝèçêå óôçí áßèïõóá ôçò ÓõíÝíôåõîçò Ôýðïõ üôáí ðñáãìáôïðïéïýóå ôéò äçëþóåéò ôïõ ï ÐïñôïãÜëïò ôå÷íéêüò ôïõ "ÄéêåöÜëïõ".

"Áí äåí ìðïñåßò ðáñáéôÞóïõ", ôïõ åßðå ìå ôïí ÓÜíôïò íá ôïõ áðÜíôçóå: "No problem", åíþ íùñßôåñá üôáí åß÷å åñùôçèåß ãéá ôçí áíôßäñáóç ôïõ êüóìïõ ìå ôéò áðïäïêéìáóßåò ðïõ áêïëïýèçóáí ôçò ëÞîçò ôïõ áãþíá ó÷ïëßáóå ðùò: ''Ôçí êáôáëáâáßíù ôçí áíôßäñáóç ôïõ öéëÜèëïõ. Äåí åßíáé üôé ïé ößëáèëïé åßíáé ðéï óôåíá÷ùñçìÝíïé áðü ìÝíá Þ ôïõò ðáßêôåò. Åêäçëþíïõí ôçí óôåíá÷þñéá ôïõò ìåôÜ ôçí óõìðáñÜóôáóÞ ôïõò óôçí ïìÜäá êé åíþ áíÝìåíáí ôçí íßêç ôçò ïìÜäáò. Ôïõò êáôáëáâáßíù".

Êé üóï ãéá áõôÝò óôï ðñüóùðü ôïõ êáé ôï êáôÜ ðüóï ôïí åðçñåÜæïõí åßðå: "¼÷é. ¸÷ù æÞóåé ðáñüìïéåò êáôáóôÜóåéò êáé ðÜíôá êáôÜöåñíá íá ôéò îåðåñÜóù. ÂÝâáéá êáôáíïþ ôçí áíôßäñáóç ôùí öéëÜèëùí". ¼ôáí ôïõ æçôÞèçêå íá ó÷ïëéÜóåé ôéò áëëáãÝò ôïõ äÞëùóå: "Óôï äåýôåñï çìß÷ñïíï ç ïìÜäá åß÷å ðñïóåããßóåé ðéï ðïëý ôïí óôü÷ï ðïõ åß÷å áíáãêÜæïíôáò ôïí áíôßðáëï íá áíáðñïóáñìüóåé ôï ðáé÷íßäé ôïõ. Ìå åîáßñåóç ôá ôåëåõôáßá ðÝíôå ëåðôÜ èá ìðïñïýóå íá öèÜóåé óôçí íßêç. Äåí ùöåëïýí äéêáéïëïãßåò ôçí óôéãìÞ áõôÞ".

Êé üóï ãéá ôï ðþò áéóèÜíåôáé ï ßäéïò; Ï ÓÜíôïò áðÜíôçóå: "ÌïéÜæù íá åßìáé éêáíïðïéçìÝíïò áðü ôßðïôá. Ôï ðñþôï ðñÜãìá ðïõ åßðá Þôáí üôé åßìáóôå üëïé ìáò ðïëý óôåíá÷ùñçìÝíïé áðü áõôü ôï áðïôÝëåóìá". Óå áíôßèåóç ìå ôïõò ðïäïóöáéñéóôÝò ôïõ ÐÁÏÊ êáé ôïí ÖåñíÜíôï ÓÜíôïò ï ðñüåäñïò ôçò ÐÁÅ, ÈïäùñÞò ÆáãïñÜêçò, ãíþñéóå ôçí áðïèÝùóç áðü ôïõò öéëÜèëïõò ôçò ïìÜäáò êáé ìÜëéóôá äýï öïñÝò. Ôüóï üôáí åìöáíßóôçêå ìðñïóôÜ ôïõò êáôåõèõíüìåíïò ðñïò ôá áðïäõôÞñéá ôçò ïìÜäáò üóï êáé êáôÜ ôçí åðéóôñïöÞ ôïõ áðü áõôÜ.

×áñáêôçñéóôéêü óýíèçìá ðïõ áêïýóôçêå áðü ôïõò öéëÜèëïõò ôïõ ÐÁÏÊ Þôáí ôï: "Åßìáé ÐÁÏÊ, ðïõëÜù ôñÝëá, äåí ðïõëÜù Üëëç óáñäÝëá", ìå áöïñìÞ êáé óõãêåêñéìÝíç äÞëùóç óôçí êáèéåñùìÝíç ôïõ ÓõíÝíôåõîç Ôýðïõ ôïõ ÖåñíÜíôï ÓÜíôïò ðñéí áðü ôï ðáé÷íßäé ìå ôïí ÇñáêëÞ óôï Êáõôáíæüãëåéï ÓôÜäéï. Áêüìá öþíáîáí êáé ðÜëé ôï: "ÂáñéÜ ôïõ ÐÁÏÊ ç öáíÝëá üðïéïò äåí ìðïñåß íá ðÜåé óôá ìð…".

Áðü ôçí ðëåõñÜ ôçò ç äéïßêçóç ôçò ÐÁÅ ÐÁÏÊ èá ðñÝðåé íá óçìåéùèåß üôé üëï áõôü ôï ôåëåõôáßï äéÜóôçìá óôçñßæåé áðüëõôá ôïí ÖåñíÜíôï ÓÜíôïò. Áõôü Þôáí Üëëùóôå êÜôé ðïõ åß÷å öáíåß êáé ìåôÜ ôçí ðñüóöáôç óõíÜíôçóç ðïõ åß÷å ï ÐïñôïãÜëïò ôå÷íéêüò ìå ôïí ðñüåäñï ôçò ÐÁÅ, ÈïäùñÞ ÆáãïñÜêç.

Offline azazel

• Αποστολή
  • **
« Reply #1358 on: March 17, 2008, 13:57:15 »
Καλοπροαίρετη κριτική: Στόχος το καλό του ΠΑΟΚ και μόνο

Κράζω τον Σάντος γιατί ματώνει η καρδιά μου με αυτά που βλέπω και κυρίως γιατί αυτά που βλέπω δεν μου αφήνουν ελπίδα για το μέλλον και αυτό με τρελαίνει. Έτσι λέω ότι έκανε λάθος το α, το β, το γ κοκ
Και κυρίως δεν είμαι απόλυτος από εγωισμό αλλά ακούω και καμιά αντίθετη γνώμη. Αλλιώς είμαι απλώς προκατειλημμένος.

Κακοπροαίρετη κριτική: Στόχοι διάφοροι

α)Συνδυασμό κριτική με κάποιες περίεργες απόψεις που εκφράζω στα διοικητικά θέματα
β) αναφέροντας στα ψιλά ότι ο Ζαγοράκης είναι άπειρος ακόμη,
γ) όλως τυχαίως λίγες ώρες μετά από ανάλογη εκπομπή ή άρθρο κάποιου δημοσιοβλάχου,
δ) μιλάω μόνο για να κράξω μετά από ήττα, ενώ στις νίκες τουμπεκί
ε) ποστάρω 5 τουλάχιστον φορές το ίδιο σχεδόν Post με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο και απαντώ μόνος μου σε 5 αδέρφια με διαφορετική άποψη
στ) κάνω login στο paokworld όταν ο κόσμος είναι έτοιμος να πάθει εγκεφαλικό, λέω τις μαλακίες μου και φεύγω

κτλ κτλ

Αυτός που πονάει φαίνεται από όλα όσα γράφει και ο άλλος που είτε εσκεμμένα, είτε επειδή μπήκε στο τρυπάκι με τη πλύση εγκεφάλου κατά του Σάντος από τον Οκτώβρη, είτε γιατί έχει κολλήματα με τον Άγγελο και έχει σκοπό της ζωής του να τον ξαναδεί προπονητή στην ομάδα, φαίνονται πολύ εύκολα.
Πάρε παράδειγμα την επιστολή του Σ.Φ. Αρναίας. Αν έκραζε τον Σάντος έτσι απλά θα την έπαιρναν όλοιι σοβαρά. Όταν όμως το κάνεις για να προτείνεις προπονητή τον Άγγελο, αμέσως γίνεσαι κακοπροαίρετος. Γιατί έχεις άλλα κίνητρα. Γιατί σε τυφλώνει η αγάπη σου για τον Άγγελο. Γιατί δεν προσπαθείς να βοηθήσεις τους υπεύθυνους με τη γνώμη σου, αλλά υποκαθιστάς το ρόλο τους και παίρνεις αποφάσεις.

Ο κάθε ΠΑΟΚτσής έχει υποχρέωση να ασκεί κριτική στη διοίκηση, στον προπονητή, στους παίχτες, αλλά στο πλαίσιο των συμβουλών. Όχι όμως να κάνει υποδείξεις του στυλ διώξε αυτόν και πάρε αυτόν, θεωρώντας τον εαυτό του πιο έξυπνο από τον υπεύθυνο που όρισε η διοίκηση.

Σε διοικήσεις γούμενου ήταν αλλιώς γιατί εκείνοι ήθελαν το καλό της τσέπης τους και ήταν όλοι ανίκανοι εκτός από κλέφτες. Σε αυτή τη διοίκηση, η ανάμειξη στη λήψη αποφάσεων σημαίνει αμφισβήτηση ικανότητας και γιατί όχι αφού ειπώθηκε από αρκετούς και κινήτρων.
Όποιος θεωρεί το Ζαγοράκη ανίκανο είναι απέναντί μου. Όποιος τον θεωρεί λαμόγιο είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μου.

Έχει σημασία μεγάλη φίλε azazel και τι λέει κάποιος, αλλά και ποιος το λέει. Οι περισσότεροι έχουμε ένα παρελθόν εδώ μέσα και όσοι είναι νεότεροι δείχνουν το ποιόν τους καθημερινά.
Αν κράξει τον Σάντος κάποιος στο πρώτο του Post, εγώ θα ξύσω τ' αρχίδια μου για τη γνώμη του.
Αν τον κράξεις εσύ θα διαβάσω προσεχτικά δυο και τρεις φορές αυτά που γράφεις. Άσχετα αν καταλήξω στην αντίθετη όχθη.
Μαζί σου θα κάνω συζήτηση και θα απαντώ στα επιχειρήματά σου.
Με τον άλλον θα αντιπαρατεθώ για το λόγο που εξήγησα πιο πάνω.

Πάντως δεν είναι σωστό να κάνουμε δίκες προθέσεων. Δηλαδή να λέμε ο α είναι καλοπροαίρετος και ο β κακοπροαίρετος. Όλοι χαρούμενοι θα είμαστε αν ο ΠΑΟΚ πάει καλά είτε με σάντος είτε με άλλον.  Δεν είναι σωστό να αναγνωρίζουμε ελαφρυντικά στον κάθε σάντος και όχι στον χαζεμένο οπαδό. Επίσης όπως κάποιοι τυφλώνονται απο αγάπη για τον άγγελο, κάποιοι άλλοι ίσως να τυφλώνονται απο αγάπη για τον ζαγοράκη με συνέπεια να μην δέχονται τίποτα κακό για τον σάντος, και να θεωρούν κακοπροαίρετο όποιον κάνει κριτική. 

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #1359 on: March 17, 2008, 14:54:15 »
@azazel
Δεν κάνω προσωπικά δίκες προθέσεων, αλλά μόνο κριτική των προθέσεων.

Από κει και πέρα και η δική μου άποψη, όπως και του οποιουδήποτε μπαίνει στη διαδικασία της κριτικής στο Σάντος και το Ζαγοράκη, ό,τι και αν υποστηρίζει κρίνεται από τους υπόλοιπους και για το κίνητρο της πρόθεσης, για την αξία της γνώμης κτλ

Θέλω να πω πως όπως έχω εγώ το δικαίωμα να θεωρώ κάποιον προβοκάτορα από τα λεγόμενά του και να του το λέω, έχει κι ο άλλος δικαίωμα να με θεωρεί τυφλωμένο. Αν το συζητήσουμε με γνώμονα το καλό του ΠΑΟΚ θα βγάλουμε άκρη, πιστεύω. Αν όχι, θα γίνεται κώλος η συζήτηση και θα "πολεμάμε" για το όποιο δίκιο μας στη πλάτη του ταλαιπωρημένου ΠΑΟΚ!

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε πιο έξυπνο, ούτε πιο πληροφορημένο από τον οποιονδήποτε.

Πιο ΠΑΟΚτσή από μένα όμως δε θεωρώ κανέναν στον κόσμο, όπως όλοι άλλωστε για τον εαυτό τους.  ;D