@tsag Αγαπητέ, μη φορτώνεις περισσότερο έτσι κι'αλλιώς όλοι μας φορτωμένοι είμαστε.
"Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν", τόνισε ο Φερνάντο Σάντος όταν ρωτήθηκε στην συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή, για τον χαρακτηρισμό "σαρδέλα" που έδωσε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.
Πολύ σωστός ο Πορτογάλος. Όαση... είναι. Είναι ίσως ο πιο ειλικρινής προπονητής που έχει περάσει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Διδάσκει ήθος σε ένα ποδόσφαιρο που "κατακλύζεται" από την υποκρισία, την ανοησία και την προπαγάνδα.
Ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα υπάρχει και η σιωπή. Η αλήθεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αλλά και η αλήθεια πληρώνεται.
Εξ'άλλου πόσες και πόσες φορές σε άρρωστους με ανίατες ασθένειες αποφεύγουμε να πούμε την αλήθεια, επειδή θα τους καταρακώσει το ηθικό και θα έχει αντίθετα αποτελέσματα.
Αλήθεια λοιπόν απο την μία μεριά, είναι σίγουρα αρετή η ειλικρίνεια. Μεγίστη όμως των αρετών, η διάκριση. Το να διακρίνει κάποιος το σωστό και το λάθος, να διακρίνει την κατάλληλη και ακατάλληλη ώρα, να διακρίνει το κατάλληλο και ακατάλληλο πρόσωπο. Εγώ θα πώ για τον Σάντος, ένας ειλικρινής άνθρωπος που είναι αδιάκριτος. Είναι πολύ κακό να μην έχει κάποιος διάκριση, να είναι αδιάκριτος. Δεν καταλαβαίνει τί πρέπει να πεί και πότε και πού. Επίσης επειδή δεν μπορεί να είναι κάποιος αδιάκριτος μόνο στα λόγια, είναι αδιάκριτος και στα έργα. Άρα θεωρώ δεδομένο ότι φέρεται επίσης αδιάκριτα. Επικίνδυνο πράγμα η αδιακρισία. Μάλιστα, ένας αδιάκριτος άνθρωπος δύσκολα συμβουλεύεται. Η έλλειψη αδιακρισίας εμφανίζεται συνήθως με μεγαλοπιάσιμο, να έχει κάποιος μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, γι'αυτό και τον εαυτό του τον συγκαταλέγει στους αστακούς και όχι στις σαρδέλλες, και απο τυφλό εγωϊσμό.
Δεν θέλω να μπώ σε επιστημονική ανάλυση του θέματος αλήθεια για να φτάσω στο συμπέρασμα ότι η αλήθεια για τον Δυτικό άνθρωπο είναι ότι αναγνωρίζουν οι αισθήσεις του και ότι καταλαμβάνει το μυαλό του. Πέραν αυτού, αλήθεια δεν υπάρχει. Αφού η αλήθεια βασίζεται στις αισθήσεις και οι αισθήσεις των ανθρώπων διαφέρουν, άρα η αλήθεια είναι υποκειμενική.
Πώς λοιπόν ο Πορτογάλλος μιά υποκειμενική έννοια, την δικιά του αλήθεια, μπορεί να τη θεωρεί δεδομένη; Να τη θεωρεί πιό πάνω απο το Θεό, απο τους ανθρώπους!!! Άκου τρέλλα που έχει το άτομο!!! Η εντύπωση που έχω εγώ για τα πάντα, είναι πάνω απ'όλα!!! Η αλήθεια πάνω απ'όλα!!!
Εδώ πιά μπαίνουμε και σε άλλα χωράφια και βλέπουμε το έλλειμμα ψυχής και καρδιάς που έχει αυτό το άτομο και τα βραχυκυκλώματα στην κοσμοθεωρία του!!!
Πού πας ρε ταλαίπωρε ΠΑΟΚ, με ένα τόσο μπερδεμένο άτομο που δεν ξέρει που πατάει και πού πηγαίνει μου λές;
Τί είδους άτομο είναι αυτός ο Σάντος που δηλώνει
"Εξάλλου, η αλήθεια είναι πιο πάνω και από το Χριστό!"Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές... ο Σάντος επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή. Ο ΠΑΟΚ με παίκτες χωρίς ίχνος ποιότητας και ποδοσφαιρικής προσωπικότητας έγινε έρμαιο στις διαθέσεις των νεαρών Ισπανών του Ηρακλή, Μάρκες και Ααρόν. Θλιβερό θέαμα για μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ...
Μα και εγώ μπορώ να γίνω προφήτης. Να κάνω μιά προφητεία "σε μισή ώρα θα πετάξουν πέτρα στην είσοδο του Α.Σ.ΠΑΟΚ" μετά να πάω, να ετοιμαστώ και στο μισάωρο να πάω και να πετάξω μιά πέτρα στην είσοδο του Α.Σ.ΠΑΟΚ!!! Και εγώ προφήτης έγινα, έσφαξα και τον αλέκτωρ και τον έκανα κρασάτο με μακαρόνια!!!
Φυσικά και επιβεβαιώθηκε ο Σάντος, επιβεβαίωσε όμως πριν απο αυτό όλους εμάς που λέγαμε ότι είναι συνυπεύθυνος και εν μέρει την προκαλεί αυτή την κατάσταση.
Δυστυχώς όμως ο τυφλωμένος εγωϊσμός κοιτάει μόνο απο τον εαυτό του και έξω!!!
Με τον... Ετό έμοιαζε ο νεαρός σκόρερ της αναμέτρησης Δημήτρης Γιάντσης, δείχνοντας ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δύο στόπερ ποιότητας, γιατί είναι ολοφάνερο πως ο Κνολ και ο Μελίσσης δεν "κάνουν".
Μα δεν χρειάζεσαι τελικά στόπερ ποιότητας. Βάζεις μέσα αυτούς που πέρυσι έκαναν φουρφούρι τον Γιάντση στο πρωτάθλημα Νέων!!! Τους έχεις στο ρόστερ σου!!! Πάρ'τους και βάλ'τους
Μάλιστα έχεις και στο ρόστερ σου δύο σκόρερ καλύτερους από τον Γιάντση ... τον Αθανασιάδη και τον Τσουλάκο.
Αλλα εσύ, δεν έδωσες ευκαιρία στον Αθανασιάδη να σου δείξει τί μπορεί να κάνει, τον Τσουλάκο τον έχουμε δανεικό στον Πανσερραϊκό!!! Άσε το Ηρακλάκι με τον Γιάντση να σου κάνει φουρφούρι την άμυνα!!! Μην δίνεις ευκαιρίες στους νέους ... είναι μαρίδες οι δικοί μας οι νέοι!!!
Ο Μπαλάφας και ο Μπαϊάνο... περιφέρονταν ασκόπως μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και στην επίθεση ελάχιστα πράγματα. Ένας μαχητικός αλλά μέτριος ποιοτικά παίκτης είναι ο Σάλμον, πέρασαν τα χρόνια για Γεωργιάδη και Κωνσταντινίδη.
O Ηλίαδης πού είναι; ¨Τον Μπαϊάνο τον είδα να εκτελεί φάουλ και κατ'ευθείαν να δίνει την μπάλλα σε αντίπαλο!!! 'Ελεος. Γιατί τον βάζει μέσα; Επειδή χαφιεδεύει τί γίνεται στα αποδυτηρια; Ο Ηλιάδης τόσο χάλια είναι; Χειρότερος απ'τον Μπαϊάνο;
Αρχίζει λοιπόν ο Πορτογάλος να σκέφτεται από τώρα την νέα σεζόν και ό,τι καλύτερο έρθει στην φετινή περίοδο καλοδεχούμενο θα'ναι.
Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να τα κάνει κ να τα λέει ο Σάντος όλα αυτά επίτηδες, μόνο και μόνο για να τον διώξουν και να πάρει την αποζημίωση. Δεν το είχα σκεφτεί εγώ. Μου μετέφεραν τον προβληματισμό απο πολύ σοβαρή πηγή. Δεν λέω ούτε όνομα ούτε τίποτα. Συμπαρίσταμαι στον Πρόεδρο και στους συνεργάτες του, που με αυτόν τον ανεκδιήγητο έχουν έλθουν σε δύσκολη θέση και προβληματίζονται τί να κάνουν.
1. Τον διώχνουν; Χάνεται το όνειρο και η καλή εικόνα.
2. Τον κρατάνε; Μπορεί και να μας ρίξει όπως πάει.
3. Τον συνετίζουν; Συνετίζεται ο μ@λάκας; Και αν το κάνει επίτηδες και απλά θέλει να φύγει;
.....