Author Topic: Fernando Santos  (Read 192446 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

CLUB LARISA

• Guest
Απ: Fernando Santos
« Reply #5760 on: May 14, 2010, 14:08:23 »
Noμίζω θα ναι τεράστια απώλεια πιθανή αποχώρηση του Δον σε λίγες μέρες. Αρνούμαι να τρώω τον παπά της Αυλής στη Μ. Ασίας οτι δήθεν είναι ένα βήμα να φύγει κ δύσκολα θα μεταπειστεί, επιχείρημα που είμαι σίγουρος οτι προκρίνεται απο τον γνωστό αυλοκόλακα, ούτως ώστε να παρουσιαστεί θριαμβευτικά η ανανέωση....Βλέπετε, η δουλειά της επικοινωνίας, αφού απέτυχε παταγωδώς στα πλαίσια της εταιρίας, ανατέθηκε στα γνωστά αναβαπτισμένα ανθρωπάκια που τα κάνανε πλακάκια με μανατζαραίους επι Γούμενου, τότε που έστελναν και έφερναν παίκτες κατά το δοκούν (Η μετεμψύχωση της Κασσάνδρας και πρόεδρός τους ο κυρ Σταύρος, το προσπάθησε έντονα και με τον Pablo Commandante πέρσυ, αλλά δεν του κατσε) και ανακαλυψαν περσυ το ΠΑΟΚ Revolution, όταν εμείς είμασταν μπολιασμένοι απο τα γενοφάσκια με αυτό. Εντούτοις, επειδή δεν έχω ιδέα για τις προθέσεις του Δον, δε θέλω καν να σκέφτομαι τυχόν αποχώρησή του, ούτε μπορώ και να την αποκλείσω.
Δεν ήμουν απο τους θιασώτες του ποδοσφαίρου του Μηχανικού. Μεγαλωμένος σε εποχές καμικάζι, τότε που ο ΠΑΟΚ έμπαινε στα γήπεδα και νικούσε με 2 και 3 γκολ διαφορά στο 30' , με ψυχή, αλλά χωρίς ιδιαίτερη τεχνική θεωρία επι Αναστασιάδη, που κατά τα άλλα ήταν μανούλα στην 90λεπτη διαχείριση του ματς, αλλα υστερούσε σημαδιακά σε φιλοσοφία και μαθήματα ανάπτυξης, ζώντας την (καμένη) εποχή του βατραχοπρίγκηπα, που ο ΠΑΟΚ μπορεί να έβαζε 4 και 5 αποδίδοντας μπροστά παράλληλο ποδόσφαιρο με όμορφους συνδυασμούς, αλλά πίσω παίζει να τρωγε και τα διπλάσια, αυτό το ποδόσφαιρο του Πορτογάλου, της μισής ευκαιρίας, της υπομονής και του 0,5 - 0 , στην αρχή με εκνεύριζε. Κυρίως με εκνεύριζε εντός έδρας που είχα συνηθίσει τον ΠΑΟΚ νικητή απο τη φυσούνα. Είχα τη λαθεμένη εντύπωση οτι κατ' αυτόν τον τρόπο η ομάδα έχανε απο το μέταλό της, απο την παλιά αίγλη της, αγνοώντας στην αφέλειά μου, οτι όλα αυτά ήταν επιδερμικά και επί της ουσίας στην Τούμπα τα ματς τα έπαιρνε καθαρά η υπέροχη κερκίδα των τέλη 80'ς και αρχές 90'ς, αφού η ομάδα δεν απέδιδε τακτικό ποδόσφαιρο, αλλά μπάλα αλάνας και τσαμπουκά. Όλα αυτά καλά για να σαι πρώτος στο χωριό, όμως πρώτος στην πόλη και μακρυά απο το καμίνι, δύσκολα....  
Τελικά ο Πορτογάλος, ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ έκανε απίστευτη διαχείριση υλικού, τροποποιώντας τη φαρέτρα του αναλόγως με το υλικό που διατηρούσε, κάνοντας τρελά ντεμαράζ , επιδεικνύοντας μεγάλους αυτοματισμούς και τρομερές αλληλοκαλύψεις, φαινόμενα που 31 χρόνια ομολογώ δεν ξανάδα στον ΠΑΟΚ.
Πέρα της ουσίας, που τη δείχνει άλλωστε κ η κατάταξη μας φέτος στο πρωτάθλημα, μένω και επιμένω στις δηλώσεις των ποδοσφαιριστών του, όχι μόνο στα εύκολα λόγια, αλλά και στην ουσία τους. Χθες και σήμερα διαβάζω δηλώσεις των παικτών και διακρινώ μια αλήθεια που δύσκολα αντικρούεται. Έμεινα κυρίως στις δηλώσεις του Commandante, που χαρακτήρισε τον μηχανικό "ήσυχο και προσγειωμένο που ξέρει να παίρνει απο μας". Νομίζω οτι ο Δον πρέπει να ναι απο τους λίγους προπονητές που πέρασαν απο τον Σύλλογο και μάντρωσε τ αποδυτήρια, κερδίζοντας ό, τι μπορούσε να πάρει και κάτι παραπάνω απο δύσκολους παίκτες, με εγωισμούς κ εμμονές. Ο Ίβιτς ουδέποτε διαμαρτυρήθηκε που δεν έπαιξε ουτε ενα ματς στη θέση που προτιμά (στους κόφτες), ο Σορλέν το ίδιο, ακόμα και ο Κοντρέρας (το ξεχνάτε μερικοί) δεν εβγαλε κιχ που έβγαλε play off αγωνιζόμενος δεξιά, όταν απο την αρχή είχε δηλώσει οτι είναι c. back και εκεί μόνο αποδίδει τα μέγιστα. Απο την άλλη, ο Λίνο, αυτός που τον πρώτο χρόνο κοροιδεύαμε επειδή δεν είναι back, έκανε καταπληκτικά παιχνίδια πίσω σβήνοντας ουκ ολίγους winger, ο Αντελίνο τον αποκαλεί πατέρα του, ακόμα κ ο δύσκολος Πάμπλο τον θεωρεί δάσκαλο. Δεν ξεχνώ επίσης την περσινή αντίδραση του Γιοκο Τσόκο, δεν ξεχνώ την μεταμέλεια του Εντίνιο στο πειθαρχικό του παράπτωμα, δεν ξεχνώ την πραγματική μετάλλαξη του Μαλεζά.
Δεδομένου οτι φέτος πάλι θα αρχίσει η προετοιμασία νωρίς, δεδομένου οτι η ομάδα δεν θ αλλάξει κορμό και βρίσκεται με τα μάτια κλειστά λόγω αυτοματισμών, νομίζω η έλευση καινούργιου προπονητή και νέας αντίληψης για το πως πρέπει να παίζουμε, θα ταν μεγάλη καταστροφή την παρούσα στιγμή.
Όπως και να χει, οφείλουμε ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Δον. Μπορεί κατά καιρούς να μας πλήγωσε, να μας εκνεύρισε, να μας συφίλλιασε, αλλά ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΣΤΑΝΤΑΝΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΝΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΣ Κ ΖΟΧΑΔΑΣ στον πάγκο να ξενερώνει και να πίνει τα τσιγάρα σαν τσιμούχα, εμένα με γεμίζει. Με γεμίζει αυτή η ανωμαλία και νομίζω ταιριάζει στο γενικό κλίμα των τελευταίων Σίου επί γης, που βρήκαν στέγη στο Ναό πίσω απο τη Λαμπράκη....

ΜΗΧΑΝΙΚΕ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ (και αμα γινεται, πάρε ρε ζοχάδα ενα τζιν φέτος και ενα μαύρο ή εν πάσει περιπτώσει ΟΧΙ καφέ μπουφαν).  

apostolos

• Guest
« Reply #5761 on: May 14, 2010, 14:29:51 »
Καλά ρε γράφεις αυτό το κείμενο, μεγάλο, ζουμερό και το χαλάς στο τελος?  ;D Το καφέ δερμάτινο αποτελεί mojo, αποτελεί αντικείμενο ιερής λατρείας, δεν βγαίνει, δεν πάει πουθενά, απαγορεύεται να μετακινηθεί από το σώμα του δάσκαλου, τα έχουμε ξαναπεί, στον ύπνο, στο ντουζ, στην ζέστη και το κρύο με αυτό.

Offline bane

• Αλλαγή
« Reply #5762 on: May 14, 2010, 17:01:33 »
κλαμπ θα συμφωνησω μαζι σου, ο δον θα ανακοινωθει παραλληλα με καποιον αλλο εκει μαζι στα πανηγυρια και θα ειμαστε ολοι μια χαρουμενη ατμοσφαιρα .
ΠΑΟΚ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ

PAOK_VOLOS

• Guest
« Reply #5763 on: May 14, 2010, 17:31:37 »
Professor!

Από  Μαριάννα Αξιοπούλου    | Πέμπτη, 13 Μαίου 2010 16:38

Πέρασαν κοντά τρία χρόνια μαζί του στα θρανία. Τόσα χρειάστηκαν για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα και να ετοιμάζονται για μεταπτυχιακό. Το gazzetta.gr περνάει δώδεκα ώρες διδασκαλίας με τον Φερνάντο Σάντος!

Ιστορία!

Λένε, πάντα, πως η δυστυχία του ενός μπορεί να είναι ευτυχία για κάποιον άλλον. Η δυστυχία των οπαδών της Μπενφίκα για την απώλεια του πρωταθλήματος στο τέλος της σεζόν 2006-07 και τα μετέπειτα αρνητικά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου, θα ήταν αργότερα ευτυχία για τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Η δυστυχία του Γιώργου Παράσχου για την απόλυσή του μόλις μετά από μια αγωνιστική στο πρωτάθλημα, θα ήταν ευτυχία για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Η ιστορία ξεκινάει στις 20 Αυγούστου του 2007, όταν ο Φερνάντο Σάντος απολύθηκε από την Μπενφίκα και στις 3 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το πρώτο της κομμάτι, όταν υπογράφει τριετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ.

«Ξέρω ότι αναλαμβάνω μια δύσκολη αποστολή, ξέρω όμως ότι θα εργαστώ σε μια μεγάλη ομάδα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θα χρειαστεί να καταβάλλουμε όλοι μεγάλη προσπάθεια για να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που του αξίζει. Η αρχική πρόταση προέβλεπε συνεργασία 5 ετών, θεώρησα υπερβολικό αυτό το χρονικό διάστημα, τελικώς συμφωνήσαμε για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο Ζαγοράκης μου έδωσε τις διαβεβαιώσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας και πιστεύω ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα πετύχω αυτά που ονειρεύομαι».

Τα όνειρά του δεν θα ήταν εύκολο, ούτε ανώδυνο να πραγματοποιηθούν. Ο κόσμος δεν θα δείχνει πάντα την υπομονή που θα ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός, ούτε την ανοχή που είχε ζητήσει. Η πρώτη τρικυμία έρχεται μετά τη βαριά ήττα (σ.σ. 0-4) από την ΑΕΚ  στην Τούμπα. Αποδοκιμασίες, προπηλακισμοί και απαίτηση από τη διοίκηση για την απομάκρυνσή του. «Υπάρχει ένα σχέδιο κι εγώ πιστεύω σε αυτό. Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ. Θα μπορούσα όταν είχα προτάσεις να φύγω και παράλληλα να ξεφύγω από τα προβλήματα. Δεν το έκανα όμως γιατί έχω πίστη σε αυτό που κάνω. Είναι όμως η πρώτη φορά, σε κάθε δουλειά μου στο παρελθόν, που δεν κατάφερα να δημιουργήσω μια ομάδα που θα ήθελα», απολογείται ο ίδιος, όμως την ίδια στιγμή στον πορτογαλικό Τύπο αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

«Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι μένω στον ΠΑΟΚ. Το μπάτζετ μας θα είναι πολύ μικρότερο από τα αντίστοιχα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Αν μου εγγυηθεί ο πρόεδρος ότι θα δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να παλέψουμε για μία εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων, θα μείνω. Αν δεν μου εγγυηθούν τέτοιο μπάτζετ, τότε μπορεί να φύγω. Πιστεύω ότι όμως θα μου το εγγυηθούν». Η παραφιλολογία είναι έντονη. Άλλοι μιλάνε για παραίτηση, άλλοι για απόλυση, όμως ο ίδιος επιμένει. «Αν είμαι εγώ το πρόβλημα, μπορώ να αποχωρήσω και μάλιστα χωρίς να πατήσω πάνω στο συμβόλαιό μου».

Το δεύτερο κομμάτι του σχεδίου έμοιαζε πιο κοντά στα όνειρα του Φερνάντο Σάντος. Τα πλέι οφ, όμως, το γκρέμισαν και το σενάριο επανήλθε στο προσκήνιο. Το παραμύθι είχε αυτή τη φορά δράκο και ήταν ο πρόεδρος της Αλ Αχλί, που δήλωνε ότι έχει συμφωνήσει με τον Φερνάντο Σάντος. «Δεν ξέρω ποιος θα είναι προπονητής σε αυτή την ομάδα την επόμενη χρονιά. Σίγουρα δεν θα είμαι εγώ. Δεν έχω δεχθεί κάποια πρόταση. Είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ, έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και δεν σκοπεύω να φύγω», απαντάει ο Πορτογάλος.

Τα αρνητικά αποτελέσματα στην Ευρώπη σοκάρουν, οι κακές σχέσεις με τους παίκτες ξεσηκώνουν τον κόσμο, κυρίως δε όταν πρόκειται για τον αγαπημένο τους Πάμπλο Γκαρσία. Όλα τελειώνουν με παρέμβαση του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος ανακοινώνει ότι συμφώνησαν για την επέκταση της συνεργασίας τους ως το 2012. Μια συμφωνία, που μέχρι στιγμής δεν έχει μετουσιωθεί σε συμβόλαιο. «Ο πρόεδρος μου έκανε μια πρόταση για να πάμε ακόμα πιο μπροστά το πλάνο το οποίο είχαμε σχεδιάσει από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα και ήταν για τρία χρόνια. Εγώ συμφώνησα σε αυτό».

Ο λόγος είναι συμβόλαιο, αλλά η απουσία υπογραφών αποτέλεσε τη βάση για να αναπτυχθεί έντονη φημολογία πριν την έναρξη των πλέι οφ σχετικά με τον αντικαταστάτη του. Ονόματα, κυρίως από την Πορτογαλία, ήρθαν στο προσκήνιο, όμως το θετικό φινάλε προφανώς και δίνει την απαιτούμενη ασφάλεια για να συνεχιστεί η ιστορία...

Φυσική!

Αν το βλέπαμε σφαιρικά, τότε μόνο ο Ολυμπιακός λείπει από το βιογραφικό του. Η καριέρα του ακολουθεί τη νομοτελειακή και φυσική εξέλιξη ενός ανθρώπου δογματικού, που πιστεύει στη δουλειά του και στη φιλοσοφία του. Ουδέποτε παρεκκλίνει από τις απόψεις του, ακόμα κι αν μοιάζει να προχωράει μόνος του. Έχει δουλέψει στις τρεις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας, στην ΑΕΚ στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ. Έγινε ο μεγάλος προπονητής, που κατάφερε να καταξιωθεί στο χώρο του ποδοσφαίρου. Κάτι που το ανεπαρκές ταλέντο του δεν μπορούσε να του προσφέρει ως ποδοσφαιριστή.

Η Εστορίλ μπήκε τυχαία στη ζωή του κι έγινε κομμάτι του από το 1987 ως το 1994. Ακολούθησαν τέσσερα χρόνια με την Αμαδόρα και τρία με την Πόρτο (σ.σ. 1998-2001), με την οποία έγινε γνωστός στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά το 2001 για την ΑΕΚ κι ενώ φερόταν μια ανάσα από συμφωνία με τον Άρη. Τη σεζόν 2001-2002 με την Ένωση, ακολούθησε ο Παναθηναϊκός, όπου έμεινε μερικούς μήνες. Ακολούθως ανέλαβε τη Σπόρτινγκ πριν επιστρέψει για την ΑΕΚ το 2004. Τη διετία που έμεινε ως προπονητής του δικεφάλου ακολούθησε η Μπενφίκα το 2006-07 κι έκτοτε ο ΠΑΟΚ. Τα τρία συνεχόμενα χρόνια σε μια ομάδα είναι το περισσότερο που έχει μείνει μετά την Πόρτο.

Θρησκευτικά!

Το πέτρινο βλέμμα, το σκληρό παρουσιαστικό, το αυστηρό περπάτημα και η μανιώδης ρουφηξιά στο τσιγάρο δεν επιτρέπουν να αναρωτηθείς για κάτι παραπάνω. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας άνθρωπος που σπάνια ανοίγεται. Δεν παύει, όμως, να έχει βαθιά πιστεύω, τόσο θρησκευτικά όσο και πολιτικά. Σε μια από τις ελάχιστες εξομολογήσεις του γι' αυτά, στο επίσημο περιοδικό της ΑΕΚ, είχε πει:

«Στην Πορτογαλία επειδή είχα υπερβολική δημοσιότητα δεν μπορούσα να έχω αυτό το ξεχωριστό. Δεν μπορούσα να διαχωρίσω την προσωπική μου ζωή από την επαγγελματική μου ζωή. Πράγμα που συμβαίνει στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, είμαι καθολικός, είμαι άνθρωπος της θρησκείας που πραγματικά ακολουθεί τον καθολικισμό. Στην Πορτογαλία πολλές φορές τα ανακάτευαν αυτά τα πράγματα. Ασχολούνταν με το τι κάνω στην ζωή μου και με τις πεποιθήσεις μου. Είτε αυτές ήταν πολιτικές, είτε θρησκευτικές. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας σεβασμός, ένας διαχωρισμός ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής. Και αυτό είναι που μου αρέσει».

Παρότι είναι άνθρωπος της θρησκείας, είναι και προληπτικός. Χαρακτηριστικότερο θέμα συζήτησης και το πιο γνωστό γούρι είναι το καφέ δερμάτινο! Εκείνο που δεν αποχωρίστηκε πριν μερικά βράδια στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και παρότι η θερμοκρασία ήταν για... κοντομάνικο!  

Κοινωνιολογία!

Είναι όλα εκείνα τα στοιχεία που λέγαμε και πριν. Είναι κι εκείνη η κυνική αλήθεια που σπάνια αφήνει χαραμάδα για συμπάθειες. Ίσως η αφοπλιστική ειλικρίνειά του, να τον κάνει αντιπαθή. Ο Φερνάντο Σάντος δάκρυσε! Είχε γίνει θέμα. Ο Φερνάντο Σάντος γέλασε! Είχε γίνει πρωτοσέλιδο. Ο Φερνάντο Σάντος τραγούδησε και χόρεψε χθες στα μπουζούκια! Είναι το γεγονός που θα σου κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση. Αντίθετα, όμως, με τα πιστεύω του πολύ κόσμου, ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είναι αντικοινωνικός.

«Αισθάνομαι τον εαυτό μου τυχερό, γιατί οι καλοί μου φίλοι ξεπερνούν σε αριθμό τα δάχτυλα και των δύο χεριών. Έχουν δημιουργηθεί στενοί δεσμοί με αυτούς, και ειλικρινά δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κανένα», έχει πει και στην πραγματικότητα είναι ένας άνθρωπος που δεν ξυπνάει, ούτε κοιμάται με το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μονόχνοτος και απροσάρμοστος στο κοινωνικό σύνολο. Το γεγονός ότι δούλευε επί 17 χρόνια ως διευθυντής σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Πορτογαλία αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι αρέσκεται να συναναστρέφεται με κόσμο.

Παρέα μπορεί να κάνει ακόμα και με δημοσιογράφους. Έχει καθίσει στο ίδιο τραπέζι στην προετοιμασία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ κι έχει περιγράψει τη φιλοσοφία του για τη ζωή και για το ποδόσφαιρο. Όσο, όμως, κι αν περνάει τη ζωή του μέσα στις τέσσερις γραμμές, ονειρεύεται τη στιγμή που θα ζει χωρίς αυτές. «Δεν πρόκειται να με δεις να δουλεύω μέχρι τα 75 του. Άλλωστε, στη ζωή έχει κανείς με σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί. Και, προσωπικά, θέλω να κάνω να πολλά πράγματα».

Χημεία!

Ξέρει καλύτερα από τον καθένα πόσο μεγάλη αξία έχει. Ο προπονητής που λατρεύτηκε μέσα σε ένα χρόνο στην ΑΕΚ, απαξιώθηκε μέσα σε ελάχιστους μήνες στον Παναθηναϊκό. Εκεί δεν ταίριαξε με κανέναν... Με τους παίκτες, που δεν ήθελαν πρωινές προπονήσεις, με τον κόσμο που ονειρευόταν κάτι πιο επιθετικό, με τους δημοσιογράφους που ήθελε να τους κόψει τον αέρα. Στον ΠΑΟΚ χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά, να προσπαθήσει πολύ για να δέσει με το σύνολο. Για να περάσει η χημεία που είχε με τη διοίκηση και στον κόσμο. Πολλοί τον έχουν κατηγορήσει για τις σχέσεις του με ποδοσφαιριστές, ωστόσο η δική του απάντηση είναι μάλλον αποστομωτική.

«Ένας πρώην παίκτης μου, ο Θοδωρής Ζαγοράκης με κάλεσε για να συνεργαστεί μαζί μου. Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει, αφού προηγήθηκε η συνεργασία στην ΑΕΚ με τον Ντέμη Νικολαϊδη. Βέβαια, λέγεται πως διατηρώ κακές σχέσεις με τους παίκτες μου...», σχολίασε μάλλον με ειρωνικό ύφος όταν του θύμισαν τη φήμη που έχει στην Πορτογαλία. Στον ΠΑΟΚ υπερασπίστηκε σαν τρελός τον Πάμπλο Γκαρσία, κατόπιν τον παρόπλισε και μετά εισηγήθηκε στη διοίκηση να του ανανεώσουν το συμβόλαιο. Στην ΑΕΚ κατηγορήθηκε για τις σχέσεις του με τον Ίλια Ίβιτς, που είχαν κατόπιν επιρροή στην επαγγελματική του στάση απέναντι στον Βλάνταν Ίβιτς. Τον παίκτη που πήρε στο δικέφαλο του βορρά και αναγέννησε.

Το πρόβλημά του ήταν και παραμένει, η κριτική. Όχι η δικαιολογημένη, αλλά εκείνη που δεν απορρέει από γεγονότα και δεν στηρίζεται σε επιχειρήματα. «Αν νομίζετε ότι σφάλω, για μένα δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά από 20 χρόνια σταδιοδρομίας δεν ξέρω τι κάνω στο ποδόσφαιρο; Σέβομαι όλες τις κριτικές, πάντα δεχόμουν τις κριτικές. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κριτικάρει και η κριτική είναι υγιές και φυσιολογικό πράγμα. Το να λέμε πράγματα που δεν έχουν νόημα είναι σαν να κοροϊδευόμαστε. Είμαι συνέχεια στις προπονήσεις, μήπως δεν ξέρω ποιοι ποδοσφαιριστές είναι ποιοτικοί, ποιοι έχουν δυνατότητες; Μετά από 20 χρόνια τώρα θα καταλάβω ποιοι έχουν ποιότητα;».

Οικιακή οικονομία!

Μην περιμένετε κάποιο ατελείωτο κατεβατό για την εξιστόρηση της προσωπικής του ζωής. Είναι αρχή του Φερνάντο Σάντος να τα ξεχωρίζει. Στο γλέντι του ΠΑΟΚ χθες το βράδυ μπορεί να ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση της γυναίκας του. Εκείνης που τον ακολουθεί εδώ και χρόνια και που κάποια στιγμή που είπε ότι θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα! «Όταν όμως, μετά την πρώτη μου θητεία στην ΑΕΚ, επέστρεψα στην Πορτογαλία, έπιασα αρκετές φορές τη σύζυγό μου να νοσταλγεί την Ελλάδα, κάτι που ίσχυε και για μένα. Την άκουσα να λέει πως περνούσε καλά στην Ελλάδα και πως θα ήθελε να πάει ξανά, έστω και για λίγο», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του σε μηνιαίο περιοδικό, ενώ μια από τις ελάχιστες δημόσιες αναφορές του στην οικογένειά του, ήταν όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματά του, που θα αντιμετώπιζε την ΑΕΚ.  

«Τα συναισθήματά μου τα κρατάω για την γυναίκα μου και τα παιδιά μου». Με τα παιδιά του είναι το ίδιο αυστηρός και ειλικρινής, όπως είναι και με τους παίκτες του. «Ο γιος μου έγινε όμως οικονομολόγος γιατί του είπα ότι δεν έχει την ποιότητα που απαιτείται για να παίξει. Το κατάλαβε και τώρα είναι ένας επιτυχημένος επαγγελματίας!!».
« Last Edit: May 14, 2010, 17:41:53 by PAOK_VOLOS »

PAOK_VOLOS

• Guest
« Reply #5764 on: May 14, 2010, 17:34:46 »
ÌáèçìáôéêÜ!

Ç áãáðçìÝíç þñá ôùí åðéêñéôþí ôïõ. Åêåßíùí ðïõ ëáôñåýïõí íá Ý÷ïõí èÝìá áíáöïñÜò ôá ôñßá óõíå÷üìåíá ðáé÷íßäéá ðïõ Ý÷áóå ï ÐÁÏÊ üôáí âñÝèçêå êïíôÜ óôïí ôßôëï êáé ü÷é ôçò íßêçò ÷èåò óôï ÓôÜäéï ÊáñáúóêÜêç. Åêåßíùí ðïõ åíäå÷ïìÝíùò íá ÷áñáêôÞñéæáí loser êÜðïéïí ðïõ ÷Üíåé ôï ôåëåõôáßï óïõô óå Ýíáí áãþíá ìðÜóêåô, áíåîÜñôçôá áðü ôï áí ï ßäéïò Ý÷åé åõóôï÷Þóåé óôï ðñïôåëåõôáßï. Ãéá åêåßíïõò ç óåæüí 2001-2002 ìå ôçí ÁÅÊ äåí Þôáí õðÝñâáóç, áëëÜ Ýãêëçìá ðïõ Ý÷áóå ôï ðñùôÜèëçìá áðü ôïí Ïëõìðéáêü. Ôï èáýìá ôïõ 2004-05 Þôáí ç çôôïðÜèåéá óôï ìáôò ìå ôïí Éùíéêü. Ôï ßäéï êáé ìå ôç Óðüñôéíãê óôçí Ðïñôïãáëßá, ôï ßäéï êáé ìå ôïí ÐÁÏÊ ôá äýï ôåëåõôáßá ÷ñüíéá.

Åßíáé áëÞèåéá ðùò óýìðôùóç åðáíáëáìâáíüìåíç, ðáýåé íá åßíáé óýìðôùóç, ùóôüóï ôá öåôéíÜ áðïôåëÝóìáôá äéêáéþíïõí üóï ðïôÝ Üëëïôå ôïí ÐïñôïãÜëï ôå÷íéêü. Ï ÐÁÏÊ êÝñäéóå Ýîé áðü ôá Ýíôåêá íôÝñìðé ðïõ Ýäùóå êáé ôñåéò öïñÝò ôïí Ïëõìðéáêü óå ôÝóóåñá ìáôò! Óôçí êáñéÝñá ôïõ óôçí ÅëëÜäá Ý÷åé óõíïëéêü ñåêüñ 150-50-58, åíþ ôï áíôßóôïé÷ï ìå ôïí ÐÁÏÊ åßíáé 58-23-31, ìå ôçí ðñþôç êáôáóôñïöéêÞ óåæüí íá ôïõ... ñß÷íåé ôï åíåñãçôéêü. Ôá áíôßóôïé÷á áðïôåëÝóìáôÜ ôïõ óôï åëëçíéêü ðñùôÜèëçìá, üíôáò ðñïðïíçôÞò êáé ôùí ôñéþí ïìÜäùí åßíáé 110-36-43.

Ãåùãñáößá!

Ôï «10» èá Ýðñåðå íá åßíáé ï áãáðçìÝíïò ôïõ áñéèìüò. ÃåííçìÝíïò óôéò 10 Ïêôùâñßïõ ôïõ 1954 ÷ñåéÜóôçêå íá öôÜóåé óôá 47 ôïõ ÷ñüíéá ðñïêåéìÝíïõ íá âãåé áðü ôç ÷þñá ôïõ. Åêåß ìåãÜëùóå, óðïýäáóå, äïýëåøå, áðïãïçôåýôçêå, åñùôåýôçêå... Ç áðüôïìç áëëáãÞ äåí Þôáí åýêïëç, üðùò åß÷å åîïìïëïãçèåß. «Ôçí ðñþôç öïñÜ ðïõ Þñèá óôçí ÅëëÜäá äõóêïëåýôçêá óôçí áñ÷Þ. ÐåñÜóáìå ìõóôÞñéåò óôéãìÝò ùò ïéêïãÝíåéá, ãéáôß áíáãêáóôÞêáìå íá æÞóïõìå ï Ýíáò ìáêñéÜ áðü ôïí Üëëï. Óêåöôüìïõí ôüôå ðùò äåí áîßæåé íá óõìâáßíåé áõôü óôç æùÞ êáíåíüò. ¼óï ðåñíïýóå ï êáéñüò åãþ óõíÞèéæá, áëëÜ åß÷á ôçí áßóèçóç ðùò äåí óõíÝâáéíå ôï ßäéï êáé ìå ôç ãõíáßêá ìïõ».

Óôçí ÁèÞíá óõíÞèéóå, óôç Èåóóáëïíßêç îáíÜíéùóå, óôçí ÅëëÜäá ðëÝïí äå íéþèåé îÝíïò. «ÐëÝïí ìðïñþ íá ðù üôé ç Ðïñôïãáëßá åßíáé ç ÷þñá ìïõ, áëëÜ êáé ç ÅëëÜäá ìå êÜíåé íá áéóèÜíïìáé êáëÜ. Óßãïõñá ïé ¸ëëçíåò äåí ìå êÜíïõí íá áéóèÜíïìáé îÝíïò. Ïé ¸ëëçíåò åßíáé ðéï áíïé÷ôïß ùò Üíèñùðïé, áëëÜ ïé ÷áñáêôÞñåò êáé ïé ðáñáóôÜóåéò åßíáé ó÷åäüí ßäéåò. ÈõìÜìáé ìéá çëéêéùìÝíç êõñßá ðïõ Ýìåíå äßðëá ìáò ôïí ðñþôï ÷ñüíï ðïõ Ýæçóá óôçí ÅëëÜäá. Åßðá óôç ãõíáßêá ìïõ ðùò ìïõ èýìéæå ôç ãéáãéÜ ìïõ. ¸êáíå áêñéâþò ôá ßäéá ðñÜãìáôá êáé ìïõ Ýöåñíå åéêüíåò áðü ôçí ðáéäéêÞ ìïõ çëéêßá óôçí Ðïñôïãáëßá».

¼÷é ðùò Ý÷åé ãõñßóåé ôçí ðëÜôç ôïõ óôï óðßôé ôïõ, óôçí ðüëç ôïõ. Ôï áíôßèåôï. Óå êÜèå åõêáéñßá èá ôáîéäÝøåé óôçí Ðïñôïãáëßá, üóï êïõñáóôéêÝò êé áí åßíáé ïé ðôÞóåéò. «×ñåéÜæïìáé áñêåôÝò þñåò ãéá íá öôÜóù êé Üëëåò ôüóåò ãéá íá ãõñßóù, áëëÜ ðëÝïí ôï óõíÞèéóá êé áõôü», Ý÷åé ðåé åíþ ãéá ôï ëüãï ðïõ ðÞñå ôçí áðüöáóç íá Ýñèåé óôçí ÅëëÜäá ôï 2001, åîÞãçóå: «Ðéóôåýù ðùò ãéá ôçí åðéëïãÞ ôçò ÅëëÜäáò ìÝôñçóáí êé Üëëá óôïé÷åßá. Èåùñþ ôçí ÅëëÜäá ìéá ðïëý óçìáíôéêÞ ÷þñá ãéá ôçí ðáãêüóìéá éóôïñßá êáé ãéá ôçí åîÝëéîç ôçò áíèñùðüôçôáò, ìå êïõëôïýñá ðïõ Ý÷åé éäéáßôåñï åíäéáöÝñïí. ºóùò ï óõíäõáóìüò áõôïý ôïõ óôïé÷åßïõ ìå ôéò ïìïéüôçôåò ðïõ ðáñïõóéÜæåé ç ÅëëÜäá ìå ôç ÷þñá ìïõ íá ìå «åãêëþâéóáí» óå áõôÞ ôç äéáäñïìÞ».

Öéëïóïößá!

Ôï «äÜóêáëïò» Þñèå íá ôïí ÷áñáêôçñßóåé áðü ôá ðñþôá ÷ñüíéá óôçí ÅëëÜäá. ¹ôáí êé åêåßíï ðïõ ìå åõêïëßá ÷ñçóéìïðïéïýóáí êáèçìåñéíÝò óôÞëåò ôïí åöçìåñßäùí üôáí Þèåëáí íá ôïí ëïéäïñÞóïõí. ÊÜèå óõíÝíôåõîÞ ôïõ, ìðïñåß íá åìðåñéåß÷å êáé ìéá áðïêÜëõøç, ìéá áôÜêá Ýôïéìç ãéá «ôßôëï». Ðïéïò Ý÷åé îå÷Üóåé ôï óêýëï ðïõ êÜëåóå ôïõò ðáßêôåò ôïõ íá ðÜñïõí, ôéò óáñäÝëåò êáé ôïõò áóôáêïýò; Áêïëïõèïýí ïñéóìÝíåò áðü ôéò îå÷ùñéóôÝò êïõâÝíôåò ðïõ Ý÷åé ðåé ôá ôåëåõôáßá ÷ñüíéá...

«Äåí Ý÷ù ðñüèåóç íá êïñïúäÝøù ôïõò öéëÜèëïõò. Ðñïôéìþ íá öýãù ðáñÜ íá êïñïúäÝøù. Äåí èá õðåñáóðéóôþ ðñÜãìáôá ðïõ äåí ðéóôåýù. Óõíå÷ßæù óôïí ÐÁÏÊ åðåéäÞ ðéóôåýù óôïí ðñüåäñï, óôï ó÷Ýäéï êáé ðéóôåýù üôé ðñüêåéôáé ãéá ìåãÜëç ïìÜäá. Äåí åßìáé åäþ åðåéäÞ åßìáé Üíåñãïò».

«Ïé ïìÜäåò ðïõ åßíáé äõíáôÝò îÝñïõí ôçí áîßá ôïõò. Äåí Ýãéíå êÜôé ìå Ýíá äïêÜñé. Äåí åßíáé äõíáôüí íá äçìéïõñãïýìå åõêáéñßåò, íá ÷Üíïõìå êÜðïéá ãêïë áëëÜ íá áöÞíïõìå ôïí ôñüðï ðáéîßìáôïò ãéá íá ðåôý÷ïõìå êÜôé Üëëï. Äåí ãßíåôáé áõôü».

«Åßìáóôå õðï÷ñåùìÝíïé íá åßìáóôå ñåáëéóôÝò, óôü÷ïò ìáò åßíáé íá ôåñìáôßóïõìå ìåò óôçí ðñþôç ôåôñÜäá, ðáñüôé ðÝñõóé ôá ðÞãáìå åîáéñåôéêÜ ôåñìáôßæïíôáò äåýôåñïé óôçí êáíïíéêÞ ðåñßïäï. ¹ôáí êÜôé ôï åîáéñåôéêü, óáí íá Ýâãáéíå ç ÍáóéïíÜë óôçí Ðïñôïãáëßá äåýôåñç. ¹ôáí ðïëý ùñáßï, áëëÜ ü÷é êÜôé íïñìÜë».

«Áò ðïýìå üôé åßìáóôå ìéá ïíïìáóôÞ ïéêïãÝíåéá êáé, üôáí êáèüìáóôå óôï ôñáðÝæé ãéá íá öÜìå óáñäÝëåò, ôéò âëÝðïõìå óáí áóôáêü. Ï ÐÁÏÊ åßíáé ìåãÜëç ïìÜäá êáé ìå éóôïñßá. ÈÝëåé ï êüóìïò ôïõ ÐÁÏÊ íá âëÝðåé áóôáêïýò; Äåí ùöåëåß íá óõíå÷ßóïõìå ìå ôéò óáñäÝëåò. Ç ïìÜäá ÷ñåéÜæåôáé ôïõëÜ÷éóôïí 6-7 ðïéïôéêïýò ðáßêôåò, ïýôùò þóôå íá äéåêäéêÞóåé êÜôé ðåñéóóüôåñï. Ï ÐÁÏÊ åßíáé Ýíáò ìåãÜëïò óýëëïãïò ìå ìÝôñéá ïìÜäá».

«Äå íéþèù ðßåóç, ôï Ý÷ù ðåé ðïëëÝò öïñÝò. ÄçëáäÞ, íá õðÜñ÷åé ðßåóç õðü ôïí öüâï ôïõ íá öýãù; Áõôü åßíáé; Äåí Ý÷ù êáíÝíá ðñüâëçìá. ¸÷ù óõìðëçñþóåé ôñéÜíôá ÷ñüíéá ðñïðïíçôÞò. Åßìáé 55 ÷ñïíþí êáé äå ìå áðáó÷ïëïýí ðëÝïí áõôÜ».

«Åßíáé áëÞèåéá üôé åðåéäÞ åßìáé êÜðïéïò ðéï êñýïò óáí ÷áñáêôÞñáò, äåí ðáíçãõñßæù Ýíôïíá ôá ãêïë. Ãéáôß ðñÝðåé íá æïýìå óõíÝ÷åéá óôç óôéãìÞ; ÄçëáäÞ áí åß÷áìå êåñäßóåé üëá èá Þôáí ùñáßá êáé ñüäéíá êáé ç ïìÜäá äåí èá ÷ñåéáæüôáí ôßðïôá. Äåí ÷ñåéÜæåôáé íá æïýìå óõíÝ÷åéá ìå ôï áðïôÝëåóìá. Êåñäßóáìå êáé üëá åßíáé êáëÜ, ÷Üíïõìå êáé üëá ðÜíå óôñáâÜ».

«Ôïí ôåëåõôáßï êáéñü, ÷Üóáìå ôï áßóèçìá åõèýíçò ðïõ ìáò äéáêáôåß÷å, åíþ åß÷áìå äçìéïõñãåß ìßá ïìÜäá ìå ðïëý ñåáëéóìü, ðïõ åß÷å óõíåßäçóç ôùí äõíáôþí êáé ôùí áäýíáôùí óçìåßùí ôçò. Óôü÷ïò ôçò ïìÜäáò Þôáí ç íßêç óå êÜèå ðáé÷íßäé êé üôáí áõôü öáéíüôáí áäýíáôï, ôïõëÜ÷éóôïí äåí åðÝôñåðå óôïí åáõôü ôçò íá ÷Üóåé. Óôï óçìåñéíü ðáé÷íßäé, åßäáìå ôá ðñï äéåôßåò äåßãìáôá, üðùò êåñäßæáìå ìå 0-3 êáé ÷Üóáìå ìå 4-3. Ôé íá ôï êÜíù áí Þìáóôáí êáëýôåñïé; ÁõôÞ Þôáí ç ðáëéÜ ç èåùñßá».

«Ðñïôéìþ íá Ý÷ù óôçí ïìÜäá ìïõ ðáßêôåò ðïõ êáé óôï 50% ìðïñïýí íá äþóïõí ðïëëÜ. Óôçí Ìðáñôóåëüíá, ãéá ðáñÜäåéãìá, èá ðñïôéìïýóá íá Ý÷ù åßêïóé ÊáôóïõñÜíçäåò ðáñÜ Ýíôåêá Ñïíáëíôßíéï».

«¼ðïéïò öïâÜôáé, áãïñÜæåé óêýëï!»

ÖõóéêÞ áãùãÞ!

¼ôáí Ýðáéæå ðïäüóöáéñï, êÜëõðôå ôç äåîéïý ôïõ äåîéïý ìðáê. ¸óôù êé áí ç åðï÷Þ Þôáí äéáöïñåôéêÞ êáé ïé áðáéôÞóåéò ìéêñüôåñåò, ãíùñßæåé ðüóï óçìáíôéêü Þôáí íá áíôÝ÷åé. Ùò ðôõ÷éïý÷ïò çëåêôñïëüãïò-ìç÷áíéêüò ôçëåðéêïéíùíéþí ãíùñßæåé ðùò ðñÝðåé íá ëåéôïõñãïýí üëá óôçí åíôÝëåéá, þóôå íá äéåêäéêåßò ôï åðéèõìçôü áðïôÝëåóìá. Ùò ðñïðïíçôÞò, ÷ñçóéìïðïßçóå üëåò ôéò ãíþóåéò ôïõ ãéá íá Ý÷åé ðÜíôá ôçí ïìÜäá ôïõ Ýôïéìç. Ïé óêëçñÝò ðñïðïíÞóåéò ôïõ, Üëëïôå ìå ôïí Ñüôæåñ ÓðñÜé êé Üëëïôå ìå Üëëïõò óõíåñãÜôåò, Þôáí ðÜíôá åíäåéêôéêÝò êáé óçìåßï áíáöïñÜò. Ç öõóéêÞ êáôÜóôáóç ôïõ ÐÁÏÊ ðïõ Ýöôáóå ìÝóá ÌáÀïõ íá ôñÝ÷åé êáé íá ðéÝæåé áóôáìÜôçôá Þôáí óôïé÷åßï ðïõ Ýêáíå ôç äéáöïñÜ.

«ÊÜðïôå Ýëåãå ï ãõìíáóôÞò óôïõò ðáßêôåò íá áíÝâïõí ôéò êåñêßäåò, êáé ìÝ÷ñé åêåß. ÐëÝïí, Ý÷åé åéó÷ùñÞóåé ç åðéóôÞìç óôï ðïäüóöáéñï êáé, åéäéêüôåñá, óå ü,ôé áöïñÜ ôç öõóéêÞ êáôÜóôáóç», Ý÷åé äçëþóåé ãéá ôçí áîßá ðïõ Ý÷åé ç áíôï÷Þ êáé ç äýíáìç óôï óýã÷ñïíï ðïäüóöáéñï. 

ÎÝíåò ãëþóóåò!

Ðñüóöáôá âñáâåýôçêå ùò ï êáëýôåñïò ôå÷íéêüò ôçò äåêáåôßáò óôçí ÅëëÜäá! Åêåß ðñïôßìçóå ôçí áóöáëÞ ïäü. Ç Ýêðëçîç Þñèå üôáí âñáâåýôçêå ùò ï êáëýôåñïò ðñïðïíçôÞò ôçò ðåñáóìÝíçò óåæüí. Ôá åõ÷áñéóôÞñéá Þñèáí óôá åëëçíéêÜ (!!) êáé, ìÜëéóôá, ôá åß÷å ãñÜøåé ìüíïò ôïõ. «Ìáèáßíù åëëçíéêÜ ìå ìßá êáèçãÞôñéá åäþ êáé áñêåôü êáéñü. Ôï äýóêïëï óçìåßï ãéá ìÝíá ôþñá åßíáé íá óêÝöôïìáé åëëçíéêÜ. Íá ìïõ Ýñ÷ïíôáé äçëáäÞ óôïí íïõ ïé óùóôÝò ëÝîåéò üôáí ðñÝðåé ãéá íá ìåôáöÝñù áõôü áêñéâþò ðïõ óêÝöôïìáé ìå ôç óùóôÞ Ýííïéá êáé ðñïóðáèþ íá ôï ðù ïëïêëçñùìÝíá. Äéüôé, êáôÜ ô’ Üëëá, êáôáëáâáßíù ðïëëÜ üôáí áêïýù Þ üôáí äéáâÜæù åëëçíéêÜ. ÅéäéêÜ áí êÜðïéïò ìéëÜåé áñãÜ, ôüôå êáôáíïþ ðëÞñùò ôï 60% - 70% ôùí üóùí ëÝåé. ÁñêåôÜ ãéá íá ìðïñåßò íá óõæçôÞóåéò. Åðßóçò, åßíáé ðïëý äýóêïëç ç ãñáììáôéêÞ óáò».

Ï ÓÜíôïò ìáæß ìå ôç ãõíáßêá ôïõ, Ãêéãåñìßíá, ìáèáßíïõí åëëçíéêÜ óå öñïíôéóôÞñéï óôçí Ðåñáßá Èåóóáëïíßêçò, üðùò êáé ïé óõíåñãÜôåò ôïõ ÑéêÜñíôï ÓÜíôïò êáé ÆïÜí ÊÜñëïò Êüóôá!

ÓêÝöôïìáé êáé ãñÜöù...

Ôï ôåëåõôáßï ìÜèçìá. Åêåßíï ðïõ ìðïñåßò íá êëåßóåéò ôá ìÜôéá óïõ êáé íá ôáîéäÝøåéò üðïõ óå ôñáâÜåé ç öáíôáóßá, ç öéëïäïîßá, ôï üíåéñï. Ìéá êåíÞ êüëëá ÷áñôß ìðñïóôÜ óôïí ÖåñíÜíôï ÓÜíôïò êáé ïé äéêÝò ôïõ óêÝøåéò üôáí üëá Þôáí áêüìá óôçí áñ÷Þ. Óôïí ÄåêÝìâñéï ôïõ 2007 Ýãñáøå ôï èÝìá óôïí ðßíáêá. Ðïý èá öôÜóåé ï ÐÁÏÊ;

«Ç óõìöùíßá ðïõ Ý÷ù êÜíåé ìå ôïí Èüäùñï ÆáãïñÜêç ðñïâëÝðåé óõíåñãáóßá 3 ÷ñüíùí êáé ôï üíåéñü ìïõ åßíáé íá äù ôïí ÐÁÏÊ åßôå ðñùôáèëçôÞ ìÝóá óå áõôü ôï äéÜóôçìá åßôå íá áãùíßæåôáé óôï Champions League».

Ï äÜóêáëïò äßäáóêå êáé êñÜôçóå ôï ëüãï ôïõ!

http://www.gazzetta.gr/component/k2/item/82756-professor

Offline sabbath

• Αλλαγή
« Reply #5765 on: May 14, 2010, 17:47:44 »
o santos θα παρει πρωταθλημα με τον ΠΑΟΚ....συντομα κι ολας....
ΝΑΙ ΡΕ ΠΑΟΚ!!!!

thomas

• Guest
« Reply #5766 on: May 14, 2010, 19:35:21 »
Noμίζω θα ναι τεράστια απώλεια πιθανή αποχώρηση του Δον σε λίγες μέρες.
Δεδομένου οτι φέτος πάλι θα αρχίσει η προετοιμασία νωρίς, δεδομένου οτι η ομάδα δεν θ αλλάξει κορμό και βρίσκεται με τα μάτια κλειστά λόγω αυτοματισμών, νομίζω η έλευση καινούργιου προπονητή και νέας αντίληψης για το πως πρέπει να παίζουμε, θα ταν μεγάλη καταστροφή την παρούσα στιγμή.
Όπως και να χει, οφείλουμε ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Δον. Μπορεί κατά καιρούς να μας πλήγωσε, να μας εκνεύρισε, να μας συφίλλιασε, αλλά ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΣΤΑΝΤΑΝΕ ΧΟΝΤΡΟ ΜΑΝΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΣ Κ ΖΟΧΑΔΑΣ στον πάγκο να ξενερώνει και να πίνει τα τσιγάρα σαν τσιμούχα, εμένα με γεμίζει. Με γεμίζει αυτή η ανωμαλία και νομίζω ταιριάζει στο γενικό κλίμα των τελευταίων Σίου επί γης, που βρήκαν στέγη στο Ναό πίσω απο τη Λαμπράκη....

ΜΗΧΑΝΙΚΕ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ
(και αμα γινεται, πάρε ρε ζοχάδα ενα τζιν φέτος και ενα μαύρο ή εν πάσει περιπτώσει ΟΧΙ καφέ μπουφαν).  

Τα είπες όλα αδερφέ.Ας επικεντρωθούμε σε αυτό που μας καίει.ΣΑΝΤΟΣ ΜΕΙΝΕ!

CLUB LARISA

• Guest
« Reply #5767 on: May 14, 2010, 19:38:20 »
κλαμπ θα συμφωνησω μαζι σου, ο δον θα ανακοινωθει παραλληλα με καποιον αλλο εκει μαζι στα πανηγυρια και θα ειμαστε ολοι μια χαρουμενη ατμοσφαιρα .

Mην παίρνεις όρκο αδερφέ μου, άλλο ο ένας άλλο ο άλλος, ΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΤΕΡΜΑ.

giannis80

• Guest
« Reply #5768 on: May 14, 2010, 22:04:08 »
Ο club μίλησε όπως είναι τα πράματα.Χωρίς να θέλω να το παίξω κάπως, οτι κάνω υποδείξεις κτλ, νομίζω οτι πρέπει ο Σάντος, να πιεστεί,να πειστεί,να εκβιαστεί!!!, οπως να'ναι, για να μείνει τουλάχιστον 1 χρόνο ακόμα. Τα παιχνίδια που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ είναι πολύ αρχή της σεζόν, υπάρχει εμπειρία της προηγούμενης χρονιάς με κουτσουρεμένη προετοιμασία και με τους 4 αγώνες που δόθηκαν. Καινούριος προπονητής, μέχρι να καταλάβει τους παίκτες,να τον καταλάβουν κι αυτοί, θα πιάσουμε χριστούγεννα. Όποιος λίγες πιθανότητες έχουμε για την είσοδο στη ...σωτηρία μας, πρέπει να τις διεκδικήσουμε με την έλαχιστη πιθανότητα λάθους. Αν παίζαμε αύγουστο ευρώπη, αν ήμασταν στους ισχυρούς και είχαμε πιθανό αντίπαλο καμιά κέρντεν, δεν θα μας χαλούσε καινούριος προπονητής.Αλλά τώρα πάνω σε αυτό πρέπει να πειστεί ο Σάντος για να μείνει. Ότι ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες με αυτόν στον πάγκο να οδηγηθεί στη σωτηρία παρά με οποιονδήποτε προπονητή στον κόσμο.

bagos1

• Guest
« Reply #5769 on: May 14, 2010, 23:49:23 »
για εμενα το νερο εχει μπει στο αυλάκι, ο σαντος ειναι καλος στο να σου χτισει μια ομαδα αλλα απο εκει και περα δεν μπορουμε να περιμενουμε και πολλα πραγματα, σε περιπτωση που δεν συνεχισει και ερθει καποιος αλλος δεν νομιζω οτι σε καμια περιπτωση οτι η ομαδα θα κανει βημα πισω, εχουμε φτασει στο σημειο πρωτη φορα στην ιστορια μας να μιλαμε για 3-4 μεταγραφες και οχι για καραβιές 10 ατόμων που μεχρι πολυ προσφατα ειχαμε βιώσει.  Η ομαδα εχει την ομοιογένεια και απλα χρειαζεται τις 2-3 τελευταιες πινελιές για την τελική εκτοξευση στην ευρώπη γιατι στο ελλαντα δεν νομιζω να αλλαξει κατι με τις παραγκες και τους νταβατζηδες αλλα και την σπειρα των διαιτητων

SALPARADISE

• Guest
« Reply #5770 on: May 14, 2010, 23:56:56 »
Αυτός ο τζαντζαρας και ο ελεεινός σταθμός libero λεχουν φαγωθεί να φανε το Σαντος... Μονο και μόνο για να δικαιωθει το αρχίδι με μουσι και η καραμέλα του ¨αυτός που κάνει τον προπονητη στον ΠΑΟΚ".

Κόπηκαν οι μιζες πουσταρια και φαγωθήκατε

bagos1

• Guest
« Reply #5771 on: May 14, 2010, 23:59:18 »
ότι και ναλεει ο καθε μαλακας η ιστορια εχει καταγραψει πλεον οτι ειναι ο πιο επιτυχημενος προπονητης της συγχρονης ιστοριας του ΠΑΟΚ τον φανε δεν τον φανε αυτο δεν αλλαζει με τιποτα

jmjyiannis

• Guest
« Reply #5772 on: May 15, 2010, 00:56:20 »
ñå óåéò ðåñéìåíù ðùò êáé ðùò. áäõìïíþ. ðåñéìåíù ôçí êõñéáêç. öïâáìáé ïôé èá áêïõóïõìå äõóáñåóôá. ìáêáñé íá äéáøåõóù êáé ïëá íá êõëçóïõí ïìïñöá. áëëá ðïëõ áíõóç÷ù... åéäéêá äéáâáæïíôáò êáé êáôé ôåôïéá....

Ç Üñíçóç ÓÜíôïò êáé ïé êéíÞóåéò ÆáãïñÜêç
ÁäéÜöïñïò ï áãþíáò ôïõ ÐÁÏÊ ìå ôçí ÁÅÊ; ÌÜëëïí ãåëéïýíôáé üóïé ôï ðéóôåýïõí. Êáé áõôü ãéáôß ôá üóá èá óõìâïýí ðñéí, óôç äéÜñêåéá êáé ìåôÜ ôç ëÞîç ôïõ íôÝñìðé ôçò Ôïýìðáò ôçí ÊõñéáêÞ (16/5) èá êáèïñßóïõí ôï ìÝëëïí ôçò óõíåñãáóßáò ôïõ ÐÁÏÊ ìå ôïí ÖåñíÜíôï ÓÜíôïò. Ôçí þñá ðïõ ãñáöüôáí ôï óõãêåêñéìÝíï ñåðïñôÜæ (ôï âñÜäõ ôçò ÐáñáóêåõÞò 14/5), ï ÐïñôïãÜëïò ôå÷íéêüò åîáêïëïõèïýóå íá êñáôÜ áñíçôéêÞ óôÜóç óôçí ðñüôáóç áíáíÝùóçò óõíåñãáóßáò ðïõ ï Èüäùñïò ÆáãïñÜêçò êñáôÜ áíïéêôÞ ôïõò ôåëåõôáßïõò ìÞíåò.

Ìßá ðñüôáóç, ðïõ ï 56÷ñïíïò ôå÷íéêüò åß÷å áðïäå÷ôåß ðñïöïñéêÜ ðáñáìïíÝò Äåêáðåíôáýãïõóôïõ, áëëÜ ðÞñå ðßóù ôçí áðüöáóÞ ôïõ üôáí ï ÆáãïñÜêçò åß÷å ðáñáéôçèåß ðñïóùñéíÜ áðü ôçí ðñïåäñßá ôçò ïìÜäáò.

Óôá ãñáöåßá ôçò Ôïýìðáò åõåëðéóôïýóáí üôé ç åîáóöÜëéóç ôïõ åéóéôçñßïõ ãéá ôá ðñïêñéìáôéêÜ ôïõ ÔóÜìðéïíò Ëéãê êáé êõñßùò ïé åêäçëþóåéò óåâáóìïý êáé óôÞñéîçò ôïõ êüóìïõ, ðïõ ôçí áêïëïýèçóáí, ðñïò ôï ðñüóùðü ôïõ, èá ùèïýóáí ôïí ÐïñôïãÜëï ôå÷íéêü óôï íá ðéÜóåé ôï óôõëü êáé íá õðïãñÜøåé ôï íÝï óõìâüëáéü ôïõ ìå ôïí ÐÁÏÊ. Ï ÓÜíôïò, üìùò, ðáñÝìåéíå áìåôÜðåéóôïò êáé äåí Üëëáîå óôÜóç ïýôå êáé ìåôÜ ôéò óõíå÷åßò ðñïôñïðÝò ôùí ðáéêôþí ôïõ íá ðáñáìåßíåé óôï ôéìüíé ôçò ïìÜäáò.

ÐïíôÜñïõí óôç äýíáìç ôïõ êüóìïõ

Ôï ôåëåõôáßï ÷áñôß ôïõ åðßóçìïõ ÐÁÏÊ åßíáé ôï êõñéáêÜôéêï (16/5) ìáôò ìå ôçí ÁÅÊ. Ç åîÝäñá íá æçôÞóåé åðßìïíá áðü ôïí ÐïñôïãÜëï íá ðáñáìåßíåé óôçí ïìÜäá, öùíÜæïíôáò ñõèìéêÜ ôï üíïìÜ ôïõ êáé “÷ôõðþíôáò” ôïí óôïí óõíáßóèçìá. Ãé' áõôü êáé ï ÆáãïñÜêçò êñáôÜ óôÜóç áíáìïíÞò. ÄéáöïñåôéêÜ ìðïñåß íá åß÷å Þäç åðé÷åéñÞóåé íá ”êëåßóåé” ôï èÝìá áðü... ôçí ÐÝìðôç.

¼ðùò, üëá äåß÷íïõí, ôï âñÜäõ ôçò ÊõñéáêÞò áíáìÝíåôáé êáõôü. Ôüôå èá åðéâåâáéùèïýí Þ èá äéáøåõóèïýí ïé öüâïé êÜðïéùí áíèñþðùí ôïõ ÐÁÏÊ üôé ï ÓÜíôïò ìðïñåß íá Ý÷åé Þäç óôï ìõáëü ôïõ ìßá Üëëç ïìÜäá (óýëëïãï Þ ÅèíéêÞ).     

Êëåßíïíôáò, ðáñáèÝôïõìå ìßá äÞëùóç ôïõ ÓÜíôïò óôçí ðïñôïãáëéêÞ åöçìåñßäá “Diario de Noticias” óôéò 4 Ìáñôßïõ: “Åß÷á äå÷èåß ðñüôáóç áðü ôïí ÐÁÏÊ ãéá äýï áêüìç ÷ñüíéá óôçí áñ÷Þ ôçò óåæüí êáé áõôü åðáíáëÞöèçêå áñêåôÝò öïñÝò óôç óõíÝ÷åéá. ¸÷ù ëÜâåé ôçí áðüöáóÞ ìïõ êáé èá ôçí áíáêïéíþóù óôïí ðñüåäñï üôáí Ýñèåé ç êáôÜëëçëç óôéãìÞ”...

http://olapaok.gr/podosfairo/Superleague/h_arnhsh_santos_kai_oi_kinhseis_zagorakh.152226.html

Offline zouvalos

• Αλλαγή
« Reply #5773 on: May 15, 2010, 01:09:43 »
Εγω θα ελεγα να παει μια ομαδα με μελη απο διαφορετικους συνδεσμους και μαζι με λουλουδια να του κανουν δωρο μια πενα....ή ενα πολυ καλο στυλο.....!!!!!

Θελει να του χτυπησουμε το συναισθημα....ειναι πολυ σημαντικο να μεινει.....
PAOK MEXRI EKEI POU DEN PAEI.......

bagos1

• Guest
« Reply #5774 on: May 15, 2010, 01:12:11 »
τοτε να του παρουμε και ενα καινουργιο καφε δερματινο

Offline katz

• Αποστολή
  • **
« Reply #5775 on: May 15, 2010, 01:14:27 »
Ενταξει ρε παιδια δεν θα τον παρακαλεσουμε κιολας..
Προσφερε ο ανθρωπος και μαγκια του οτι κι αν κανει.Μπορουμε να βρουμε ισαξιο ή και καλυτερο..
Δυστυχως το κακο ειναι οτι τα προκριματικα αρχιζουν νωρις και με νεο προπονητη θα ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα.
Αν και αποψη μου οτι του χρονου ο μεγας στοχος ειναι το πρωταθλημα(οι ομιλοι chl θα ειναι ενα θαυμα,αν γινει)

ΠΑΟΚ G4Α

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #5776 on: May 15, 2010, 03:57:12 »
Εγώ όλα αυτά που λέτε δυσκολεύομαι να τα καταλάβω. Και τον πανικό μη φύγει ο Σάντος και την διάθεση να πέσουμε στα πόδια του να τον παρακαλέσουμε να μείνει.
Φυσικά και θα είναι το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ να μείνει, αυτό δεν χωράει συζήτηση, αλλά μόνο αν μείνει έχοντας όρεξη και δίψα. Αν έχει ξενερώσει ή ξέρω γω κουραστεί, τότε ποιος ο λόγος να το τραβάμε περισσότερο; Πρώτ' απ' όλα είναι δική του απόφαση και είναι τέτοιος ο χαρακτήρας του, που ό,τι και να αποφασίσει, θα το έχει εξετάσει από χίλιες πλευρές. Οπότε αν πει πως δεν θέλω, κουράστηκα, δεν μπορώ παραπάνω, θέλω να πάω αλλού ή ο,τιδήποτε άλλο τέλος πάντων, δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να μη δεχτούμε την απόφασή του.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά σε πολύ κρίσιμα σταυροδρόμια που απαιτούν υπερβάσεις σε κάθε επίπεδο, για να μπορέσει να τα διαβεί και μάλιστα άμεσα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει από χθες να παρουσιαστεί οργανωμένος διοικητικά, οπαδικά μάχιμος και αγωνιστικά πανέτοιμος για δώσει τις δυσκολότερες και σημαντικότερες μάχες της σύγχρονης ιστορίας του. Στον ΠΑΟΚ χρειάζονται μουτζαχεντίν. Όχι κουρασμένοι. Χρειάζονται ταμένοι στην ιδέα κι όχι παρακαλετοί. Και ενότητα χρειάζεται, γιατί είναι το μεγαλύτερο όπλο μας.

Μακάρι ένας από τους Μουτζαχεντίν τον Ιούλιο να είναι και ο Δον. Αλλά κι αν δεν είναι, τον ελεύθερο και ενωμένο ΠΑΟΚ να μη τον φοβάστε. Από άλλα κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ, πολύ σοβαρότερα από μία αλλαγή προπονητή, έστω και τόσο πετυχημένου. ΆΛλη κουβέντα όμως
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline Timpanistis

• Αποστολή
  • **
« Reply #5777 on: May 15, 2010, 08:18:52 »
Παιδια ηρεμια, το πρωταθλημα δεν τελειωσε ακομα! Δεν παρακαλαμε τον Σαντος, γιατι δεν εχουν γινει ακομα συζητησεις!
για περηφάνια μην μιλάτε πλέον
ήρθαν ξανά προδότες στον βορρά

Offline DarkLord

• Βασικός
    • El sombrero
« Reply #5778 on: May 15, 2010, 21:57:48 »
Λοιπον παιδες εγω μολις ηρθα για διακοπες Πορτογαλια, θα ειμαι εδω μια εβδομαδα! Λετε να μπορω να κανω τπτ για να πισω Σαντος; Εχει καπου πατρικο να επισκεφθω κανεναν;;  ;D
http://www.sombrero.gr
...για αυτο ΠΑΟΚ παιξε τοπι να παραμιλαει ολη η Ευρωπη...

Offline Català

• Αλλαγή
« Reply #5779 on: May 15, 2010, 23:24:37 »
Συμφωνώ κι εγώ, νωρίς είναι ακόμα, μην τρελαινόμαστε. Εδώ στην αθήνα έχουν αρχίσει οι γραφικοί τις φήμες ότι ο Σάντος έχει κλείσει στον γαύρο, ήμαρτον! Ένας βαζέλας το πρωί μου το παρουσίαζε ντεμέκ στάνταρ πληροφορία "από μέσα" (10 εκατ. έλληνες έχουν όλοι πάντα μια τέτοια πληροφορία "από μέσα"), και όταν τον ρώτησα "από πού ακριβώς μέσα;", μου είπε από την ΕΠΑΕ, δηλαδή 3 λαλούν και 2 χορεύουν...Και όταν του λέω "καλά ρε συ, ο Σάντος θέλει πειθαρχία, να μην τον ενοχλεί και να μην ανακατεύεται κανείς στη δουλειά του και υπομονή από τον κόσμο για σταδιακό χτίσιμο ομάδας, δηλαδή όλα αυτά που ΔΕΝ προκειται να βρει στον γαύρο με τίποτα", η απάντησή του ήταν αφοπλιστική "ναι, αλλά θα πάει γιατί έχει άχτι τον παναθηναϊκό από τότε που τον έδιωξε"! Μιλάμε για φοβερά ανέκδοτα δηλαδή...
Την ίδια φήμη άρχισαν κάτι παπαγαλάκια από χτες στα ράδια, μη δίνουμε λοιπόν βάση στους γραφικούς, έχουμε ακόμα καιρό.