Τώρα συννενοούμαστε φίλε, γιατί η έως τώρα εντύπωση που έδωσες σε μεγάλο βαθμό φαινόταν προσηλωμένη στον Σαββίδη και μόνο, αδιαφορώντας για την ουσία της όποιας πρότασής του (και έχω διαβάσει όλα τα post έως τώρα - δεν σε αδικώ ελπίζω)
Ποτέ δεν έκρυψα την προτίμηση μου στο Σαββίδη, για τον τρόπο που κινήθηκε, για τα σχέδια του, για την καταγωγή του
και τις ικανότητες του.
Το πρώτο πράγμα που εκτίμησα όμως είναι ότι εντόπισε με ακρίβεια για πιο λόγο ο παοκ παρά τη δυναμική του κόσμου του
δεν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό και παραμένει στη μιζέρια και στην αφάνεια.
ΟΜΩΣ, η πρώτη πρόταση που κάνει ένας επενδυτής για μια αγορά, πάντα είναι συμφέρουσα για τον ίδιο.
Η άλλη μεριά οφείλει να κάνει την αντιπρόταση της ωσότου επιτευχθεί η συμφωνία.
Έτσι δεν είναι?
Ε λοιπόν ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ ΤΟ
ΓΗΠΕΔΟ ΕΓΩ ΤΙΣ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ.
Νομίζω ότι ένας από τους λόγους που δεν έγινε αυτό που ζητάς έως τώρα είναι ότι δεν έχουν στα χέρια τους μια μελέτη που να δείχνει κατ' εκτίμηση τα ενδεχόμενα κέρδη μιας επένδυσης σε νέο γήπεδο στην Τούμπα. Άρα δεν ξέρουν τι πρέπει να ζητήσουν!!!
Το ξέρουν πολύ καλά τι κέρδη θα υπάρξουν από τη μελέτη της dimand
Ο Γούμενος και ο Κατσαρής το γνωρίζουν πολύ καλά.
Όταν γίνει και αυτό, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΗ (ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΠΑΕ ΚΑΙ ΑΣ) τότε το κάνουν για άλλους λόγους και πρέπει να μας βρουν αντιμέτωπους. Αν επίσης τώρα συμφωνήσουν με επενδυτή δίχως να έχουν τέτοια οικονομικά στοιχεία πάλι είναι επικίνδυνοι.
....Και επειδή το γνωρίζουν πολύ καλά, για το λόγο αυτό δεν θέλουν να ανακατευτεί κανείς στα πόδια τους και δεν αντιπροτείνουν τίποτα.
Το πρόβλημα τους είναι ότι δεν έχουνε ρευστό για να κινηθούνε οι μπατίρηδες.
Και δουλεύουνε τον κόσμο, πουλώντας παοκτσιλίκια για να σωθεί το ποδόσφαιρο ώστε να μην εκτεθούν.
Γιατί τον κόσμο θέλουν να τον κοιμίσουν με το ποδόσφαιρο, ώστε να δράσουν ανενόχλητοι.
Γι αυτό ψάχνανε για μαλάκα να πάρει μόνο την ΠΑΕ...
Σε κάθε περίπτωση βεβαίως έπρεπε για λόγους έστω ευγενείας να απαντήσουν στις επιστολές που τους στάλθηκαν, ακόμη και αν λέγαν ότι δεν είναι σε θέση ο ΑΣ αυτή τη στιγμή να προχωρήσει σε μια διαπραγμάτευση.
Έλα ντε?...Ούτε αυτό είναι ικανοί να κάνουν τελικά?
Πολύ σωστά επίσης θέτεις το (1) και το (2). Και τα δυο έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Το (1) έχει την δυναμική να φέρει περισσότερα έσοδα στην ΠΑΕ αλλά με μεγαλύτερο ρίσκο, καθώς μια επιτροπή θα αποφασίζει για το είδος της εκμετάλλευσης, εμπορικών χώρων κτλ, κινδυνεύοντας σε ακραία περίπτωση να οδηγήσει την επένδυση σε αποτυχία (περίπτωση ανάλογη διάφορων συνεταιρισμών που βυθίστηκαν). Άρα αν καταλήξουμε σε κάτι τέτοιο θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να δοθεί η όλη διαχείρηση σε manager και να μήν γίνεται απ' ευθείας από την επιτροπή (είτε του ΑΣ, είτε της Λαϊκής βάσης κτλ) καθώς τέτοια σχήματα δεν είναι ευέλικτα όπως έχει δείξει η ιστορία.
Το (2) με τις κατάλληλες διασφαλίσεις θα αποφέρει σταθερά έσοδα για την ΠΑΕ, απομακρύνοντας σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο πανωλεθρίας. Βέβαια τα έσοδα θα είναι λιγότερα από την περίπτωση (1) αλλά το ρίσκο θα είναι πολύ μικρότερο.
Πολύ καλή η ανάλυση που κάνεις στις 2 προτάσεις. Αλλά ποιος σ' ακούει ρε φίλε μου...
Εδώ ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του προσεκτικά τεκμηριωμένη και ποτέ με παρωπίδες... Άλλωστε όλοι ΠAOKτσήδες είμαστε..