san apadhsh sthn anakoinwsh tou gounenou,esthle shmera o pswmiadhs epistolh sto metropolis kai aposhre shmera to endiafairwn tou gia ton PAOK.to akousa molis sto metropolis
http://www.metrosport.gr/modules.php?name=FirstPageNews&func=viewcurrent&varid=54586Αποσύρει το ενδιαφέρον για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Ψωμιάδης
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος «ΑΣΠΙΣ», γνωστοποιεί την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Παύλου Ψωμιάδη για την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΣΠΙΣ κ. Παύλος Ψωμιάδης, 24 ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας που είχε θέσει προς τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ανακοινώνει ότι με μεγάλη του λύπη αποσύρει το πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον του, που δημοσίως γνωστοποίησε, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά και τη δημοσίευση της από 15.03.2006 ανακοίνωσης του προέδρου αυτής κ. Ιωάννη Γούμενου, ο οποίος, με τα όσα ανακριβή, ψευδή, υποτιμητικά και ειρωνικά σχόλια αναγράφει σ αυτήν, καθιστά εκ των πραγμάτων αδύνατη την υλοποίηση του ενδιαφέροντός του. Απευθυνόμενος προς τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, ο κ. Ψωμιάδης τονίζει: «Στον λαοφιλή και μεγάλο ΠΑΟΚ και με σεβασμό στον κόσμο του, εύχομαι καλή συνέχεια-καλή τύχη και πολλές επιτυχίες».
Καλαφάτης: "Χάθηκε μια ευκαιρία..."
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή μέσω του Αθλητικού Metropolis, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Πέτρος Καλαφάτης, τόνισε ότι χάθηκε μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ενώ παράλληλα εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το μέλλον του Δικεφάλου, με τον Γιάννη Γούμενου στο διοικητικό τιμόνι.
Αναλυτικά ο κ. Καλαφάτης, τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε αδιέξοδο. Αν δεν βρεθούν οι άνθρωποι στο ίδιο τραπέζι, δε θα βρεθεί λύση. Ούτε από τα ραδιόφωνα λύνονται τα προβλήματα, ούτε με το «δε μιλάω, δεν παίρνω τηλέφωνο». Να γίνει κάτι για το καλό του ΠΑΟΚ. Ο Γούμενος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Έχω ακούσει καλά λόγια για τον κ. Ψωμιάδη. Είναι ένας πολύ δυνατός παράγοντας στην Ελλάδα. Αν όντως ενδιαφερόταν για τον ΠΑΟΚ, είναι λυπηρό που χάνεται μια τέτοια ευκαιρία για το σύλλογο. Κάποιοι φίλοι μου, μου είπαν ότι ο κ. Γούμενος έχει άλλη λύση, την οποία θα τη φέρει στο φως της δημοσιότητας εντός των προσεχών ημερών. Βεβαίως, εάν δε γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για τη χαμένη ευκαιρία Ψωμιάδη. Μου φαίνεται ότι ο Γούμενος λειτουργεί σαν τον Μπατατούδη, με τον οποίο συνεργάστηκα. Δεν είμαι αισιόδοξος για τον ΠΑΟΚ με τον Γιάννη Γούμενο στο τιμόνι. Στην Αθήνα, όπου ζω, όλοι αναρωτιούνται πως γίνεται αυτό το «θηρίο» που λέγεται ΠΑΟΚ, να μην μπορεί να ορθοποδήσει. Απορούν πως έφτασε σε αυτό το σημείο, που βρίσκεται σήμερα. Η Λαϊκή Βάση είναι πολύ καλή σκέψη, πολύ καλή ενέργεια των ανθρώπων που την εμπνεύστηκαν, αλλά θα αργήσει πολύ. Εμείς θέλουμε σήμερα λύση στο πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται σήμερα, αύριο χρήματα. Αγωνιστικά η ομάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, αυτό είναι πολύ λυπηρό. Είναι το μοναδικό που απέμεινε. Είναι δυνατόν να μην μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει σίγουρη τη θέση στην Ευρώπη;».
Κούγιας: «ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός τα μεγαλύτερα κοινωνικά κινήματα»
Για το όλο θέμα τοποθετήθηκε στους 95.5 fm και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Ο κ. Ψωμιάδης δεν θα έπρεπε να στέκεται στις ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με τόση μεγάλη οικονομική δύναμη, θα έπρεπε να πάει κατευθείαν στον Γούμενο και την επόμενη μέρα να βγάζει αυτός ανακοινώσεις σαν ΠΑΟΚ. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι τα δύο μεγαλύτερα κοινωνικά κινήματα. Ούτε τα κόμματα δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τόση δύναμη κοινωνική. Ακολουθούν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ηρακλής, ο Αρης, η Λάρισα, ο ΠΑΣ Γιάννενα. Το να μην πουλάει ο Γούμενος, σημαίνει ότι ή έχει μεγαλύτερη πρόταση από άλλον επενδυτή ή ότι υπάρχει πολιτικός δάκτυλος. Αλλωστε, πάντοτε η πολιτική εμπλέκεται. Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει γήπεδο στον Παναθηναϊκό, η προηγούμενη έχτισε στον Ολυμπιακό. Πολλοί μου πρότειναν να πάρω τον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Αρη. Αλλά έχω συναίσθηση του μέγεθός μου. Το έζησα αυτό στην ΑΕΚ, όπου διοικούσα, αλλά άλλος ήταν ο μεγαλομέτοχος. Ο Πέτρος Θεοδωρίδης πούλησε χάνοντας τον Ηρακλή στον Μυτιληναίο. Είχε καλύτερη πρόταση από τον Εμφιετζόγλου, καθώς εγώ του τη μετέφερα».
Κληθείς να σχολιάσει την περιβόητη Σούπερ Λίγκα, ο κ Κούγιας, ανέφερε: «Με προσδοκίες αντικρίζω τη Σούπερ Λίγκα. Είναι σίγουρο ότι το παρελθόν απέτυχε. Είναι βέβαιο ότι θα γίνει η Σούπερ Λίγκα, και Λίγκα της Β Εθνικής. Απλά δεν ξέρω αν θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν και η Γ. Θα είναι έγκλημα αν δεν τη συμπεριλάβουν».16/03/2006 12:16:09
Metrosport