Ας υποθέσουμε ότι σε αυτό το δίλημμα εσύ ευαγγελίζεσαι την επανάσταση. Το "εσύ" δεν καθρεφτίζει προσωπικά εσένα, μπορώ άνετα να μπω στην ίδια θέση.
-Μπορούμε άραγε να κρατήσουμε την ίδια θέση μπροστά σε μια πλειοψηφία οπαδών που θα στρώνει κόκκινα χαλιά? Διότι είναι άλλο να προτρέπεις τον λαό του ΠΑΟΚ να πάρει την ομάδα στα χέρια του όταν ακόμη αναρωτιέται αν τρώει τον περίφημο παπά, μετά από τόσα χρόνια που κάηκε στον χυλό.
-Μπορούμε να αντιπαρατάξουμε κάτι βραχυπρόθεσμα πειστικό στους οπαδούς που ήδη με την φαντασία τους θα αγκαλιάζουν τρόπαια και ευρωπαϊκές διακρίσεις μέσα στη θαλπωρή του ολοκαίνουργιου γηπέδου-πολυκαταστήματος? Η ηθική σου ανωτερότητα φαίνεται όταν έχεις στα χέρια σου δύναμη και μπορείς να την απαρνηθείς.
-Μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τις πιο ακραίες λύσεις προκειμένου να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του ΠΑΟΚ να είναι κάτι ριζικά διαφορετικό? Και το κυριότερο, νομίζεις ότι η πλειοψηφία το θέλει? Μπορούμε να μιμηθούμε το παράδειγμα των φίλων της Μάντσεστερ που αρνήθηκαν να γίνουν ψηφίδα ενός γιγαντιαίου επιχειρηματικού ομίλου, ή οι περισσότεροι θα βρουν πειστικά άλλοθι που να συγκλίνουν στο ότι οι περιπτώσεις είναι ανόμοιες? Σπρώχνω όλα μου τα λεφτά στο δεύτερο.
Ποιος θα ήταν ικανός, τελικά, να υποστηρίξει ακόμα και την αυτοκατάργηση μιας ομάδας, προτιμώντας να λέει "είμαι ΠΑΟΚ, μια ομάδα που δε μπορεί να υπάρξει στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο"? Ας πούμε ότι ωθώ τον συλλογισμό μου στο απροχώρητο, αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνεις πολύ καλά. Και ενώ θα ήθελα πολύ να μου απαντήσεις, δεν ξέρω μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η συζήτηση. Ίσως σε κάποια πράγματα που ως οπαδοί δεν έχουμε τα κότσια να παραδεχτούμε δημόσια.
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η΄ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ???
(από palalos.blogspot.com)
4 χαζές ερωτήσεις ανθισμένες με ευφυολογήματα δεν θέλουν κότσια για να απαντηθούν αλλά υπομονή... όση τέλος πάντως απέμεινε για να συζητάμε αυτονόητα πράγματα για κάθε ΠΑΟΚτσή, που όμως δεν είναι σε θέση να κατανοήσει ένας τρίτος. Άντε πάμε λοιπόν έτσι για να περνάει η ώρα
- Η πλειοψηφία των οπαδών του ΠΑΟΚ όχι κόκκινα (μπλιαχ ρε πούστη) χαλιά δεν θα στρώσει σε κανέναν υποτιθέμενο Άραβα, αλλά θα τον κυνηγήσει μέχρ να τον φάει το μαύρο σκοτάδι. Χαλιά και μοκέτες θα του στρώσουν κάποιοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, τύπου αρχιβλάκα ζαγόρα και οι ανεγκέφαλοι ακροατές του ή όσοι μετράνε το IQ τους με αλφαβητάριο. Όσο για την παπαριά ότι ο λαός του ΠΑΟΚ αναρωτιέται ακόμη, δηλαδή στο παρών, δηλαδή με Ζαγοράκη αν τρώει παπά, θα πρέπει να το υποστηρίζει σοβαρά κάποιος που ήταν σε κώμα τα τελευταία 2 χρόνια και ξαφνικά ξύπνησε και αποφάσισε να θέσει ερωτήματα
- Ο ΠΑΟΚ τώρα που μιλάμε, χωρίς επενδυτή και με χρωστώντας ακόμη της Μιχαλούς βρίσκεται δεύτερος και συνωμοτούν όλοι να του ανακόψουν τη φόρα. Επίσης τώρα, αυτή τη στιγμή βρε ζούμε την αναγέννηση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα και φτιάχνουμε και το προπονητικό μας κέντρο. Τα τρόπαια και οι διακρίσεις βρίσκονται μπροστά μας και ο ΠΑΟΚτσής τα ζει. Σε αυτή τη βάση μόνο ο προηγούμενος τύπος που ξύπνησε από το κώμα θα μπορούσε να μιλάει για λιγούρια ΠΑΟΚτσήδες που ονειρεύονται τα παραπάνω μέσα στο καινούριο γήπεδο και τις λοιπές παπαριές. Τι πιο πειστικό από τη πραγματικότητα; Βασικά πέρα απ' όλα τα υπόλοιπα. Το γήπεδο που κολλάει πάλι;
- Αυτό μένει να αποδειχθεί από το λαό. Εξαρτάται από τις μετοχές που θα αγοράσουμε. Αλλά για να μη μπερδευόμαστε. Εδώ δεν μιλάμε για πλούσιους Άραβες, αλλά απλά για τον βίκτωρα μητρόπουλο και τους συνεταίρους του. Ο λαός του ΠΑΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους οπαδούς με τα πατατάκια στο γήπεδο, γιατί αυτοί μια φορά αντέδρασαν σε γοραστές με δάνειο και στο τέλος τουμπεκιάστηκαν και συνέχισαν τα σπόρια, ενώ ο λαός του ΠΑΟΚ έχει διώξει άπειρους κλέφτες σε όλη την ιστορία του κι εδώ θα είμαστε θα συνεχίσει να το κάνει. Κι ο λαός του ΠΑΟΚ μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν άφησε κανένα λαμόγιο να νικήσει. Αργά ή γρήγορα όλους τους έδιωξε.
Τα τελικά συμπεράσματα του συμπαθούς φίλου που μόλις συνήλθε από διετές κώμα με άφησαν άναυδο. Φοβάμαι να απαντήσω σε τόσο βαθυστόχαστα ερωτήματα, τόσων μηνών σκέψης και βασανισμού.
Αφήνω όμως να μιλήσει η πραγματικότητα που λέει πως ο ΠΑΟΚ κάνει πρωταθλητισμό και χτίζει το μέλλον του, χωρίς ακόμη να έχει κάνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πόσο μάλλον μόλις γίνει κι αυτό. Και αντί να καταργείτε χωρίς κάποιον να μας τρώει τα λεφτά, βλέπουμε με καμάρι τον ΠΑΟΚ να ξαναβρίσκει τις ρίζες του. Αυτές του μεγαλείου του, που κοντέψαμε να ξεχάσουμε με τις σκληρές προσπάθειες των μεταρυθμιστών επενδυτών.
Άντε ρε παλικάρι μου πάνε να ψαχτείς για καμιά άλλη ομάδα, έτσι για να μη χαλιέσαι με εμάς τους οπισθοδρομικούς που δεν θα αφήσουμε όσο ζούμε την ομάδα στα χέρια των μητρόπουλων, με ή χωρίς κελεμπία.