http://www.sport.gr/cafe/Ο Κοινούσης και το αιλουροειδές!
O Κοινούσης του ΠΑΟΚ είναι ...σαν τον άλλο τον Κοινούση, τον πραγματικό. Ο αυθεντικός Κοινούσης, πριν γίνει τραγουδιστής, ήταν εκπληκτικός μουσικός. Δεν ξέρω αν τον έχετε ακούσει, αλλά το ακορντεόν κελάηδαγε στα χέρια του. Ψυχούλα έβγαζε...
Ομως, με το ακορντεόν δεν μπορούσε να γίνει φίρμα. Ούτε με τα τραγούδια που έγραφε και τραγούδαγαν άλλοι. Κι επειδή ήταν ψώνιο, ζήλευε που γίνονταν άλλοι μάγκες με δικά του τραγούδια. "Ηθελα να τραγουδήσω, να γίνω κι εγώ φίρμα, πρώτο όνομα", έχει πει ο ίδιος σε αρκετές συνεντεύξεις του. Κι έτσι, παρότι είχε ιδιόρρυθμη φωνή (έγινε διάσημος επειδή τραγουδούσε ακριβώς όπως έπαιζε, με ψυχούλα παρά με φωνή), άρπαξε το μικρόφωνο και ...ό,τι έγινε, έγινε!
Τέτοιος είναι κι ο Κοινούσης του ΠΑΟΚ. Οπου βρει μικρόφωνο, βγαίνει και ...τραγουδάει.
Το μόνο πρόβλημα είναι πως - ανεξαρτήτως ψυχής - φαλτσάρει. Οταν ισχυρίζεται πως "εγώ είμαι ο Καπετάνιος κι όχι ο άλλος, που ήταν στον Παναθηναϊκό", ακούγεται σαν την Εφη Θώδη στο "πού νά 'ναι τέτοια ώρα η αγάπη μου". Δεν πετυχαίνει νότα...
Ο Καπετάνιος του Παναθηναϊκού κέρδισε τον τίτλο "τιμής" στις δύσκολες επιχειρήσεις του Ομίλου στα νερά της Μαδαγασκάρης, στις αρχές της δεκαετίας του '60, όταν και έσπαγε το εμπάργκο κατά της Ζιμπάμπουε (τότε λεγόταν Ροδεσία), μεταφέροντας αγαθά (κυρίως νερό, το οποίο αντάλλασσε με πετρέλαιο!) στην αποκλεισμένη χώρα μέσω της Μοζαμβίκης, διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο ακόμα και για τη ζωή του! Αλλαξε τα δεδομένα του ομίλου ο Καπετάνιος με τη ζούρλια του...
Πάντως, το μεγαλύτερο φάλτσο του Κοινούση είναι αυτή η ιστορία με τον Αρχηγό Ζαγοράκη. Στα καλά καθούμενα, πριν ακόμα αναλάβει κι ενώ το όνομά του δεν σημαίνει τίποτα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, άρχισε να απειλεί ένα πρόσωπο γενικά αποδεκτό, τον Αρχηγό της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής ομάδας.
Μίλησε για μπουζούκια, ξενύχτια, αρχηγικές τάσεις, βαριά συμβόλαια κι απείλησε πως αυτός θα αποφασίσει για το μέλλον του ...Τοτέμ του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Βάστα, μάστορα. Ποιος είσαι πρώτα απ' όλα και για ποιον μιλάς; Βέβαια, είναι προφανές γιατί τα λες αυτά. Για να κάνεις τα κέφια του Βίτο που σε έβαλε στο κόλπο με τον ΠΑΟΚ. Ο Βίτο είναι ορκισμένος οχτρός με τον πρόεδρα της Επο, με τον οποίο τυγχάνει να είναι κολλητός ο Αρχηγός (τόσο κολλητός που πήγαν να κάνουν και δουλειά μαζί, αλλά δεν δεν βρήκαν το κεφάλαιο).
Γι' αυτό, λοιπόν, ο Κοινούσης, φαινομενικά δίχως λόγο, βγήκε στην κόντρα με τον Αρχηγό. Για να δείξει στον πρόεδρα της Επο ποιος κάνει κουμάντο στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ: Ο Βίτο!
Το δυσάρεστο είναι πως αν ο κόσμος δει τον Κοινούση να τα σπρώχνει για 2-3 μήνους, θα διαγράψει τον Αρχηγό. Αν, βέβαια, ο Κοινούσης αποδειχθεί φούσκα (κάτι που δεν αποκλείεται), τότε Αρχηγός θα γίνει πάλι πρώτος μάγκας.
Οσον αφορά στο αν θα τα σπρώχνει;
Το ρεπορτάζ λέει πως χρωστάει ακόμα και στις εταιρίες που τον προμηθεύουν μαζούτ για τα καράβια. Και σε ναυπηγοεπισκευαστικές. Πως μόνος του δεν μπορεί να σταθεί... Είναι, όμως, μόνος του;
Πριν λίγο καιρό σάς έλεγα πως εκείνος που θέλει να ανακατευτεί στον ΠΑΟΚ, είναι ένα ...αιλουροειδές της πιάτσας. Το οποίο τυγχάνει να έχει γραφείο στο ίδιο κτήριο με μια από τις εταιρίες που κουμαντάρει ο Κοινούσης. Και το οποίο αιλουροδειδές, έχει και μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια και σαφώς μεγαλύτερη σχέση με το ποδόσφαιρο...
Μέχρι να πάψουν να μού μπαίνουν ιδέες, εγώ, ο Μίλτος, νά 'μαι καλά...
-----------------------
προφανως, εννοει το Μελισανιδη της ΑΕΚ.