http://www.sport.gr/cafe/Ευτυχώς δεν ζήτησε δανεικά
Tην παραδοχή ενός πρόεδρα "δεν έχω μία" προς τους υπαλλήλους της εταιρίας του, θα μπορούσαν να την ακολουθήσουν δύο ενέργειες:
α) Εάν βρισκόταν σε οποιαδήποτε ΑΛΛΗ χώρα του κόσμου, ο πρόεδρας θα έγραφε μια επιστολή παραίτησης και θα αποχωρούσε.
β) Επειδή στην Ελλάδα βρισκόμαστε, θα μπορούσε να ζητήσει δανεικά από τους υπαλλήλους.
Στη δεύτερη περίπτωση κι επειδή μιλάμε για τον Η-Γούμενο και τους παίκτες του ΠΑΟΚ (συνέχεια από το προηγούμενο), ο Μαλαντέμης θα έλεγε "κι εγώ δεν έχω μία. Εχω πέντε στόματα να θρέψω", ενώ ο φιλότιμος, Ματιασμένος Χασιώτης, θα τού έδινε ένα δεκάευρω "να πιεις μια μπίρα" και θα ζητούσε από την ξεματιάστρα του να διώξει το κακό το μάτι από τον πρόεδρα.
Ο Ζ-Αγοράκης, αντίθετα, θα τού πρότεινε την πρώτη εκδοχή. Να γράψει μια παραίτηση, να παραχωρήσει τις μετοχές του και να πάει στην ευχή της Παναγίτσας.
Ακριβώς την ίδια πρόταση, να παραχωρήσει και να εξαφανιστεί, ο Η-Γούμενος την ακούει τελευταία και στα ...φλαμανδικά. Φλαμανδικά μιλάει η γραμματεία που τον καλεί. Φλαμανδικά μιλούν οι βέλγοι από την περιοχή της Φλάνδρας, οι οποίοι την ...ελληνική Μπρυζ, την αποκαλούν "Μπρούχε" και όχι "Μπρουζ" (με τσαχπινιά), όπως οι γαλλόφωνοι συμπατριώτες τους.
Πάντως, όταν ολοκληρώνεται η σύνδεση με τον "ενδιαφερόμενο", η κουβέντα γίνεται στα ελληνικά. Κι ο "βέλγος" της ιστορίας μας, ζητά από τον Η-Γούμενο "αυτά που μού χρωστάς".
Τις πρώτες φορές, τα ζήτησε ευγενικά. Χωρίς "γαλλικά". Μετά είπε ..."Μπρουζ", με τσαχπινιά και με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και ζήτησε τα λεφτά του "για να μην αναγκαστώ να τα πάρω μόνος μου...".
Ζορίστηκε ο Η-Γούμενος. Ακόμα κι αν κατάφερνε να πουλήσει τον ΠΑΟΚ σε καλή τιμή, δύσκολα θα κάλυπτε τα ανοίγματά του. Ακόμα κι αν ο Δικέφαλος είχε τέσσερα κεφάλια και διπλασίαζε την αξία του, το πρόβλημα θα παρέμενε. Ασε που Δικέφαλος επί δύο κεφάλια ίσον τετρακέφαλος, δηλαδή ο μυς που βρίσκεται σε εκείνο το σημείο του ποδιού που τελειώνει η τσέπη. Ρήξη στον τετρακέφαλο (και στην τσέπη) έχει ο Η-Γούμενος, οπότε "ΠΑΟΚ σ' αγαπώ, ΠΑΟΚ είμαι χάλια, βλέπω έναν αετό, νά 'χει δυο κεφάλια", που λέει και το προσφιλές σύνθημα της Τούμπας.
Χάλια ο Η-Γούμενος. Κι ακόμα πιο χάλια τελευταία, που έφτασε στ' αφτιά του πως ο Ζ-Αγοράκης μαθαίνει ...φλαμανδικά, μέσω Σαλονικιού νομικού συμβούλου και ισχυρού παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γι' αυτό σάς είχα ενημερώσει προ ημερών...
Και δεν έμαθε μόνο για τα κονέ του Ζ-Αγοράκη ο Η-Γούμενος, αλλά ενημερώθηκε επίσης από ανθρώπους του "βέλγου" πως "αν τού δώσεις τον ΠΑΟΚ, μπορεί να στα χαρίσει τα υπόλοιπα".
Μέχρι να σταματήσει ο Η-Γούμενος να νιώθει χάλια, εγώ, ο Μίλτος, νά 'μαι καλά...