Θα μας τρελανετε ρε παιδια...
Το 51% των μετοχων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κοστιζει 6εκ ΕΥΡΩ, γιατι να βαλει παραπανω λεφτα ο επενδυτης;;;
Η αξια των μετοχων καθως και το ποσοστο απορρεει απο την ΑΜΚ, το μετοχολογιο της και τις υποχρεωσεις της ΠΑΕ. Σκεφτηκατε οτι οποιος παρει το 51% παει απο διοικηση πρωτοδικειου σε διοικηση κανονικη και παιρνει πανω του ολα τα χρεη? (Σε περιπτωση ρυθμισης τα χρεη τα παιρνει πανω του, αυτος που την υπογραφει). Αρα δεν μιλαμε για 6εκ, αλλα για 15εκ τουλαχιστον.
Γιατι τοσο καιρο δεν μας πλησιαζει κανεις; Γιατι κανεις δεν θελει να παρει τα χρεη πανω του. Η αξια της ΠΑΕ καθοριζεται απο την ισχυουσα νομοθεσια. Υπεραξια θα μπορουσε να πληρωθει μονο αν το 51% ανηκε πχ στον Ζαγορακη. Και παλι ομως την υπεραξια θα την καρπωνονταν ο Ζαγορακης και οχι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΜΚ.
Alexis V:
Πολύ απλά και χωρίς να παρεξηγηθεί κανένας, θέλω να σας πω πως λέτε μαλακίες!
Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ deal υπό διαπραγμάτευση και κανένας μέσα στην ΠΑΕ δεν είναι ηλίθιος γιατί πολύ απλά δεν δίνουν κάτι για να πάρουν κάτι όπως λέτε. Δεν υπάρχει θέμα διαπραγμάτευσης του στυλ «πόσα δίνεις για να σου πω τι θα σου δώσω ως αντάλλαγμα».
Όταν υπάρχει ΑΜΚ σε μία εταιρία, ΟΠΟΙΟΣ θέλει παίρνει ΟΣΕΣ μετοχές θέλει. Αν το ποσοστό που πάρει είναι 51% και πάνω από την αξία όλων των μετοχών της εταιρίας, τότε χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ελέγχει την εταιρία. Είναι μετά και καθαρά δικιά του επιλογή αν θα κρατήσει τον Ζαγοράκη και κάθε Ζαγοράκη, ή αν θα βάλει δικούς του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση λέει πως θα τους κρατήσει όλους και θα παραμείνει πρόεδρος ο Ζαγοράκης.
Εφόσον λοιπόν μπορεί κάποιος να ελέγξει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με 6εκ επειδή αυτό αντιστοιχεί στο 51% της αξίας των μετοχών της, γιατί να βάλει σ αυτή την φάση παραπάνω; Αργότερα σίγουρα θα βάλει και άλλα, αλλιώς η επένδυση δεν θα έχει νόημα, αλλά τώρα δεν έχει λόγο.
Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε. Με το όλο θέμα δεν θέλω να ασχοληθώ ακόμα αλλά θα κάνω ένα τελευταίο σχόλιο. Καλώς να έρθει όποιος θέλει να επενδύσει και να βάλει όσα θέλει. Όσοι σχολιάζετε το ποσό που ΘΑ βάλει είστε απλά τραγικοί. Θα κάνετε τώρα κουμάντο και στο πορτοφόλι του αλλουνού. Κηδεία με ξένα κόλλυβα δηλαδή !
Δική μου απάντηση, χωρίς να παρεξηγούμε γιατί το θέμα είναι σοβαρό:Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να πάρει το 51% των μετοχών με 6 εκ. ευρώ. Αυτό που λέω είναι οτι δεν έχει λογική να γίνει κάτι τέτοιο γιατί τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας αξίζουν περισσότερο.
Κάτι ανάλογο έγινε με τον Γούμενο που πήρε το 51% των μετοχών από τον Μπατατούδη με λίγα λεφτά (και τότε μας λέγαν ότι ο άνθρωπος πήρε χρέη, έβαλε τα στήθια του μπροστά, είναι από το Αγρίνιο αλλά παντρεύτηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη και άλλα αστεία), κράτησε 1 χρόνο προπονητή τον Αναστασιάδη και μετά άρχισε τις πωλήσεις. Μέχρι και φουρνέλο στην τούμπα πήγε να βάλει.
Έτσι λοιπόν δε μου λέει τίποτα ότι παίρνει χρέη ούτε ότι μένει πρόεδρος ο Ζαγοράκης.
Ερώτηση στον Alexis V: Αφού δεν υπάρχει κανένα deal υπό διαπραγμάτευση (και πράγματι έτσι είναι) τι ακριβώς διαπραγματεύονται; Έχεις καμιά ιδέα;