Σου διαφεύγει το γεγονός πως σε όποια θύρα και αν κάθεσαι, κάποτε όλοι πέρασαν από την 4.
Αυτή η πραγματικότητα, δημιουργεί εικονικό διχασμό στο μυαλό σου. Κοιτάζοντας την 4, αυτό που κάνουμε είναι ένα flashback στα δικά μας πριν από 20 και 30 χρόνια. Ο καθένας όμως στο σημείο αυτό βάζει τα δικά του προσωπικά όρια, σύμφωνα με τον χαρακτήρα που έχει διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια.
Και προφανώς το ΠΑΟΚ εκδρομές ναρκωτικά δεν με εκφράζει, αλλά δεν με εκφράζει ως προς το ναρκωτικά. Δεν τα ήθελα, δεν τα θέλω. Τα απέρριψα όταν έπρεπε, δεν θα τα κάνω και τραγούδι για να νομίζουν οι πιτσιρικάδες ότι κάνουν και κάτι σοβαρό. Τα θεωρώ καταστροφικά για τον οργανισμό και το μυαλό του ανθρώπου και λυπάμαι όταν ακούω αυτό το σύνθημα γιατί σκέφτομαι πόσος αγώνας γίνεται για να γλυτώσει ένα άτομο από τα νύχια αυτής της λαίλαπας, και πως μπορεί μαζικά να διολισθαίνουν κάποια άλλα παιδιά απενοχοποιόντας τα.
Θα μάθεις λοιπόν με τον καιρό και όταν θα γνωρίσεις ή θα σκεφτείς καλύτερα τα πράγματα, ότι ο λαός που έγινε θρύλος για τις εκδρομές του και τα ανθρώπινα καραβάνια, σήμερα κάθεται στην 5 ή την 6, γιατί άλλοι πάνε με τα παιδάκια τους ή με τους φίλους τους ή γουστάρουν να έχουν καλύτερη οπτική, άλλοι πάνε 7 ή 8, γιατί γουστάρουν ησυχία, άλλοι πάνε 1 και 2 και 3, γιατί δεν αντέχουν να είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.
Εγώ προσωπικά άρχισα να βλέπω ποδόσφαιρο από τον καιρό που έφυγα από την 4α και κατέβηκα στο κόρνερ, μετά έφυγα από εκεί πήγα στην 4 αλλά από την μεριά της 3 και μετά επειδή ήθελα να βλέπω καλύτερα πήγα στην 6.
Αυτά, δεν θέλω να κουράσω, αλλά να ξέρετε ότι εγώ και πιστεύω και πάρα πολύς κόσμος αυτό βλέπουμε στην 4, τα νιάτα μας στη σημερινή βέβαια εποχή, ή ίσως και το μικρότερό μας αδελφάκι. Μην φαντάζεστε χάσματα που δεν υπάρχουν. Αυτοί είμαστε όλοι μας και ότι είμαστε φαίνεται και ότι φαίνεται είμαστε.
Τώρα για τον Σαλπιγγίδη, η ιστορία έχει κουράσει πραγματικά. Προσωπικά τον ήθελα στον ΠΑΟΚ. Ήμουν ο πρώτος που σηκώθηκε και τον χειροκρότησε στη θύρα 1, όταν ήρθε στην Τούμπα για 1η φορά και έπαιξε με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Χάρηκα όταν επέστρεψε, όμως δεν έχει δώσει σχεδόν τίποτα τα 2 χρόνια μετά την επιστροφή του, τα λεφτά που παίρνει είναι τεράστια γι'αυτό που προσφέρει, το value for money που λένε και στο χωριό μου, ο διχασμός που υπάρχει ως προς το πρόσωπό του νομίζω ότι κάνει κακό στην ομάδα και από πέρυσι τον χειμώνα θέλω να φύγει. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι ήταν ακόμη μια πολύ κακή ενέργεια το να επιστρέψει, και βάζω τον εαυτό μου στη θέση των διοικούντων και λέω ότι και εγώ αν ήμουν προφανώς θα ήθελα να επιστρέψει και θα τον έφερνα, αλλά επίσης λέω ότι προφανώς και θα τον είχα απομακρύνει, και για την απόδοσή του, και για τα χρήματα που επιβαρύνεται ο ΠΑΟΚ, αλλά και για να υπάρχει ομόνοια στο σύλλογο αφού μια μεγάλη ομάδα, μειοψηφία μεν, μεγάλη ομάδα δε, δεν τον θέλει. Για όλους αυτούς τους λόγους και επιπλέον για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει επιδείξει έναν ιδιαίτερο φιλοχρήματο χαρακτήρα, δεν τον θέλω.