ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΟΚ magazine
Συμπληρωνεις τεσσερις μηνες παρουσιας στην ομαδα.Υπαρχουν στιγμες που εχουν μεινει χαραγμενες στο μυαλο σου?
Μια σημαντικη στιγμη ειναι η μερα της επιστροφης μου.Ηταν κατι ξεχωριστο,τουλαιχιστον για μενα.Επισης η πρωτη συμμετοχη μου σε επισημο ματς και φυσικα η σπουδαια επιτυχια της ομαδας στους ομιλους.Χαρηκα εκεινο το παιχνιδι με τη Φενερ γιατι πηραμε την προκριση μεσα σε μια πολυ δυνατη εδρα,με φανατικους οπαδους και κοντρα σε μια πολυ καλη ομαδα με μεγαλο μπατζετ...
Στην περιπτωση σου τιθεται θεμα προσαρμογης,οπως συμβαινει με καθε παικτη που παει σε μια αλλη ομαδα?Στο ρωταω γιατι οι περισσοτεροι περιμεναν να αποδωσεις απο την αρχη στο 100% λογω του οτι εισαι παιδι βγαλμενο απο τον ΠΑΟΚ
Η επιστροφη μου ειχε ιδιαιτεροτητες,αυτο ομως ηταν εν γνωση μου και ημουν προετοιμασμενος να τις αντιμετωπισω.Αγωνιστικα,οπως καθε ποδοσφαιριστης,χρειαζομουν χρονο να μαθω τον τροπο παιχνιδιου,τις συνηθειες των παικτων και της ομαδας γενικα.Το ποδοσφαιρο,ομως,ειναι ομαδικο παιχνιδι.Απο μονος του ενας ποδοσφαιριστης δεν μπορει να αλλαξει την ταυτοτητα του συνολου.Η ομαδα ειναι αυτη που βοηθαει τον ποδοσφαιριστη....
Επιπλεον προερχομουν απο περιορισμενο χρονο ξεκουρασης το καλοκαιρι.Δεν ειναι ιδανικο για εναν αθλητη να μπει κατευθειαν χωρις πολυ χρονο ξεκουρασης.
Ξερω οτι μπορω να δωσω περισσοτερα στην ομαδα και ελπιζω σιγα-σιγα να καταφερω να τη βοηθησω με τον τροπο που θελω προκειμενου να υλοποιησει τους στοχους της....
Μια κουβεντα που γινετε συνεχεια ειναι για τα γκολ που βαζεις η δεν βαζεις.Αυτο σου δημιουργει πιεση?Μηπως αδικει την συνολικη προσφορα σου στην ομαδα?
Το γκολ το θελει πολυ ο κοσμος.Αυτο ειναι σιγουρο.Το θελω και εγω,αλλα δεν το εχω σαν αυτοσκοπο.Αν αυτο μεταφραζεται ως πιεση του κοσμου και του Τυπου προς εμενα,εγω δεν το εκλαμβανω ετσι.Δεν νιωθω καμια πιεση.Το αν ειναι αδικο,ο καθενας μπορει να το δει απο την δικη του οπτικη γωνια....
Η στατιστικη βεβαια,λεει οτι κανεις και αλλες δουλειες μεσα στο γηπεδο.
Αυτος ειναι ο σκοπος μου.Μπορει μεχρι σημερα να μην εχω πετυχει πολλα γκολ,η παρουσια μου ομως,ειναι θετικη.Φυσικα και εχω περιθωρια να δωσω περισσοτερα.
Για να το συνοψισουμε,γενικα δεν πιεζομαι οταν ο κοσμος λεει οτι δεν εχω σκοραρει πολλα γκολ,γιατι νομιζω οτι κανω καλα την δουλεια μου,προσπαθω και δινω τον καλυτερο μου εαυτο.Αυτοι που γνωριζουν απο ποδοσφαιρο το βλεπουν αυτο.Εγω κανω και την αυτοκριτικη μου παντα.Και κοιμαμαι ησυχος.Εκει βαζω μια τελεια σε ολα και δεν νιωθω καμια πιεση....
Εχω διαπιστωσει οτι δεν θες να μιλας δημοσια για την θεση που αγωνιζεσαι.Απο τα τελευταια ματς,φαινεται,ομως οτι σου ταιριαζει να αγωνιζεσαι ως φορ.
Δεν εχω προβλημα να τοποθετηθω.Απλα επειδη η Θεσσαλονικη ειναι πολη του σεναριου μπορει να πουν οτι ασκω καποιας μορφης πιεση,ενω στην προηγουμενη ομαδα που ημουν δεν το εκανα γιατι .....δεν με επαιρνε.Θα σου πω οτι ειχα δηλωσει και στον Παναθηναικο,οταν ο προπονητης με επαιρνε απο μπροστα και με εβαζε δεξια.
Ειχα πει οτι η θεση που παιζω απο μικρος ειναι επιθετικος αλλα δεν εχω κανενα προβλημα να παιξω ειτε απο δεξια ειτε απο αριστερα,εφοσον νιωθω οτι μπορω να βοηθησω την ομαδα.
Αν καποια στιγμη μου ζητησει κατι ο προπονητης και δεν θα μπορω να προσφερω,θα το συζητησω μαζι του και θα κοιταξουμε να βρουμε μια μεση λυση.Δεν εχω προβλημα να παιζω ειτε δεξια ειτε αριστερα αλλα η θεση στην οποια με εμαθαν ολοι,και ξερω να παιζω καλυτερα ειναι μπροστα....
Ο προσωπικος στοχος σου ως παικτης του ΠΑΟΚ?
Θελω να εχω την υγεια μου,να δωσω τον καλυτερο μου εαυτο και να βοηθησω οσο το δυνατο περισσοτερο την ομαδα μου.Μακαρι να πανηγυρισω καποιους τιτλους,το ευχομαι και το θελω παρα πολυ....
Τις μεταπτωσεις στην αποδοση του ΠΑΟΚ πως τις εξηγεις?
Ειναι κατι που αντιμετωπιζουν πολλες ομαδες.Αλλες στην αρχη,αλλες στην μεση και αλλες προς το τελος της περιοδου.Δεν μπορει μια ομαδα να πηγαινει ολη τη χρονια στους ιδιους ρυθμους και να κερδιζει ολα τα παιχνιδια.Σε εμας οι μεταπτωσεις στοιχισαν βαθμολογικα.παιξαν ρολο και οι συχνες αλλαγες προπονητων.Αυτο το γεγονος δεν μας βοηθαει γιατι καθε προπονητης εχει την δικη του φιλοσοφια και ζηταει διαφορετικα πραγματα.Ελπιζουμε οτι θα σταματησουν αυτα τα σκαμπανεβασματα και θα διατηρησουμε τα καλα αποτελεσματα που ειχαμε στα τελευταια παιχνιδια...
Ισχυει αυτο που απλοικα λεει ο κοσμος του ΠΑΟΚ ''Φορμαριστηκε η ομαδα νωρις για να μπει στους ομιλους και μετα ηρθε η κοιλια?''
Θεωρητικα μπορουν να ειπωθουν διαφορα.Φορμαριστηκε η οχι,ο καθενας βλεπει με τ δικο του ματι το ποδοσφαιρο.Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι στο επαγγελματικο ποδοσφαιρο δεν μπορει να πας στον ιδιο ρυθμο επι 11 μηνες....
Το ''Πεμπτη-Κυριακη''μηπως παιζει και αυτο το δικο του ρολο?
Υπαρχουν εμπειροι ποδοσφαιριστες στην ομαδα που εχουν ζησει αυτην την διαδικασια.Στοιχιζει σιγουρα σε κουραση,απολυτα φυσιολογικο απο την στιγμη που εχεις περισσοτερα παιχνιδια στα ποδια σου...
Ο ΠΑΟΚ κανει πρωταθλητισμο τα δυο τελευται χρονια.Ειναι ψηλα,κυνηγαει την κορυφη,διεκδικει πραγματα.Τι του λειπει για να παρει τον τιτλο?
Υπαρχουν καποια εμποδια.Σε ολες τις χωρες της Ευρωπης ευνοουν τις θεωρητικα ισχυρες ομαδες,αυτες που εχουν το χρημα.Πολλες φορες εχουμε αισθανθει την αδικια εδω,το γνωριζει και ο κοσμος.Απο κει και περα,παιζει σημαντικο ρολο οτι δεν υπαρχει οικονομικη ευχερεια στην ομαδα μας και στην πολη μας,ωστε να επενδυσουμε σε καποια πραγματα.Ολα αυτα λειτουργουν ως εμποδια στην εκπληρωση ενος στοχου οπως ειναι ο τιτλος.Η ομαδα ομως εχει κανει τα τελευταια δυο χρονια μια πολυ μεγαλη προσπαθεια.Εχει φτασει πολυ κοντα και ειδικα περισι αγγιξε τον τιτλο.Ειναι κατι που δεν μπορουμε να το θετουμε ως αυτοσκοπο γιατι ξερουμε οτι ειναι δυσκολο αλλα δεν ειναι κατι που δεν μπορουμε να καταφερουμε.Με υπομονη,προσπαθεια και δουλεια,ισως καποαι στιγμη φτασουμε και σε αυτο το σημειο....
Ενας τροπος για να ανταπεξελθει ο ΠΑΟΚ στην ελλειψη χρηματων ειναι να βγαλει νεους Σαλπιγγιδηδες.Να βγαλει παικτες απο τα σπλαχνα του που θα φτασουν σε ενα υψηλο επιπεδο οπως εσυ....
Δεν θεωρω οτι δεν το εχει καταφερει.Εχουν βγει καποια παιδια....
Οχι στο επιπεδο το δικο σου ομως.
Υπαρχουν και τωρα παιδια απο τις υποδομες και αν δειξουμε εμπιστοσυνη στο προσωπο τους μπορουν να καταφερουν πολλα πραγματα.Ειναι ο Αθανασιαδης,ο Γεωργιου και απο πισω και αλλα παιδια που βγαινουν.Χρειαζονται εμπιστοσυνη.Οι υποδομες στην Ελλαδα δεν ειναι σαν αυτες στην Ευρωπη,αυτο ειναι δεδομενο.Αν ομως οι ελληνικες ομαδες στηριζουν τα παιδια τους και αυτα νιωθουν οτι παιρνουν ευκαιριες,μπορουν να βγουν νεοι παικτες.....
Ποσο αλλαγμενο βρηκες τον ΠΑΟΚ σε σχεση με την περιοδο που εφυγες?Υπαρχει αλλη διοικηση,υπαρχει η Μεσημβρια.Δεν ξερω αν πηγες εκει.
Δεν εχει τυχει ακομη,σιγουρα θα παω καποια στιγμη.Ευχομαι και ολη η ομαδα να παει μονιμα εκει συντομα.Και οργανωτικα και διοικητικα και αγωνιστικα εχει αλλαξει ο ΠΑΟΚ.Εχουν βελτιωθει ολα.Ο ΠΑΟΚ ειναι σε πιο υψηλα επιπεδα.Πρεπει να φτιαξεις καποια πραγματα σκαλι-σκαλι για να κατακτησεις ενα τιτλο...
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ...βαρεθηκα,κουραστηκα