@georgT
Παρακολουθώ πολύ καιρό όσα λες και διαφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί σου. Αυτή τη φορά όμως μπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω, επειδή έτσι απαντώ σε όλους όσους σκέφτονται όπως εσύ. Είσαι πιστεύω το χαρακτηριστικότερο δείγμα των ευτυχισμένων οπαδών (χωρίς ίχνος ειρωνείας) που δεν θέλουν να τους χαλάνε τη ζαχαρένια τίποτα περίεργοι, που ονομάζονται ειρωνικά "ψαγμένοι".
Ξεκινάς με άλλο Post με την κορυφαία απορία αν τη παλεύουμε εμείς οι μαλάκες. Η απάντηση είναι μια χαρά. Εσύ; Το λέω γιατί μας ρώτησες εμάς τους μαλάκες 2-3 φορές. Πάμε παρακάτω, αφού σου έλυσα την βασική απορία.
Φιλαράκι σε παρακαλώ να μη ξαναχρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς. Έχει γίνει της μόδας από τη τηλεόραση το κάθε βλαχαδερό ανά την μπανανία που γυρνάει με σαγιονάρα, άσπρη κάλτσα και τον τορβά στη πλάτη, να αναφέρεται απαξιωτικά για τη Θεσσαλονίκη και είναι γελοίο να μεταφέρεται σε ένα ΠΑΟΚτσήδικο forum αυτό. Αυτά τα περί μικρόκοσμων και μπακάλικων λέω. Μη μπαίνεις στο τρυπάκι κι εσύ. Πρέπει όλοι μα όλοι να ευχαριστείτε τους Θεσσαλονικείς ΠΑΟΚτσήδες, γιατί χωρίς αυτούς ο ΠΑΟΚ θα ήταν κάτι άλλο από αυτό που είναι σήμερα. Όπως φυσικά και θα ήταν το κάτι άλλο χωρίς του εκτός Θεσσαλονίκης, κάτι πολύ μικρότερο από αυτό που είναι. Αλλά αυτό δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν ποτέ. Το πρώτο αμφισβητείται συνέχεια, αλλά δεν καταλαβαίνετε ότι αυτή η καθημερινή τριβή των τοπικών ΠΑΟΚτσήδων είναι αυτή που προφυλάττει διαχρονικά τον ΠΑΟΚ. Χωρίς αυτήν ιστορικά ο ΠΑΟΚ θα είχε σβήσει, αφού μακριά όσοι ζούνε και με τα ΜΜΕ να παίζουν τους 3 του ποκ, δεν θα παίρνατε χαμπάρι τίποτα. Οπότε λίγος σεβασμός και λίγη αναγνώριση δεν είναι κακό να υπάρχει. Αυτό που ζεις κι απολαμβάνεις από αυτούς τους Θεσσαλονικείς ξεκίνησε. Όπως κι εκείνο που σε έκανε να ντρέπεσαι πριν λίγα χρόνια, έπαψε να υπάρχει από τους ίδιους. Μην είσαι αχάριστος λοιπόν.
Αφού απάντησα σε όσα με προσέβαλαν προχωρώ σε απαντήσεις, με καλή καρδιά.
Τηλεγραφικά λοιπόν στις πολλές σου απορίες:
1. Ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται σε κανέναν πόλεμο. Αν εσύ ονειρεύεσαι μία κρατικοδίαιτη ομάδα, που θα κρέμεται από τ' αρχίδια του κράτους, τότε κάνεις λάθος. Το κράτος δεν σου έχει κλείσει τις κάνουλες τώρα, αλλά από τότε που ιδρύθηκες σε πολεμάει. Αν λοιπόν σου πετάξει κανένα ξεροκόμματο, θα σε διαλύσει γι' αυτό. Όσο πιο μακριά λοιπόν, τόσο καλύτερα. Αυτό έδειξε η ιστορία και δεν πρέπει να τη ξεχνάμε. Είναι κωμικό λοιπόν να κάνει αγώνες ο ΠΑΟΚτσής που φώναζε για ελεύθερο ΠΑΟΚ, να ξαναμπεί το κράτος μέσα στον ΠΑΟΚ, έστω και ως χορηγός. Γιατί τότε θα σε γαμάει και δεν θα μπορείς να μιλάς, όπως σου την έλεγαν και για τη προηγούμενη φανέλα. Να βρούνε κανένα άτομο να αξιοποιήσει το τεράστιο όνομα του ΠΑΟΚ κι όχι να βολεύεται ο κάθε υπεύθυνος βάζοντας με ψίχουλα τον νταβατζή του κράτους μέσα στον ΠΑΟΚ. Αυτό ξέρω να το κάνω κι εγώ.
2. Αν ήθελες τίτλους με κάθε κόστος, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς, τότε κακώς έκανες το ανιψάκι σου ΠΑΟΚτσή. Υπάρχουν ομάδες που τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτό τον τομέα και θα γλίτωνε από στενοχώριες το παιδί στο μέλλον.
3. Ο κόσμος αλληλοσπαράζεται οχι για την έλευση κοντού, αλλά για πολύ σοβαρότερα θέματα. Ένα από αυτά και δικαιολογείσαι αφού ζεις μακριά να μην το ξέρεις, είναι πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε γίνεται οργανωμένη προσπάθεια να περιθωριοποιηθούν οι σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ και να κάνουν κουμάντο στο λαό καθοδηγητές οπαδοί-δημοσιογράφοι ή δημοσιογράφοι-οπαδοί. Αυτός ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι το όνειρο κάθε MAYROY και κάθε δημοσιογράφου, αλλά επειδή ο ΠΑΟΚ έτσι θα σβήσει οριστικά, ο λαός του που είναι η ψυχή του τρέχει να προλάβει το κακό.
4. Σούτια δύσκολο να πέσουν γιατί από τη μία είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κι από την άλλη οι μάγκες του πληκτρολογίου και οι θρασύδειλοι. Είναι κωμικό να φανταστείς μόνο πως θα απλώσουν έστω χέρι οι δεύτεροι. Και για να μη μπερδεύεσαι, δεν έχει σχέση με αυτούς που θέλουν τον κοντό και τους υπόλοιπους. Έχει σχέση με αυτούς που θέλουν να μην ακούγεται για τίποτα η φωνή των συνδέσμων. Επειδή έρχονται σοβαρότερα θέματα από τον κοντό. Εκεί είναι το ζουμί και όσοι ζούνε στο "μπακάλικο" το ξέρουν και πάνε να το προλάβουν. Μην μένεις στην επιφάνεια του προβλήματος.
5. Σε όλα όσα λες για τη χρυσή ευκαιρία του ΠΑΟΚ έχεις απόλυτο δίκιο. Είμαστε μπροστά στην οριστική αλλαγή σελίδας μας. Μήπως όμως επικεντρώνεσαι στην κόντρα των οπαδών για τον κοντό και παραβλέπεις πως η διοίκηση δείχνει τουλάχιστον ανέτοιμη μπροστά σε αυτή τη πρόκληση; Μιλάω για γηπεδικό, θέμα προπονητή, οικονομικό κτλ Γιατί δεν σε στενοχωρεί που στο κατώφλι της ιστορικής ευκαιρίας μας, ο ΠΑΟΚ είναι μέσα οικονομικά, πιθανόν να παίξει σε άλλο γήπεδο και βρήκε προπονητή ένα μήνα πριν τα ματς; Μη μου πεις ότι τα λύνει σιγά σιγά. Φυσικά και το κάνει και μπράβο που τρέχει τώρα. Αν όμως δεν προλάβουμε, θα φταίει πάλι ο κόσμος; Πάλι στην εύκολη λύση;
6. Ο ΠΑΟΚ φιλαράκι γιγαντώνεται αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια και αυτό το καταλαβαίνεις κι εκεί που μένεις, με τον αγώνα όλων μας και της διοίκησης φυσικά. Πάντα όμως ήταν τεράστιος και κρίμα που δεν το καταλάβαινες και πριν. Ήταν και θα είναι ο πιο τεράστιος σύλλογος, λόγω του κόσμου του που είναι τεράστιος. Το εγώ είμαι ΠΑΟΚ και σκύψτε έπρεπε να το λες και πριν 5 και πριν 10 χρόνια. Είναι κρίμα να νιώθεις ΠΑΟΚ μόνο όταν πάει καλά η ομάδα, γιατί ΠΑΟΚ είναι κάτι πολύ ανώτερο. Δεν μπορώ να σου τη πω που δεν το νιώθεις, απλά είναι κρίμα. Δεν ξέρεις τι χάνεις.
7. Για να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα όμως κι εγώ μαζί σου είμαι με τα μπούνια πως οι αγωνιστικές επιτυχίες είναι απολύτως απαραίτητες για να διαδοθεί περισσότερο το μεγαλείο. Αυτό που δεν βλέπουμε μαζί όμως είναι το εξής απλό: Εσύ βλέπεις μια ομάδα έτοιμα αγωνιστικά να τα γαμήσει όλα, ενώ εγώ βλέπω πως τα πόδια που στηρίζουν αυτόν τον γίγαντα χάνουν σε δύναμη. Μία ομάδα για να είναι δυνατή, πρέπει πρώτ' απ΄όλα να στηρίζεται από μία ισχυρή διοίκηση και να μην έχει οικονομικά προβλήματα. Η διοίκηση είναι ισχυρή όταν έχει πολλά λεφτά και κάνει ό,τι γουστάρει ή όταν έχει όλο τον κόσμο από πίσω της. Η δική μας δεν είχε ποτέ το πρώτο και με απόφασή της χάνει το δεύτερο. Όχι για το θέμα κοντού. Για όλα τα άλλα. Ούτε είχε επίσης οικονομικά προβλήματα. Με απόφασή της αποκτά πλέον. Είναι τα "αντισταθμιστικά οφέλη" του "διώχνω τους φασαρτζήδες" και καλά, που κάποιοι με έπεισαν πως με κρατάνε πίσω οικονομικά και δεν βλέπω που με βάζουν πρόστιμο ακόμα κι αν κλάσει κάποιος στην κερκίδα μας.
Εδώ λοιπόν όσοι γκρινιάζουν δεν το κάνουν από αχαριστία. Το κάνουν για να προλάβουν τα χειρότερα που έρχονται. Να προλάβουν τη διάλυση αυτού του ωραίου που ζούμε. Και φίλε όλα εξαρτώνται από τη διοίκηση και μόνο. Αν πλησιάσει ξανά τον κόσμο με τις καθαρές ξήγες της αρχής, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να μεγαλουργεί. Αν αποφασίσει να περιθωριοποιήσει τον κόσμο θα οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στο μαύρο παρελθόν. Τόσο απλά. Δεν είναι φυσικά απειλή. Είναι απλά νομοτέλεια και συμβαίνει σε κάθε ομάδα παγκοσμίως που η όποια διοίκηση αποκόπτεται από τους οπαδούς της. Πόσο μάλλον στον ΠΑΟΚ, που περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα είναι οι οπαδοί της.
Η διαφορά μας λοιπόν δεν είναι ότι κάποιος από μας θέλει το κακό του ΠΑΟΚ. Είναι πως εσύ είσαι ευτυχισμένος ζώντας το παρών κι εγώ ανήσυχος σκεπτόμενος το μέλλον.