Author Topic: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Δεν ξεχνώ)  (Read 499814 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MAYROS

• Guest
Απ: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Δεν ξεχνώ)
« Reply #4840 on: May 30, 2010, 19:10:04 »
Εγώ απλά ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι η υπόθεση Κούδα ήταν πιο σοβαρή
και ο μόνος λόγος που συγχωρώ εγώ τον Κούδα είναι γιατί ήταν Φαινόμενο σαν
παίκτης και τώρα πια κομμάτι της μεγαλύτερης ομάδας που πέρασε απο τα Ελληνικά
γήπεδα, για να τελειώνουμε με το θέμα μήτσος πιστεύω ότι δεν είναι σοβαρό, υπάρχουν
θέματα στον ΠΑΟΚ καυτά όπως είναι τα (δήθεν) χρέη, το γήπεδο και άλλα.

Offline mikro

• Αποστολή
  • **
« Reply #4841 on: May 30, 2010, 19:25:31 »
Πάντως τι παπά μας πουλάνε , στο μέτροσπορ από κάτω γράφει σε μία σειρά ότι ο Τεν Κάτε είπε αν πάρει ο ΠΑΟΚ τον Σαλπιγγίδη θα πάμε για πρωτάθλημα .... Μπεεεεεε
Π.Α.Ο.Κ. σουβλάκι και το μαλλί καρφάκι ...

Offline tsarpanas4

• Αποστολή
  • **
« Reply #4842 on: May 30, 2010, 19:53:38 »
μαλλον  ψαχνει ομαδα ο χεν τεν  ;D
ΠΑΟΚ ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΣ  ΚΑΛΑ....

Offline Timpanistis

• Αποστολή
  • **
« Reply #4843 on: May 30, 2010, 20:23:53 »
ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, ούτε ήρωας ούτε προδότης.

Oυτε εδωσε με πλαγιο τροπο λεφτα στον γουμενο με την μεταγραφη του, ουτε του εδωσε παραταση ζωης ωστε να καταχραστει και αλλα λεφτα του ΠΑΟΚ....
για περηφάνια μην μιλάτε πλέον
ήρθαν ξανά προδότες στον βορρά

Offline ΚΡΗΤΙΚΟΣ

• Αποστολή
  • **
« Reply #4844 on: May 30, 2010, 21:07:00 »
Αδελφέ μου αγαπημένε ΗΟΜΟ.
Το σχόλιο σου είναι πραγματικά κατάθεση καρδιάς. Μπράβο. Αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικά και αυτό με τιμά . Σε ευχαριστώ.
Βάζει πολλά ερωτήματα τα οποία δεν ξέρω αν μπορούν μέσα από αυτή την μορφή διαλόγου να απαντηθούν στην πληρότητα τους. Ωστόσο για να μην νομισθεί ότι υπεκφεύγω, πράγμα που δεν έχω μάθει να κάνω στην ζωή μου θα απαντήσω θυμίζοντας σου κάτι.
Ήταν μέρες δύσκολες. Χρόνια δίσεκτα για τον ΠΑΟΚ μας. Κανείς μα κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΟΚ. Όλοι μας γυρνούσαν την πλάτη αφού πρώτα είχαν ασελγήσει πάνω στο κορμί του ΠΑΟΚ. Οι πάντες μιλούσαν για το τέλος της ιστορία του ΠΑΟΚ μας. Τότε ακριβώς αδέλφια ΠΑΟΚτσήδες τόσο από το PAOKWORLD όσο και από άλλα site και συνδέσμους μου ζήτησαν μια χάρη. Να γράψω ένα κείμενο που να στηρίζει την λύση Ζαγοράκη. Αυτό και έπραξα. Όχι μόνο γιατί αδέλφια μου το ζήτησαν αλλά κυρίως γιατί το πίστευα βαθύτατα ο ίδιος. Αυτό το κείμενο θα αναρτήσω και σήμερα. Για να πώ, ότι για μένα από εκείνη την μέρα δεν άλλαξε τίποτα. Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω τον Ζαγοράκη. Δεν μπορώ να πάρω πίσω τον λόγο μου. Δεν μπορώ να του ανοίξω πόλεμο έστω και αν στο θέμα σάλπι έχετε δίκιο. Δεν το αξίζει αυτός το άνθρωπος. Το δεν ξεχνώ δεν μπορεί να είναι μονάχα για τον σάλπι, αλλά και για τον Ζαγοράκη. Και δεν ξεχνώ τι έκανε και κάνει για τον ΠΑΟΚ μας. Για μένα πάνω μα πάνω απο όλα είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι. Δεν έχει νόημα καμία ιδεολογία όταν τα πάντα θα έχουν γίνει ρημαδιό, όταν η διχόνοια, οι φασαρίες και ο εμφύλιος θα τρώει τις σάρκες του ΠΑΟΚ μας, και θα κάνει ευάλωτο και αδύναμο, αναιμικό σε οποιοδήποτε λαμόγιο τον σύλλογο μας. Πάνω απο όλα η ενότητα. Ο ΠΑΟΚ να είναι καλά δεν λέγαμε πάντα?

'' Όταν σε καλεί η Ιστορία ''

Για τους πιο πολλούς από εμάς ο ΠΑΟΚ δεν υπήρξε ποτέ μια ποδοσφαιρική ομάδα και μόνο. Δεν υπήρξε ένας χώρος όπου σκοτώναμε την ανία της ζωής μας. Αλλά κυρίως δεν υπήρξε δρόμος για κοινωνική, οικονομική και πολιτική καταξίωση.
   Ο ΠΑΟΚ για όλους εμάς, υπήρξε πάνω απ' ολα μια μεγάλη ιδέα, ένα όραμα ζωής, αιτία για να υπάρχουμε και να ζούμε.
   Στην λέξη ΠΑΟΚ κρυβόταν χιλιάδες συναισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων, που προφέροντας την λέξη αυτή ξυπνούσαν μέσα τους μνήμες. Κάθε φορά που φώναζαν ΠΑΟΚ και έβλεπαν τον δικέφαλο αετό μαυροφορεμένο,  ανοίγονταν πληγές μιας ιστορίας γεμάτη από πόνο και δάκρυ. Πόντος, Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη, Αγ. Σοφιά, ξεριζωμός και προσφυγιά. Δάκρυα και πόνος αιώνων κλεισμένα μέσα σε τέσσερα γράμματα γεμάτα μνήμες και ιστορία.
   Δεν ήταν όμως μόνο η ιστορία της Ρωμιοσύνης που ξυπνούσε στον άκουσμα της λέξης ΠΑΟΚ, αλλά και οι αγώνες τις περιφερειακής Ελλάδος, που χρόνια ζούσε στην λησμονιά, την αδιαφορία και την κοροϊδία του Αθηνοκεντρικού κράτους.
   Αξίες όπως αξιοπρέπεια, περηφάνια, δικαιοσύνη και ισοτιμία ήταν ταυτόσημες με τον ΠΑΟΚ που αποτελούσε μια γροθιά ενότητας και αντίστασης απέναντι στην Αθηνοκέφαλη πολιτεία της πρόστυχης αδιαφορίας.
   Αυτά και άλλα πολλά ήταν συνώνυμα με τον ΠΑΟΚ που ονομάστηκε κοινωνικό φαινόμενο και απασχόλησε όσο κανείς άλλος τους εγχώριους και μη αναλυτές.
   Όλες αυτές τις αξίες που ο ΠΑΟΚ επί χρόνια υπηρετούσε, ολη αυτή την ένδοξη αθλητική, πολιτισμική και κοινωνική παράδοση και προσφορά, την λεηλάτησαν και την βεβήλωσαν άνθρωποι ανάξιοι της ιστορίας του και του ονόματος του. Δεκάδες τυμβωρύχοι της ένδοξης ΠΑΟΚτσίδικης ιστορίας ταλαιπώρησαν, πόνεσαν και ταπείνωσαν των άλλοτε περήφανο Αετό.
   Χρόνια δίσεκτα, χρόνια πέτρινα κούρασαν και γονάτισαν τον Αετό των ονείρων μας. Τον περήφανο γίγαντα που των υποχρέωσαν σε λήθαργο, μαρασμό και ανυπαρξία.
   Ρήμαξαν ότι όσιο και ιερό βρήκαν στο πέρασμα τους, μα πιο πολύ τα όνειρα και τις ελπίδες του αγνού αγωνιστή ΠΑΟΚτσή. Αναξιοπρέπεια, ανυποληψία, ίντριγκα, υπόγειες σκοτεινές διαδρομές, αδιάγνωστες δοσοληψίες, ανύπαρκτο όραμα και προοπτική έγιναν ταυτόσημες έννοιες με το δοξασμένο και υπερήφανο όνομα του ΠΑΟΚ. Πολιτικοί, ποδοσφαιρικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες ''αγνώστου προελεύσεως'' , δημοσιογράφοι κ.α σύλησαν πάνω σε ιερή ιστορία δεκαετιών.
   Και ενώ όλα φαινόντουσαν να είχαν τελειώσει. Όλα έμοιαζαν με ερείπια ένδοξου παρελθόντος που είχαν στοιχειώσει μνήμες και μορφές αγνών αγωνιστών, ξαφνικά φάνηκε φως, παρόν και μέλλον. Ο ''ήλιος της δικαιοσύνης'' φώτισε τα σκοτάδια μιας μαύρης εποχής, σκοτεινής και άδοξης.
   Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, είδε, πόνεσε, σκέφθηκε και πήρε την μεγάλη απόφαση, να μπεί μπροστά ηγέτης για ακόμη μια φορά, να βγάλουμε τον ΠΑΟΚ απο τον βούρκο. Να σπάσει τα δεσμά της ''Λαμόγιας Αιχμαλωσίας'' να γκρεμίσει τα τείχη της ντροπής και της ανυποληψίας.
   Ο Θοδωρής είναι ΠΑΟΚ. Είναι παιδί δικό μας, σεμνός και ταπεινός. Χορτασμένος απο δόξα και λεφτά. Άνθρωπος με ήθος και συνέπεια, που δεν μασάει τα λόγια του και δεν γνωρίζει απο υπόγειες διαδρομές. Είναι εγγυητής της ενότητας, που χρόνια τώρα μας έλειψε. Οραματιστής, που θα δώσει και πάλι στον Παοκτση το δικαίωμα στο όνειρο. Ελπιδοφόρος αέρας μια καινούργιας μέρας. Άνοιξη μιας νέας εποχής.
   Ο ΠΑΟΚ μαζί του αλλάζει σελίδα. Γυρίζει στην ροή του χρόνου και πλάθει νέα όνειρα για το μέλλον τον μέλλον που μας είχαν τόσα χρόνια στερήσει και όμως πρέπει να πιστέψουμε ότι μας ανήκει.
   Ο Ζαγοράκης πήρε την απόφαση και είπε το μεγάλο ναι, εμείς τι θα απαντήσουμε ; Τι θα του πούμε;
   Ο δρόμος του Θοδωρή δεν είναι εύκολος. Θα τον πολεμήσουν απο μέσα και απ΄εξω. Ολοι αυτοί που τους βολεύει ο ΠΑΟΚ να είναι μικρός. Να αιμορραγεί, για πίνουν και να χορταίνουν απο την σάρκα του. Δόξα, χρήμα, παραγοντισμός, λαϊκισμός κ.α η τροφή τους που δεν θέλουν να χάσουν απο τα αδηφάγα στόματα τους.
   Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές για τον ΠΑΟΚ μας. Απο εκείνες που χρειάζεται κανείς να πει το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Να τολμήσει παλικαρίσια ή να κιοτέψει γυρνώντας τις πλάτες του στο μέλλον.
   Ο Αρχηγός μας, έχει την ανάγκη μας. Θέλει την έμπρακτη συμπαράσταση μας, για να αντιμετωπίσει τους σκοπέλους και τα κύματα μιας μανιασμένης θάλασσας προβλημάτων που κληροδότησαν όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια οι αυτόκλητοι ''σωτήρες''.
   Η ιστορία μας, το ήθος και οι αξίες μας δεν μας επιτρέπουν την άρνηση και την αδιαφορία. Την καχυποψία και την γκρίνια. Η ζωή δεν συγχωρεί τους δειλούς, τους αχάριστους και εκείνους που δεν αρπάζουν τις ευκαιρίες.
   Η ιστορία του ΠΑΟΚ μίλησε, μας καλεί σε γενική πανΠΑΟΚτσίδικη στράτευση στο πλευρό του Αρχηγού μας Θοδωρή Ζαγοράκη. Η μέρα της Λευτεριάς του ΠΑΟΚ έφτασε, έχει όνομα βαρύ σαν ιστορία.
Όλοι μαζί ενωμένοι, δίπλα στον πρόεδρο, στον Θόδωρο της καρδιάς και των ονείρων μας. Στην ιστορία που μας καλεί και πάλι στις λαμπρές σελίδες της.
   Κανένα εισιτήριο διαρκείας στο ράφι, όλα στα χέρια μας και στην καρδιά μας. Κανείς Παοκτσής στις καφετέριες και στις παραλίες. Όλοι στους δρόμους μέχρι να γίνει η ρύθμιση.
Να κάνει ξαστεριά κι ο ήλιος ν΄ ανατείλει!!!

*Το κείμενο αυτό μπήκε τότε πρωτοσέλιδο στο PAOKWOLD ακούστηκε σε ραδιόφωνα και έγινε πρωτοσέλιδο στις Εφημερίδες του Βορρά αλλα και στο "Φίλαθλο" της Αθήνας. O Νικολάου το διάβασε στην εκπομπή του.

Τι έχει αλλάξει σήμερα για να το ανακαλέσω?

« Last Edit: May 30, 2010, 21:15:56 by ÊÑÇÔÉÊÏÓ »

Offline ΚΡΗΤΙΚΟΣ

• Αποστολή
  • **
« Reply #4845 on: May 30, 2010, 21:14:51 »
Αδελφέ μου αγαπημένε ΗΟΜΟ.
Το σχόλιο σου είναι πραγματικά κατάθεση καρδιάς. Μπράβο. Αναφέρεσαι σε εμένα προσωπικά και αυτό με τιμά . Σε ευχαριστώ.
Βάζει πολλά ερωτήματα τα οποία δεν ξέρω αν μπορούν μέσα από αυτή την μορφή διαλόγου να απαντηθούν στην πληρότητα τους. Ωστόσο για να μην νομισθεί ότι υπεκφεύγω, πράγμα που δεν έχω μάθει να κάνω στην ζωή μου θα απαντήσω θυμίζοντας σου κάτι.
Ήταν μέρες δύσκολες. Χρόνια δίσεκτα για τον ΠΑΟΚ μας. Κανείς μα κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΟΚ. Όλοι μας γυρνούσαν την πλάτη αφού πρώτα είχαν ασελγήσει πάνω στο κορμί του ΠΑΟΚ. Οι πάντες μιλούσαν για το τέλος της ιστορία του ΠΑΟΚ μας. Τότε ακριβώς αδέλφια ΠΑΟΚτσήδες τόσο από το PAOKWORLD όσο και από άλλα site και συνδέσμους μου ζήτησαν μια χάρη. Να γράψω ένα κείμενο που να στηρίζει την λύση Ζαγοράκη. Αυτό και έπραξα. Όχι μόνο γιατί αδέλφια μου το ζήτησαν αλλά κυρίως γιατί το πίστευα βαθύτατα ο ίδιος. Αυτό το κείμενο θα αναρτήσω και σήμερα. Για να πώ, ότι για μένα από εκείνη την μέρα δεν άλλαξε τίποτα. Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω τον Ζαγοράκη. Δεν μπορώ να πάρω πίσω τον λόγο μου. Δεν μπορώ να του ανοίξω πόλεμο έστω και αν στο θέμα σάλπι έχετε δίκιο. Δεν το αξίζει αυτός το άνθρωπος. Το δεν ξεχνώ δεν μπορεί να είναι μονάχα για τον σάλπι, αλλά και για τον Ζαγοράκη. Και δεν ξεχνώ τι έκανε και κάνει για τον ΠΑΟΚ μας. Για μένα πάνω μα πάνω απο όλα είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι. Δεν έχει νόημα καμία ιδεολογία όταν τα πάντα θα έχουν γίνει ρημαδιό, όταν η διχόνοια, οι φασαρίες και ο εμφύλιος θα τρώει τις σάρκες του ΠΑΟΚ μας, και θα κάνει ευάλωτο και αδύναμο, αναιμικό σε οποιοδήποτε λαμόγιο τον σύλλογο μας. Πάνω απο όλα η ενότητα. Ο ΠΑΟΚ να είναι καλά δεν λέγαμε πάντα?

'' Όταν σε καλεί η Ιστορία ''

Για τους πιο πολλούς από εμάς ο ΠΑΟΚ δεν υπήρξε ποτέ μια ποδοσφαιρική ομάδα και μόνο. Δεν υπήρξε ένας χώρος όπου σκοτώναμε την ανία της ζωής μας. Αλλά κυρίως δεν υπήρξε δρόμος για κοινωνική, οικονομική και πολιτική καταξίωση.
   Ο ΠΑΟΚ για όλους εμάς, υπήρξε πάνω απ' ολα μια μεγάλη ιδέα, ένα όραμα ζωής, αιτία για να υπάρχουμε και να ζούμε.
   Στην λέξη ΠΑΟΚ κρυβόταν χιλιάδες συναισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων, που προφέροντας την λέξη αυτή ξυπνούσαν μέσα τους μνήμες. Κάθε φορά που φώναζαν ΠΑΟΚ και έβλεπαν τον δικέφαλο αετό μαυροφορεμένο,  ανοίγονταν πληγές μιας ιστορίας γεμάτη από πόνο και δάκρυ. Πόντος, Μικρά Ασία, Κωνσταντινούπολη, Αγ. Σοφιά, ξεριζωμός και προσφυγιά. Δάκρυα και πόνος αιώνων κλεισμένα μέσα σε τέσσερα γράμματα γεμάτα μνήμες και ιστορία.
   Δεν ήταν όμως μόνο η ιστορία της Ρωμιοσύνης που ξυπνούσε στον άκουσμα της λέξης ΠΑΟΚ, αλλά και οι αγώνες τις περιφερειακής Ελλάδος, που χρόνια ζούσε στην λησμονιά, την αδιαφορία και την κοροϊδία του Αθηνοκεντρικού κράτους.
   Αξίες όπως αξιοπρέπεια, περηφάνια, δικαιοσύνη και ισοτιμία ήταν ταυτόσημες με τον ΠΑΟΚ που αποτελούσε μια γροθιά ενότητας και αντίστασης απέναντι στην Αθηνοκέφαλη πολιτεία της πρόστυχης αδιαφορίας.
   Αυτά και άλλα πολλά ήταν συνώνυμα με τον ΠΑΟΚ που ονομάστηκε κοινωνικό φαινόμενο και απασχόλησε όσο κανείς άλλος τους εγχώριους και μη αναλυτές.
   Όλες αυτές τις αξίες που ο ΠΑΟΚ επί χρόνια υπηρετούσε, ολη αυτή την ένδοξη αθλητική, πολιτισμική και κοινωνική παράδοση και προσφορά, την λεηλάτησαν και την βεβήλωσαν άνθρωποι ανάξιοι της ιστορίας του και του ονόματος του. Δεκάδες τυμβωρύχοι της ένδοξης ΠΑΟΚτσίδικης ιστορίας ταλαιπώρησαν, πόνεσαν και ταπείνωσαν των άλλοτε περήφανο Αετό.
   Χρόνια δίσεκτα, χρόνια πέτρινα κούρασαν και γονάτισαν τον Αετό των ονείρων μας. Τον περήφανο γίγαντα που των υποχρέωσαν σε λήθαργο, μαρασμό και ανυπαρξία.
   Ρήμαξαν ότι όσιο και ιερό βρήκαν στο πέρασμα τους, μα πιο πολύ τα όνειρα και τις ελπίδες του αγνού αγωνιστή ΠΑΟΚτσή. Αναξιοπρέπεια, ανυποληψία, ίντριγκα, υπόγειες σκοτεινές διαδρομές, αδιάγνωστες δοσοληψίες, ανύπαρκτο όραμα και προοπτική έγιναν ταυτόσημες έννοιες με το δοξασμένο και υπερήφανο όνομα του ΠΑΟΚ. Πολιτικοί, ποδοσφαιρικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες ''αγνώστου προελεύσεως'' , δημοσιογράφοι κ.α σύλησαν πάνω σε ιερή ιστορία δεκαετιών.
   Και ενώ όλα φαινόντουσαν να είχαν τελειώσει. Όλα έμοιαζαν με ερείπια ένδοξου παρελθόντος που είχαν στοιχειώσει μνήμες και μορφές αγνών αγωνιστών, ξαφνικά φάνηκε φως, παρόν και μέλλον. Ο ''ήλιος της δικαιοσύνης'' φώτισε τα σκοτάδια μιας μαύρης εποχής, σκοτεινής και άδοξης.
   Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, είδε, πόνεσε, σκέφθηκε και πήρε την μεγάλη απόφαση, να μπεί μπροστά ηγέτης για ακόμη μια φορά, να βγάλουμε τον ΠΑΟΚ απο τον βούρκο. Να σπάσει τα δεσμά της ''Λαμόγιας Αιχμαλωσίας'' να γκρεμίσει τα τείχη της ντροπής και της ανυποληψίας.
   Ο Θοδωρής είναι ΠΑΟΚ. Είναι παιδί δικό μας, σεμνός και ταπεινός. Χορτασμένος απο δόξα και λεφτά. Άνθρωπος με ήθος και συνέπεια, που δεν μασάει τα λόγια του και δεν γνωρίζει απο υπόγειες διαδρομές. Είναι εγγυητής της ενότητας, που χρόνια τώρα μας έλειψε. Οραματιστής, που θα δώσει και πάλι στον Παοκτση το δικαίωμα στο όνειρο. Ελπιδοφόρος αέρας μια καινούργιας μέρας. Άνοιξη μιας νέας εποχής.
   Ο ΠΑΟΚ μαζί του αλλάζει σελίδα. Γυρίζει στην ροή του χρόνου και πλάθει νέα όνειρα για το μέλλον τον μέλλον που μας είχαν τόσα χρόνια στερήσει και όμως πρέπει να πιστέψουμε ότι μας ανήκει.
   Ο Ζαγοράκης πήρε την απόφαση και είπε το μεγάλο ναι, εμείς τι θα απαντήσουμε ; Τι θα του πούμε;
   Ο δρόμος του Θοδωρή δεν είναι εύκολος. Θα τον πολεμήσουν απο μέσα και απ΄εξω. Ολοι αυτοί που τους βολεύει ο ΠΑΟΚ να είναι μικρός. Να αιμορραγεί, για πίνουν και να χορταίνουν απο την σάρκα του. Δόξα, χρήμα, παραγοντισμός, λαϊκισμός κ.α η τροφή τους που δεν θέλουν να χάσουν απο τα αδηφάγα στόματα τους.
   Ζούμε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές για τον ΠΑΟΚ μας. Απο εκείνες που χρειάζεται κανείς να πει το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Να τολμήσει παλικαρίσια ή να κιοτέψει γυρνώντας τις πλάτες του στο μέλλον.
   Ο Αρχηγός μας, έχει την ανάγκη μας. Θέλει την έμπρακτη συμπαράσταση μας, για να αντιμετωπίσει τους σκοπέλους και τα κύματα μιας μανιασμένης θάλασσας προβλημάτων που κληροδότησαν όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια οι αυτόκλητοι ''σωτήρες''.
   Η ιστορία μας, το ήθος και οι αξίες μας δεν μας επιτρέπουν την άρνηση και την αδιαφορία. Την καχυποψία και την γκρίνια. Η ζωή δεν συγχωρεί τους δειλούς, τους αχάριστους και εκείνους που δεν αρπάζουν τις ευκαιρίες.
   Η ιστορία του ΠΑΟΚ μίλησε, μας καλεί σε γενική πανΠΑΟΚτσίδικη στράτευση στο πλευρό του Αρχηγού μας Θοδωρή Ζαγοράκη. Η μέρα της Λευτεριάς του ΠΑΟΚ έφτασε, έχει όνομα βαρύ σαν ιστορία.
Όλοι μαζί ενωμένοι, δίπλα στον πρόεδρο, στον Θόδωρο της καρδιάς και των ονείρων μας. Στην ιστορία που μας καλεί και πάλι στις λαμπρές σελίδες της.
   Κανένα εισιτήριο διαρκείας στο ράφι, όλα στα χέρια μας και στην καρδιά μας. Κανείς Παοκτσής στις καφετέριες και στις παραλίες. Όλοι στους δρόμους μέχρι να γίνει η ρύθμιση.
Να κάνει ξαστεριά κι ο ήλιος ν΄ ανατείλει!!!

*Το κείμενο αυτό μπήκε τότε πρωτοσέλιδο στο PAOKWOLD ακούστηκε σε ραδιόφωνα και έγινε πρωτοσέλιδο στις Εφημερίδες του Βορρά αλλα και στο "Φίλαθλο" της Αθήνας. O Νικολάου το διάβασε στην εκπομπή του.

Τι έχει αλλάξει σήμερα για να το ανακαλέσω?

ive4

• Guest
« Reply #4846 on: May 31, 2010, 00:03:06 »
πωπω συγκινήθηκα με το ρεπορτάζ του Μετρουλάκη!
Τόσες αλήθειες και να μη τις είχαμε καταλάβει τόσο καιρό ;

Τον καημένο του έπαιξε άσχημο παιχνίδι ο Τζον Γου.
Αυτό το άρθρο μαζί με τους άγγλους του Γρηγοριάδη που θα έπαιρναν ένα σπίτι στην Χαλκιδική και... τον ΠΑΟΚ, μπορούν να γίνουν ωραίες σαπουνόπερες.
ΝΤΡΟΠΗ σε όποιο κεφάλι στην διοίκηση έχει σκεφτεί να στήσει όλο αυτό το αηδιαστικό σκηνικό για να μας πείσει να τον δεχτούμε πίσω. ΞΕΦΤΙΛΑ.

Offline Capricorn

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #4847 on: May 31, 2010, 00:10:24 »
Ρε αλήτη μετρουλάκη........ήξερες την αλήθεια τόσο καιρό και μας την έκρυβες........και μας άφηνες να βρίζουμε τζάμπα το παλικάρι...
AΔΙΑΦΟΡΩ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Offline Matador

• Αλλαγή
« Reply #4848 on: May 31, 2010, 11:14:25 »
G@mw την κοντή αμοιβάδα με τις μπούκλες, μας έχει πρήξει τα @@.

Θαυμασμός και μονο για τις αποκαλυψεις των ARD  :emetos:
«Caer esta perimitido, levantarse es obligatorio»

Offline cure

• Αλλαγή
« Reply #4849 on: May 31, 2010, 16:56:52 »
Φίλε Κρητικέ, θεωρώ πως το εκπληκτικό σου κείμενο που έγραψες τότε, είναι όντως διαχρονικό και προσωπικά κάθε του γραμμή που διαβάζω ξανά, είναι ένα επιπλέον επιχείρημα στα δικά μας επιχειρήματα για τη μη έλευση του κοντού.
Αν ήθελα να βάλω μαζί όλα μου τα επιχειρήματα για την άποψή μου θα χρησιμοποιούσα τα λόγια σου! Χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Για τους πιο πολλούς από εμάς ο ΠΑΟΚ δεν υπήρξε ποτέ μια ποδοσφαιρική ομάδα και μόνο. Ο ΠΑΟΚ για όλους εμάς, υπήρξε πάνω απ' ολα μια μεγάλη ιδέα...  Αξίες όπως αξιοπρέπεια, περηφάνια, δικαιοσύνη και ισοτιμία ήταν ταυτόσημες με τον ΠΑΟΚ που αποτελούσε μια γροθιά ενότητας και αντίστασης απέναντι στην Αθηνοκέφαλη πολιτεία της πρόστυχης αδιαφορίας.
Αναξιοπρέπεια, ανυποληψία, ίντριγκα, υπόγειες σκοτεινές διαδρομές, αδιάγνωστες δοσοληψίες, ανύπαρκτο όραμα και προοπτική έγιναν ταυτόσημες έννοιες με το δοξασμένο και υπερήφανο όνομα του ΠΑΟΚ. Πολιτικοί, ποδοσφαιρικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες ''αγνώστου προελεύσεως'' , δημοσιογράφοι κ.α σύλησαν πάνω σε ιερή ιστορία δεκαετιών....
Ο Θοδωρής είναι ΠΑΟΚ. Είναι παιδί δικό μας, σεμνός και ταπεινός. Χορτασμένος απο δόξα και λεφτά. Άνθρωπος με ήθος και συνέπεια, που δεν μασάει τα λόγια του και δεν γνωρίζει απο υπόγειες διαδρομές. Είναι εγγυητής της ενότητας, που χρόνια τώρα μας έλειψε...

Έτσι και για μας τους "απέναντι" (καταχρηστικά χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη επειδή ξέρω πως δεν θα δεις ποτέ ως απέναντι αδερφό σου εσύ) οι λόγοι είναι οι παραπάνω που είχες πει. Δεν είναι αγωνιστικοί οι λόγοι φυσικά. Κανείς δεν αμφισβητεί τη μεγάλη του αξία. Είναι ιδεολογικοί και ηθικοί. Δεν θέλουμε να μοιάσουμε στους κάτω, προδίδοντας τις αρχές μας για τίτλους. Δεν είμαστε του δόγματος ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Όπως επίσης λες στη 2η παράγραφο που παρέθεσα, αυτό που ενοχλούσε τότε και ενοχλεί αφάνταστα και τώρα είναι αυτές οι ίντριγκες, οι σκοτεινές διαδρομές και οι συμμαχίες με δημοσιογράφους κτλ, εις βάρος της ειλικρινούς σχέσης μας. Όλοι εσείς που θέλετε την επιστροφή του κοντού, δεν το νιώθετε όπως εμείς αυτό το ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ επικοινωνιακό παιχνίδι, που παίζει η ίδια η ΠΑΕ απέναντί μας. Αυτή την ανίερη συμμαχία με τους δημοσιογράφους, για να μας βγάλουν τρελούς.
Εγώ φίλε Κρητικέ έχω ξαναπεί πως θα βάλω κάτω τον εγωισμό μου και τις απόψεις μου και μόλις ανακοινωθεί θα πάψω να κράζω. Η πληγή θα μείνει μέσα μου. Θα την ξεπερνούσα όμως ευκολότερα συν τω χρόνω, αν δεν ένιωθα ότι με θεωρεί η ίδια μου η ΠΑΕ, μαλάκα μη μνήμη χρυσόψαρου. Θα μου πεις το κάνουν οι δημοσιογράφοι, όχι η ΠΑΕ. Θα σου πω με την ανοχή της και με το να το τραβάει τόσο καιρό, υπόγεια.

Σε όλα τα άλλα που έγραψες συμφωνώ απόλυτα όχι "ταιριάζοντάς τα" στην οπτική μου για τον κοντό, αλλά όπως τα γράφεις. Δεν παύω να εμπιστεύομαι τον Ζαγοράκη. Απλά νιώθω πως πρέπει να φωνάξω την άποψή μου. Η έμπρακτη στήριξή μου θα μείνει όπως πάντα και πάνω απ' όλα με το τουμπεκί που θα κάνω και την απόφασή μου να καταπιώ την απόφασή τους, με την ανακοίνωσή της. Αυτή η στάση ελπίζω καλύπτει όλα τα υπόλοιπα σημεία του εκπληκτικού σου άρθρου.

Γενικά έχω σιχαθεί όπως κι ο ΗΟΜΟ να αντιπαρατίθεμαι για αυτό το θέμα. Με σένα όμως μπήκα σε διάλογο επειδή είμαι σίγουρος πως είναι υγιής διάλογος και σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήσει αίσθημα αντιπαράθεσης και πως σου τη λέω για κάτι.
Μεγιστάνας με ρόστερ βουλινού. Πιο μάγκας δεν γίνεται σε λέω

Offline ΚΡΗΤΙΚΟΣ

• Αποστολή
  • **
« Reply #4850 on: May 31, 2010, 20:39:14 »
Με αυτή την άποψη που εκφράζεις αδελφέ μου CURE όχι μόνο συμφωνώ και με βρίσκει αλληλέγγυο αλλά την θέλω, την επιζητώ απο τους ΠΑΟΚτζήδες για να πιστοποιήσουν για ακόμη μια φορά ότι η ιδεολογία μας είναι κινητήριος δύναμη μας.
Αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ εμφύλια σύρραξη η διάλυση της μέχρι σήμερα προσπάθειας μας, ο ΠΑΟΚ να διοικείται απο ΠΑΟΚτσήδικη διοίκηση και τον λαό του. Για μένα είναι μεγαλύτερη ντροπή και προδοσία της ιδεολογίας μας π.χ να έχουμε ένα λαμόγιο λεφτά μεγαλοκαρχαρία στο τιμόνι της διοίκησης που δεν είναι ΠΑΟΚ απο δύο δικά μας παιδιά, που κάνουν και λάθη αλλά είναι σάρκα απο την σάρκα μας και αίμα δικό μας. Σαφέστατα και καλά κάνεις και εσύ και τα άλλα αδέλφια που δεν θέλετε στην κρίσιμη αυτή στιγμή να χαρακτηριστεί η σιωπή σας στον εν λόγω θέμα ως έκπτωση ΠΑΟΚτσήδικων αξιών. Αλλα το ίδιο όμως αδελφέ δεν ισχύει αν μείνουμε στην ιστορία ώς εκείνοι που διχάσαμε τον ΠΑΟΚ και τον πήγαμε πίσω? Τον σύραμε στην εσωστρέφεια και στον αλληλοσπαραγμό?
 Δες που κατέληξε η κόντρα των οργανωμένων με τον νικολαίδη και με την διάθεση τους να διοικήσουν. Δεν λέω σε καμία περίπτωση οτι η διαμαρτυρία σας αυτή σημαίνει τούτο. Οχι κάθε άλλο. Αλλα υπάρχει κίνδυνος να γίνει, να μετατραπεί σε τέτοια μορφής και ποιότητας διαδικασία.
Εγω αδελφέ μου το είπα και το ξαναλέω. Δεν ήθελα τον σαλπιγγίδη στο ΠΑΟΚ. Δεν το ήθελα. Αλλα απο την στιγμή που ώς φαίνεται έχουν όλα τελειώσει, σέβομαι την απόφαση του Βρυζα- Ζαγοράκη και προχωράω.
Δεν μπορώ, δεν έχω το δικαίωμα, δεν θέλω, και νιώθω όπως και εσείς βαριά την ευθύνη να διασπάσω, να διαιρέσω, να υπονομεύσω τα παιδιά αυτά(διοίκηση) που αγαπούν τον ΠΑΟΚ όπως και εμείς, ίσως μέσα απο ένα διαφορετικό πρίσμα γιατί καλούνται στο φινάλε να διοικήσουν και τούτο δεν είναι απλό πράγμα. Γιατί αδελφέ μου CURE εσένα και εμένα και τον HOMO και αλλα αδέλφια δεν μας νοιάζει να κρατήσουμε την ιδεολογίας μας και ας παίζουμε στην β΄εθνική, αλλα δεν είμαστε η πλειοψηφία. Δεν έγιναν όλοι ΠΑΟΚ απο ιδεολογία και δεν μένουν ολοι επίσης για αυτό το ιερό νόημα ζωής. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι που είναι  ΠΑΟΚ πέραν αυτών των λόγων. Και όταν διοικείς ενα μεγάλο καράβι που ονομάζεται ΠΑΟΚ με εκατοντάδες χιλιάδες λαού, τα κοιτάς όλα.

Εμείς ξέρουμε γιατί γίναμε ΠΑΟΚ. Και όπως -πολύ σωστά αναφέρεις- ξέρουμε για πιο λόγο θα σιωπήσουμε ενωτικά όταν θα ανακοινωθεί. Δεν πρέπει να νιώθουμε απογοήτευση, ούτε προδομένοι, ούτε χαμένοι. Εμείς είμαστε οι κερδισμένοι. Αλλα το κέρδος είναι μέσα στην καρδιά μας. Να ζείς και πατάς την γή με τον ΠΑΟΚ στην ψυχή σου. Με υπερηφάνεια και μπέσα ΠΑΟΚτσήδικη. Και θά ρθει καιρός που θα καταλάβουν και οι πολλοί, οτι πέραν απο τις κούπες, και τα σουβενίρ του βρώμικου κρατικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τα μεγάλα ονόματα και αστέρια των εκατομμυρίων, υπάρχουν και άλλες αξίες, πραγματικέ αξίες που αξίζει να είσαι ΠΑΟΚτσής. Θα ρθει καιρός......

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #4851 on: May 31, 2010, 20:48:18 »
"Για μένα είναι μεγαλύτερη ντροπή και προδοσία της ιδεολογίας μας π.χ να έχουμε ένα λαμόγιο λεφτά μεγαλοκαρχαρία στο τιμόνι της διοίκησης που δεν είναι ΠΑΟΚ απο δύο δικά μας παιδιά, που κάνουν και λάθη αλλά είναι σάρκα απο την σάρκα μας και αίμα δικό μας. Σαφέστατα και καλά κάνεις και εσύ και τα άλλα αδέλφια που δεν θέλετε στην κρίσιμη αυτή στιγμή να χαρακτηριστεί η σιωπή σας στον εν λόγω θέμα ως έκπτωση ΠΑΟΚτσήδικων αξιών. Αλλα το ίδιο όμως αδελφέ δεν ισχύει αν μείνουμε στην ιστορία ώς εκείνοι που διχάσαμε τον ΠΑΟΚ και τον πήγαμε πίσω? Τον σύραμε στην εσωστρέφεια και στον αλληλοσπαραγμό?"

Αδερφε μου δεν εχω διαθεση να υπεραναλυω.

Πρωτον, περιπτωση γουμενου, μυριζε απο μακρια οτι εκλεβε, η 4 εκραζε το υπολοιπο γηπεδο η τουμπεκιαζονταν η μουτζωνε.
Δευτερον, περιπτωση γκαγκατση, τουμπεκι ψιλοκομμενο κιολας, τα αποτελεσματα , ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ 2009-2010 παναθηναικος και χαρακτηρισμοι γκαγκατσοπαιδα απο αλλοθρησκους. Ελεος δηλαδη

Κοινη συνισταμενη? Την ακουω απο σενα. Ισως την ονομασεις σιωπη ενοτητας, εγω θα την πω καραγκιοζιλικι και σιγουρα οχι αντρικη ιδιοτητα.

αυτος ας ερθει,ασε με εμενα να επιλεγω οπως εγω νιωθω πως εκφραζομαι καλυτερα..εστω και λαθος να ειμαι. ετσι δεν ειναι?

Offline ΚΡΗΤΙΚΟΣ

• Αποστολή
  • **
« Reply #4852 on: May 31, 2010, 23:34:37 »
Βεβαίως και επέλεξε ότι θέλεις. Τα αυτονόητα θα λέμε. Όλοι κρινόμαστε.

Υ.Γ. Αυτο το τσιτάτο "εγω θα την πω καραγκιοζιλικι και σιγουρα οχι αντρικη ιδιοτητα", το απευθύνεις σε εμένα?

Offline dask4

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #4853 on: May 31, 2010, 23:41:13 »
Εννοω οτι εσυ εχεις το δικαιωμα να ονομασεις πραγματα προσωπα και καταστασεις οπως πραγματικα νιωθεις. Ασε με και μενα να νιωθω τα δικα μου πραγματα. Δεν σου τη "λεω", ειδικα εσενα. Ο καθενας ας πραξει οπως νιωθει η συνειδηση του....
Φιλικα

Offline ΚΡΗΤΙΚΟΣ

• Αποστολή
  • **
« Reply #4854 on: May 31, 2010, 23:50:53 »
Βεβαίως γιατί όχι. Δεν είπα εγω να μην εκφραστεί ο καθένας όπως θέλει. Το ζήτημα κρίνεται αλλού όμως. Και όταν είμαστε οπαδοί μιας τόσο μεγάλης ομάδας, με τόσο κόσμο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο υποκειμενικά. Δεν είμαστε μόνοι μας. Δηλαδή δεν μπορώ εγω στο όνομα της επανάστασης μου να μπουκάρω στο γήπεδο και να τα σπάσω. Διότι δεν είμαι μόνος και αυτό θα έχει επιπτώσεις στην ομάδα μου και στους συνοπαδούς μου. Αυτό λέω εγώ αδελφέ. Τώρα απο εκεί και πέρα μια αδελφική κουβέντα κάνουμε. Ο καθένας ας πράξει ελεύθερα και όπως καταλαβαίνει οτι στηρίζει τα "συμφέροντα" του ΠΑΟΚ μας. Αλλωστε ότι κάνουμε απο την τρέλα μας για αυτόν τα κάνουμε.

Υ.Γ οΚ Αδελφέ, ολα καλά!!!!

ive4

• Guest
« Reply #4855 on: June 01, 2010, 08:11:35 »
Πρόσεχε γιατί άμα δε κάνεις ντου θα σε πουν φυτό.
Και άμα πεις οκ ας έρθει ο Σαλπιγγίδης προδίδεις την ιδεολογία...

Φαίνεται όσοι έγιναν ΠΑΟΚ από μικροί τα χαν βάλει κάτω με βάση την ιδεολογία και αποφάσισαν να τρέχουν για τον ΠΑΟΚ. Τα σκέφτηκαν όλα όταν πήγαιναν δημοτικό..
Αυτό δεν αναιρεί ότι ενσωματώνεσαι σε μία συγκεκριμένη στάση και σκέψη όταν εντάσσεσαι στην ομάδα και στο οπαδικό κίνημα.
Αλλά υπάρχει κι αυτό που λέμε <<το μικρόβιο του ΠΑΟΚ>>.
Δεν είναι ούτε ιδεολογία, ούτε τίποτα χειροπιαστό. Απλά υπάρχει στη φύση (σου).

Το ''ΠΑΟΚ είσαι'' μπορεί να σε βοηθάει στην προσωπική σου ζωή να μη μασάς, αλλά όταν πας γήπεδο ''Για τον ΠΑΟΚ είσαι'' εκεί, όχι για την πάρτη σου.

Offline maria-mtb

• Βασικός
« Reply #4856 on: June 01, 2010, 11:53:58 »
Επειδη εισαι "παοκτσης" δωσε στην παε 1 μυριο απο αυτα που θα τσεπωσεις, να φτιαξει λιγο την Τουμπα, να μην θρηνησουμε καμια μερα οπαδους και κρατα εσυ το αλλο ενα μυριο για την παρτη σου, σου φτανει κ σου περισσευει. εμεις με μηδεν εισοδημα κ δινουμε, δωσε κ συ λοιπον το μυριακι, και το συζηταμε. ελα, μην το σκεφτεσαι αφου εισαι "παοκτσης". δηλ αμα εγω κερδιζα σημερα 2 μυρια στο τζοκερ, δεν θα πηγαινα αυριο να δωσω το 1 στην παε? θα πηγαινα.

Offline lik4

• Αλλαγή
« Reply #4857 on: June 01, 2010, 12:14:13 »
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑ ΠΟΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΦΥΓΑ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ,ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΣΥΜΠΑΙΧΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΛΗΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

northeagle_4

• Guest
« Reply #4858 on: June 01, 2010, 12:18:07 »
ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΣΟΥ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΚΟΝΤΗ ΨΩΛΗ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ............

thomas

• Guest
« Reply #4859 on: June 01, 2010, 12:21:17 »
κούρασαν υπερβολικά τα θέματα Σάλπι και προπονητή.αηδία πια.ας προχωρήσει η ΠΑΕ σε ανακοινώσεις να τελειώνουμε.Έλεος.