Ο Σαλπιγγίδης αντιπροσωπεύει το τελευταίο δείγμα υπερηφάνειας που υπήρχε στον ποδοσφαιρικό Π.Α.Ο.Κ.
Είχε στο παρελθόν δώσει την εικόνα πως ακόμη και εάν του δινόταν η ευκαιρία να φύγει δεν θα το έκανε (π.χ. παλαιότερη προσφυγή του όπου και τότε είχε ενδιαφερθεί ο ΠΑΟ). Προφανώς στο διάστημα που μεσολάβησε, θέλεις με την πράξη του προς τον κόσμο και τα όσα επακολούθησαν, θέλεις με την γενική αγωνιστική απαξίωση του τμήματος, άλλαξε γνώμη.
Εγώ βάζω μέσα και τον Καρυπίδη ο οποίος πέρασε στο ντούκου. Λίγο πιο κάτω αλλά επίσης σημαντική την περίπτωση Ουντέζε. Μιλάμε για παιδιά τα οποία από εφηβική ηλικία ο Π.Α.Ο.Κ. προπόνησε, δάνεισε και ανέδειξε στη συνέχεια μέσα από πολλά "κύματα". Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι κάτω από δύσκολες καταστάσεις τα κατάφεραν όσο μπορούσαν να αποδώσουν ποδόσφαιρο και να αποκαταστήσουν το υπό το μηδέν ηθικό του ποδοσφαιρικού Π.Α.Ο.Κ.
Δεν ξέρω το κατα πόσον το έχουμε αντιληφθεί, αλλά αυτά τα παιδιά έχουν πάνω-κάτω μια δεκαετία ποδοσφαίρου ακόμα. Θα τους βλέπουμε στα πράσινα ή τα κίτρινα και θα λέμε "δικό μας παιδί και αυτός" όπως έγινε με Καφέ, Βενετίδη, Οκκά, Γ.Χ., Θεοδωρίδη και τόσους άλλους...
Σε λίγο θα κλείσουμε μια δεκαετία ξεπουλήματος. Νομίζω πως είναι υπερβολικά μεγάλο διάστημα αιμοραγίας του συλλόγου. Δεν έχει μείνει ούτε ίχνος αξιοπρέπειας, αφού κάθε μεταγραφική σαιζόν ο παοκτσής αντί να περιμένει με αγωνία τις κινήσεις ενδυνάμωσης, τρέμει αφού τα αστέρια της ομάδας του είναι κάθε μέρα στα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών εφημερίδων.
Δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο. Ο Π.Α.Ο.Κ. ως ποδοσφαιρικό σωματείο είναι νεκρός.
Δεν το χωράει ο νους του περήφανου παοκτσή να βγάλει την φετινή χρονιά με δανεικούς παίκτες από τον Παναθηναϊκό.
Δεν το χωράει ο νους του περήφανου παοκτση να βλέπει τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει εξισωθεί με τον Ιωνικό και το Αιγάλεω.
Το πρόβλημα δεν είναι η φυγή του Σαλπιγγίδη αυτή καθαυτή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερου τρυπήματος. Το τρύπημα των Γούμενου-Παγώνη είναι μεγαλύτερο από την τρύπα του όζοντος. Δεν το αντέχει η παοκτσήδικη καρδιά.
Από δω και πέρα νομίζω πως η συζήτηση πρέπει να ξεφύγει από το αν ο Σαλπιγγίδης είναι κωλόπαιδο ή όχι.
Πρέπει να δράσουμε άμεσα έτσι ώστε ο Π.Α.Ο.Κ. να ξαναγίνει αυτό που ήταν.
Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΓΩΝΗ-ΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ.
Αλλοίμονο αν θεωρήσουμε ότι με το που θα φύγουν θα λυθούν τα προβλήματα του συλλογου.
Το ζήτημα είναι να μπει ο Π.Α.Ο.Κ. μας στον δρόμο που έχει οραματιστεί ο κόσμος του.
Να ξαναμιλάμε ο ένας με τον άλλον κρατώντας ψηλά το κεφάλι
Να ξαναμιλάμε ασπρόμαυρα, παοκτσήδικα και όχι ραγιαδίστικαΑν ζητιανεύουμε από την πολιτεία να "δωσει λύση" έτσι γενικόλογα δεν πάμε πουθενά.
Θα μας στείλουν τον αντίστοιχο Γούμενο γαλάζιων αποχρώσεων
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ
ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Π.Α.Ο.Κ.
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ
ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
Edit Δικέφαλος: posted 18.08.2006