Author Topic: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Δεν ξεχνώ)  (Read 501545 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kaisaras

• Αποστολή
  • **
Απ: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Δεν ξεχνώ)
« Reply #11240 on: December 12, 2014, 00:45:58 »
ΔΩΣΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΡΙ...

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΖΕΣ... ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ...

Offline t.b

• Αλλαγή
« Reply #11241 on: December 12, 2014, 00:47:25 »
Αλλα 90 λεπτα σε φαγαμε στη μαπα σαβουρα.

Offline gianniwths4

• Αλλαγή
« Reply #11242 on: December 12, 2014, 03:50:05 »
ο μαντουρο φταιει

και κανει δουλεια μες στο γηπεδο που δεν την κανει κανεις αλλος.αντε γαμησου παναγια

Offline banis

• Αλλαγή
« Reply #11243 on: December 12, 2014, 13:06:55 »
Ο μεγαλύτερος ψεύτης στο ποδόσφαιρο!

Καριέρες στημένες στο ψέμα, μεταγραφή από το πουθενά, «κολλητιλίκια» με σταρ όπως ο Ρομάριο και ο Μπεμπέτο. Η ιστορία του «Κάιζερ Στίμπελ» Κάρλος Ενρίκε είναι σίγουρα φανταστική. Ή μήπως όχι; Γράφει ο Θάνος Σαρρής. 

Αρκετοί πιτσιρικάδες, όταν κλοτσούν τη μπάλα στην αλάνα ή την αυλή του σχολείου τους, ονειρεύονται ότι θα γίνουν ποδοσφαιριστές. Κλείνουν τα μάτια, ονειρεύονται ότι βρίσκονται σε ένα κατάμεστο γήπεδο, πατώντας ένα «πράσινο» χαλί και σηκώνοντας την κούπα που μόλις έχουν χαρίσει στην ομάδα τους. Ο Κάρλος Ενρίκε ήταν ένας από αυτούς. Βλέποντας κανείς τις ομάδες από τις οποίες πέρασε, η καριέρα του δεν δείχνει άσχημη. Κατάφερε μάλιστα και το πέρασμα στην Ευρώπη. Η πορεία του όμως είχε κάτι από Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Πιάσε με αν μπορείς».

Γεννημένος στη Βραζιλία Πολίχνη, δεν γινόταν να μην λατρέψει την ασπρόμαυρη θεά. Το ότι στα 7 του είδε τη Σελεσάο να σηκώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο, τον έκανε να ερωτευτεί παράφορα το θέαμα των συμπατριωτών του. Οι ποδοσφαιρικές του παραστάσεις περιελάμβαναν τον Πελέ, τον Κάρλος Αλμπέρτο, τον Ζαϊρζίνιο, τον Τοστάο, τον Ριβελίνο και άλλους μεγάλους της γενιάς του. Η δόξα του έγινε εμμονή. Παρότι όμως ήταν αθλητικός, δεν είχε τα προσόντα για να κάνει το βήμα παραπάνω. Δοκιμάστηκε στη μεξικανική Πουέμπλα, σε ηλικία 16 ετών, αλλά έφυγε χωρίς να παίξει ούτε ματς. Αυτό, ωστόσο, δεν το αποθάρρυνε. Επέστρεψε στο Ρίο ντε Ζανέιρο και ξεκίνησε τις δημόσιες σχέσεις στα φανταχτερά βραδινά μαγαζιά. Εκεί γνώρισε τους παίκτες της γενιάς του. Τον Μπεμπέτο, τον Ρομάριο, τον Εντμούντο και άλλους. Ακολουθώντας τη δική τους νυχτερινή ζωή, έγινε φίλους τους και εκείνοι τον βοήθησαν να συνεχίσει την... υποτιθέμενη καριέρα του. Ήταν, άλλωστε, ένα παιδί από φτωχική οικογένεια και όλα αυτά του φαίνονταν ως η ζωή που ποτέ δεν θα μπορούσε να ζήσει.

Αρχικά, εξασφάλισε τρεις μήνες στη Μποταφόγκο, στην οποία πήγε μεν δοκιμαστικά, αλλά είχε την δυνατότητα να παίξει στο πρωτάθλημα. Έχοντας «χτίσει» φυσική κατάσταση κανονικού αθλητή, οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές. Για να αποφύγει το άγγιγμα με τη μπάλα, ζήτησε μερικές βδομάδες δουλειάς μόνο στη φυσική κατάσταση. Είπε στους ανθρώπους της ομάδας ότι είναι καθαρόαιμος επιθετικός, ο οποίος βασίζεται στην ταχύτητά του και έτσι κέρδισε επιπλέον χρόνο. Όταν ήρθε η ώρα να τεσταριστεί σε συνθήκες αγώνα, ζήτησε την πρώτη πάσα μερικά μέτρα μπροστά του.

Την κυνήγησε και έπεσε στο έδαφος πιάνοντας τον οπίσθιο μηριαίο του. Οι ιατρικές εξετάσεις για να εντοπίσουν το μέγεθος ενός μυϊκού τραυματισμού δεν υπήρχαν και έτσι όλοι πείστηκαν ότι όντως τραυματίστηκε. Το σχέδιό του έπιασε. Συνέχισε να θεωρείται παίκτης της Μποταφόγκο και να κάνει την φανταχτερή ζωή που ήθελε με τους συμπαίκτες του. Παράλληλα, συνέχισε την παράσταση.«Εκείνες τις μέρες οι παίκτες δεν μπορούσαν να φύγουν από το ξενοδοχείο. Νοίκιαζα μερικά δωμάτια και έφερνα γυναίκες», τονίζει στην O' Globo.

Στο μεταξύ, μιλούσε, υποτίθεται, αγγλικά με ανθρώπους ευρωπαϊκών ομάδων από το τεράστιο, εκείνη την εποχή, κινητό του! Του βγήκε και το παρατσούκλι Κάιζερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή το στιλ του... θύμιζε τον Μπεκενμπάουερ. Τι; δεν έπαιζε στην άμυνα; Λεπτομέρειες... (δεξί μπακ :'()

Όλα αυτά, μέχρι που ο γιατρός της ομάδας, κατάλαβε την απάτη. Μιλώντας άπτεστα αγγλικά, κατάλαβε ότι ο... αυτοκράτορας κορόιδευε. Πλησίασε και κατάλαβε ότι το κινητό του ήταν ψεύτικο! Ο Ενρίκε κατάλαβε ότι η Μποταφόγκο είχε τελειώσει για αυτόν, ωστόσο χρησιμοποίησε ξανά τους φίλους του για να βρει συμβόλαιο αλλού.

Το θύμα αυτή τη φορά ήταν η Φλαμένγκο και η τεχνική η ίδια. Καλή σωματοδομή, περιθώριο για να χτίσει φυσική κατάσταση και τραυματισμός, προκειμένου να παραμείνει παίκτης στη Φλα. Το μοτίβο επαναλήφθηκε αρκετές φορές. Η Βάσκο, η Παμέιρας και ομάδες από το Μεξικό μπήκαν στο βιογραφικό του. Κάποια στιγμή, όταν ήταν στη Μπανγκού της πατρίδας του και... δούλευε στη φυσική κατάσταση, αντιμετώπισε μια μεγάλη έκπληξη.

Ο προπονητής τον πήρε στην αποστολή! «Ο κόουτς με διαβεβαίωσε ότι θα μείνω στον πάγκο. Αλλά η ομάδα έχανε και ξαφνικά μου είπε να αρχίσω ζέσταμα». Φυσικά, αν έμπαινε στο γήπεδο, όλα θα πήγαιναν στράφι. Έπρεπε να σκαρφιστεί κάτι άμεσα. Και το έκανε. «Παρατήρησα ότι οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα κατά της ομάδας. Οπότε πήγα στα κάγκελα και ξεκίνησα να τους βρίζω». Ο Κάιζερ πήρε κόκκινη κάρτα και έκανε... έξαλλο τον πρόεδρο.  Η απάντηση, όμως, ήταν έτοιμη. «Πριν πείτε το οτιδήποτε, ακούστε. Ο Θεός μου έδωσε έναν πατέρα που έφυγε. Αλλά μετά μου έδωσε άλλον», τόνισε και... έδειξε τον πρόεδρο! «Ποτέ δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να πει κλέφτη τον πατέρα μου. Και οι οπαδοί έλεγαν ακριβώς αυτό». Και ως δια μαγείας, έμεινε για άλλους έξι μήνες, χωρίς, φυσικά, να παίξει ποτέ!

Οι υποκριτικές του ικανότητες είχαν φτάσει σε άλλο επίπεδο. Ήξερε, πλέον, πως να στήνει τέλεια τις απάτες του. Λίγα χρόνια μετά λοιπόν, βλέποντας ότι οι Βραζιλιάνοι έκαναν καριέρα εύκολα στην Ευρώπη, κατάφερε να πείσει την Αζαξιό τον Π.Α.Ο.Κ. να τον αποκτήσει! Μάλιστα, σύμφωνα με τον θρύλο, στην πρώτη του προπόνηση, συγκεντρώθηκε κόσμος για να δει τα... μαγικά του! Ο Ενρίκε ευαισθητοποιήθηκε, δεν ήθελε να κάνει πάλι το κόλπο με την τραυματισμό. Έτσι ξεκίνησε να κλωτσάει μπάλες στον κόσμο. Μέχρι που δεν υπήρχαν άλλες μπάλες! Κανείς δεν επέστρεφε το «κειμίλιο» και ο προπονητής, μην έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισε να κάνει ασκήσεις φυσικής κατάστασης, όπου το νέο... πουλέν του τα πήγε άριστα! Στην Αζαξιό κατάφερε να στεριώσει, κάνοντας μάλιστα και 20 εμφανίσεις ως αλλαγή στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας.

Επέστρεψε στη Βραζιλία, πέρασε από Βάσκο Ντα Γκάμα Φοίνικα Πολίχνης, χωρίς καμία συμμετοχή, πέρασε για λίγο από την Ιντεπεντιέντε τον Καρατασιακό, την Αμέρικα Ελπίδα και πήγε στην Γκουαρανί ντε Καμακούα στον Ομβριανό Πετροκεράσων για να ολοκληρώσει την καριέρα του. Μια καριέρα γεμάτη εμπειρίες, ψέμματα, 30 συμμετοχές σε σχεδόν δύο δεκαετίες και... μηδέν γκολ! Το... ποίημα συνεχίστηκε και μετά. Έλεγε, για παράδειγμα, ότι ήταν μέλος της Ιντεπεντιέντε το 1984, κατακτώντας το Κόπα Λιμπερταδόρες, κάτι που η ομάδα της Αργεντινής έχει αρνηθεί.

Ο ίδιος δηλώνει πως «Αν ήμουν περισσότερο αφοσιωμένος, θα πήγαινε ψηλότερα».  Ο παλιός Βραζιλιάνος Ποδοσφαιριστής, Ρικάρντο Ρότσα, το έθεσε αλλιώς: «Ο Πινόκιο έχασε. Αυτός ο τύπος είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης στο ποδόσφαιρο».

Κάποια στιγμή, επιβάλλεται να τον δούμε στο σινεμά...

ΥΓ. Μετά από αυτόν θαρρώ πως είσαι εσύ Τάκη ...
« Last Edit: December 12, 2014, 13:16:13 by banis »

Offline Euthemes

• Αλλαγή
« Reply #11244 on: December 12, 2014, 16:57:57 »
Το μονο που κανει καλα πλεον επιθετικα ειναι να πεφτει κατω να παιρνει φαουλ. Ποτε δεν ειναι ο καλυτερος, σπανια ομως ειναι ο χειροτερος. Ακριβοπληρωμενη μετριοτητα που κανει μονο για δεξι μπακ. Ουτε ο πρωτος ειναι ουτε ο τελευταιος. Αγωνιστικα δεν προσφερει το κατι παραπανω, χανει μεν κρισιμες ευκαιριες για γκολ, δυσκολα ομως θα κανει την καθοριστικη μαλακια που θα μας κανει να φαμε γκολ. Δεν ειναι αυτο το προβλημα ή τουλαχιστον δεν ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που εχουμε και με αλλους παιχτες. Το προβλημα ειναι οτι οι συντριπτικα περισσοτερες αποδοκιμασιες προς το προσωπο του οταν αυτο εμφανιζεται στον πινακα της Τουμπας εχουν να κανουν με αγωνιστικους λογους. Εγω πλεον μενω μουγκος οταν γινεται η παρουσιαση του κι εχω παψει να τον κραζω περισσοτερο απο τους αλλους παιχτες. Αλλωστε, μεχρι να πεθανω, εκει θα ειναι, εκτος αν γινει κανενα θαυμα και τον βολεψει η επο. Δεν μπορω να τον αφηνω να με ξενερωνει. Ο ιδιος εκανε και κανει το κομματι του. Ο κοσμος, εμεις το επιτρεψαμε. Καλη χωνεψη.

Ο Θεος συγχωρει, ο λαος του ΠΑΟΚ ποτε
Ευτυχώς υπάρχει ο ΠΑΟΚ κι υποφέρεται η ζημιά

Offline banis

• Αλλαγή
« Reply #11245 on: December 14, 2014, 00:36:13 »

Ας σβήσει κάποιο καλό παλικάρι το επάνω πόστ διότι δε φοράει το σορτσάκι με το νούμερο του ο Τάκης ...  :'(

Ευχαριστώ ...

Offline tolis_pt

• Αλλαγή
« Reply #11246 on: December 14, 2014, 02:24:17 »
Τακαρε γαμω τα σωψυχα σου πουτανοπαιδι

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #11247 on: December 15, 2014, 04:24:04 »
Eχουμε εναν ξεκουραστο αρχηγο για το διπλο στα Γιαννενα την Πεμπτη  :'( :'(

Offline Sez

• Αποστολή
  • **
« Reply #11248 on: December 21, 2014, 22:07:00 »
Αυτή τη στιγμή σε δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, κατηγορεί ευθέως τον Παπά για το σημερινό αγώνα και την οπισθοχώρηση. Πρώτη φορά τον ακούω να μιλάει με προστατευτικό τρόπο για την ομάδα και να μη νοιάζεται περισσότερο για τις δημόσιες σχέσεις του. Παπά καρκινιάρη μέχρι και ο Σαλπιγγίδης ο καλός σαμαρείτης σε κράζει.
ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

Offline anisoropos4

• Αποστολή
  • **
« Reply #11249 on: December 21, 2014, 22:12:35 »
Ποιοτικο δεξι μπακ.Και δεν ειρωνευομε,σε σχεση με τη θεση που επεζε τοσα χρονια εινα 10 κλασεις πανω σαν μπακ.

Offline XIOS 4

• Αποστολή
  • **
« Reply #11250 on: December 21, 2014, 22:18:42 »

Τον τρωμε που τον τρωμε στην μαπα, κανονισε αγγελε να μην τον καθιερωσεις στην φυσικη του θεση και να τον βαλεις παλι μπροστα. Φυσικα θα ειναι λιγο ακριβος ως δεξι μπακ αλλα τα αξιζει ο μαγκας....

Ο μαραντονα της πολιχνης πεθανε... Ο καφου της πολιχνης ζει...
Aδιαφορώ για οτι κι αν λένε γιατί δεν ξέρουνε τι νιώθουμε για σένα

Offline 8emhs

• Αλλαγή
« Reply #11251 on: December 21, 2014, 22:40:13 »
Ποιοτικο δεξι μπακ.Και δεν ειρωνευομε,σε σχεση με τη θεση που επεζε τοσα χρονια εινα 10 κλασεις πανω σαν μπακ.

Πλάκα-πλάκα, απο τον κίτσιου τον προτιμώ.

Offline banis

• Αλλαγή
« Reply #11252 on: December 22, 2014, 02:32:39 »
Ο μαραντονα της πολιχνης πεθανε... Ο καφου της πολιχνης ζει...

Offline biv

• Global Moderator
  • Βασικός
« Reply #11253 on: December 22, 2014, 02:33:05 »
2/2 διπλα η ομαδα με Σαλπι δεξι μπακ... η δικαιωση αργησε 4,5χρονια  :'( :'(

Offline Sez

• Αποστολή
  • **
« Reply #11254 on: December 22, 2014, 19:11:36 »
Η διαφορά τους με τον Κίτσιου είναι ότι ο Δημητράκης βγάζει κλασική συρτή σέντρα "χτυπάω στον αντίπαλο και βγαίνει κόρνερ", ενώ ο Στελάκης βγάζει κλασική ψηλή σέντρα "περιστεράτη, κατευθείαν άουτ".
ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

Offline lik4

• Αλλαγή
« Reply #11255 on: December 25, 2014, 22:57:39 »
Π.Α.Ο.Κ. ΘΕΕ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΣΚΟΥΛΗΚΟΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ

http://i.imgur.com/czqxLQN.jpg

Offline kissmyarrow

• Content Team
  • Αποστολή
« Reply #11256 on: December 29, 2014, 19:44:52 »
Dimitris(Takis) Salpingidis - Best Moments

ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ... ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Offline lik4

• Αλλαγή

Offline KATISI4

• Αλλαγή
« Reply #11258 on: January 03, 2015, 01:55:56 »
τι ταγαρι θεε μου...

Offline dave

• Αλλαγή
« Reply #11259 on: January 03, 2015, 18:29:56 »
«Ο ΠΑΟΚ είναι η ζωή μου» :'( :'( :'( :'( :'(

Από την παραλίγο απαγωγή του στο αεροδρόμιο για να μη πάει στον Παναθηναϊκό, μέχρι τις αποδοκιμασίες και το πρωτάθλημα που διεκδικεί με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην εφημερίδα «Arena press»:

Συμφώνησες να τα πούμε όλα και θα ξεκινήσουμε από το πολυσυζητημένο 2006. Μία υπόθεση που ακόμα προκαλεί τριβές και για την οποία μόνο αποσπασματικά έχεις τοποθετηθεί στο παρελθόν. Θέλεις να πεις τι ακριβώς έγινε τότε;

«Εκείνο το καλοκαίρι έκανα προσφυγή, όχι για να φύγω, αλλά για να ενεργοποιήσω κάποιους ανθρώπους μέσα στην ομάδα. Ξεκινούσε η προετοιμασία και δεν είχε γίνει τίποτα, ήμασταν σε νάρκωση. Λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας μίλησα μ' έναν άνθρωπο, ο οποίος μου είπε ότι μαζεύτηκαν μερικοί επιχειρηματίες και συγκέντρωσαν ένα ποσό σε μετρητά για μένα και το υπόλοιπο της οφειλής θα μου δοθεί σε επιταγή. Απάντησα ότι δεν έκανα προσφυγή για να φύγω, αλλά για να μπει η ομάδα σ' έναν δρόμο. Όντως πληρώθηκα και απέσυρα την προσφυγή, εάν δεν δεχόμουν θα έμενα ελεύθερος. Πριν απ' αυτό υπήρχε πρόταση από την  Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όμως, δεν κρίθηκε ικανοποιητική οικονομικά από τον τότε πρόεδρο, στην συνέχεια συμφώνησε με την Μέταλουργκ Ντόνετσκ, αλλά δεν ήθελα να πάω εγώ εκεί. Έμεινα και είχαμε πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα. Ήταν η περίοδος που έγιναν συναυλίες και έστελνε μηνύματα ο κόσμος στα ηλεκτρονικά μέσα προς οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Εδώ, είναι η παραπλάνηση του κόσμου, έλεγαν κάποιοι ότι μάζευαν τα λεφτά για να μείνω, ενώ τουλάχιστον έναν μήνα νωρίτερα, εγώ είχα πληρωθεί από τους επιχειρηματίες.αλλα εκανα τουμπεκι για το καλο του ΠΑΟΚ Γυρίσαμε Αύγουστο από την προετοιμασία, τότε, ήρθε σε συμφωνία ο κ. Γούμενος με τον Παναθηναϊκό και πληρώθηκαν από την μεταγραφή μου οι υπόλοιποι παίκτες,  γιατί πολλοί λένε ότι δεν πληρώθηκαν και πήρε τα χρήματα ο ίδιος ο Γούμενος»του γουμενου σωσιβιο και ΠΑΟΚ στο μπλα μπλα.

Πώς αιτιολόγησε ο κ. Γούμενος την πώλησή σου;

«Μου είπε ότι η ομάδα δεν είναι βιώσιμη, αλλά εμένα θα με πληρώνει γιατί μπορεί να με πουλήσει και να πάρει χρήματα και όλοι οι άλλοι θα είναι απλήρωτοι, ενώ εάν φύγω από την ομάδα θα λειτουργήσει και θα είναι βιώσιμη η ΠΑΕ για τους επόμενους μήνες με τα χρήματα της πώλησής μου».

Θα μπορούσες να του πεις «όχι, δεν φεύγω».

«Φυσικά, αλλά τότε δεν ένιωθα μόνο ποδοσφαιριστής, ένιωθα και πολλά άλλα, ήμουν πολύ πιεσμένος. Θα έμενα σε μία ομάδα στην οποία θα ήμουν μόνο εγώ πληρωμένος και όλοι οι άλλοι απλήρωτοι και αυτό δεν θα μπορούσα να το δεχτώ. Κανένας δεν μπορεί να είναι στον εργασιακό του χώρο ο μοναδικός πληρωμένος και να νιώθει όμορφα, είναι το χειρότερο.».

Στο αεροδρόμιο, την ημέρα που πετούσες για να πας στην Αθήνα και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή σου στον Παναθηναϊκό, γιατί έφυγες από την πίσω πόρτα;   

«Με πήρε τηλέφωνο ένας άνθρωπος και μου είπε ότι θα με απαγάγουν από το αεροδρόμιο, πρώτη φορά είχα μιλήσει μαζί του, γι' αυτό τον λόγο, ήρθε κάποιο φιλικό μου πρόσωπο και με πήρε και έφυγα από την πίσω έξοδο»νανος στο σωμα νανος στη ψυχη.   

Ήταν φίλαθλος του ΠΑΟΚ και θα το έκανε για να μην πας στο Παναθηναϊκό;

«Προφανώς, ναι. Μου είπε το όνομά του, αλλά δεν το θυμάμαι. Σε όλη αυτή την ιστορία δεν θα σου πω ότι δεν έκανα λάθη, όλοι κάνουν, έτσι έκανα κι εγώ, αλλά το μεγαλύτερο λάθος μου είναι ότι εκείνη την περίοδο δεν βγήκα να πω ακριβώς τα πράγματα όπως ήταν, γιατί δεν φανταζόμουν ότι θα πουν τόσα πολλά ψέματα και θα πάρει τέτοια έκταση το θέμα μιας πώλησης ποδοσφαιριστή σε άλλη ομάδα, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Έλεγα είναι μία φωτιά που θα σβήσει σε λίγο καιρό. Εάν ήξερα ότι θα έπαιρνε τέτοια έκταση, θα έβγαινα και θα μιλούσα τότε».

Παρόλα αυτά, λίγους μήνες μετά, στο επίσημο περιοδικό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσες ότι είσαι ΠΑΟΚ.και ας ανελαβες τη πρωτοβουλια να χτυπησεις το περιφημο πεναλτυ

«Το 90% των αθλητών από μικροί υποστήριζαν μία ομάδα. Ποτέ στην ζωή μου δεν είπα ψέματα. Πάντα, ήμουν ειλικρινής. Λειτουργούσα, όπως αισθανόμουν, και πολλές φορές έκανα κακό στον εαυτό μου. Όπως με το περιβόητο 'σσσ' στην κερκίδα, που έκανα στον αγώνα με την Ξάνθη. Λειτούργησα αυθόρμητα. Έκανα κακό στον εαυτό μου. Δεν το έκανα για να πω να σωπάσει η Θύρα 4, όπως ήθελαν να περάσουν κάποιοι. Το έκανα για να σταματήσουν να μας βρίζουν, όσοι μας έβριζαν, μέχρι να βάλω το γκολ, δεν το έκανα για να υποδείξω τίποτα στην Θύρα 4.πες το ετσι ντε Με το πέρασμα του χρόνου συνειδητοποιείς ότι όταν στην Ελλάδα τα βάζεις με μερίδα του κόσμου ζημιωμένος βγαίνεις. Σήμερα που το συζητάμε σου λέω ότι αυτό ήταν λάθος. Έκανα κακό στον εαυτό μου. Όπως και το ότι δήλωσα στο περιοδικό του Παναθηναϊκού ότι είμαι ΠΑΟΚ, κι αυτό μπορεί να γύριζε μπούμερανγκ για την πορεία μου εκεί».

Γιατί επέστρεψες το 2010 στον ΠΑΟΚ; Είχες πρόταση σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής με περισσότερα χρήματα για ανανέωση από τον Παναθηναϊκό.αλλα για λιγοτερα χρονια

«Γιατί αυτό ήθελα, έτσι ένιωθα. Είναι απλά τα πράγματα. Ήθελα να γυρίσω στον ΠΑΟΚ. Όταν κάνεις νιώθεις αυτό που νιώθεις δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα. Δεν θέλω να πω περισσότερα, γιατί θα ακουστούν ως λαϊκισμός και ποτέ δεν ήμουν λαϊκιστής. Ήθελα να γυρίσω στον ΠΑΟΚ. Είναι ξεκάθαρο».

Το μετάνιωσες που γύρισες;

«Όχι».

Παρότι συνεχίστηκε η βεντέτα από το 2006 και οι αποδοκιμασίες εναντίον σου από μερίδα του κόσμου;

«Δεν έχει σχέση αυτό. Είναι κάτι που υπάρχει και το αντιμετωπίζω. Πιστεύω ότι μετά από τόσα πολλά χρόνια το να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό δεν έχει νόημα. Πάνω απ' όλα και απ' όλους είναι ο ΠΑΟΚ, πάνω από κάθε αθλητή. Το να ασχολείσαι με κάποιον με εμμονή δεν έχει νόημα. Πάνω απ' όλα είναι ο ΠΑΟΚ, όχι το τι θα κάνει ο κάθε Σαλπιγγίδης. Πάνω απ' όλα πρέπει να κερδίζει ο ΠΑΟΚ».

Πώς το αντιμετωπίζεις; 

«Στην αρχή είναι δύσκολο, αλλά έπειτα πρέπει να το αντιμετωπίσεις, μετά από πέντε χρόνια δεν έχει νόημα να το κουβεντιάζουμε, πάνω απ' όλα είναι ο ΠΑΟΚ, το να ασχολείσαι με τον κάθε Σαλπιγγίδη δεν έχει ουσία, το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι πάνω απ' όλους και απ' όλα».

Σκέφτηκες να φύγεις λόγω των αποδοκιμασιών;

«Στην αρχή μπορεί και να πέρασε τέτοια σκέψη από το μυαλό μου. Το ότι όμως η ομάδα με θέλει ακόμα, αυτό με τιμά και εξηγεί πολλά».

Το συζήτησες με την διοίκηση;

«Το συζήτησασιγα μη δε το συζηταγες. Δεν έχει νόημα να ασχολείται ο κόσμος με οποιονδήποτε Σαλπιγγίδη. Η ΠΑΕ δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει το θέμα, αφού υπάρχει μέχρι σήμερα».

Υπήρξε πρόταση παραχώρησής σου σε ομάδα από τότε που επέστρεψες;

«Υπήρξε πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα την περίοδο που έφυγε Κoντρέρας και o Βιεϊρίνια και γι' αυτό δεν έφυγα κι εγώ.και ας εκραζαν τα φυτα τους μπερδεμενους οταν ελεγαν οτι ο κλεφτης ξεπουλαει την ομαδα για να πληρωνει το κοντο Προέκυψε και η περίπτωση να πάω μαζί με τον Στέλιο Μαλεζά στην Φορτούνα, αλλά δεν προχώρησε για διάφορους λόγους».

Πώς νιώθεις με όλα αυτά;

«Τα αρνητικά ακούγονται και προκαλούν φασαρία. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ με αγαπάει πάρα πολύ. Μου το εκδηλώνει καθημερινά και πολύ έντονα, το εισπράττω και νιώθω πολύ όμορφα, δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από το να σου εκδηλώνει κάποιος την αγάπη του. Και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΟΚ εκδηλώνει την αγάπη του σε μένα, αυτό μου δίνει δύναμη για να συνεχίζω.  Ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου του ΠΑΟΚ με έχει αγαπήσει, με τιμάει και μου δίνει δύναμη αυτό, όσα έχω καταφέρει τα οφείλω και σ' αυτούς».

Τι είναι ο ΠΑΟΚ για σένα;

«Ο ΠΑΟΚ είναι τεράστιο κομμάτι της ζωής μου και της καριέρας μου. Χωρίς τον ΠΑΟΚ δεν θα είχε καμία σχέση η ζωή μου, με την ζωή που έχω σήμερα, με τις ανέσεις, τις εμπειρίες που έζησα και τους ανθρώπους που γνώρισα. Ο ΠΑΟΚ έχει μία τεράστια επιρροή σε μένα και μου καθόρισε την ζωή».

Μα, αφού είσαι ΠΑΟΚ από μικρός. :'( :'( :'( :'( :'(

«Πολλοί αμφισβητούν και το τι είμαι. Δεν με πειράζει. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, είμαι επαγγελματίας και παίκτης του ΠΑΟΚ και δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Το ότι από μικρός, ήμουν ΠΑΟΚ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχω ευνοϊκότερη αντιμετώπιση».

Όταν ξεκινούσε το καλοκαίρι η προετοιμασία μπορούσες να διανοηθείς ότι θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα;

«Ίσως πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε την πορεία που κάναμε, αλλά επειδή στο προηγούμενο πρωτάθλημα, δεν είχε απώλειες ο Ολυμπιακός, δηλαδή. έτρεχε μόνος του, δε φανταζόσουν ότι θα είναι πρώτος ο ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο, ο Ολυμπιακός φέτος έχει περισσότερο τρωτά σημεία και είναι πιο ανοιχτό σε όλες τις προβλέψεις το πρωτάθλημα».

Αισιοδοξείτε για την κατάκτηση του τίτλου;

«Η αισιοδοξία πηγάζει από το ότι είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει πάρα πολλά χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και αυτό είναι γεγονός αρνητικό από την πλευρά του μεγέθους του. Κάθε χρονιά ξεκινάς και έχεις μέσα στο μυαλό σου τον τίτλο, αλλά το θέμα είναι να υπάρχουν και οι συνθήκες».

Ποιες ήταν οι συνθήκες που συνετέλεσαν στην μέχρι τώρα πορεία;

«Ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων. Σε σχέση με πέρυσι είναι πιο αποδυναμωμένη η ομάδα, αλλά φέτος ο Ολυμπιακός, όπως προείπα, χάνει βαθμούς. Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, αλλά στα τελευταία ματς δείξαμε κουρασμένοι και με αδυναμίες, κάτι φυσιολογικό. Γίναμε πολύ επιθετική ομάδα φέτος. Στα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν μπαίναμε με το αίσθημα ότι είμαστε οι οδηγοί του αγώνα, αρπάζαμε τον αντίπαλο από το λαιμό».

Τι έφερε ο Αναστασιάδης στην ομάδα;

«Το βασικό χαρακτηριστικό που μας μετέδωσε είναι η επιθετικότητα και ο αμυντικός θα πάει να βάλει γκολ, είμαστε πιο απελευθερωμένοι επιθετικά όλοι στην ομάδα, στα τελευταία ματς μας δημιούργησε κάποια προβλήματα η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και δυνάμεων, σε συνδυασμό με το στυλ παιχνιδιού μας φέτος. Στην επαφή με τον παίκτη δίνει μεγάλη βάση ο κ. Αναστασιάδης. Προσπαθεί να πάρει το 100% μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά για να γίνει αυτό ο παίκτης πρέπει να είναι δυναμικός χαρακτήρας, διότι στο ποδόσφαιρο δεν σου χαϊδεύουν πάντα τα αυτιά. Προσπαθεί να σου δώσει αυτοπεποίθηση ο προπονητής μας».

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το πρωτάθλημα;

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα, θα κριθεί στην σταθερότητα και σε λεπτομέρειες ο τίτλος, αν είμαστε σταθεροί θα μείνουμε στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Είναι μία δύσκολη καμπή. Θα παίξει τον ρόλο του και πώς θα κινηθούν μεταγραφικά οι ομάδες τώρα σε κάποιες θέσεις και δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που διεκδικούν το πρωτάθλημα, αλλά και ο Παναθηναϊκός που παραμονεύει. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ σε βλέπει έξω και σου ζητάει το πρωτάθλημα, γιατί το θέλει, είναι φυσικό. Εάν το θέσουμε αυτό, όμως, ως αυτοσκοπό, θα μας κάνει κακό. Πρέπει να κερδίζουμε κάθε ματς και εάν στις τελευταίες αγωνιστικές είμαστε ψηλά, τότε λέμε πάμε να το πάρουμε,  φορτώνει με άγχος την ομάδα η συζήτηση για τον τίτλο. Είμαστε στην πρώτη θέση με φυσιολογικές απώλειες, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να το πάρουμε. Ήμασταν και άτυχοι με τραυματισμούς στον πρώτο γύρο»

Για το περιβόητο μικρό ρόστερ τι λες;

«Δεν βγάλαμε το πρώτο εξάμηνο με 13-14 παίκτες όλη την σεζόν, έπαιξαν περισσότεροι, ίσως επιβαρύνθηκαν πιο πολλοί οι 13-14 παίκτες, γιατί απλά θα μπορούσε να μοιραστεί ο χρόνος σε 17-18. Δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε αυτό ως δικαιολογία, γιατί όταν αρχίζεις την μοιρολατρία σου βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Αρχίζει και πάλι μία περίοδο με δύσκολα απανωτά παιχνίδια».

Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια;

«Έχουμε την αυτοπεποίθηση ότι πάμε όλα τα ματς να τα κερδίσουμε, δεν ξεκινάμε κανένα ματς για να περιμένουμε τον αντίπαλο, αυτή είναι η ταυτότητα και η νοοτροπία μας. Το κλίμα είναι καλό. Έχουμε εξαιρετικά παιδιά, δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν και πολλά νέα παιδιά και έμπειροι, κάτι που φέρνει μία ισορροπία στο ρόστερ».

Ας ευχηθούμε πως η διαιτησία δεν θα κρίνει τις λεπτομέρειες κατάκτησης του τίτλου.

«Εννοείται. Όταν νιώθεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι αδικείσαι κατά την διάρκεια του ματς, ή μετά, υπάρχει ένταση και αντιδράς. Θεωρώ ότι είναι ένα κομμάτι που δεν πρέπει να απασχολεί τους παίκτες, γιατί δεν μπορούν να το αλλάξουν. Η ήπια ή τραβηγμένη αντίδραση σε διαιτητικά λάθη, είναι φυσικό, λόγω της έντασης, μπορεί να παρεκτραπείς. Θεωρώ ότι ούτε οι υγιείς φίλαθλοι της ομάδας που θα κατακτήσει κάποιο τίτλο, με τυχόν εύνοια της διαιτησίας, θα το θέλουν».

Αν πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ τι θα σημαίνει;

«Θα είναι πολύ σημαντικό για όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, πολύ περισσότερο για τον ΠΑΟΚ φυσικά. Θα σημάνει μία τεράστια αλλαγή, γιατί θα φύγει ο τίτλος από την πρωτεύουσα μετά από πάρα πολλά χρόνια, κάθε χρόνο η ίδια κατάληξη είναι κάτι κουραστικό. Θα γυρίζει σελίδα με το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, θα ξεκινήσει μία νέα εποχή και με την συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα αλλάξουμε επίπεδο, αλλά είναι λάθος να συζητάμε συνέχεια γι' αυτό».

http://www.sdna.gr/gr/podosfairo/superleague/paok/arthro/4686/o-paok-einai-i-zoi-mou/

http://www.youtube.com/watch?v=dgCy4pQxyoE (Embedding disabled, limit reached)