Είναι δυνατόν να λες το Δικέφαλο πουλί ρε photis; Σε post που μιλάς για σεβασμό στον επαγγελματία ποδοσφαιριστή και μπλα μπλα μπλα κλείνεις με τη μεγαλύτερη ασέβεια, να λες το έμβλημά μας πουλί; Ντροπή!
Όσο για την ουσία του θέματος που συζητούσατε παραπάνω οι υπόλοιποι, εύχομαι να μη γαμηθεί το σύμπαν με τον ερχομό του. Αλλά επειδή ΠΑΟΚ είμαστε και πολύ χαρήκαμε τελευταία, πολύ φοβάμαι ότι δεν θα γλιτώσουμε το διχασμό. Μακάρι να βρει τρόπο ο κοντοπούτανος να ζητήσει συγγνώμη κυρίως από τις Δυτικές και μάλιστα πολύ πειστική. Όχι ότι έτσι θα τον αγκαλιάσει όλος ο υπόλοιπος κόσμος, αλλά τουλάχιστον έτσι θα αποφευχθούν τα χειρότερα.
Θα μου πεις πως έτσι είναι σαν να έχω δεδομένο πως ο λαός θα φάει ήττα τόσο εύκολα. Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Για μένα από τη στιγμή που το πήρε απόφαση η διοίκηση να το κάνει υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι στο λαό. Ο δρόμος των "Σαλπιγγίδης οε οε οε" που σε γενικές γραμμές έχει εκφραστεί με το σιχαμερό "διώξτε επιτέλους τα μαστούρια να πάει ο ΠΑΟΚ μπροστά" και ο δρόμος των "μαστουρωμένων" που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αυτοί που τραβιούνται πάντα, που έκαναν κατάληψη, έκαναν φυλακή, έπαιξαν ξύλο, έδωσαν χρήμα, χρόνο και αίμα για τον ΠΑΟΚ και στη τελική είναι αυτοί που πλήρωσαν και έτρεξαν για τον κοντό. Αυτοί οι "μαστουρωμένοι" είναι η μεγάλη και στέρεη πλειοψηφία του μεγαλύτερου λαού στη γη, που απλά καταπίνει και δεν μιλάει για την επιστροφή του ασώτου και παίρνουν έτσι θάρρος οι μπούληδες και ονειρεύονται το λαό του ΠΑΟΚ να καθοδηγείται από κόλκες και ντιγκς.
Ο δρόμος λοιπόν των ΠΑΟΚτσήδων οπαδών οδηγεί, μακροπρόθεσμα, έστω και μετά από ένα σχετικό νταβαντούρι, στην σιωπηλή αποδοχή. Γιατί σαν τρόπο ζωής όλοι αυτοί έχουν στην πραγματικότητα κι όχι στα λόγια το "ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα". Έτσι θα βάλουν πάνω από τον θιγμένο εγωισμό τους το να μη διαλύσουν αυτό που αγαπάνε περισσότερο από κάθετι.
Αντίθετα αν η διάλυση ή όχι του ΠΑΟΚ εξαρτιόταν από τους πρώτους θα ήμουν πιο απαισιόδοξος, γιατί αυτοί έχουν αποδείξει πως βάζουν τον ΠΑΟΚ κάτω από τον εγωισμό τους, τη βόλεψη και το συμφέρον τους. Πως να το κάνουμε; Άλλες οι βάσεις του ιδεολόγου οπαδού του ΠΑΟΚ, που είναι το είδος που πολλαπλασιάζεται και μεγαλουργεί από την ίδρυσή μας και άλλες οι σαθρές βάσεις του ΠΑΟΚτσή που τρέφεται μόνο με αγωνιστικές επιτυχίες. Αυτός δεν έχει ρίζες και μαραίνεται μέσα στο χρόνο. Δεν αντέχει.
Η ενότητα του ΠΑΟΚ θα κινδυνεύσει στο μέλλον μόνο αν πιστέψουν οι διοικούντες ότι ο λαός το κατάπιε και κάνουν κι άλλες τέτοιες κινήσεις. Ας μη το δει κανείς ως επικράτηση και τη δει κάπως, είτε διοικούντας, είτε νεο-ΠΑΟΚτσής, είτε ρεπόρτερ-γραφείο τύπου, γιατί ο μεγάλος και αληθινός λαός του ΠΑΟΚ είναι αυτή η μεγάλη πλειοψηφία που θα το καταπιεί, βγάζοντας όμως κίτρινη κάρτα. Και κανείς δεν θα θέλει να αντικρύσει την κόκκινη στο μέλλον.