http://sports.e-go.gr/article.asp?catid=8256&subid=2&pubid=2197258&tag=8777Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν «ξεχνάνε» τη φυγή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη για τον Παναθηναϊκό... Ο επιθετικός των «πράσινων» μετέβη στη Θεσσαλονίκη για τις γιορτές του Πάσχα και η έξοδος που έκανε στην Πολίχνη για φαγητό, μαζί με φίλους του, παραλίγο να του βγει... πικρός.
Συγκεκριμένα, ο «Σάλπι» έγινε «στόχος» κάποιων οπαδών του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν στο ίδιο και σε παρακείμενα μαγαζιά. Μερίδα οπαδών (περίπου 50 που μαζεύτηκαν του έλεγαν μεταξύ άλλων «γιατί και πώς έφυγες από τον ΠΑΟΚ;») του επιτέθηκε φραστικά και η κατάσταση έμοιαζε ότι θα γίνει ανεξέλεγκτη, με τους περίοικους να ειδοποιούν την αστυνομία.
Ο Σαλπιγγίδης πάντως φρόντισε να διώξει το περιπολικό που μετέβη στην περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς ότι «δεν χρειάζεστε. Θα τα βρούμε μόνοι μας».
Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών, ο Σαλπιγγίδης και οι οπαδοί βρέθηκαν να συζητούν σχεδόν στη μέση του δρόμου (!), συζήτηση η οποία άρχισε με επιθέσεις εις βάρος του, αλλά στο τέλος οι οπαδοί μόνο που δεν τον αποθέωσαν, λέγοντάς του μάλιστα ότι «εμείς σε αγαπάμε και θέλουμε το καλοκαίρι να γυρίσεις πίσω στον ΠΑΟΚ».
Οι αιτιάσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι άλλωστε σε κάθε επίσκεψη του διεθνούς φορ στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό, τον έχουν στο στόχαστρο, αφορούν τον τρόπο με τον οποίο έφυγε το καλοκαίρι του 2006 από τον «δικέφαλο»...
Από την πλευρά του, ο «Σάλπι» αναφέρθηκε σε εκείνη την περίοδο και τον «έρανο» που είχε γίνει για να παραμείνει: «Είχα πληρωθεί όταν έγινε ο έρανος. Αναγνωρίζω την προσπάθεια που κάνατε τότε για να μείνω. Όμως δεν σας έχουν ενημερώσει σωστά. Τότε εγώ πληρώθηκα και δεν επέμεινα στην προσφυγή πολύ πριν μαζευτούν χρήματα από τον κόσμο».
Και συνέχισε λέγοντας: «Εγώ στον ΠΑΟΚ μεγάλωσα. Δεν είχα σκοπό να φύγω, αλλά τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να φύγω, γιατί η τότε διοίκηση με τον τρόπο της με ανάγκασε να φύγω. Πριν πάω στον Παναθηναϊκό η τότε διοίκηση απέρριψε πρόταση της Φρανκφούρτης, μετά ήθελε να με στείλει στην Ουκρανία στη Μέταλουρκ και λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα μου είπαν να πάω στον Παναθηναϊκό, γιατί αν έμενα στον ΠΑΟΚ, θα ήμουν μόνο εγώ πληρωμένος και όλοι οι άλλοι απλήρωτοι. Δεν άντεχα εκείνη την κατάσταση και έφυγα».
Αυτά τα λόγια «γλύκαναν» τους οπαδούς, οι οποίοι μπορεί να πήγαν με... άλλος σκοπούς προς το μέρος του παίκτη, αλλά τελικά βρέθηκαν να τον αποθεώνουν και να του ζητούν να γυρίσει στην Τούμπα...
Γιώργος Κουβεντίδης