Εδώ και ενάμισι χρόνο ο Μπάτα Μποτούροβιτς έχει αποτελέσει παρελθόν από την οικογένεια της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Μαυροβούνιος επιχειρηματίας που είχε προσπαθήσει να εμπλακεί διοικητικά στα δρώμενα της εταιρείας και είχε βοηθήσει οικονομικά στο πρώτο μισό της σεζόν 2004-2005 μίλησε στη διάρκεια της χθεσινής μέρας στο ΑΠΕ.
Με τον Μποτούροβιτς να ρίχνει βολές κατά του νυν μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Τάκη Πανελούδη.Αφού λοιπόν πρώτα στάθηκε στη φιλία του με τον Μπάνε Πρέλεβιτς που όπως φάνηκε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενασχόλησή του με τα δρώμενα στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ είπε: "Έστειλα το αεροπλάνο μου να φέρει τον Κατσαρή, τον Πανελούδη και τον Πρέλεβιτς στο σπίτι μου, στο Μαυροβούνιο. Ήρθαν όλοι για να μιλήσουμε και να καταλήξουμε κάπου. Εγώ ζήτησα το 51% των μετοχών.
Μου είπαν "ναι" και ότι οι υπογραφές θα μπουν, όταν μεταβώ στη Θεσσαλονίκη. Πραγματικά, πήγα στην πόλη με τους Μουλαομέροβιτς, Ραντόγεβιτς και Γιούρκοβιτς, στους οποίους εγώ μίλησα και έπεισα να έρθουν στον ΠΑΟΚ. Οταν οι παίκτες υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους, ο Πανελούδης μου είπε ότι μπορεί να δώσει μόνο το 25% των μετοχών. Συμφώνησα να το πάρω και αυτοί μου είπαν "εντάξει, θα σου το δώσουμε.Η σεζόν ξεκίνησε και οι παίκτες έπρεπε να πληρωθούν. Εγώ πλήρωσα τους Σέρβους για 6-7 μήνες.
Εκτός αυτού, είχα πληρώσει ολόκληρη την προετοιμασία της ομάδας που έγινε στο Ζλάτιμπορ, ενώ διέθεσα το δικό μου αεροπλάνο για να μεταβεί η ομάδα στη Βοσνία και να παίξει στο ULEB Cup. Κάποια στιγμή ζήτησα από τον Πανελούδη να υπογράψουμε για το 25%, αφού ο καιρός περνούσε. Μάλιστα, τον ξαναρώτησα: "θα μου δώσετε το 25% ή το 51%;" Απάντηση δεν πήρα... Πέρασαν 2-3 μήνες, δεν γινόταν τίποτα και έβλεπα ότι ο Πανελούδης δεν ήθελε να κάνουμε συμβόλαιο.Τότε λοιπόν ανακοίνωσα στους παίκτες ότι δεν θα μείνω άλλο στον ΠΑΟΚ, επειδή ο Πανελούδης δεν ήθελε να είμαι στον ΠΑΟΚ. Ακόμη δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί δεν ήθελε να μπω στην ομάδα, έστω με το 25%.
Όταν κάποιος θέλει να βάλει λεφτά σε μια ομάδα, είναι παράλογο να μην τον αφήνεις. Του είχα πει ότι αυτός θα είναι ο πρόεδρος για όλη του τη ζωή, αφού εμένα δεν με απασχολεί και δεν θέλω να είμαι στις εφημερίδες και τα κανάλια. Στα αθλητικά, στις ειδήσεις πρέπει να βγαίνουν οι παίκτες και οι προπονητές. Οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία θέση".
Όσο για τα σχέδια, τα οποία είχε, στην περίπτωση που αναλάμβανε την ομάδα; "Ήθελα να βάλω πολλά χρήματα και να κάνω τον ΠΑΟΚ πολύ δυνατό, να τον ξανακάνω μεγάλο. Είχα σκοπό να τον οργανώσω όπως αρμόζει σε μια μεγάλη ομάδα, να τον κάνω ένα πανίσχυρο κλαμπ και ύστερα από μία σεζόν να είμαστε στο επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Στο διάστημα που ήμουν στον ΠΑΟΚ, ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα νίκησε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό μετά από έξι χρόνια.
Ύστερα θα προσπαθούσαμε να σταθεροποιηθούμε το ίδιο ψηλά και στην Ευρώπη. Μπορείτε να ρωτήσετε όλους τους παίκτες τι γνώμη έχουν για μένα. Ότι υποσχέθηκα, το έκανα και ακόμη περισσότερα. Δεν μπόρεσα, λόγω του Πανελούδη. Αυτά τα εξήγησα στους Σέρβους παίκτες της ομάδας. Τους είπα "εγώ φεύγω, κοιτάξτε τώρα τι θα κάνετε εσείς".
Στον Πανελούδη είπα ότι θα έπρεπε να μου επιστρέψει μέρος των χρημάτων που δαπάνησα για την ομάδα, όμως ακόμη δεν έχω πάρει τίποτα. Αισθάνομαι λύπη για τους παίκτες και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που ήρθαν έτσι τα πράγματα".Με τον Μποτούροβιτς να δείχνει ενήμερος για την υπάρχουσα κατάσταση στον ΠΑΟΚ ρίχνοντας βολή μεταξύ των άλλων βολή στον Τάκη Πανελούδη: "Ξέρω πάρα πολύ καλά τι γίνεται τώρα.
Αγαπώ τον ΠΑΟΚ, θέλω να ασχοληθώ μαζί του, αλλά είναι πρόβλημα το ότι δεν ξέρω με ποιον πρέπει να μιλήσω και αν θα τηρηθούν οι διαβεβαιώσεις που ενδεχομένως θα πάρω.Μέχρι τώρα κανένας δεν με πήρε τηλέφωνο. Αν έρθει εδώ κάποιος από τον ΠΑΟΚ, αν μου έλεγαν τι χρωστούν σε πραγματικά ποσά, τότε ναι, θα μιλούσα. Αν μπορούσα μόνος μου να αναλάβω την ομάδα, θα το ήθελα, αλλά όχι με αυτούς τους ανθρώπους. Ο Πανελούδης δεν πονάει τον σύλλογο. Πάντως, γνωρίζω ότι και άλλοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν ξέρω τι απέγινε".
Για να ξεκαθαρίσει: "Θέλω να ασχοληθώ μόνο με το μπάσκετ του ΠΑΟΚ και με κανένα άλλο τμήμα, ούτε με άλλο σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κοντά στην καρδιά μου και δεν σκέφτομαι άλλη ομάδα, με την οποία θα μπορούσα να ασχοληθώ. Δεν έχω συνεταίρο, δεν χρωστάω σε καμία τράπεζα, όλα όσα έχω είναι της απόλυτης ιδιοκτησίας μου. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη μεγάλη ομάδα κι εγώ θα μπορούσα να την κάνω κορυφαία".
apo sport24.gr