Για τη Λαϊκή βάση.
Πριν από χρόνια όταν άρχισα να πρωτοσκέφτομαι τι μπορεί να γίνει για να γλυτώσουμε από γουμενομπάτμαν, κατέληξα στο μυαλό μου ότι δε μπορεί κάποιος να παίρνει τις μετοχές, να κάνει απολύτως ότι θέλει με αυτές και άμα γουστάρει να τις κρατάει για να τις δείχνει στα εγγόνια του.
Δηλαδή δε θα έπρεπε κανείς ενδιαφερόμενος για τον ΠΑΟΚ (δεν ξέρω αν θα λέγεται επενδυτής, μεγαλομέτοχος ή αντιστράτηγος), να παίρνει την ομάδα εν λευκώ.
Να κρίνεται για όσα κάνει. Και αν δεν τα πήγε καλά να παίρνει πόδι. Οσο όμως υπάρχουν οι μετοχές στα χέρια του, δε φεύγει αν δε θέλει και πρέπει να κάνουμε πορείες κτλ για να πάρει πόδι.
Μετά σκέφτηκα από ποιον πρέπει να κρίνεται. Φυσικά από τον λαό του ΠΑΟΚ.
Αλλά πως να γινόταν αυτό ;
Ο πιο λογικός τρόπος ήταν (τότε δεν υπήρχαν μέτωπα κτλ) να πηγαίνει στον ΑΣ σε 3 χρόνια από τη στιγμή που ανέλαβε και να μπαίνει σε ψηφοφορία αν θα συνεχίσει ή θα δώσει πίσω τις μετοχές. Και τότε όλοι έπρεπε να πάρουμε τις ευθύνες μας και να γραφτούμε στον ΑΣ. Ολοι με μία ψήφο, χωρίς επιτροπές, χωρίς προέδρους και ιστορίες. Οσο μετράει η δική μου γνώμη, τόσο να μέτραγε και του Κατσαρή και του οποιουδήποτε.
Φυσικά αν ήταν γραμμένα στον ΑΣ 1500 άτομα μόνο, τότε θα ήταν πανεύκολο για τον επενδυτή να τους επηρεάσει και να κερδίσει άλλη μία τριετία.
Μετά από καιρό είδα την πρόταση για Λαϊκή Βάση από το μέτωπο. Είναι σε πολλά όπως την είχα φανταστεί. Αλλά αν κατάλαβα καλά θα είναι μια ξεχωριστή εταιρεία αντί να είναι ο ίδιος ο ΑΣ.
Μ αρέσει πολύ η ιδέα να μη μπορεί κανείς να έχει τις μετοχές για μια ζωή και ουσιαστικά να διαλέγουμε τον επενδυτή που θα έρθει.
Πολύ δημοκρατικό, αλλά η δημοκρατία σύμφωνα και με τον Πλάτωνα δεν είναι και το καλύτερο πολίτευμα. (Εδώ χρειάζεται και ο Ζουράρις

).
Εννοώ ότι πολύ εύκολα 2000 μέλη του ΑΣ ή του ΜΕΛΒΑ που θα ψηφίζουν για επενδυτή, θα ψηφίζουν με βάση το τί λένε οι εφημερίδες, ο ένας ο άλλος, οι μόδες, θα χειραγογούνται. Και αν ο επενδυτής γουστάρει μπορεί να γράφει 500 δικούς του υπαλλήλους στον ΑΣ και να κρατάει άλλα 3 χρόνια τον ΠΑΟΚ. Θυμάστε τι είχε ακουστεί ότι αν το πρόβλημα είναι η ΓΣ του ΑΣ, ο Σαβίδης θα έφερνε δικούς του να γραφτούν!
Τέλος οίστρου.