αδερφέ δεν έχεις καταλάβει καθόλου τι εστί μοντέλο λαϊκής βάσης.
δεν θα βάζει τα χρήματα ο κόσμος για να γίνουν μεταγραφές κλπ, αλλά ο επενδυτής που θα έχει αναλάβει το management. Ας διαβάσουμε πρώτα προσεκτικά πως δουλέυει το σύστημα λαϊκής βάσης και μετά αφού έχουμε κατανοήσει πραγματικά τι έιναι, να το υποστηρίξουμε ή να το απορρίψουμε
Εσύ που κατάλαβες λοιπόν για πές μου. Τι διαφορά θα έχει το μοντέλο λαικής βάσης ,έτσι όπως το αναφέρεις πιο πάνω , απο το μοντέλο ενός ισχυρού επενδυτή με μπροστά τον Ζαγοράκη και απο πίσω τον κόσμο ?. Την απαντηση στην έχω , αλλα θέλω να μου απαντήσεις εσύ που κατάλαβες για το μέτωπο λαικής βάσης.
Αναφέρεις περίπτωση του ισχυρού επενδυτή με μπροστά τον Ζαγοράκη και απο πίσω τον κόσμο ...
Δεν το απορρίπτει αυτό η Λαϊκή Βάση.
Ας πούμε για το ποδόσφαιρο.
Ιδιοκτήτης της ΠΑΕ θα είναι το σωματείο της Λαϊκής Βάσης ενώ στην περίπτωση μεγαλομετόχου, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ είναι ο μεγαλομέτοχος.
Η Λαϊκή Βάση έχει πολλά μέλη που είναι ελκυστικό για τις εταιρείες να την χρησιμοποιήσουν και να την διαχειριστούν. Γι'αυτό και γεννάει ευκολότερα έσοδα.
Επενδυτής, για να ακριβολογούμε υπάρχει μόνο στη Λαϊκή Βάση, στις μετοχές υπάρχει μεγαλομέτοχος. Επενδυτής είναι ο άνθρωπος που θα βάλει κάποια λεφτά, και θέλει να τα πολλαπλασιάσει, να τα πάρει και να φύγει. Ο μεγαλομέτοχος είναι αυτός που αγοράζει ένα περιουσιακό στοιχείο. Είναι άλλο πράγμα λοιπόν το ένα και άλλο το άλλο.
Στο μοντέλο της Λαίκής Βάσης, έρχεται ένας επενδυτής, σου κάνει μιά πρόταση να αναλάβει την ομάδα για x χρόνια, σου πληρώνει ένα τίμημα, ένα ποσό δηλαδή το χρόνο, και απο εκεί και μετά τα διαχειρίζεται τα πάντα αυτός. Όχι όμως την ίδια την ΠΑΕ ή την ΚΑΕ. Δικιά του εταιρεία, στην οποία έχει εκχωρηθεί το management απο την ΠΑΕ ή την ΚΑΕ, όπως επίσης έχουν εκχωρηθεί όλα τα δικαιώματα.
Έτσι λοιπόν, αν δεν πάει καλά η ομάδα, δεν θα πάει καλά η εταιρεία του επενδυτή και όχι η ΠΑΕ ή η ΚΑΕ. Αυτό είναι ένα πρόσθετο κίνητρο αλλά και πρόσθετο ρίσκο, για τον επενδυτή να τον κάνει να επιδιώξει το κέρδος, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, αυτός θα είναι υπεύθυνος για τα χρέη και κανείς άλλος, η ΠΑΕ ή ή ΚΑΕ δεν θα έχουν καμμία απολύτως συνέπεια.
Γι'αυτό και μέχρι τώρα, δεν παρατηρήθηκε φαινόμενο στην Ευρώπη, επενδυτής με Λαϊκή Βάση να μπήκε μέσα!!!!! Ενώ μεγαλομέτοχος ... το γ@μεί τη μάνα!!!!